Radioaktivni helikopter Syma S107: pregled, tehnični podatki in pregledi

Koncept letala z radijskim nadzorom je že dolgo pritegnil pozornost elektronike in tistih, ki so preprosto navdušeni nad neobičajnimi zabavami. V ospredju te niše so bili kompaktni droni, ki pa se večinoma uporabljajo za praktične naloge - npr. Helimopter Syma S107 pa kaže primer, kako realna je lahko simulacija resničnih modelov letal. Hkrati naprava ponuja širok spekter funkcionalnosti za upravljanje.


Splošne informacije o modelih

Ta sprememba predstavlja začetni segment v razredu GYRO-helikopter. To so naprave z žiroskopi, ki omogočajo nadzor v treh smereh. S pomočjo infrardečega daljinskega upravljalnika lahko lastnik napravo usmeri navzgor, navzdol in okrog svoje osi. Usklajevanje letenja ustreza zadnjemu vijaku, zlasti težišču pomika, ki omogoča premikanje v različnih smereh. Vendar pa za sofisticirane številke še vedno ni primerna radijsko vodena mikrovalovna sledilna naprava Syma GYRO. Prav tako vpliva na svojo majhno maso in šibko moč, ki ni dovolj za vzdrževanje stabilnosti pri injiciranju ostrih valjev. Iz istega razloga je priporočljivo, da se model uporablja samo v prostoru, kjer ne bo vplival pretok zraka. Vendar proizvajalec sam ugotavlja, da je napravo mogoče uporabljati na odprtih prostorih, vendar pod optimalnimi pogoji podnebja.

Vsebina paketa

Atkupci lahko takoj presenetijo poceni embalažo - preprosto tanko plastično škatlo s podlogo iz pene brez posebnih učinkov oblikovanja. Toda vsebina tega praviloma uskladi prvi vtis. Komplet je precej bogat za tako raven GYRO naprav. Poleg helikopterja Syma S107 dobavni komplet vključuje:


 • Infrardeči daljinski upravljalnik s trikotnim obsegom kontrole letenja.
 • Litij-polimerna baterija pri 37 V.
 • Rezervni vijak za repni del.
 • Kabel USB.
 • Navodila za uporabo.
 • Iz tega sklopa je pomembno poudariti prednosti litij-polimerne baterije. To je relativno nov tip akumulatorjev, ki se glede na zanesljivost in trajnost zelo dobro razlikuje od razširjenih Li-Ion elementov. Kot kaže praksa, čas polnega polnjenja akumulatorja traja le 30-40 minut. Zdaj lahko nadaljujete s podrobnejšim pregledom tehničnih in obratovalnih parametrov naprave.

  Glavne značilnosti

  Kombinacija kompaktnosti in visokih delovnih lastnosti v eni napravi ni enostavna. In razvijalci radijsko nadzorovanega helikopterja Syma S107 so seveda dobili nekaj kazalnikov, toda v ozadju neposrednih konkurentov so značilnosti te različice zelo vredne:
 • Dimenzije naprave - 98 mm v višino, 220 mm v dolžino in 38 mm v širino.
 • Premer glavnega rotorja je 190 mm.
 • Premer rotorja repnega dela je 30 mm.
 • Elektrarna - dva elektromotorja za format N7.
 • Polmer daljinskega upravljalnika je 10 m.
 • Čas letenja - do 8 min.
 • Kar se tiče oskrbe z električno energijo, je bila litij-polimerna komponenta za helikopter že predstavljena, daljinski upravljalnik pa se napaja iz 6 AA baterij. Glavno enoto lahko polnite ali prek USB-ja ali neposredno iz kabla manipulatorja.

  Zasnova in zasnova

  Osnova kompaktne naprave je oblikovanje nosilnih aluminijastih okvirjev. Prav tako je okvir izdelan iz kovine, ki ustvarja občutek moči in monolitne oblike. Čeprav je helikopter sestavljen iz mnogih elementov, med katerimi so tudi plastični deli. Mimogrede, rezila lahko presenetijo svojo fleksibilnost - zdi se, da se bodo zlahka poškodovali, ko bodo padli. Toda to je napačen vtis in vsi delovni deli zdržijo tako lastne obremenitve kot tudi naključne fizične vplive. Seveda, če ne gre za močne udarce. Syma S107 ima v svoji obliki svetle barvne sheme in visoko stopnjo podrobnosti za svoj razred. Različice so na voljo v rdeči, rumeni in zeleni izvedbi.

  Spremembe helikopterja

  Najbližja različica glavnemu modelu je izvedba S107G. Glede na svoje operativne lastnosti sta obe napravi skoraj identični, nove naprave pa dobijo dodatno funkcionalnost. To pomeni, da bodo pregledi helikopterjev Syma S107 in S107G v oblikovalskem delu enaki: enaka aluminijasta osnova, barvne rešitve in fleksibilne rezila, ki zagotavljajo podobne zmogljivosti letenja. Vendar pa nova sprememba predvideva tudi možnost nadzora letenja prek družine mobilnih napraviphone V kompletu je ustrezen adapter, zaradi katerega je pametni telefon sinhroniziran z radijskim modulom helikopterja. Zanimiva je različica S107C, katere ključna razlika je v videokameri. Že prej je bilo rečeno, da se miniaturni kvadkopterji pogosteje uporabljajo za snemanje, vendar ta oblika združuje tudi oblikovne značilnosti linij naprav in funkcionalne dodatke. Toda tukaj je treba upoštevati, da imajo radijsko krmiljeni helikopterji Syma S107 in S107G na ozadju S107C lahkotno zasnovo, ki poveča njihovo okretnost. Druga stvar je, da je fotoaparat mogoče odklopiti in potem so lastnosti poravnane.

  Splošna pravila delovanja

  Pred uporabo stroja se prepričajte, da so viri napajanja pripravljeni. Baterija mora biti popolnoma napolnjena, nadzorna plošča pa ima zadostno število delovnih baterij ustrezne velikosti. Nato se nastavi frekvenčna sinhronizacija med manipulatorjem in radijskim modulom naprave. Pripravljenost helikopterja Syma S107 se bo pokazala s svetlobo na indikatorju - vklopi se po pritisku na vzvod "ON". Na daljinskem upravljalniku mora biti žarnica stalno prižgana brez utripanja. V postopku uporabe mora biti optično okno vedno odprto. To je potrebno za zanesljivo podporo signala, sicer se helikopter ne bo več spremljal. Ni priporočljivo okrasiti zunanjih površin ohišja z vsemi vrstami nalepk - njihova prisotnost negativno vpliva tudi na kakovost sprejema signala. Če je načrtovano, da bo helikopter odprtzraka, potem je to zaželeno storiti samo na območjih, zaščitenih pred neposredno sončno svetlobo in brez tveganja prodiranja vlage pod telo.

  Navodila za krmiljenje letenja

  Napravo je treba namestiti na ravno površino, tako da jo z zadnjim vijakom obrne na daljinski upravljalnik. Vožnja poteka gladko - krmilite jo s ključavnico na manipulatorju. Niz višin se izvede z usmerjanjem ročice plina navzgor. In obratno, zmanjšanje se izvede po pritisku na ročico navzdol. V skladu s tem se svinčnik za delo obračanja manevrov razteza na desno ali levo. Na enak način se izvedejo krožni obrni. Upoštevajte, da lahko radijsko upravljanje sistema Syma S107G med postopkom uvajanja vstopi v nenadzorovano stanje. Za zaustavitev teh premikov bo na krmilni ročici na voljo poseben trimer. Po uporabi enota visi v zraku v stabilnem položaju. Da bi preprečili tveganje tujih helikopterskih učinkov, morate najprej zagotoviti varnost delovnega območja. In to ne velja samo za cestne razmere, ampak tudi za okolje v prostoru. Klima, ventilatorji, namizne svetilke ne smejo biti prisotne na igrišču.

  Pozitivne povratne informacije o modelih

  Naprava kot celota je prijetna izkušnja. Uporabniki cenijo njegovo okretnost, enostavnost nadzora in zanesljivost zasnove, kljub najmanjšemu. Deli v konstrukciji redko zahtevajo zamenjavo in kakovost montaže sama po sebi ne povzroča nobenih pritožb. Nastavitev poteka tudi brez težav. Po mnenju lastnikov,Samo 3-4 minute po razpakiranju lahko uredite popolne lete. Neposredno delovni proces je označen s stabilnostjo in jasnim nadzorom. Glavne prednosti helikopterja Syma S107 v tem delu so njegova občutljivost, ravnotežje in stabilnost. Hkrati je med občinstvom uporabnikov tako otrok kot odraslih. Obe skupini dobita več pozitivnih čustev kot modelno izkoriščanje.

  Negativne povratne informacije

  Obstaja nekaj pomanjkljivosti, vendar so. Glavni je skromen nabor rezervnih delov. Uporabniki porabe imajo lahko tudi težave z iskanjem. Še enkrat je vredno omeniti, da je model precej zanesljiv in zelo redko zahteva resno tehnično vzdrževanje. Tudi helikopterji Syma S107 in S107G so kritizirali njihove skromne obratovalne parametre. Če mehanike medsebojnih vplivov trditev skorajda ne obstajajo, potem na primer čas letenja in razdalja plošče niso prednosti helikopterjev te serije. Ampak, spet, ta problem je praktično za vse modele tega razreda. Toda manipulator je že precej resna kritika. Glede fizične zanesljivosti je nasprotje zasnove helikopterja samega. Obstaja pomanjkanje nadzora nad oblastmi in slaba kakovost zbora. In to ne omenja uporabe poceni plastike.

  Koliko stane stroj?

  Morda je prvo mesto na seznamu prednosti tega modela, da se določi cena. To res impresionira - spodnji bar je 500 rubljev, in vrh je okoli 1500 rubljev. V prvem primeru lahko rečemo o avkcijskih kopijah alinaročite neposredno s porcelana Toda v obeh variantah obstaja veliko tveganje, da se vrže v ponaredek. V povprečju poceni helikopter Syma S107G ali osnovna različica S107 stane 1000 rubljev. Za ta znesek lahko dobite popolnoma kakovosten stroj po dostopnih prodajnih mestih. Kot je za ceno oznake ravni 1500 rubljev, potem lahko govorimo o sklopov z dodatno opremo in isto potrošno blago.

  Kako razlikovati ponaredek?

  Obstaja več značilnosti, ki razlikujejo izvirne izvode helikopterjev te družbe. Na prvem mestu je vredno pogledati kakovost vgradnje podvozja in plastičnega trupa. Elementi morajo biti enakomerni in zavarovani, material v resnični različici pa nima pomanjkljivosti in sledi oprijemanja obrti. Obstaja tudi mnenje, da je imetnik bilance samo kovinski. Vendar to ni tako - originalna Syma S107 S107G in njihove posebnosti v tej komponenti so prav tako očitne pri uporabi plastike. Druga stvar je, da so to kakovostni elementi, ne poceni surovine. Ponarejene ponaredke imajo na kovinskih balanserjih pogosto kovinske protiuteže. Poleg tega kopije modela uporabljajo režo za polnjenje okrogle oblike in črne barve, v resničnih Syma helikopterjih pa so pravokotne in bele barve.

  V zaključku

  Naprava se je izkazala za precej uspešno, kar potrjuje in prakticira njeno uporabo. Če bo model izbran iz prvotne ravni GYRO helikopterjev, bo ta rešitev optimalna. Razvoj je seveda slabši od številnih lastnosti naprav višje ravni, vendar pa takšne primerjave težko imenujemopravilno. Še posebej, ker bodo cenovne oznake zelo različne. Tudi pri izbiri bo nepotrebno določiti najprimernejšo spremembo. Na primer, Syma S107G Helicopter je mogoče videti kot bolj funkcionalno različico zaradi možnosti upravljanja prek mobilne naprave. S107C je obogaten tudi z novimi zmožnostmi, med katerimi je najpomembnejše snemanje fotoaparata. Osnovna različica S107 je primerna za tiste, ki računajo samo na lete, ne da bi preobremenili možnost tretje osebe. Toda ne glede na želje v družini, je treba upoštevati omejitve pri delovanju takšnih naprav. Lastništvo prvega razreda mini helikopterjev ne vpliva le na kakovost letenja, temveč tudi omejuje možnosti uporabe naprave. Takšni modeli so občutljivi na fizične ovire, zato se morate takoj pripraviti na ustrezne pogoje uporabe.

  Sorodne publikacije