Siemens C65: opis in specifikacija. Primerjava s konkurenti in pregledi

Siemens C55 je dolgo ostal najbolj priljubljen model za povprečnega kupca. Ko je bil izdan, je bil telefon z največ funkcijami v svojem cenovnem razredu in njegova prodaja za 2 leti je ostala visoka. Spremenjeni modeli C60 in C62 se lahko štejejo za polovico uspešne, v primerjavi s konkurenti pa niso dodali nič novega in jih malo prodali. Siemens C65 je bil zelo pomemben, saj je položaj proizvajalca neposredno odvisen od njegovega uspeha. Tehnične značilnosti so se večkrat spremenile. Na primer, najprej je bilo napovedano, da bo uporabniku na voljo 3 MB pomnilnika (kar je bilo navedeno na spletni strani podjetja), čeprav ima naprava dejansko 11 MB RAM-a, od tega je na voljo 6 MB. Velikost pomnilnika in funkcionalnost S65 sta povsem podobna modelom M65 in CX65. Spremembe vključujejo poenostavitev oblikovanja, manj funkcionalnosti infrardečega vmesnika, majhen zaslon, drugačno baterijo in slabšo kamero. In to je dovolj, da je telefon najboljši v svojem razredu.

Siemens C65: Pregled modela

Dizajn je tradicionalen za Siemens. Proizvajalec je uporabljal poceni material (še posebej na hrbtni strani), kar omogoča razlikovanje C65 od starih modelov, zaradi česar je manj privlačen. Sprednja plošča je izdelana iz mat in sijajne plastike. Težko je estetsko oceniti oblikovanje, ker je vprašanje subjektivno, vendar kakovost modela ni slabša od telefonov primerljivega cenovnega razreda, saj izgublja le Motorola C650.Montaža je dostojna, ni večjih vrzeli in telefon ne škripi v rokah. Model je enostavno razstaviti s ključem, ki je priložen Siemens C65. Podatkovni kabel ni vključen, vendar je na voljo polnilnik, baterija in uporabniški priročnik. Tipkovnica je narejena iz plastike in sveti oranžno. Njegova svetlost je heterogena in znaki niso vedno vidni. Navigacijska vrstica je precej udobna in ne povzroča težav. Enako velja za numerično tipkovnico. Infrardeča vrata se nahajajo na levi strani, luknja za trak pa na levi strani. Spodaj je standardni vmesnik za vmesnik Siemens C65. Zunanja antena se priključi nazaj. Obstaja tudi objektiv CIF fotoaparata.

Zaslon

Zaslon z ločljivostjo 130 x 130 slikovnih pik (28 x 28 mm) omogoča, da telefon prikaže 7 besedilno in 1 informacijsko vrstico. Zaslon STN lahko prikaže do 65.536 barv. To je eden izmed najbolj kakovostnih prikazov tega cenovnega razreda in boljši od Motorola C650. Na večjem zaslonu CX65 in M65 so informacije vidne na sončen dan. Zaslon je v prostoru popolnoma enak. Na soncu slika postane manj jasna, kar je pri tem modelu bolj kritično, saj je zaslon manjši. Da bi se temu izognili, lahko povečate kontrast. Poleg tega lahko povečate pisavo, tako da sonce ni več v oviri. Ta priložnost bo zanimiva za ljudi z slabim vidom. Telefon vam omogoča tudi določanje stopnje osvetlitve ozadja.

Življenjska doba baterije

Baterija ima kapaciteto 600 mAh. Po mnenju proizvajalca lahko telefon deluje v pogovoru približno 6 ur in 410 urv stanju pripravljenosti. Glede na uporabniške ocene lahko model drži brez ponovnega polnjenja 4 dni, od tega so klice 45 minut in enako za druge naloge Siemens C65. Baterija deluje dlje kot modeli CX65 in M65, kar povzroča zmanjšan zaslon. Čas, ki je potreben za popolno polnjenje baterije, je približno 15 ur.

Glavni meni

je prikazan kot 9 ikon. Najzahtevnejše programe lahko zaženete s tipkami. Podmeniji so prikazani kot seznam. Navigacija po menijih je mogoča s pomočjo številčne tipkovnice. Obstaja dnevnik dogodkov. Vključuje vse informacije o zamujenih alarmih in klicih, klicih budilke in dohodnih sporočil. To je logično in enostavno. Leva tipka se uporablja za klicanje dnevnika s prvim zapisom. Ko ga izberete, boste videli seznam vseh dogodkov, ki si jih lahko ogledate. Vrsta vnosa je označena. Pri telefonih Nokia, na primer, je neodgovorjeni klic bolj pomemben. Ko jih vidite, se prikažejo sporočila o prejetih sporočilih. Po tem so na voljo zamujeni opomniki itd. Zato je dnevnik dogodkov veliko bolj priročen v obliki kombiniranega seznama.

Adresar

Notranji pomnilnik je dinamično razdeljen med aplikacije, imenik pa ima omejitev 1000 stikov. Za vsak stik lahko določite ime, priimek, domače, mobilne in delovne telefonske številke, 2 faksa, 2 e-poštna naslova, URL-je, ime in naslov organizacije (mesto, ulica, poštna številka, država). Za vsak stik lahkonastavite datum rojstva in opomnik. Uporabnik ima možnost, da ga postavi v ustrezno slikovno datoteko, ne glede na to, ali gre za fotografijo ali samo sliko.

Glavni seznam prikazuje ikone za vsa polna polja (1-2 vrstici). Fotografije niso vidne, za ogled pa morate poklicati vse kontaktne podatke. Obstaja 9 skupin po meri, od katerih je vsak lahko imenovan kot soem in mu dodeliti fotografijo in melodijo. Zadnjo nastavitev je treba iskati v meniju za klic, kar ni zelo logično. Med dohodnim klicem slika ni prikazana na vrhu celotnega zaslona, ​​vendar je njena velikost precej velika. Druga pomanjkljivost je, da je telefonska številka prikazana le nekaj sekund, preden se spremeni v sliko. Prikaže se samo ime, ne pa vrsta. Ko kličete, morate izbrati vizitko, ustrezno številko in opraviti klic. Ikona je enaka za vse stike, zato je vprašanje, zakaj jih morate razdeliti v skupine? Imena polj ni mogoče spreminjati, tako da, če ima uporabnik več mobilnih telefonov, morajo drugi imeti svoj dom ali službo. To ni tako neprijetno, vendar lahko povzroči zmedo, še posebej, če je veliko prijateljev z več mobilnimi številkami.

Sporočila

Pomnilnik Siemens C65 je dovolj za 100 sporočil. Glavni seznam prikazuje zapise iz ROM-a in kartice SIM. Slednje so ustrezno označene. Uporabniki lahko ustvarijo lastne predloge in imenike. Obstaja podpora MMS, ki ni zapletena. Vnos sporočiludobno. Med stranmi je mogoče hitro preklapljati, ne da bi morali klicati kontekstni meni. Sporočila o velikosti sporočil, ki se pojavljajo v času pošiljanja, so za uporabnike dobrodošla. Prav tako lahko zakasnite čas dostave (od 1 ure do neskončnosti). Če upravljavec zaračunava pristojbino za pošiljanje, je to zelo pomembna značilnost. MMS lahko prejemate ročno in samodejno. Slednje je mogoče le v lastnem omrežju, ne pa tudi v gostovanju. V tem primeru telefon pošteno opozarja, da je to lahko drago. Ustvarite lahko lastne predloge. Delo s sporočili je organizirano na ravni najboljših modelov. Dober dodatek je možnost izbire velikosti pisave med branjem (standardna, velika in majhna).

Magazine

V spominu je shranjenih 100 odhodnih, dohodnih in neodgovorjenih klicev z datumom, časom in trajanjem vsakega od njih. Tako dolg seznam v telefonu se je prvič pojavil in vam omogoča shranjevanje podatkov za vsak klic iz določene številke, ne pa seštevanja. Vrsta stika ni prikazana, vendar je telefonska številka jasno vidna. V mapi Moje stvari lahko vse aplikacije jasno shranite na njihova mesta. Vsebina imenika je lahko prikazana v dveh načinih - v obliki seznama in mini-slik. Druga metoda je bolj primerna za ogled slik. Na žalost vse mape izgledajo enako, kar lahko privede do zmede.

Nastavitve

Tukaj je vse, kar zadeva funkcionalnost naprave. Ne da bi se spuščali v podrobnosti, je treba reči, da če nePotreben je GPRS, zato ga je najbolje izklopiti, da podaljšate življenjsko dobo naprave. Uporaba GPRS se lahko podvoji, vključno s časom pogovora. Izberete lahko barvno shemo menija. Običajno je mogoče nastaviti vrsto telefonskega signala (vibracije, melodijo itd.).

Organizator

Koledar je standarden, lahko ga gledate mesečno, tedensko in dnevno. Filtrirate lahko vse dogodke iste vrste, na primer vse opombe o sestankih. Skupno število vnosov ne sme presegati tisoč. Dogodki se lahko ponavljajo ali pa so enkratni. Pri vnosu je na voljo prikaz polj. Glasovni zapis lahko služi tudi kot opomnik. Obstaja ločen seznam primerov, za katere je določen ne samo datum, ampak tudi opozorilo. Beležke so idealne za vnašanje kratkih besedilnih sporočil. Lahko jih zaščitite z geslom. Telefon Siemens C65 vam omogoča ogled časa v različnih mestih sveta neposredno iz menija organizatorja, kar je zelo priročno. Obstaja tudi diktafon. Število in dolžina zapisov je omejena le s količino prostega pomnilnika. Privzeto so omejene na 140 minut. Žal se snemalnik zvoka med klicem ne zažene - naprava se začne znova zagnati.

Dodatna programska oprema

Ta razdelek vključuje budilko, ki jo je mogoče nastaviti na določene dni v tednu. Na žalost vam program omogoča, da nastavite samo eno uro. Aplikacija za snemanje zvoka spominja na snemalnik zvoka. Omogoča vam, da posnamete melodijo in jo nastavite kot melodijo zvonjenja. Obstaja standardni kalkulator, ki si zapomni vmesne rezultate. Obstajaprogram pretvorbe nekaterih merskih enot v druge. Štoparica shrani dve kontrolni točki v datoteko. Tam je tudi časovnik.

Datotečni sistem

Telefon vam omogoča, da spremljate količino pomnilnika, ki je na voljo uporabniku. Ustvarite lahko mape, prenesete vsebino imenikov, spremenite njihovo predstavitev (seznam ali ikone). Napravo lahko uporabite za shranjevanje vseh podatkovnih formatov.

Zabava

V tem razdelku je brskalnik WAP z veliko nastavitvami in možnostjo dodajanja priljubljenih spletnih mest. Prav tako so nameščene igre. Posodobljeni Stack Attack Advanced je zdaj postal bolj zapleten in izgubil svojo prejšnjo privlačnost. Bubble Boost - Zanimiva arkadna igra. Wappo Junior je logična igra. PhotoPet je še en elektronski Tamagotchi.

Priloge

Obstaja samo opomnik urednika fotografij. Njegove lastnosti so zelo omejene in vam omogočajo, da dodate okvir, ikono, sliko in nič drugega. Urejanje se kliče s katerega koli seznama, potem pa je potrebno ponovno izbrati datoteko. Aplikacija ni integrirana v uporabniški vmesnik.

Siemens C65: Specifikacije fotoaparata

Senzor slike omogoča fotografiranje v visokih (352 x 288 slikovnih pik), srednjih in ločljivih fotografijah. V prejšnjih modelih je bila visoka ločljivost enaka VGA (640 x 480 slikovnih pik). Zdi se, da so razvijalci zmedeni v imenih. Izbirate lahko med predlogo imena datoteke, ki lahko vsebuje trenutni čas in datum. Belo in črno ravnotežje lahko nastavite samodejno ali ročno. Iskalo je zaslon. Pri hitrem premikanju slika ni mazana. Zaslon Siemens C65Fotografija se odlično odraža. Obstaja časovnik za sephi streljanje. Z enim dotikom prilagodite svetlost in digitalni zoom (3x). Lastnik ne priporoča slednje funkcije, saj se kakovost ne izboljša. Fotografije lahko prenesete v druge telefone prek IR vmesnika.

Produktivnost

Produktivnost telefona je bila določena s podporo Java MIDP 2.0. Poudariti je treba stalno težavo proizvajalca - program je predolgo prenesen. Obstaja nekaj izboljšav, vendar je hitrost zelo nizka. Če želite na primer zagnati urejevalnik slik, potrebujete 30 sekund, igre pa so le nekoliko manjše. Siemensovi telefoni imajo najnižjo zmogljivost v svojem razredu. Rezultati testov so zelo podobni drugim modelom proizvajalca serije 65, razlika je minimalna. Večinoma zavira velik čas nalaganja aplikacij, saj celo Motorola C650 s počasnejšim procesorjem to počne hitreje.

Prednosti in slabosti

Siemens C65 nima nobenih težav pri sprejemanju signala - povezava je zanesljiva in glas se dobro prenaša. Obseg polifonije v primerjavi s prejšnjimi modeli se je povečal. Vibracije so povprečne, vendar zadostne. Telefon presega analogi v smislu ROM-a, ima infrardeči vmesnik s podporo za OBEX in baterijo zadostne zmogljivosti. Nizka ločljivost fotoaparata in povprečna kakovost slik se ne morejo obravnavati kot pomanjkljivost naprav tega cenovnega razreda. Resnične slabosti so neprofesionalno in nestabilno delo. Večina resnih težav je običajno rešena v prvih šestih mesecih po izdaji modela, vendar manjše napakeostanejo. Situacija s SH65 in M65 je enaka. Te pomanjkljivosti niso bistvenega pomena za povprečnega lastnika, ki jih verjetno ne bo opazil. Toda intenzivno uporabo telefona boste hitro videli. Motorola C650 je konkurenčen model. Telefon ima boljši material za kamero in možnost uporabe modema GPRS. V vsem drugem je slabši od Siemens C65. Sony Ericssonov T610 ima boljši zaslon, Bluetooth, večnamenski infrardeči port in boljšo obdelavo. Drugih prednosti ni.

Sorodne publikacije