"Črni zaslon smrti" v operacijskem sistemu Windows: opis in načini boja

Pojav črnega zaslona smrti - pojav, ki je zelo razširjen. Res je, da se večina uporabnikov ne sklicuje na "smrtonosne" zaslone, saj je v nasprotju z modrim analogom, ki kaže na sestavni del sistema in kratek opis problema, na črnem zaslonu ni ničesar! Značilno je, da se zagon sistema Windows zdi, da se začne brez vidnih težav, vendar na določeni stopnji visi tesno, in "Desktop" se ne pojavi. Redko, vendar se lahko srečate z videzom dveh zaslonov v vrsti. V tem primeru se namesto "namizja" po zaslonu pojavi modra črna platna, ki, če ne zelo kritične napake, lahko izgine sama od sebe. Kako se spopasti s tem, potem se pogovorimo.


Črni zaslon smrti: kaj je in zakaj se pojavi?

Najbolj nenavaden, ko se pojavi črn zaslon, je, da operacijski sistem nikakor ne poroča o zrušitvah in napakah, zato je zelo težko prepoznati vzrok takšnega vedenja. Vendar pa lahko na podlagi mnenj mnogih strokovnjakov ugotovite več tipičnih težav, ki spremljajo njegov pojav:
 • poškodbe zagonskega ali sistemskih datotek;
 • Kršitev nekaterih voznikov (najpogosteje grafični adapter ali druga oprema);
 • težave z uporabniškimi računi;
 • nepooblaščena sprememba registra (tudi zaradi vpliva virusov).
 • Kako odstraniti črni zaslon smrti z najlažjo metodo?

  Zdaj pa začnimoodpraviti težave. Najprej se bomo zanašali na dejstvo, da računalnik uporablja operacijski sistem Windows 7 ali nižjo različico operacijskega sistema. V tem primeru lahko poskusite odstraniti črni zaslon smrti v operacijskem sistemu Windows 7 s pomočjo zagonskega menija, ki se ob zagonu operacijskega sistema imenuje s pritiskom tipke F8.


  Kot najpreprostejšo rešitev lahko predlagate prenos najnovejše uspešne konfiguracije, tako da na seznamu izberete ustrezno postavko. Možno je, da škoda ni kritična, in povrnitev bo izvedena v običajnem načinu.

  Ponovni zagon in zagon sistema

  Če prejšnja metoda ne pomaga, se lahko poskusite znebiti črnega zaslona smrti Windows, tako da zaženete obnovitev sistema v sili. Idealno bi bilo, da se to orodje samodejno zažene v procesu več prisilnih ponovnih zagonov. V primeru uspešnega zagona se lahko točka vračanja izbere neodvisno ali se zanaša na povrnitev, ki jo ponuja sam sistem.
  Če obnovitev ni mogoča in se znova prikaže zaslon s črno smrtjo, poskusite prenesti iz USB-medija z distribucijo ali z obnovitvene diskete, kot je LiveCD, in nato izberite možnost System Restore ali obnovitev zagona. In v tem, in v drugem primeru, lahko računate na uspešno rešitev problemov brez potrebe po samo-posredovanju.

  Pripomoček za popravilo črnega zaslona

  Toda kako to storiti, če avtomatizirana sredstva sistema ne dajejo želenega učinka? Izhajamo iz dejstva, da vV procesu zagona sistema Windows znova vidite črni zaslon smrti. Kaj storiti v takšni situaciji?
  V tem primeru lahko uporabite drugo avtomatizirano sredstvo od razvijalca tretje osebe. Če običajnega zagona ni mogoče zagnati, poskusite varen način v varnem načinu prek zgoraj opisanega menija Start. Nato zaženite vnaprej naložen pripomoček BSF, ki vam bo pomagal prepoznati vzrok napake in ga sami odstranili s ponovnim zagonom.

  Zagon pripomočka BSF v poškodovanem sistemu

  Če sistem zavrne zagon in nimate tako varnega načina kot samega pripomočka, počakajte, da črni zaslon umre, nato izberite Upravitelj opravil s kombinacijo Shift + Ctrl + Esc , v meniju Datoteka ustvarite novo opravilo, vnesite zagonsko polje programa (nujno z narekovaji), počakajte na prehod na vir prenosa in nato kliknite gumb za izvajanje namesto shranjevanja na trdi disk.
  Ko je program prenesen, bo problem rešen in popravljen. Opomba: Vaš računalnik mora biti povezan z internetom. Če želite uporabiti drug brskalnik, namesto poti lokacije za izvršljivo datoteko IE določite lokacijo brskalnika, ki ga želite uporabiti. Če upravitelj ne more klicati, ga aktivirajte v ukazni vrstici tako, da vtipkate bližnjico taskmgr (lahko varno izberete zagon z ukazno vrstico v meniju menija).

  Ustvarjanje novega uporabnika

  V primeru težav s po meripodatki za prijavo, ko prijavo izključijo takšne težave, uporabite varni način, na nadzorni plošči, pojdite na postavko računa, ustvarite registracijo za novega uporabnika, nato se prijavite v sistem pod računom in izbrišite registracijo za sesutje.
  Upoštevajte, da ustvarjanje zahteva le zapis, ki ustreza skrbniku.

  Ponovna namestitev zlonamernih gonilnikov in dodatnih ukrepov

  Toda kaj, če se stanje zaplete zaradi dejstva, da se najprej pojavi modri zaslon smrti in da se po njem pojavi črn zaslon smrti? Običajno to samo kaže, da se v grafičnem pospeševalniku pojavijo nekateri problemi. V tem primeru je zelo pogosto mogoče izzvati situacijo in pretirano težko obremenitev grafične kartice med igro in "odhod" voznika, ki nadzoruje. To je včasih mogoče videti tudi po Far Cry 4 (črni zaslon smrti se pojavi šele po modri barvi, tudi če je sistem nenamerno ponovno zagnan in zaradi prevelike obremenitve).
  V tem primeru morate ponovno uporabiti varen zagon, poklicati upravitelja naprav in posodobiti ali ponovno namestiti programsko opremo krmilnika grafičnega vmesnika. Prav tako lahko odstranite vse gonilnike ali celo napravo, nato pa namestite gonilnike iz imenika Windows, vendar z uporabo izvirnih gonilnikov na izmenljivem mediju, ki je priložen nakupu strojne opreme, ali z zaupanjem v namestitev samodejnih programov, kot sta DriverPack Solution ali Driver Booster (za drugi potreben program, ki ga potrebujetedostopnosti do interneta).

  Ni mogoče izključiti, da je težava lahko tudi trdi disk, zato je najbolje, da vnaprej preverite z uporabo prenosnih aplikacij, kot je TestDisk, ki so shranjene na izmenljivih zagonskih medijih. Enako velja za validacijo RAM-a, vendar je v tem primeru potrebno uporabiti pripomoček Memtest86 /86 +. V nekaterih primerih lahko uporabite pripomoček za preverjanje RAM-a, namesto da sami odkrijete težave s pomnilnikom. To storite tako, da odstranite vsako vrstico po vrsti in ponovno zaženete računalniški terminal, če pa odkrijete trk za trčenje ali ga sploh odstranite, ali pa ga nadomestite s podobnim. Gre za dejstvo, da se lahko pri odstranjevanju takšne palice sistem popolnoma normalno zažene.

  Urejanje zagona v registru: metoda prva

  Končno, če nič od zgoraj predlaganega ni pomagalo, in črni zaslon smrti, ki se imenuje, ki vas preganja po petah, bo moral narediti drastične ukrepe. Če se sistem ne zažene, pokličite "Upravitelj opravil" ali ukazni poziv in zaženite urejevalnik registra (regedit).
  Najprej pojdite v vejo HKLM in poiščite razdelek Winlogon, kot je prikazano na zgornji sliki, poiščite ključ Shell na desni, uredite njegovo vrednost tako, da ga namestite kot explorer.exe, nato zapustite urejevalnik in ponovno zaženite računalnik.

  Spreminjanje nastavitev registra: druga pot

  Če se težava še vedno pojavlja, se prijavite v register, zdaj pa na desni strani poiščite ključ Userinit in poglejte njegovo vrednost.
  Jemora izgledati kot c: WindowsSystem32Userinit.exe. Če ni drugače določeno, jo spremenite prosto, zapustite urejevalnik in znova zaženite sistem.

  Kaj storiti, če ne pomaga ničesar?

  Nazadnje, če to ne pomaga, obnovite zagonski strežnik s zagonskim ukaznim vrstičnim zagonom, tako da vnesete Bootrex.exe /fixmbr in Bootrec.exe /fixboot. V primeru ničelnega rezultata znova zaženite zagon popolnoma z uporabo ukaza Bootrec.exe /RebuildBCD.
  Če v zagonskem nalagalniku ni tako, ostane zadnja odločitev, da se zapiše Kaspersky Rescue Disk na disk ali flash disk, zažene iz medija in izvede poglobljeno validacijo sistema za morebitno prisotnost virusnih groženj in celo pred nalaganjem OS . Seveda je treba disk ali USB-pomnilnik pred uporabo namestiti na prvo zagonsko napravo v primarnih sistemih BIOS /UEFI. V primeru bliskovnih pogonov upoštevajte tudi, da mora biti tak pogon priključen na ustrezna vrata, preden se vklopi terminal računalnika ali prenosni računalnik. Včasih je težava lahko povezana z najnovejšimi posodobitvami, ki so same po sebi neustrezne, zato jih je morda treba izbrisati. V delujočem sistemu lahko za ogled nameščenih posodobitev uporabite privzeto particijo, v primeru, da se ne morete zagnati, uporabite ukazno vrstico ali konzolo PowerShell. Če pa bodo takšne metode nemočne, boste morali preizkusiti vso "strojno opremo", nameščeno na matični plošči, in če boste našli invalidejih zamenjati. Toda pred izvajanjem takega dejanja je zelo priporočljivo, da ponastavite nastavitve BIOS-a in preklopite procesorje in grafične kartice v običajni način.

  Sorodne publikacije