Asus Xonar D2X: Pregled in povratne informacije

ASUS je dolgo časa začel proizvajati zvočne PCI kartice Xonar D2, nato pa je začel s proizvodnjo različice PCI-express - model D2X.

Prvi vtisi

Pozlata in PCIe sta prijetno imeti. Burr-Brown DAC 24 bitov /192 kHz - vrhunski in eden najboljših, ki jih lahko kupite samo. Dobro je tudi kodiranje Dolby in DTS. Toda kdo potrebuje svetleče diode in zaščito pred elektromagnetnim sevanjem? In zakaj priključiti še en vir energije? V lepotnem tekmovanju bi lahko sodeloval Asus Xonar D2X, vendar, odkrito povedano, je preveč.


Prej je modo narekovala predvsem Creative s svojo serijo Soundblaster, katere izjemne zmogljivosti so izboljšali pospešek DirectSound in podpora za razširitve Windows XP EAX. S prihodom operacijskega sistema Windows Vista se je obdobje neposrednega dostopa do opreme končalo, s čimer se je končalo ustvarjalno vodstvo.

Značilnosti in prednosti

Asus Xonar D2X je vrhunska in brezkompromisna zvočna kartica, s katero nimate najboljših. Ima toliko priložnosti, ki jih na primer v Auzentechs X-Meridian ni bilo, vendar inovator ni veliko uporabljal proizvajalca. Najbolj opazna lastnost je kvazi-funkcionalna, predvsem kozmetična zaščita pred elektromagnetnim sevanjem. Navidezno funkcionalen, ker večina hrupa prihaja iz izhodnih moči PCIe. Podjetje se na tem ni ustavilo in je sprejelo tudi korake v vezju kartice.

Osnovni parametri

Če pogledate specifikacije, katerih seznam je sestavljen iz več strani, lahko odstranite presežek, tako da jih izberete.naslednje:
 • 8-kanalni (7.1) izhod 24 bitov /192 kHz;
 • Texas Instruments /Burr-Brown DAC PCM1796;
 • 2-kanalni vhod 24 bitov /192 kHz, preko ADC Cirrus Logic CS5381;
 • vmesnik 1x reža PCI-Express;
 • ASUS AV200 procesor;
 • optični in koaksialni priključki z /PDIF;
 • vhod in izhod MIDI prek hčerinske plošče;
 • kodiranje DTS in Dolby Digital v realnem času;
 • Dolby Pro Logic IIx, slušalke in zvočnik;
 • DTS Connect;
 • EAX 2.0 OpenAL in DS3D GX;
 • elegantna EMI zaščita. • Asus Xonar D2X: Pregled funkcionalnosti

  Uporabniki vedno želijo dobiti nabor dodatkov, ki bi jim omogočili, da kar najbolje izkoristijo svoje nakupe. Ustvarjalnost je tradicionalno vodila v zvezi s tem, in Asus je očitno posnemal njegov primer. Komplet vsebuje veliko programske opreme, veliko kablov in celo kartico za razširitev MIDI kablov. Še ena zanimiva lastnost kompleta Asus Xonar D2X je vključitev 4 kablov 35 mm (tulipan), kar kaže na zaupanje podjetja v svoj izdelek. Obstaja vse, kar potrebujete za priključitev na sprejemnik ali aktivne zvočnike. Uporabnikom se zdi nenavadno, da je vse to vključeno v komplet kartic, saj večina raje prenaša neobdelane podatke prek optičnega kabla, tako da jih sprejemnik lahko pretvori. To je tudi glavni razlog za kodiranje DDL in DTS. Glede na kakovost analognega izhoda je vredno spomniti: za odgovor na to potrebujete zelo drag sprejemnik.
  Standard Asus Xonar D2X-7.1 je že dolgo norma v zvočnih karticah. Obstajata tudi dvaanalogno-digitalni kanal. Skrivnost je, da so vsi ti vhodi in izhodi najvišje kakovosti 24 bitov /192 kHz. Funkcija, ki jo je Asus imenoval ALT (Analog Circular Conversion) uporablja prednosti te bitne hitrosti. Ni bilo treba dati DRM-kampu v rokah kartice v obliki imena analogne vrzeli, ki vam omogoča pisanje zaščitene vsebine z najmanj izgubo kakovosti. Asus svoj produkt prosto oglašuje kot zakonit način za izogibanje DRM, saj tehnično ničesar ne razbije - vsebina se preprosto predvaja in nato posname. To ni povabilo k piratstvu, temveč priložnost, da končnemu uporabniku da pravico do kopiranja kupljene glasbe v poljubnem formatu. Reža Asus Xonar D2X PCI-Express ni avtohtona in temelji na čipu, ki PCI spremeni v PCIe. Če je Creative X-Fi povzročil takšno zamudo, se Delta ne zdi problem za Asus. Srce kartice je AV200 procesor, ki se ne ujema s čipom C-Media CMI8788.

  DAC

  Ustvarjalci radi določajo značilnosti DAC (na primer SNR), vendar je to samo polovica resnice. Operacijski ojačevalniki pomembno vplivajo na parametre izhodnega signala, ki ga uporabljajo zvočniki. Zvočne kartice Auzentech X-Plosion in X-Meridian uporabljajo spremenljive operacijske ojačevalnike. Asus je šel na to pot in izbral nenadomestljivo možnost, saj je imel ojačevalec na plošči. Digitalni analogni pretvorniki najvišje kakovosti D2X, ki jih proizvaja Texas Instruments. V literaturi za odnose z javnostmi se DAC pogosto uporabljajo, da kupcu dajo pojem splošne ravni opreme. Čeprav je podanZnačilnosti, praviloma, lahko dajo idejo o kakovosti zvoka, vendar jim zaupajo - velika napaka. Zvok mora iti skozi veliko vezij, preden doseže ušesa. Izgubite na primer 16-bitno WAV datoteko 44.1-audio. Po zagonu se podatki o datoteki preslikajo. V notranjosti zvočnega procesorja se tok podatkov pošlje na ustrezno mesto za spremembo prostornine, ponovno vzorčenje, uporabo učinkov ali filtrov), nato pa se pošlje v DAC za rekonstrukcijo v analognem. Bitov ostanejo bitov, dokler ne padejo v pretvornik. Od tam se analogni signal pošlje v operacijski ojačevalnik, kjer, odvisno od glasnosti in vrste obremenitve (slušalke, zvočnike, itd.), Pride v zrak, da doseže ušesa poslušalca. Lepo je imeti vrhunsko DAC in LED osvetlitev, vendar nič ne vpliva na kakovost zvoka in zvoka. Tudi razpoloženje je seveda pomembno, vendar morajo biti vmesne spremembe čim manjše.

  Uspešnost

  Produktivnost v programu BioShock in Call of Duty 4 je 2-3-krat počasnejša kot pri konkurentih. Čeprav je to pomembno za nekatere igralce, vendar boljši zvok pomaga igralcu, da se bolje potopi v svet iger. Za to lahko podarite nekaj posnetkov. Lepa izjema je bila igra BF2142, kjer je zmogljivost višja kot v drugih, tako v normalnem kot v načinu GS3D GX.

  Visoka kakovost

  Po mnenju uporabnikov so potrebovali 5 sekund, da so razumeli, da je Asus Xonar D2X novo merilo za zvočno kartico, ki je na primer naletela na priljubljen univerzalni Auzentech X-Fi Prelude, ki je v igrah zvenel odlično med igranjemgledanje glasbe in filmov. Toda s slabim zapisom ali nizko bitno hitrostjo mp3-datotek, zemljevid neusmiljeno poudarja vse slabosti. Ima zvok visoke ločljivosti in čistočo. Zaradi tega se zdi, da visokofrekvenčni zvoki, na primer plošče, niso tako melodični. Nekateri posnetki akustične kitare se morda zdijo nekoliko nenaravni - odsotnost izkrivljanja odpravlja zvok njegove svetlosti.

  Programska oprema

  Programska oprema je enaka različici PCI z istim Hi-Fi vmesnikom, ki izgleda dobro, vendar težko uporabljati. Gumbi so nerodni, slabo opazni in včasih nejasni. PMP zmogljivosti ostajajo omejene kot prej - pretvorba je omejena na .WMA ali .MP3 z bitno hitrostjo 128192 ali 320 kbit, in ni .MP3 kodirnika (tako Asus shrani na licencah), zato ga bo treba prenesti ločeno. ALT je popolnoma vključen v to, tako da ga ni mogoče uporabiti kot vtičnik drugje. Program deluje veliko hitreje, vendar na splošno žalostno.

  Gonilniki

  Gonilnik Asus Xonar D2X je na voljo za 32- in 64-bitne XP in Vista. Po mnenju uporabnikov je majhen in hiter, z najmanjšim številom vrtincev. Za naloženo grafiko, a vsekakor boljši od osnovnih gonilnikov C-Media. Vendar ima program vse potrebne funkcije in DS3D GX za emulacijo EAX. Posodobite gonilnike za Asus Xonar D2X (Windows 1081 8 7) lahko prenesete s uradne spletne strani podjetja.

  Razsodba

  Zvočna kartica Asus Xonar D2X se je pojavila že zdavnaj in večina uporabnikov se nanjo odzove pozitivno.Po njihovem mnenju je neverjetno. Na kartici je toliko strojne in programske opreme, da je njena cena višja. Ima široko funkcionalnost, odličen videz in visoko kakovost. Med stvari, ki povzročajo nezadovoljstvo lastnikov - LED osvetlitev in pomanjkanje priključkov za sprednjo ploščo. V drugi pa je Asus z D2X postal pravi zmagovalec. V nekaterih pogledih je zemljevid precej patetično stanje industrije - postal je prvi vreden podaljšek za avtobus PCI-Express in uporablja mostičev čip. Kar zadeva sam Xonar D2X, ljubitelj čistega zvoka, ki ni obremenjen z dodatnimi funkcijami Dolby ali DTS, oceni napravo izjemno visoko. Obžalujejo, da morajo plačati za funkcije, ki jih ne uporabljajo - brez njih bi bilo veliko ceneje. Prav tako so uporabniki nezadovoljni s potrebo po priključitvi dodatnega vira napajanja, ki po nepotrebnem otežuje življenje. Če BP nima priključka za disketni pogon, potem morate poiskati adapter in preklopiti vse zanke, kar je zelo neprijetno in kaotično. Tudi običajen "Molex" konektor, ki je v vsakem napajalniku, bi bila najboljša možnost. V komplet je lahko vključen vsaj ustrezen adapter. Programski paket je ogromen in daje tekmecem malo, čeprav sta PMP in ALT praktično neuporabna. Je Xonar D2X vreden vašega denarja? Torej, če potrebujete dobro zvočno kartico za PCIe, vendar kot alternativo PCI-kartic, to ni zelo prepričljivo. Stroški so lahko upravičeni, če obstaja potreba po vsaj nekaterih od številnih značilnosti.

  Sorodne publikacije