Kako onemogočiti korenske pravice za aplikacije Android in računalnik

Razvijalci Android najprej strogo omejijo dostop končnih uporabnikov do sistemskih datotek in različnih skritih nastavitev. To velja za vse naprave, ki temeljijo na Androidu. Za odobritev dostopa do zaprtih datotek je odgovoren poseben protokol, imenovan korenske pravice (korenski dostop - dostop korena ali skrbniški dostop). Google (podjetje za razvijalce Android) z opremljanjem celotne naprave na nižji stopnji z operacijskim sistemom najprej omeji zmožnosti končnega uporabnika tako, da onemogoči root-pravice za Android.


To je žalostno, vendar poleg tega proizvajalci naprav tudi ne dajejo možnosti, da jih vrnejo pod garancijo, če ima uporabnik svoje pravice na napravi. Veliko ljudi si ne predstavlja življenja brez popolnega dostopa do funkcionalnosti svoje naprave in prejemanja koreninskih pravic s pomočjo reprogramiranja ali posebnih programov. Toda kaj naj storim, če moram obnoviti poseben protokol? Ne glede na razlog za njegovo obnovitev (garancija, prenos na druge roke itd.), Se lahko izvede z istimi programi ali programi, s katerimi so bile te pravice pridobljene. Če ne boste imeli podatkov, vam bodo naslednje metode pomagale pri reševanju problema, kako onemogočiti pooblastila za Android. Če ste v dvomih glede razpoložljivosti korenskih pravic kot take, lahko uporabite posebno aplikacijo iz Googlovega tržišča Play - korenskega preveritelja.

Odstranite skrbniške pravice za aplikacijo Android.

Na ta način boste razumeli, kako onemogočiti korenske pravice za Android 6.0 ali novejše. Če ima vaša naprava programsko opremo za upravljanje s korenskimi pravicami (Superuser, SuperSU), lahko odstranite koren iz njih z nastavitvami te aplikacije ali pa jo preprosto odstranite (samodejno izbriše in korenske pravice).


Poleg SuperSU lahko uporabljate tudi različne aplikacije s trga Google Play, od katerih je ena Universal Unroot (plačana). Zagon te aplikacije bo samodejno uničil korenske pravice, ne da bi jih bilo mogoče obnoviti. Naprava se bo znova zagnala in dostop do korenskih pravic bo omejen. Obstajajo brezplačni programi, ki se lahko znebijo korena. Njihov seznam najdete na koncu članka.

Odstranjevanje korenske pravice skozi računalnik

Zaželeno je vedeti, kateri računalniški program je prejel posebne funkcije za onemogočanje korenskih pravic za Android prek računalnika. Tako kot večina tovrstnih programov imajo tudi možnost, da ponovno odprejo omejitve dostopa do temeljnih pravic. Če informacije manjkajo, lahko uporabite kateri koli od navedenih programov na dnu članka.
Če želite onemogočiti koren s programom, je dovolj, da napravo priključite na računalnik in zaženete ustrezen program. Nato prek možnosti programa onemogočite skrbniške pravice. Drug način za brisanje skrbniških pravic prek računalnika je reprogramiranje naprave. Za to lahko na primer uporabite uradno firmware s spletnega mesta proizvajalca pripomočkov. Žal pa ta metoda zahteva nekaj znanjain več časa kot drugi.

Ročno odstranjevanje korenskih pravic

Ročno lahko izbrišete skrbniške pravice. To je nujno, če morate napravo predati v popravilo v skladu z garancijo. Kot smo že omenili, se garancija za napravo s korenskimi pravicami samodejno odstrani. Zato se morate v tem primeru znebiti vseh možnih sledi razpoložljivosti in vzpostavitve dostopa do posebnih pravic. Zaposleni v servisnem centru najprej preverijo vstavljeno SD kartico naprave za prisotnost datotek v njem, ki kažejo na prejem korenskih pravic. Edini način je, da namestite posebne aplikacije, ki imajo dostop do sistemskih datotek pripomočka, na katerem lahko onemogočite korenske pravice. Tako kot pri Androidu 5.1, 6.0 ali novejšem, imajo starejše različice tega operacijskega sistema enake mape, ki vsebujejo korenske datoteke, med katerimi je tudi korenski brskalnik, ki ga je mogoče prenesti tudi neposredno prek storitve Google Play Market. , namestite in odprite program, nato pa z uporabo vmesnika poiščite sistemsko mapo na vgrajeni sistemski pomnilniški kartici naprave, bin in /ali xbin deli bin in xbin mape morata vsebovati files in /ali subox
\ t )
Treba jih je izbrisati (držite datoteko s prstom, dokler se ne prikaže možnost »izbriši«). Po tem morate najti v mapi App, ki se nahaja v istem razdelku System, SuperUser.apk datotek ali SuperSu.apk. Nato morate samo znova zagnati pripomoček.
Mapa System lahko pade v oddelek su, ki ga je treba odkriti in odstraniti, če je na voljo. Zgodi se, da so datoteke zasedene in suv drugih delih sistema. V vsakem primeru je namen teh datotek in jih je treba najti tako, da tečejo skozi različne mape. Poleg Root brskalnika obstajajo še drugi programi, ki vam bodo pomagali pri ročnem odstranjevanju korenskih datotek. Njihov seznam je na koncu članka.

Kako začasno onemogočiti korenske pravice za Android?

V mnogih primerih je zelo priročna rešitev začasno onemogočiti korenske pravice. Neodvisni razvijalci so ustvarili aplikacijo Temp Root Remover. Ne velja za Google Play Market, zato boste morali poiskati vire tretjih oseb, kot je 4pda.ru.
Temp Root Remover razbremeni posebne pravice s preimenovanjem zgornje datoteke su v mapo bin in xbin. Z možnostjo programa lahko kadarkoli preimenujete datoteko su in po potrebi obnovite korenske pravice, vrnite prvotno ime. Naprave ne morete znova zagnati. Temp Root Remover ne reši problema popolnega čiščenja sistema iz sledi korenskih pravic. Zato je ni mogoče uporabiti, preden je pripomoček dostavljen storitvi.

Odstranjevanje korenskih pravic za Samsung Galaxy

Ločeno, odstranitev skrbniških pravic na napravi linije Samsung Galaxy. Dejstvo je, da so razvijalci v te naprave vpeljali poseben števec KNOX, ki je namenjen sledenju krampu in različnim spremembam v sistemu Android. Po brisanju dovoljenj korenskega sistema lahko ponastavite odčitke KNOX, vendar le, če jih prejmejo nekatere najnovejše metode in aplikacije, ki zagotavljajo prisotnost KNOX na napravi. Najprej morate prenestiračunalniški arhiv z uradno firmware pod napravo Samsung, ki je predmet prekiniti root-pravice za Android. Ne glede na napravo (telefon, tablični računalnik) mora imeti ta datoteka datoteko .tar.md5. Treba ga je najti. Nato v računalnik namestite gonilnik, da napravo povežete s Samsungom. Najdete jih na spletnem mestu developer.samsung.com. Potem boste potrebovali program Odin3. Prav tako bo treba poiskati, prenesti in namestiti. Naslednji korak je inicializacija pripomočka za zagonski način, s katerim lahko namestite novo firmware. Če želite vstopiti v ta način, morate hkrati zadržati glasnost, izklopiti in vrniti gumbe (domače). Nato takoj, ko je pripomoček v sprejemu vdelane programske opreme, ga povežite s kablom USB v računalnik in zaženite program Odin3. Poiščite možnost PDA prek vmesnika programa in izberite datoteko .tar.md5 iz prenesenega arhiva programske opreme. Nato izberite F. Ponastavi čas in samodejni ponovni zagon, prekličite izbiro možnosti in kliknite Začni. Po nekaj minutah bo program shranil Samsungove korenske pravice in naprava se bo znova zagnala.
Z uporabo zgoraj opisanih metod lahko napravo trajno ali začasno odstranite iz posebnih pravic. Upamo, da je ta članek pomagal razumeti, kako onemogočiti pravice Root za Android.

Seznam programov in aplikacij za onemogočanje skrbniških pravic

  • ES File Explorer, korenski brskalnik, Upravitelj datotek X-Plore, Total Commander - onemogočite posebne pravice v ročnem načinu.
  • Universal Unroot - samodejni izklopposebne pravice (plačane).
  • Preprosto uničenje, izkrčitev mojega telefona, Root Uninstaller - samodejno onemogoči posebne pravice.
  • SuperOneClick je računalniški program.
  • MTKdroidTools, Kingo Root, ROOT Wizard, VRoot, KingRoot - računalniška programska oprema za prejemanje in onemogočanje posebnih pravic.
  • Temp Root Remover - začasno onemogočanje posebnih pravic.
  • Sorodne publikacije