Prenosni računalnik MacBook Pro A1278: funkcije, značilnosti modela

Appleova tehnologija že več let postaja skoraj merilo za zanesljivost, kakovost in prijaznost do uporabnika. Mnogi jo imajo radi zaradi udobja, lepo oblikovanega vmesnika in možnosti sinhronizacije med seboj prenosnega računalnika, pametnega telefona in tabličnega računalnika te blagovne znamke. Še ena značilnost proizvajalca je želja, da se vedno držite na vrhu glede uporabe najsodobnejših komponent. Zato so značilnosti MacBook Pro A1278, ki so bile izdane leta 2010, še vedno pomembne. Poleg tega so nekateri proračunski prenosni računalniki bistveno slabše od njegove uspešnosti, čeprav so bili na trg pred kratkim sproščeni. Naj na kratko razumemo, kaj natančno privlači uporabnike in katere ključne funkcije ima.


Videz

Treba je omeniti, da je Apple - podjetje precej konzervativno, zaradi česar se oblikovanje naprav zelo spremeni. To se je zgodilo s tem prenosnikom. Je popolnoma enak svojemu starejšemu bratu, ki je bil razvit leta 2008. V nadaljevanju pa je treba omeniti, da je popolnoma enak dizajn ohranil celotno linijo modela do leta 2013. Zaradi pravičnosti se lahko ta ukrep imenuje dovolj utemeljen. Nekoč oblikovana zasnova vam omogoča, da se osredotočite na izboljšanje komponent in povečanje zmogljivosti in zmogljivosti MacBook Pro A1278. Zato je prenosni računalnik, izdan leta 2010, tipičen pravokotnik z zaobljenimi robovi. Debelina zgornjega in spodnjega dela je približno enaka. Na pokrovuMatriko krasi običajno žareče jabolko.


Ker je proizvajalec skušal doseči enostavnost uporabe, je bila prednostna naloga zmanjšati težo, doseženo z zavrženjem diskretnega video adapterja in zmanjšanjem hladilnega sistema. Takoj je treba opozoriti, da značilnosti Apple MacBook Pro A1278 niso trpele zaradi takšnih dejanj. Posledica tega je, da je teža naprave nekoliko večja od 2 kilogramov in je precej udobna za prevoz.

Specifikacije

Srce prenosnika, odvisno od modela, je procesor Intel Core i5 ali i7 druge ali tretje generacije. Frekvenca se giblje od 25 do 29 GHz, število jeder je vedno enako dvema. Zaradi uporabe teh procesorjev je gadget prejel zmogljiv, integriran video sistem Intel HD4000, ki lahko upravlja tako preproste pisarniške naloge kot tudi nekatere zahtevne igre. Zahvaljujoč tem funkcijam je MacBook Pro 13 A1278 lahko v veliko pomoč pri razveseljevanju vašega časa pripravljenosti.
Prenosni računalniki so opremljeni s 4 ali 8 GB RAM-a, odvisno od stroškov, da bi lahko hkrati izvajali več aplikacij brez nepotrebnih zavor. Vsak uporabnik se lahko sam odloči, kako drag model je zanj. Za pisarniške naloge je osnovni model popolnoma primeren, vendar če se soočate s 3D modeliranjem ali obdelavo velikih podatkovnih baz, je bolje razmisliti o maksimalni konfiguraciji, v kateri bodo lastnosti MacBook Pro A1278 dovolj za vizualizacijo videa ali za izdelavo 3D objektov.Treba je opozoriti, da kljub dolgemu letu izdaje ta prenosni računalnik še ni izgubil svojega pomena, ampak je postal veliko cenejši.

Shranjevanje podatkov

Proizvajalec zagotavlja modele s klasičnimi mehanskimi trdimi diski velikosti od 320 do 750 GB. Na voljo je tudi pogon, ki vam omogoča branje in pisanje DVD-jev in CD-jev. Vendar, če ga ne potrebujete, ga lahko uspešno zamenjate z dodatnim trdim diskom z uporabo posebnega adapterja, ki bo znatno povečal količino pomnilnika. Če pogosto uporabljate prenosni računalnik na izletih, lahko mehanski trdi diski hitro propadejo zaradi vibracij, ki jih povzroči vozilo, še posebej, če se morate premakniti predvsem na avtobusih. V tem primeru je priporočljivo, da jih nadomestite s SSD diski, ki se ne bojijo fizičnega napora. Poleg tega se bodo s takšnimi informacijskimi pogoni značilnosti MacBook Pro A12782010 povečale, saj se hitrost izmenjave podatkov poveča za približno 10-krat.

Zaslon

Apple je prvi začel proizvajati 133-palčne prenosnike. Zahvaljujoč njej so postali poslovni standard, ki ga ljudje, katerih življenja in delo so neločljivo povezani z računalniško tehnologijo, najbolj udobno uporabljajo za vsakodnevno uporabo. Matrika, ki se uporablja v tem prenosnem računalniku, ima skromno ločljivost 1280 x 800 slikovnih pik. Njegova površina je sijoča, kar morda ni vedno priročno, saj se sončni napaki uspešno odbijajo in ovirajo delo. Čeproblem je pomemben za vas, ga je mogoče rešiti s preprostim mat zaščitnim filmom, ki ne samo zaščiti zaslon pred naključnimi praskami, temveč bo ustvaril tudi mat premaz, ki blokira bleščanje.

Zanimive funkcije

Med glavnimi privlačnimi trenutki je kakovostna FaceTime HD kamera. Konfiguriran je posebej za lastno aplikacijo za video povezavo FaceTime in ima ločljivost 3 milijone slikovnih pik, ki omogoča komunikacijo s sorodniki in sodelavci pri ločljivosti 1280 * 720 slikovnih pik. Proizvajalci tega prenosnika in vprašanje izmenjave podatkov z drugimi uporabniki niso ostali sami. Da bi pospešili uporabo pogonov USB, oba priključka imata USB vmesnik različice 3.0. To pomeni, da funkcije računalnika MacBook Pro A1278 omogočajo pošiljanje in prenos velikih količin podatkov v kratkem času, saj lahko hitrost branja in pisanja doseže 200 megabajtov na sekundo. Takšni pogoni se lahko uporabljajo kot navadni pogoni, kot tudi zunanji trdi diski z ustreznim hitrim vmesnikom. Povezovanje z internetom poteka bodisi z žico ali brezžično. Vgrajeni Wi-Fi modul je standard N, ki omogoča uporabo interneta s hitrostjo do 150 Mb /s.

Sklep

Kljub temu, da je model MacBook Pro 13 videl svet v oddaljenem letu 2010, ostaja pomemben še danes. Appleov korporacijski operacijski sistem še naprej prejema trenutne varnostne posodobitve kot tudi vmesnik. Če je treba namestiti Windows ali Linux, potem omrežjeObstaja veliko navodil, kako to lahko storite, pri tem pa ohranite možnost, da se vrnete v tovarno MacOS.

Sorodne publikacije