Quantocopter SYMA X5SW: opis, značilnosti, pregledi

Podjetje Syma Toys Company proizvaja odlične brezpilotne zrakoplove, tokrat pa je ustvarilo čudovit model visokega razreda s kamero z dvema milijonoma slikovnih pik in pogledom na osebo.

Ali naj kupim Syma X5SW 4CH Quad Counter?

Syma X5SW ima tako prednosti kot slabosti. Ko pride do drona s kamero, je zelo kul. Kakovost videa je odlična. Edini problem je, da potrebujete Wi-Fi pametni telefon za gledanje oddaje. To je odličen pripomoček v mejah možnosti brezpilotnih igrač. Ali je Syma Toys Quad Counter užitek. Res je, da je trajanje leta zelo kratko in to je res problem. Nizka cena naprave je 61 $. Pripomoček je vredno poskusiti.


Qumaxpressor Syma X5SW pregledi se imenujejo eden najboljših proizvajalcev dronov v razredu igrač. V času izdaje je bil to najdražji, čeprav skromen model, in tudi edini, ki je ponujal funkcijo FPV (prva oseba), ki uporablja Wi-Fi. Quadcopter je na voljo v rdeči, črni in beli barvi.
Pripomoček je cenovno ugoden, trajen in po mnenju kupcev je tako preprost, da se lahko celo desetletni otrok nauči upravljati z njimi. Če pogledamo na to ljubek in zanimiv drone, si je težko predstavljati, koliko neugodnih kritik je povzročil. To pomeni, da pri tako nizkih stroških ni vredno preveč upanja. Mnogi uporabniki menijo, da je to eden najboljših starterjev za quadcoptersstane manj kot 100 $ (po Syma X5C in U818A). Ta pregled poskuša kopati malo globlje in preveriti, ali lahko resnično daje.


Qumaxpressor Syma X5SW je boben s kamero. Vsi deli naprave, vključno s krmilnikom in baterijo, so natančna kopija delov X5SC. Vendar se ta model razlikuje od svojih predhodnikov, kot so Syma X8C, X8G in X8W. Spremembe originalne serije X5SW so bile narejene na modelih X5SW Explorers 2 in X5SW-1. Med prednostmi uporabnikov quadcopterja je njegova enostavnost in stabilen let, visoka podvozja, poceni FPV-sistem, dobra konstrukcija karoserije, način brez glave in program za pametni telefon. Med slabostmi naprave so velika zakasnjena FPV in njene napake ter podstandardni čas letenja.

Značilnosti modela

Qumaxpresser Syma X5SW je edinstven dron med modeli, ki so cenejši od 100 $. Glavni razlog za to je zmožnost nadzora nad tipom prve osebe, ki ga lahko opazimo s pametnim telefonom. Samo to upravičuje stroške naprave. Quadcopter je precej stabilen v zraku in lahko posname dostojno video in /ali fotografijo. Čeprav je čas polnjenja okrog 130 minut, je to težko odpraviti z nakupom dodatnih baterij. Trajanje leta je približno enako pet minut. Ta čas je lahko večji ali manjši, odvisno od tega, kako aktivno je pilotiranje, ali je veter in snemanje. Glavni problem z lansiranjem lahkega mini-quadcopterjaNa prostem je veter. Čeprav lahko večina brezpilotnih letal enostavno rokuje s hitrostmi do 15 km /h, lahko nadaljnje povečanje povzroči izgubo ravnotežja, čeprav nekateri omogočajo jadranje na robu.

V paketu

Sestava kompleta vključuje:
 • sam Quadcopter Syma X5SW.
 • Nadzorna plošča.
 • Litij polimerna baterija z napetostjo 37 V in zmogljivostjo 500 mg.
 • Dva para dodatnih propelerjev.
 • Izvijač.
 • USB kabel za polnjenje baterije.
 • Štiri šasije.
 • Štiri zaščitna ogrodja.
 • Wi-Fi kamera.
 • Pritrdilna sponka za pametni telefon.
 • Navodila za Syma X5SW Quad Counter.
 • Priročna nadzorna plošča z jasnim LCD zaslonom

  Rating quadcopter bo nepopoln, če ne bo obravnavana nadzorna plošča. Če se baterija med letom nenadoma popolnoma izprazni, ima lahko nepredvidljive posledice. Verjetno so ga vsi testirali sami. Vendar, zahvaljujoč podrobnemu LCD zaslonu na radijsko vodenem oddajniku, Syma X5SW, ni več problem. Na zaslonu so prikazane vse potrebne diagnostike letenja, kot so moč signala Wi-Fi, raven baterije, smer vožnje in še več. Res veliko pomaga. Custom kontrole so sorazmerno preproste. Quadcopter radio nadzorovan Syma X5SW lahko letijo naprej, vstran, navzgor in navzdol, in vam celo omogoča, da opravite aerobat. Po nekaj treningih tudi začetniki ne bodo imeli nobenih zapletov. Uporabnikom svetujemo, kakoin v primeru katerega koli drugega kvadrokoptera, da se model zažene postopoma in šele potem, da pridobimo hitrost in višino, ko nadzor postane manj napet in bolj umirjen. To bo zmanjšalo odstotek trkov in bistveno izboljšalo življenjsko dobo naprave.
  Kamere
  Fotoaparat je odstranljiv, tako da lahko uporabnik izbere letenje z njim ali brez njega, s čimer se poveča čas letenja, ker nima svoje baterije - črpa energijo iz vira energije quadcopterja. Razlika med fotoaparatom tega modela in prejšnjim je prisotnost FPV. Prenos poteka prek Wi-Fi, kar je omogočilo znižanje cene in povečanje dostopnosti funkcije. Kot monitor X5SW se uporabljajo naprave Android ali iOS. To storite tako, da prenesete brezplačno aplikacijo in namestite povezavo Wi-Fi. Model ponuja lasten Wi-Fi, zato ga lahko uporabnik enostavno poveže. Aplikacija omogoča fotografiranje ali snemanje videoposnetkov. Vsak posnetek lahko traja do 30 minut. Ker se pomnilniška kartica pomnilniške kartice ne uporablja, se datoteke shranijo neposredno v pomnilnik telefona ali tabličnega računalnika.
  Quad-Core kamera Syma X5SW, senzor z 2 milijonoma slikovnih pik, ki lahko zajame čeprav ne HD, ampak neverjetno zanimiv video, nekateri uporabniki trdijo, da presega vsa pričakovanja. Ni veliko drones, ki ponujajo FPV sistem za prenos slik pri tako nizkih stroških (Hubsan X4 H107D je najbližji konkurent). Možnost za nadzor letenja s pomočjo pametnega telefona je seveda pomembna prednost tegamodelov

  Čas polnjenja

  Ena od možnih slabosti te naprave je, da baterija zahteva zelo dolg čas polnjenja (približno 130 minut). Če je uporabnik pripravljen iti na prostem, traja dve uri, da se začne zelo počasi. Na srečo obstaja način za boj proti temu problemu - dovolj je kupiti dodatne baterije. Niso tako drage in bodo povečale celotno dolžino uporabe quadrocopterja. Tipičen čas poleta na popolnoma napolnjenem napajalniku je približno pet minut.

  Način brez glave

  Model podpira način krmiljenja brez glave - X5SW bo letel v smeri nagibanja krmilne palice na nadzorni plošči, ne glede na to, kje se zdaj vrtijo kvadkopterji. Uporabniki, ki so preizkusili to funkcijo, potrjujejo, da seveda olajšuje upravljanje brezpilotnih zrakoplovov za začetnike, vendar jih ne priporočajo redno uporabljati. V nasprotnem primeru začetnik ne bo mogel obvladati zahtevnejših načinov letenja.

  Oddajnik

  Oddajnik deluje pri frekvenci 24 GHz, tako da ne bo motil delovanja FPV. V drugih quad-cybers, namesto Wi-Fi, frekvence 24 ali 58 GHz se uporabljajo za prenos v živo, ki ustvarja ovire za oddajnik.

  Sklepi

  Quadcopter Syma X5SW ni povsem nedvoumen. Po eni strani stane le 61 $ in ponuja možnost upravljanja od prve osebe. To je eden izmed najbolj cenovno dostopnih brezpilotnih igrač, ki se lahko pohvali s FPV. Toda izgled prve osebe se slabo izvaja in ima svoje slabosti. Vendar, če pogledate modelz nepogrešljivo funkcijo FPV, stanejo 10 do 30-krat več kot Syma X5SW, tako da lahko preprosto prezrete njene slabosti.

  Sorodne publikacije