Zaznavanje obrazov: Program z navodili in opisi po korakih

Sistem za zaznavanje obrazov je računalniška aplikacija, ki omogoča identifikacijo ali preverjanje osebe iz digitalne slike ali filma. Eden od načinov za to je primerjava izbranih lastnosti osebe s sliko in različicami iz baze podatkov.

Prepoznavanje obraza (program) se običajno uporablja v varnostnih sistemih in ga je mogoče primerjati z drugimi biometričnimi sistemi (npr. Prepoznavanje prstnih odtisov ali zaslonk). V zadnjem času je postala priljubljena tudi kot orodje za komercialno identifikacijo in oglaševanje.


Nekateri algoritmi za prepoznavanje posameznikov identificirajo obrazne poteze tako, da izvlečejo mejnike ali predmete iz podobe subjekta. Na primer, algoritem lahko analizira relativni položaj, velikost in /ali obliko oči, nosu, kožice in čeljusti. Ti podatki se uporabljajo za iskanje drugih slik z ustreznimi parametri. Drugi algoritmi normalizirajo galerijo slik posameznikov in nato stisnejo informacije o osebi s shranjevanjem samo tistih podatkov na sliki, ki so uporabni za prepoznavanje posameznikov. Nato želeno sliko primerjamo z razpoložljivimi podatki. Eden od prvih uspešnih sistemov temelji na metodah usklajevanja modelov, ki se nanašajo na niz značilnih lastnosti obraza, kar daje nekakšno kratko predstavitev videza.

Kako deluje program za priznavanje oseb?

Vključuje nekatere algoritme, ki jih lahko razdelimo na dva glavna pristopa:
 • Geometrijska,ki upošteva posebne ali fotometrične značilnosti obraza.
 • Statistični podatki, ki pretvarjajo sliko v pomen in jo primerjajo s predlogami za odpravo razpršenosti.
 • Tridimenzionalno prepoznavanje

  Nov trend, ustvarjen za doseganje večje natančnosti, je tridimenzionalno prepoznavanje posameznikov. Ta metoda uporablja 3D senzorje za zbiranje informacij o obliki obraza. Te informacije se nato uporabijo za identifikacijo značilnosti, kot so kontura oči, nosu in brade.


  Ena od prednosti tridimenzionalne programske opreme za prepoznavanje obrazov je, da na njih ne vplivajo spremembe v osvetlitvi, za razliko od drugih variant. Ta tehnologija je mogoče identificirati tudi iz različnih kotov gledanja, vključno z pogledi profila. Tridimenzionalne podatkovne točke močno izboljšajo natančnost prepoznavanja oseb. 3D raziskovanje je okrepljeno z razvojem kompleksnih senzorjev, ki izboljšujejo delo zajemanja slik v obliki tridimenzionalnih slik. Senzorji delujejo tako, da oblikujejo strukturirano svetlobo na obrazu. Do enega ali več teh senzorjev lahko namestimo na en CMOS čip - vsak od njih zajame preostali spekter. Vendar je lahko celo popolna metoda ujemanja 3D občutljiva na obrazne izraze. V ta namen je skupina raziskovalcev iz podjetja Technion uporabila orodja za metrično geometrijo za obravnavo izrazov kot izometrij. Po tem je Vision Access ustvaril lastno rešitev za tridimenzionalno prepoznavanje obrazov. Kasneje je podjetje kupilo podjetje Bioscrypt Inc., ki je razvilo različicoProgram za prepoznavanje obraza, znan kot 3D FastPass.
  Nova metoda je uvedba načina zajemanja tridimenzionalne slike s tremi kamerami, ki kažejo na različne kote. Eden od njih bo pokazal na sprednji del predmeta, drugi - s strani, tretji - pod kotom. Vsi bodo sodelovali, da bodo lahko v realnem času sledili obrazu in ga prepoznali. Domneva se, da bo ta tehnologija kmalu temeljila na katerem koli programu za prepoznavanje oseb prek kamere.

  Analiza teksture kože

  Še en nov trend uporablja vizualne podrobnosti o koži, ki so določene v standardnih digitalnih ali skeniranih slikah. Ta metoda, imenovana teksturna analiza kože, preoblikuje edinstvene linije, vzorce in lise, vidne v človeški koži, matematični prostor.
  Preskusi so pokazali, da se lahko z dodajanjem te tehnologije učinkovitost prepoznavanja obraza poveča za 20-25%.

  Thermocameras

  Druga oblika sprejemanja vhodnih podatkov za prepoznavanje oseb je uporaba termičnih slikovnih kamer. Zaradi tega postopka fotoaparat določi le obliko glave, pri tem pa ne upošteva predmetov, kot so kozarci, klobuki ali ličila. Težava uporabe toplotnih slik za prepoznavanje obrazov je, da so baze podatkov za to omejene. Trenutno raziskovalci preučujejo uporabo te tehnologije v resničnih in operativnih krajinah in hkrati ustvarjajo novo podatkovno bazo toplotnih slik. VV študiji so uporabljeni nizko občutljivi feroelektrični električni senzorji z nizko občutljivostjo, ki lahko sprejemajo termično infrardeče infrardeče slikanje z dolgimi valovi. Rezultati kažejo, da ima združitev LWIR in običajnih vizualnih kamer odlične rezultate pri zunanjih sondah. Ta kombinacija lahko deluje z zelo zmogljivim programom za prepoznavanje fotoaparatov.

  Bulk Usage

  Medtem ko raziskovalci delajo na najnovejši tehnologiji, ki je na voljo samo strokovnjakom, tudi razvijalci množičnih aplikacij ne mirujejo. Po objavi izdelave Google Stekla je bilo veliko hrupa okoli prepoznavanja posameznikov in aplikacij za to na internetu. Menijo, da bo to odprlo veliko možnosti za uporabnike, ne samo za medsebojno interakcijo, temveč tudi za različne predmete.
  Danes je na voljo velik seznam vmesnikov za prepoznavanje obrazov, ki jih lahko uporabite za svoje programe. Najpogostejši so naslednji.

  Prepoznavanje obraza Stephen

  Razvil Lambda Labs, ki zagotavlja prepoznavanje obraza, obliko nosu in ust ter razvrščanje po spolu. Na voljo na uradni spletni strani razvijalca.

  Zaznavanje obraza

  Program za zaznavanje obrazov računalnika na internetu, ki je odlična zamenjava za Face.com. Trenutno je na voljo brezplačno.

  Animetrics Prepoznavanje obraza

  API za prepoznavanje obrazov Animetrics se lahko uporablja za razkrivanje obrazov na fotografijah. Informacije o značilnostih obraza ali mejnikih se vrnejo v obliki koordinat na sliki.

  Skybiometry

  Za uporabo morate imeti ustvarjeno aplikacijo v vašem računu SkyBiometry. Ustvariti je dovolj preprosto registracijo.

  Face ++

  Ta aplikacija uporablja napredno tehnologijo računalniškega vida in inteligentne analize podatkov za zagotavljanje treh ključnih storitev (odkrivanje, prepoznavanje in analiza). Program omogoča odkrivanje in analizo mejnika , mejnika (81 točk), atributov: starosti, spola, točk, rase itd.

  FaceMark

  To je zmogljiv API za prepoznavanje obrazov. Najde 68 referenčnih točk za sliko obraza spredaj in 35 za profil. FaceMark identificira cilje za osebe na sliki, ki je določena v URL-ju, ali v naloženi datoteki, in izda rezultat v obliki datoteke JSON, ki vsebuje vektorske kazalce osebe in točke ujemanja za vsako najdeno različico.

  EmoVu by Eyeris

  Inteligentna programska oprema za prepoznavanje čustev, ki omogoča, da kamere berejo mikro izraze, spol, starostno skupino. To je program za prepoznavanje oseb v realnem času, ki deluje, ko uporabniki gledajo videoposnetke na svojih računalnikih ali mobilnih napravah.

  Rekognition.com

  To je ena najboljših alternativ za Face.com. Hiter, zanesljiv in prilagodljiv rekognifikacijski motor lahko izvaja odkrivanje, skeniranje, prepoznavanje in iskanje obrazov. Samodejno se lahko poučuje s pomočjo slik in oznak na Facebooku. Ker je socialno usmerjen, je aplikacija za prepoznavanje oseb za Android.

  FaceRect

  Je tudi zmogljiv in brezplačen vmesnik za odkrivanje posameznikov. NajdePosamezniki (tako na zahtevo kot v profilu) na sliki, ki jo določi URL ali naloženi kot datoteka, lahko najdejo več oseb v eni fotografiji in izdajo odgovor v obliki JSON. V tem primeru je slika naložena z omejevalnim okvirjem za vsako najdeno osebo.

  Sorodne publikacije