Kako vklopiti Cortano na Windsor 10 ali na pametnem telefonu?

Zamisel o uporabi glasovnega pomočnika v operacijskih sistemih Windows ni nova. Prvič je bil tak pristop uporabljen v osmi različici OS, natančneje - 8.1. Orodje za uporabnika je zelo zanimivo, še posebej, če menite, da lahko z uporabo Cortane poiščete datoteke, prejmete poziv za izvedbo določenih dejanj ali spremenite nastavitve. Vendar pa vsi ne vedo, kako naj "Cortano" spremenijo v "Winds 10". Toda tudi to ni glavna stvar. Vprašanje je, ali lahko pomočnik govori rusko.


Kako spremeniti "Cortano" v ruščino in ali je mogoče?

Virtualni pomočnik je bil vključen v glavno deseto različico kompleta orodij Windows. Res je, da je veliko uporabnikov, ki so ga poskušali aktivirati na ozemlju nekdanje Sovjetske zveze, prejeli (in prejeli) napake. Zakaj tako?
Ampak samo zato, ker to orodje še vedno nima podpore ruskega jezika za stacionarne ali mobilne sisteme Windows. Poleg tega vsak poskus namestitve zastarelega operacijskega sistema "Cortana" ni uspešen. Razvijalci iz Microsofta so obljubili, da bo polna ukrajinska različica na voljo do jeseni leta 2016, vendar še vedno ni podatkov o datumu izdaje tega programskega izdelka.
Neverjetno srečni uporabniki v ZDA, na Japonskem, Kitajskem, v Avstraliji in nekaterih evropskih državah, ki so prejeli pomoč, tako rekoč, "vroče". Ni presenetljivo, da je podpora omejena na samo šest jezikov:


 • angleščina;
 • nemščina;
 • italijanščina;
 • španščina;
 • francoščina;
 • Kitajski.
 • Rešitev problema, kako vključiti "Cortano" v sistem Windows 10, se torej nanaša na izbiro tujega jezika, ki je bližje in intuitivnejši za uporabnika. Toda to je še daleč od glavne stvari.

  Kako vklopiti Cortano na Windows 10: osnovni pogoji

  Nič ne bi bilo, vendar poskus aktiviranja iste angleške različice ne vodi k ničemu, čeprav je uporabnik trdno prepričan, da želi uporabljati angleški ali ameriški jezik. Problem je v tem, da privzeti vmesnik operacijskega sistema v naših regijah uporablja sam ruski jezik, zato angleško govoreči pomočnik ne razume sistemskih nastavitev. Ugotovitev sama predlaga: za "Cortana" govoril, morate spremeniti jezik sistema. Samo v tem primeru bo začela odgovarjati na zahteve ali priporočila, čeprav bi morala idealno prepoznati vprašanja brez nje.

  Nastavili smo jezik sistema in glasovne pakete

  Zdaj neposredno na način, kako omogočiti "Cortana". Najprej morate spremeniti jezikovne nastavitve sistema. Če imate na primer v angleščini in boste še naprej komunicirali z njim, ne boste imeli težav z konfiguracijami OS.
  Torej, pri vprašanju, kako vključiti "Cortano", najprej uporabimo meni parametrov, ki se nanaša na časovni odsek in jezike, v katerih se obračamo na regijo in jezikovno točko, izberemo angleščino innastavite kot privzeto.
  Za delo asistenta s polnim delovnim časom morate dodatno prenesti ustrezen jezikovni paket. Problem, kako brez "Cortane" vključiti, se je odločil, da ne bo, ker na začetku v sistemu ni takšnih paketov. To naredite tako, da v oknu, ki spreminja jezik sistema, gremo do parametrov (gumb desno) in prenesemo jezikovno datoteko. Takoj ko je prenos končan, lahko nadaljujete z naslednjo nastavitvijo.

  Prepoznavanje govora

  Za lažje razumevanje morate omogočiti prepoznavanje govora. Ta postopek se izvede v prejšnjem oknu in se izvede za potrditev prioritete izbranega jezika. Za bolj pravilno delo pomočnika je zaželeno, da se uporabi priznavanje naglasov. To storite za primere, ko nimate popolne izgovorjave ali uporabe določenega narečja. Po zaključku vseh nastavitev je zelo priporočljivo, da sistem v celoti ponovno zaženete.

  Nastavitve aktiviranja

  Zdaj, na vprašanje, kako obrniti Cortano, morate aktivirati pomočnika. Ta možnost je na voljo v iskalnem meniju (Iskanje), kjer se pritisne gumb s sliko orodja in aktivira se element »Cortana vam lahko da«.
  To je način pozivanja, zamisli, opomnikov itd. Nato lahko začnete komunicirati v izbranem jeziku.
  Načeloma je priporočljivo, da veliko uporabnikov uporabi enako učinkovito metodo aktiviranja, ki pomeni uporabo ukaza "Hej, Cortana", ki ga je mogoče omogočiti s pomočjo iskanja s prehodomv nastavitvah in aktivirajte element »dajmo odgovor Cortana«.

  Vklop pomoči na mobilnih napravah

  Če govorimo o tem, kako vključiti Cortano na vašem Windows Phone telefonu, so dejanja praktično enaka tistim, ki se izvajajo v stacionarnih sistemih.
  Jezik sistema ("Center za sporočila" /"Vse nastavitve") je prvotno spremenjen, nato je izbrano območje prebivališča ZDA, nato se pametni telefon ponovno zažene, nato pa se na seznamu aplikacij, ki jih lahko uporabite, prikaže Cortana. Če se vrnete v ruski vmesnik, se bo pomočnik samodejno izklopil.

  Na koncu

  Kot je bilo že razvidno, je aktiviranje "Cortane" mogoče le, če se spremeni jezik sistema in regija bivanja. Ko se pojavi verzija v ruskem jeziku, je težko reči, saj Microsoftovi uradniki o tem vprašanju molčajo. Obstajajo informacije, da je različica v ruskem jeziku v postopku revizije, vendar o času izdaje ni znano. Po drugi strani pa lahko razvijalci razumejo, ker je bilo v kratkem času od same uvedbe ideje težko narediti pomočnika, tako rekoč, poliglota, ki je imel večino najbolj razširjenih jezikov. Torej, počakajte.

  Sorodne publikacije