LED ulična svetilka

Organizacija funkcionalnega, produktivnega in hkrati estetsko privlačnega sistema razsvetljave je vključena v osnovni seznam del za izboljšanje sosednjega ozemlja stavbe. Oblikovanje razsvetljave, pod pogojem, da kompetentni pristop ne postavlja zgolj vprašanja uporabnostnih lastnosti, ampak tudi odmeva z nalogami izražanja arhitekturnih in oblikovnih prednosti objekta. Tradicionalne leteče luči z žarometi, v vsakem primeru, bodo opravljale ključne funkcije sistema. Vendar pa uravnotežena ulična razsvetljava vpliva na majhne slogovne nianse v kontekstu in oblikovanju krajine.


Zakaj bi bile prednostne LED diode?

Ta tehnologija ni prvo leto, ko jo obvladujejo navadni lastniki stanovanj in industrijska podjetja. V procesu datiranja in prvih izkušenj pri delovanju LED-luči, obstajajo številne prednosti, vključno z visoko energetsko učinkovitostjo (učinkovitost več kot 50% v primerjavi s tradicionalnimi žarnicami), trajnost (življenjska doba več kot 10 let), široke možnosti upravljanja, prijaznost do okolja in kompaktnost. Glavne pomanjkljivosti so povezane s cenovnimi oznakami in nenaravnimi barvami. Vendar pa je ta dejavnik bolj izrazit na delovnem mestu, ko imajo na primer pisarniški delavci veliko časa, da preživijo v stiku z LED svetilkami. Toda LED osvetlitev na ulici je v tem pogledu neškodljiva in lahko nadomesti žarnice in halogenske naprave. Poleg tega je formatkompaktne diode so koristne za uporabo pri oblikovanju krajine z minimalnim segrevanjem ohišja. Tako je mogoče naprave varno namestiti tudi na drevesa in v grmičevje brez nevarnosti požara.


Vrste osvetlitve ozadja na mestu uporabe

Treba je takoj razlikovati med razredom visokokakovostnih naprav za razsvetljavo in zlasti napravami za osvetlitev. Za prve je značilna velika moč, velike zgradbe in rešene naloge v obliki pokrivanja velikega ciljnega območja. Osvetlitev kot taka ne določa cilja servisiranja določenega območja. Praviloma se taka sredstva uporabljajo v dekorativne namene. V zvezi s tem je mogoče razlikovati med napravami, ki se uporabljajo za fasade, bazene, isto vegetacijo, arhitekturne strukture itd., Kar pomeni, da ulična razsvetljava usmerja sevanje na določene objekte, zaradi česar so vidni v temnem času dneva. Obstaja tudi ločena skupina naprav, namenjenih za lahka dekoracija proge in drugih funkcionalnih elementov ploskve.

Trakovi kot najpogostejši način osvetlitve

\ t
Naprava je fleksibilen osnovni trak majhne širine, na površini katerega se nahajajo SMD-diode. Zasnova vključuje upore, ki omejujejo lastnosti trenutnega, in RGB krmilnike, ki omogočajo regulacijo barve žarjenja v enem ali drugem načinu. Za krajinskega oblikovalca je ta možnost lahko zanimiva zaradi kompaktnosti in obsežne uporabe. Standardni trak - kot ulicaosvetlitev fasad stavbe. Trak je pritrjen na podstavek s posebnimi nosilci ali samolepilno metodo iz ene ali druge konfiguracije konture, priključene na električno napajanje in po potrebi z dodatno zaščito. Mimogrede, za uporabo na prostem je zaželeno, da se najprej kupijo trakovi z razredom zaščite vsaj IP65. Takšni izdelki so izolirani pred prodiranjem vlage, prahu in umazanije.

Prednosti in slabosti LED trakov

Glavna prednost tovrstnega LED-vezja je zagotovitev zadostnega učinka osvetlitve (s parametri svetlosti, kontrasta, globine sevanja itd.) Pri miniaturnih velikostih. Pri načrtovanju tehničnih funkcijskih naprav na gradbišču, bodisi varnostne ali zvočne opreme, je vedno pomembno, da se upoštevajo zahteve po maskiranju. In v tem primeru ostaja pomembna. Pravilno organizirana ulična razsvetljava bo ustvarila želeno vizualno podobo iste fasade zvečer in ponoči, vendar bo neviden dan. Glede na slabosti, glavni se imenuje nezmožnost preklopa trak iz načina osvetlitve format visoke kakovosti napeljave. Kljub temu nizke ravni moči omejujejo operativne zmogljivosti takih naprav.

Laserske naprave

\ t
Navzven takšne naprave spominjajo na reflektorje. Instalacija laserske svetlobe temelji na LED RGB elementih, ki oblikujejo modre, zelene in rdeče valovne dolžine v območju 450do 650 nm. Običajno bodo proizvajalci takšne naprave programirali na določene teme. Projekcija lahko na fasadi prikaže ilustracije pravljic in slavnih del, nevtralnih cvetličnih aranžmajev itd. Obstajajo modeli za pritrditev na tla, pritrditev na steno, kot tudi viseče strukture. Pri izbiri je treba upoštevati pokrito območje z optimalno vdolbino. Na primer, z razdalje 15-20 m, lahko povprečna moč naprave pokriva območje 150 m 2.

Sončne luči

Ena izmed najbolj neprijetnih stopenj v organizaciji zunanje razsvetljave je tehnična oskrba električnih vodov. To ni le težka faza, temveč tudi zapletena operacija v smislu izbire optimalnih plasti polaganja kablov v smislu ohranjanja njihove varnosti in tajnosti. Zato se vedno pogosteje uporablja ulična razsvetljava stavbe in sončnih elektrarn. To so enake svetlobne naprave, vendar ne služijo kot vir energije za 220 voltov ali generatorjev, ampak za notranjo baterijo, ki akumulira energijo med svetlobo dneva. Sončna svetloba se spremeni v tok, ki hrani napravo ponoči. Izkazalo se je, da je popolnoma avtonomno osvetlitev ozadja, ne zahteva posebnega polaganja omrežnih komunikacij.

Nove tehnologije - kaj iskati?

Ustvarjanje ločenega od osvetljevalnega sistema osvetlitve bo neučinkovito. Svetleče diode lahko združite v skupno integriranoomrežje, za katerega tudi ni treba namestiti kabla. Komunikacija je mogoča prek Wi-Fi ali drugih radijskih modulov. Toda povezava v tem primeru ni potrebna za hrano, ampak za udobje integriranega upravljanja. Iste nastavitve za načine delovanja, projicirane slike ali posamezne lastnosti luminiscence lahko programirate glede na čas dneva, vremenske razmere in druge dejavnike. Široko uporabljeni senzorji, ki na nek način tudi optimizirajo proces nadzora ulične razsvetljave, reagirajo na premike v servisnem območju ali spremenijo temperaturni režim.

Skratka,

Kako učinkovito je delo organiziranega sistema odvisno ne le od izbire samega koncepta njegovega izvajanja. Mnogi se odločajo za kakovost naprav, ki, kot že omenjeno, niso drage. Kitajske poceni izdelke je treba takoj opustiti. Resnične trajne in stabilne delovne lastnosti zunanje razsvetljave stavb so prisotne v ravnilih podjetij ravni Philips in Osram. Kot alternativo se lahko priporočijo tudi domača podjetja, ki proizvajajo naprave, ki temeljijo na sestavinah zgoraj omenjenih podjetij, vendar je treba to možnost storiti le v skrajnem primeru. Odgovorni moduli, krmilniki in krmilne enote so zaželeni samo pri velikih proizvajalcih.

Sorodne publikacije