Qumaxpresser Syma X5C s fotoaparatom: navodila

Sodobna kvadrokopterija s kamerami omogoča odstranitev resnično elegantnih vrst. Vendar pa je njihova vrednost precej visoka, in daleč ne more vsakdo privoščiti takega načina "igrače". Tako za začetnike ne bo najboljša odločitev, da takoj kupite cestni model. Prav za takšne primere bo Syma X5C prava izbira. Ta kvadrokopter vam, kljub nizkim stroškom, omogoča razumevanje osnov krmiljenja, kot tudi odstranjevanje prvih video posnetkov z višine ptičjega očesa. Da bi razumeli, kako izjemen je ta model, je vredno spoznati njegove uradne značilnosti in povratne informacije uporabnikov.

Ključne značilnosti

Ta model predstavlja ultraproračunsko rešitev za tiste, ki se želijo seznaniti z zmogljivostmi kvadrokontrolerjev in se počutiti v vlogi operaterja in pilota. Opremljen je s preprostim fotoaparatom, ki omogoča snemanje videa z nizko ločljivostjo. To bo dovolj za izvedbo usposabljanja.


Kot vir energije se uporablja baterija z napetostjo 37 V in zmogljivostjo 500 MAG. Pomanjkljivo je povprečno 6-7 minut letenja, kar je dober rezultat za baker tega razreda. Njegova teža je le 108 gramov v popolni konfiguraciji, zato je priporočljivo, da letite bodisi v popolnem miru ali pri minimalnem vetru. V nasprotnem primeru bo težko obdržati in obstaja nevarnost, da izgubimo to zanimivo igračo.
Glavno vlečno silo quadcopterja Syma X5C s kamero zagotavljajo štirje motorjiTip kolektorja, ki je optimalna možnost, saj lahko stabilno delujejo pri visokih hitrostih. Za nadzor, daljinski upravljalnik, ki mora namestiti 4 AA baterije. Omogoča nastavitev višine in smeri gibanja.


Zahvaljujoč vgrajenemu 6-osni giroskopu je kvadrokopter dobro pozicioniran v prostoru, samozavestno obdrži smer in obešen na tleh v vetru. Video kamera Syma X5C uporablja ločljivost 0,3 milijona slikovnih pik za zajemanje videa. Rezultat je videodatoteka 640 x 480 slikovnih pik. Seveda to ni dovolj za umetniško fotografiranje, vendar je dovolj kot vzgojni vzorec teh kazalnikov.

Tovarniška oprema

Quadcopter je dejansko popolnoma pripravljen za uporabo iz škatle, potrebno pa je kupiti samo baterije za daljinski upravljalnik. Sam UAV je v delno razstavljenem stanju - pred letom je potrebno namestiti vijake, zaščito, kamero in opore za pristanek. Komplet vsebuje poleg kabla za polnjenje baterije, čitalnik kartic za priključitev pomnilniških kartic na računalnik ali prenosni računalnik, komplet rezervnih vijakov, izvijač in knjigo angleškega jezika z navodili za uporabnika. Malo je verjetno, da bi bil potreben ruski priročnik za Syma X5C, saj je intuitivno obravnavati upravljanje in montažo, kot tudi uporabo spodnjih ilustracij.

Osnovna načela delovanja

Največja razdalja, na kateri je mogoče zagotoviti zanesljiv prenos signala, je približno 50 metrov.Toda tudi v pogojih neposredne vidljivosti se lahko signal včasih prekine. Če se to zgodi, je priporočljivo, da se poskusite približati stroju za kopiranje čim bližje, da bo strogo pod njim. Če se držite teh priporočil, je priložnost za obnovitev povezave in neprepustitev brez posadke na tleh precej visoka. Ker je njegova masa majhna, padec ne povzroči vedno škode, vendar je bolje, da ne tvegamo znova.
Priporočljivo je na vašem primeru navesti telefonsko številko, tako da je naključna izguba priložnost za vrnitev igrače. Syma X5C Quad-Counter se lahko izgubi brez opazovanja poletnega časa in nepričakovano odkrije, da je baterija izpraznjena. Zato med poletom časovnik ne bo motil napovedi hitrega praznjenja akumulatorja.

Koristni nasveti

Če bi se odločili za letenje pri nizkih vetrovih, bi bilo najbolje začeti let proti njegovi smeri. Torej, tudi če pride do okvare povezave ali akumulatorja, se Syma X5C quad odpre bližje operaterju in lažje ga bo najti. Če se na pomnilniški kartici videoposnetka prikaže neberljiva datoteka, je ne smete takoj zapisati v okvaro in jo izbrisati. Najverjetneje je to posledica nenadnega izpada električne energije, zaradi česar datoteka preprosto ni pravilno dokončana. Preverjanje pomnilniškega pogona s standardnim pripomočkom chkdsk vam bo pomagalo popraviti poškodovano datoteko in jo pregledati. Da bi povečali čas letenja, je priporočljivo kupiti baterijo 750 mAh. Ima enake dimenzije, vendar malo večjo težo.Zahvaljujoč tej zamenjavi bo trajalo do 10 minut letenja z enim polnjenjem. Poleg tega jih bo z nekaj napolnjenimi baterijami mogoče zamenjati neposredno na terenu, kar bo omogočilo en polet več letov.

Model Reviews

To je bolje kot kdorkoli, ki je že testiral ta kvadropter na terenu, ga nihče ne more opisati. Zato morate biti pozorni na izjave in navodila za uporabnike sistema Syma X5C, ki so jih lahko testirali. Med pozitivnimi točkami ugotavljajo naslednje:
 • Visoka moč. Na račun majhne mase in trpežne plastike lahko quadcopter prenese trk z ovirami.
 • Stabilnost in enostavnost upravljanja. Visokohitrostni motor je zelo "občutljiv" in vam omogoča, da brez težav spremenite smer gibanja.
 • Nizki stroški. Upoštevajoč cenovno ugodno ceno, postaja Syna X5C drone najboljša možnost za usposabljanje. Tudi v primeru okvare je mogoče zlahka obnoviti zaradi razpoložljivosti vseh delov.
 • Med pomanjkljivostmi, ki so najbolj prepoznavne, so:
 • zmanjšanje izgube komunikacije. Včasih je prekinitev povezave ravno tako prazna. Kot rezultat, najbolj pogosto, Copter pade na tla. Včasih je povezava prekinjena zaradi napolnjenosti baterije.
 • Odsotnost navodil v ruščini. Syma X5C je dokaj preprosta naprava, vendar nekateri začetniki še vedno nimajo razlage.
 • Nizka kakovost slike. Fotoaparat je najlažji, tako da pričakujejo kakovostno fotografiranje ni vredno. To je na ravni ultraproračunskega gumbatelefonov.
 • Nizek obseg leta. V povprečju ni priporočljivo premagovati 50-metrskega območja, ker ogroža izgubo kvadkopterja zaradi njegove majhnosti in posledične napake v povezavi.
 • Zaključek

  Obravnavani model je najboljša možnost za začetnike, ki želijo razumeti osnove upravljanja quad krmilnikov. Ima dober seznam ugodnosti, ki vam omogočajo, da varno nadzirate drone. Zaradi majhne teže se ne morete bati prepustiti quad-copterja na tla zaradi neuspešnih manevrov. Po potrebi se lahko Syma X5C popravi z uporabo razpoložljivih delov in pridobitvijo potrebnih izkušenj za prihodnost, kar bo koristno po nakupu dražjega modela.

  Sorodne publikacije