Učinkovita promocija podjetij v socialnih omrežjih

Internet našega dne pokriva vse sfere človeškega življenja. Nekje v visoko razvitih državah temelji povsem na vsem in pospešuje razvoj gospodarstva in družbe kot celote. V nerazvitih državah internet namenja manj pozornosti in ne moremo reči, da ima koristen učinek. Ampak v vsakem primeru, brez svetovnega spleta, je še vedno težko živeti. Socialna omrežja, kot produkt in nadaljevanje interneta, so po drugi strani zajela svet, ki je vplival na politiko, ekonomijo in množično kulturo. In to je šele začetek tega procesa.

Seveda se poslovanje, ki je dinamično in zelo občutljivo področje poslovanja, ne more izogniti socialnim omrežjem in njihovi široki uporabi. Delni ali celo popolni (na nekaterih področjih) prehod poslovanja na socialna omrežja je očiten po vsem svetu in zlasti v Rusiji. V glavnem mestu in v provinci poteka trgovina. Povsod je opazen napredek poslovanja na socialnih omrežjih. Habarovsk, na primer, je očiten primer uspeha. Poslovni ljudje tega mesta na Daljnem vzhodu aktivno delajo v tej strukturi interneta in dobijo dober dobiček.


Izobraževanje

Priljubljenost socialnih omrežij je povzročila nastanek različnih učnih pripomočkov. Eden od njih - "Spodbujanje poslovanja v socialnih omrežjih", ki ga Natalia Yermolova. V prispevku so prikazane najpomembnejše usmeritve za oblikovanje, vzdrževanje in razvoj poslovnih računov podjetij, navedene najpogostejše napake inlogično jasno strategijo. To niso le preskušena in preizkušena priporočila, ampak tudi praktične vaje, ki jih lahko preprosto vzamete in uporabljate. Bralec bo z lahkoto razumel, kakšno hitrost in cilje mora določiti in kako uresničiti možne načine za njihovo reševanje.


Knjiga v celoti opisuje zapletenost krepitve poslovanja v treh najbolj znanih socialnih omrežjih. Ermolova N. vodi zanimive in zelo uspešne primere. Je ena najuspešnejših strokovnjakov za razvoj in promocijo različnih korporativnih mikroblogov in popularnih zapisov. Do danes ima na socialnih omrežjih okoli 50 tisoč bralcev.

Poslovna in socialna omrežja

Opozoriti je treba, da za podjetja, socialne mreže - veliko občinstvo za izvajanje industrijskih proizvodov ali vseh vrst storitev. Obstaja na stotine milijonov zainteresiranih uporabnikov, ki so pravzaprav lahko poslovne stranke ali imajo vsaj možnost izvedeti o prisotnosti novega podjetja ali njegovih izdelkov, nato pa bo radio sarafan radio. Zato je spodbujanje poslovanja prek socialnih omrežij zdaj zelo pomembno.
Distribucija izdelkov v socialnih omrežjih je obetavno področje za veliko število podjetij različnih ravni - mednarodnih korporacij, nacionalnih gospodarstev, posameznih subjektov in malih podjetij lokalnega pomena. Takšna tehnika za razvoj in oglaševanje sodobnega poslovanja je učinkovita tudi zato, ker so finančni stroški oglaševalske akcije, za razliko od drugih načinov promocije podjetij, razmeroma nizki, včasih pa jih sploh ni.
Poleg tega razvoj poslovanja na socialnih omrežjih zagotavlja zelo učinkovito vračanje, zlasti če kompetentno izvajate strategijo. Več podrobnosti najdete v knjigi N. Yermolove "Promocija poslovanja na socialnih omrežjih".

Rast prodaje kot cilj promocije

Kaj lahko spodbuja promocijo blaga in storitev na internetu na splošno? Med obstoječe vodilne cilje, ki bodo zagotovili učinkovito promocijo poslovanja na socialnih omrežjih, bo rast prodaje različnih izdelkov podjetja. Kot del te strategije bodo najučinkovitejši način za razvoj obsežnih oglaševalskih podjetij v socialnih omrežjih, distribuiranih specifičnih izdelkov in storitev. Tudi tukaj ni pomembno, da tukaj promovirate svoj račun ali skupnost, ki temelji na interesu - uporabniki omrežja, ki se premikajo prek promocijskih povezav, potem lahko gredo neposredno na uradno spletno stran in tam kupujejo ali iščejo prave informacije.

Razvoj poslovanja

Sprememba položaja nove blagovne znamke bo določen izdelek ali storitev naslednji cilj promocije. To je bistven korak pri pospeševanju poslovanja na socialnih omrežjih. Delo tukaj poteka na druge načine. Najboljša možnost je ustvariti namensko stran ali celotno skupnost in povečati število naročnikov (udeležencev). Še posebej, govorimo o izvajanju tekmovanj, ki push za povečanje obsega reposts zapisov, povabilo prijateljev v skupnosti, in tako naprej.

Poslovna stabilizacija

Promocija podjetij na socialnih omrežjih je zapleten pojav. Malo, da pridejoInternetnega omrežja, morate še dodatno utrditi na tem trgu. Potrebno je okrepiti zvestobo strank podjetju. To je najtežja naloga, ki zahteva načrtovano in temeljito načrtovano dejavnost. Tu boste potrebovali dobro zasnovane račune (skupnost), redno objavljanje svežih novic, pravočasen odziv na pritožbe in vprašanja članov skupnosti, sposobnost optimalnega reševanja akutnih situacij. Seveda, za tovrstno dejavnost potrebujete posebnega kompetentnega delavca podjetja. Za velike organizacije - celo število takih zaposlenih, marketinški oddelek, specializiran za socialne mreže. Običajno je to upravitelj SMM. Promocija poslovanja na socialnih omrežjih bo v veliki meri v njegovih rokah.
Kljub vsemu je prisotnost neposrednega potrošniškega dialoga s predstavnikom podjetja vedno jasna konkurenčna prednost pred drugimi podjetji. Strategijo SMM je treba odobriti.

Nekaj ​​teorije o SMM

Videti v današnjem marketingu v družabnih medijih, je le metoda množičnih, nadležnih sporočil (spam) in povratnih informacij - danes ne le pomembna, temveč večinoma popolnoma jalova. Uporabniki želijo videti lepe, informativne in zanimive oglase, ne pa neželene pošte. Danes je SMM-pospeševanje poslovanja na socialnih omrežjih eden od glavnih načinov, kako lahko vaše podjetje prikaže strankam. Na nekaterih področjih je SMM promocija najučinkovitejši način oblikovanja blagovne znamke. Materiali lanskega leta kažejo, da ima 85% sodobnih uporabnikov račun vsaj enegasocialno omrežje To pomeni, da lahko uporaba SMM učinkovito razvije odnose z občinstvom.
Resni strokovnjaki na področju internetnega trženja predvidevajo, da so glavne naloge vsake komercialne promocije naslednje:
 • zanimanje potencialne stranke za njihov poslovni predlog;
 • kupca, ki se bo vrnil;
 • pridobiti zvestobo;
 • Pridobite nove stranke, ki so prišli do nasveta tega kupca.
 • Da bi dobili tak rezultat sarafan radia in pomnožili število strank na priporočilu, je potrebna jasna strategija SMM in dobra kakovost. Spodbujanje poslovanja v družabnih omrežjih, ne glede na to, da se zdi nepomembno, bo potekalo predvsem prek visokokakovostnega blaga in storitev, ki jih kupec ne bo sramoval pokazati in svetovati svojim znancem. Promocija SMM bo učinkovita le v tem primeru.

  Vkontakte

  Vkontakte (vk.com) - ena največjih družabnih omrežij, ki vodijo po številu aktivnih uporabnikov. Število računov je skoraj 300 milijonov, od tega je približno 60 milijonov aktivnih udeležencev. Največja starost uporabnikov je 17-35 let. Glavna težava podjetij v tej mreži je, da pokriva razmeroma velik delež ljudi z nizko plačilno sposobnostjo (srednješolci in dijaki, brezposelni). Strategija spodbujanja poslovanja na socialnih omrežjih ima svoje posebnosti. Potencial za poslovni razvoj "VKontakte" je resen:
 • Cilj komercialnega oglaševanja(Prikazovanje oglasov, namenjenih določenim kategorijam ciljne internetne publike) z določeno ceno na klik ali prikaz.
 • Oblikovanje javnih internetnih strani ali skupnosti za razvoj blaga in storitev.
 • Namestitev različnih oglasov v dobro znanih množičnih tematskih ali splošnih skupnostih brez plačila ali s plačilom.
 • Pojav oglaševanja v tematskih ali splošnih programih in zanimivih igrah.
 • Najboljši material za povečanje zanimanja uporabnikov socialne mreže "VKontakte" bo fascinantna tematska lepa slika z majhnim opisom izdelkov skupnosti.

  Facebook

  Facebook (facebook.com) je velika svetovna socialna mreža, ena najboljših socialnih omrežij za spodbujanje poslovanja. Registriral je manj kot 15 milijard uporabnikov, od tega 50% nenehno kažejo pomembno aktivnost, obseg rusko govorečega segmenta - približno 10 milijonov. V Facebook, in v tem je njegova razlika s socialno mrežo VKontakte, obstajajo predvsem uporabniki srednjega in celo visokega socialnega statusa, srednjih let (od 25 do 45 let), delež insolventnih uporabnikov je minimalen. Lastni računi v socialni mreži "Facebook" so znani poslovneži, priljubljeni politiki.
  Vodilne različice distribucije blaga in različnih storitev v Facebooku:
 • Ciljno komercialno oglaševanje.
 • Oblikovanje in distribucija njihovih podatkov s javnih spletnih strani.
 • Razširjeno oglaševanje na dobro znanih tematskih področjihSpletne strani.
 • Optimalno oglaševanje v socialni mreži "Facebook" je informativna, izključno tematska publikacija različnih zvezkov z zanimivo napovedjo in privlačno sliko. Poslovni razvoj na Facebooku je primeren za tiste izdelke in storitve, ki so usmerjeni v strokovne, izobražene ljudi. Socialna mreža bo primerna za razširjanje različnih konferenc, znanstvenih in komercialnih seminarjev, poslovnih treningov, različnih lokacij splošne informacijske narave.

  sošolci

  "sošolci" (ok.ru) - prva socialna mreža, so lahko postali priljubljeni v runetu. Danes se je njegova priljubljenost nekoliko zmanjšala, zdaj pa so registrirani uporabniki približno 200 milijonov, nekaj več kot 45 milijonov pa vsak dan obišče socialno mrežo. Promocija poslovanja na socialnih omrežjih ne more storiti brez "sošolcev". Glavna razlika je, da med uporabniki obstaja veliko odraslih udeležencev, celo starost za upokojitev. Povprečna starost uporabnikov je tukaj najvišja (za razliko od drugih n socialnih omrežij) in dosega 25-50 let. Poleg tega so del uporabnikov rusko govorečega omrežja izseljenci, ki stalno prebivajo v tujini. Najbolj optimalne možnosti za distribucijo poslovanja v "sošolcih":
 • Ciljno komercialno oglaševanje.
 • Oglaševanje v aplikacijah in igrah.
 • Oblikovanje tematskih skupin.
 • Oglaševanje v drugih dobro znanih tematskih ali lokalnih družbenih skupinah.
 • Optimalna vsebina oglaševanja za distribucijo izdelkov določenega podjetja v "sošolcih" bo zanimiva zabavaali družbeno pomembnega tipa, med podjetjem oglašuje svojo blagovno znamko. Distribucija poslovanja v "sošolcih", namenjenih najbolj enostavnim, navadnim ljudem, predvsem starejšim, je možna tudi za blago in storitve, ki so primerni za najširše občinstvo, priljubljene medijske strani.

  Twitter

  Twitter (twitter.com) je priljubljena socialna mreža, katere posebnosti so majhna sporočila. Njeni računi so v lasti različnih ljudi, med njimi so priljubljene kulturne osebnosti in znani politiki, do predsednikov. Potencial za distribucijo poslovanja v tej mreži je veliko manjši. Hkrati lahko po potrebi ustvarite hashtag vaše blagovne znamke in ga razdelite prek oglaševanja v priljubljenih računih z velikim številom naročnikov. Za razvoj "Twitterja" je treba, če je mogoče, objaviti lakonično sporočilo z oznakami, ki vsebujejo povezave do lastnega spletnega mesta. Ta preprost način distribucije poslovanja je optimalen za skoraj vsak internetni projekt. V tej mreži je vloga SMM-managerja ogromna. Promocija poslovanja v omrežju Twitter bo na področju njene odgovornosti.

  Instagram

  Instagram (instagram.com) je socialna mreža, ki se je razširila kot igrišče za objavljanje fotografij in majhnih (do 15 sekund) videoposnetkov. Socialna mreža med mladimi je postala najbolj priljubljena. Promocijo poslovanja v družabnih omrežjih "Instagram" lahko uporabimo za širjenje svoje blagovne znamke z načinom postavljanja kakršnih koli tematskih slik in videov v svojRačun in pridobivanje tovrstnih publikacij v najbolj priljubljenih tematskih računih. Za distribucijo "Instagrama" potrebujete kakovostne, impresivne, duhovite, zanimive slike in videe. Pri namestitvi je možno uporabiti hashtag, kot v "Twitter". Distribucija poslovanja v Instagramu je odlična za povečanje priljubljenosti blagovnih znamk mladih izdelkov.

  Sorodne publikacije