Detektor kovin Minelab X-Terra 305: Navodila, specifikacije in pregledi

V segmentu detektorjev kovin že več let poteka vzpon amaterskih in profesionalnih modelov. To je posledica razvoja in pocenitve tehnologij, ki izboljšujejo potrošniške lastnosti naprav. Posledično multifunkcionalne in produktivne različice dopolnjuje ergonomija proračunskih naprav, slednje pa postajajo vse bolj razširjene. Primer kombinacije obeh kategorij je naprava Minelab X-Terra 305, ki je narejena z napredno tehnologijo pregrade in je dobila učinkovit sistem prepoznavanja ciljnih objektov.

Značilnosti modela

Ključna razlika naprave od drugih predstavnikov srednjega razreda je razpoložljivost sodobne elektronike, izboljšanje obdelave frekvenc iskanja. To funkcijo zagotavlja tehnologija VFLEX. Glavna značilnost te sheme je prehod iz uporabe analognih sprejemnih sistemov v digitalne enofrekvenčne module. Kaj to daje lastniku Minelab X-Terra 305? Na osnovni ravni se povečuje učinkovitost zaznavanja iskanih predmetov in povečuje zmogljivost ojačevalnika z notranjim navitjem, ki oddaja visoko natančne signale. Sistem generira in prevaja optimalne sinusoidne karakteristike valov brez popačenja in motenj. V skladu s tem se optimizira moč naprave, kar pozitivno vpliva na občutljivost in globino iskanja.


Glavne značilnosti modela

Nominalni obratovalni parametri naprave rahlo izstopajona trgu. Ima veliko neposrednih analogov, toda zaradi uporabe tehnologije filtriranja hrupa so spodaj predstavljene glavne značilnosti Minelab X-Terra 305:
 • Pogostnost iskanja - nizka stopnja 75 kHz za odkrivanje globokih objektov in visokega spektra 1875 kHz za delo z majhnimi predmeti.
 • Območje diskriminacije - Na lestvici je 12 položajev.
 • Toničnost odziva - naprava je nastavljena na delo z več tonov in za iskanje s povezavo od 1 do 3 tone.
 • Filtriranje praga ozadja - prilagajanje tonske lestvice od -5 do 25 daje možnost natančnega umika kovinskega vijaka.
 • Število programov za ohranitev - 2.
 • Posebno pozornost je treba nameniti kolutu. Standardna oprema je opremljena s Koncentrično napravo, ki podpira nižjo frekvenco 75 kHz. Tudi za zgornji razpon je zagotovljena popolna oprema na 1875 kHz. Vendar, kot kaže praksa, naprava deluje učinkovito s 15-palčno DD tuljavo. Minelab X-Terra 305 s tako funkcionalnim dodatkom lahko išče frekvenco 3 kHz.

  Navodila za montažo

  Postopek namestitve se izvaja v več stopnjah, pri čemer je prvi korak pritrditev tuljave na palico. Pritrditev se izvede s popolnimi vijaki z navojem. Nato je spodnji del palice priključen na vrh. To naredite z zatičem, ki zapira zasnovo, in z vrtljivim zapahom. Pred tem pa morate določiti optimalno dolžino Minelab X-Terra 305. Navodila za namestitev naslona za roke kažejo, danjegov položaj se lahko izračuna za vzdrževanje s katere koli strani, ne glede na krmilno roko. Vendar pa je, kot v primeru štanglje, vnaprej ocenjena najbolj ugodna višina za določenega uporabnika. Pritrditev naslonjala se izvede s pomočjo vijakov. Na zadnji stopnji je nameščena kontrolna enota. Postavite ga na hrbtni strani (glede na položaj tuljave) palice in jo po odstranitvi gumijastega zamaška pritrdite.

  Navodila za upravljanje

  Na zaslonu so prikazane vse informacije o parametrih iskanja in stanju naprave. Na plošči nadzorne plošče so gumbi za spreminjanje nastavitev. Še posebej obstajajo tipke za izbiro optimalnega načina zaznavanja predmetov, merilo diskriminacije, prilagajanje ravnotežja tal itd. Detektor kovin Minelab X-Terra 305 omogoča tudi ročno obnovo. Toda uporaba te funkcije je priporočljiva za strokovnjake, ki lahko z veliko natančnostjo nastavite parametre filtriranja iz ovir v določeni zemlji. Takoj v procesu iskanja napravo držite tako, da je tuljava vzporedna s tlemi, torej brez pobočij. Zaželeno je, da se premaknete gladko in zagotovite popolno platformo za skeniranje. Po končanem pregledu posameznih območij je potrebno izvesti uravnoteženje z novo obnovo.

  Pozitivne povratne informacije za detektorje kovin

  Izkušeni lovci na zakladnice poudarjajo široko funkcionalnost naprave, njeno ergonomijo in zmogljivost. Prvo mesto na seznamu prednosti je velikopostavite dve delovni frekvenci. To ni edinstvena kakovost za profesionalne modele, če pa napravo smatrate za predstavnika srednjega razreda, potem bosta dve ravni obdelave signalov zagotovo šli v plus. Kar zadeva ergonomijo, bodo v tem delu tudi začetniki razumeli vmesnik nadzorne plošče Minelab X-Terra 305. Pregledi oblikovanja so prav tako brez resnih kritik - lastniki opozarjajo na uporabo kakovostnih materialov, priročno mehaniko montaže in sposobnost krmiljenja posameznih komponent. Kar zadeva učinkovitost iskanja, so pregledi bolj rezervirani, vendar je to merilo v veliki meri odvisno od spretnosti upravljavca samega.

  Negativni odzivi

  Prvič, veliko ljudi se zamenjuje s slogovno zasnovo naprave, čeprav na primer njena svetla pokritost ne vpliva na delovni proces. Določa kritiko modela in celoten sklop dveh ne najbolj učinkovitih tuljav. V celoti se ujemajo s konceptom srednje-tier naprave, vendar je bilo zaradi visoke produktivnosti naprave v drugih parametrih mogoče nadgraditi in produktivnejše komponente. Zato velik del uporabnikov najprej dobi DD-tuljavo za ponovno opremo detektorja kovin Minelab X-Terra 305. Mnenja z negativnim odtenkom opozarjajo na nizko kakovost posameznih dodatkov. Kot smo že omenili, glavni elementi oblikovanja pritožb ne povzročajo, vendar je treba zamenjati tudi nekatera fiksna vozlišča.

  Zaključek

  Model prikazuje primer zelo uspešnega prenosa različice proračuna v. \ Tvišji razred zaradi funkcionalnosti. Toda hkrati ni šlo brez majhnih napak. To velja predvsem za upravljalne elemente Minelab X-Terra 305, ki jih še vedno predstavljajo naprave starejše generacije. Izkazalo se je, da je strojni del opremljen z novimi tehnologijami in možnostmi za vzorčni VFLEX, tuljave pa ostajajo na isti ravni. Zato modela ni mogoče imenovati optimalna odločitev učinka njenega neravnovesja. Druga stvar je, da podobne ponudbe z istim naborom priložnosti na trgu ni tako veliko. Tudi s podobnimi tehničnimi parametri je napredni funkcionalni v tem razredu še vedno čudež.

  Sorodne publikacije