Kako spremeniti barvo besedila v HTML-ju: primeri in ideje

Spletna stran je zbirka različnih elementov HTML in kombinacija mnogih stilov, ki se lahko prekrivajo, podedujejo in ustvarjajo različne barvne in oblikovalske rešitve. Ni potrebno uporabiti zmogljivosti HTML5 in CSS3 za izvajanje neobičajnega. Tradicionalna pravila za CSS in preproste rešitve, ki uporabljajo oznake div, span, tabela, ul, p itd. vam omogočajo, da uresničite neverjetne in privlačne ideje.

Pravila CSS za upravljanje barv

Obstajata dve možnosti: barva znaka in barva ozadja. Obstaja pa veliko možnosti za njihovo manipulacijo. Vprašanje, kako spremeniti barvo besedila v HTML-ju, je mogoče rešiti z združevanjem različnih oznak. V tem primeru virusi "scSrcText"

vsebujejo besedilo

in barvo znakov nastavi kot "rjavo". Vendar njegove namestitve ne zanima veliko opisa slog seznama
, zaradi česar je seznam barva "modra".


Izraz "logika predikata" je spremenil njegov odtenek in dobil drugačno ozadje, beseda "uporaba" pa je postala manj živa kot beseda "ozek". Osnovni barvni sistem
določa nekaj deviških
. Uporabljene funkcije pretvorbe blokov in barvni gradient. Na splošno lahko učinke preoblikovanja, preglednosti in kombinacije različnih konstruktivnih elementov uporabite kot pravila za nastavitev barve simbolov in barv ozadja. Pravila CSS in kombinacije oznak HTML ne omejujejo domišljijo razvijalca, ampak zahtevajo izkušnje. Vedeti, kako spremeniti barvo besedila v HTML-ju, je izkušnja in čas za nakup. Različne barve so različne, vendar zaslonmonitor ni prizma barv in klasičnih fizikalnih zakonov.


Različice razporeditve in kombinacije barv

Sprva je bila modna postavitev gume na oznaki «tabela». Tabele se lahko vedno raztegnejo v okno brskalnika in manipulirajo celice sorazmerno s.
Tabele se enostavno vstavijo druga v drugo. Kako se barva besedila v tabeli HTML spremeni, ko se celice prekrivajo drug na drugega in lahko nastavite sloge na ravni tabele, vrstic in celic? Odgovor lahko da samo izkušnje. Toda ne vedno prava praksa zahteva takšno izkušnjo. Spletni vir se mora izvajati v udobni barvni shemi. Besedilo bi moralo biti berljivo, mesta, ki jih potrebujete, pa so poudarjena tako, da je pozornost obiskovalca osredotočena na pot. Spletna stran ni čudovita ptica s pisanim perjem, temveč rezultat dela usposobljenega programerja (oblikovalca, koordinatorja projekta) za praktično uporabo. Spletni vir ne bo prikazan v galeriji slik. Vse se začne z reševanjem glavnega vprašanja: kako spremeniti barvo besedila v HTML strani kot celoto, da boste potem pravilno razdelili želene barve za njene elemente. Izbira glavne barve rešuje vse: glavno ozadje in barvno gradacijo elementov strani. Sodoben slog postavitve ponavadi opredeljuje uporabljeni sistem upravljanja mesta (CMS). To omejuje domišljijo oblikovalca in razvijalca, vendar jim nič ne preprečuje, da bi opravili vse od začetka.
Ročno delo je bilo vedno bolj cenjeno kot množična proizvodnja. Poleg tega je logika tabularni postavitev v zadnjih letihpreoblikovali v "čudno" postavitev (z uporabo oznak "div", "span" in drugi elementi bloka).
Postalo je zelo praktično ustvarjati tabele z oblikovanjem devic. Medsebojna lokacija "div" omogoča ne le praktične semantične rešitve, ampak tudi izvirne barvne kombinacije. Zato je problem, kje in kako spremeniti barvo besedila v HTML-ju, postal rešitev tako za nalogo kot tudi za tisto, kar je kombinirano.

Barve v realnem svetu

Verjetno je smiselno izumiti izvirne oblikovne rešitve, vendar je večina spletnih virov pravi poslovni in posebni cilji. Nekatera mesta se prodajajo, drugi obveščajo. Ostalo so vizitke ali iskalniki. Možne so tudi druge možnosti.
Kako spremeniti barvo besedila v HTML je vprašanje, kako narediti spletno stran berljivo in udobno za obiskovalca. Barv ne smemo pretresti, ampak se morajo osredotočiti na doseganje želenega cilja. Če spletno mesto obvesti obiskovalca, se lahko distribucija vsebine na strani HTML okrepi z barvno odločitvijo. Če spletno mesto nekaj prodaja obiskovalcu, potem ni potrebno manipulirati z barvami, kadar obstaja razlog za ponudbo barvitih in kakovostnih slik blaga.

Sorodne publikacije