Kako vključiti podnapise v Uttube: spremenite nastavitve in jezik

Yutub je največja spletna stran za gostovanje video posnetkov, kjer lahko najdete videoposnetke na kateri koli temi: od izobraževalnega do zabavnega. Nekateri videoposnetki so posneti na profesionalni opremi, zvok je jasen in jasen, slika ne skoči. Včasih pa je kakovost videoposnetkov še veliko. Ampak še vedno si ga želite ogledati. Kaj naj storim, če želim videoposnetek nujno gledati in ne deluje? Kako do ljudi s težavami s sluhom? Še težje je gledati video posnetke v neznanem jeziku. Razvijalci spletnega mesta so poskrbeli, da bi lahko vsakdo z videoposnetki dodal podnapise in gledal video.

Kako vključiti podnapise v Uttube?

Toda kako aktivirati to uporabno funkcijo? Postopek je dokaj preprost. V vrstici video predvajalnika morate klikniti na ikono »SS«. Včasih je lahko ikona podnapisa nekoliko drugačna, vse je odvisno od države, v kateri je videoposnetek prikazan. Tukaj je preprost način za pisanje v podnapisih v Uttube. Če jih želite onemogočiti, morate znova klikniti ustrezno ikono.


Nekateri posnetki dodajajo skladbo v več jezikih. Potem, kako vključiti ruske podnapise v "Utube"? Kliknite ikono »Nastavitve«, nato »Podnapisi« in na predlaganem seznamu izberite želeni jezik.

Samodejni podnapisi

Vprašanje, kako v Yutubi podnapise vključiti, je preprosto. Toda preden jih povežete, morate razumeti, kateri podnapisi so dodani posnetku. Nekateri avtorji filmov gredo na srečanje z bralci in gledalci, ki so priloženi videoposnetku.samo-ustvarjeni podnapisi. Takšne "sabbite" natančno prenašajo zvočno podlago video besedilu, kot tudi kot nalašč za merjenje časa.


Toda večina "saba" na spletnem mestu se ustvari samodejno. V takih primerih razvijalci ne verjamejo, da bo celotno besedilo pravilno, da ne bo napak, itd. Vendar pa jih lahko lastniki kanala vedno popravijo.

Zakaj videoposnetki nimajo podnapisov?

Funkcija samodejnega ustvarjanja podnapisov je v veliki meri olajšala ogled video posnetkov v tujih jezikih. Sedaj lahko posnetke gledate tudi brez zvoka. Vendar nekateri uporabniki opozarjajo, da vsi videoposnetki v YouTubu nimajo sabotaže.
Obstajajo časi, ko jih uporabnik ne more ustvariti, in taka priložnost, da vključi podnapise v Utuby, postane nedostopna. To je posledica več razlogov:
 • Velikost posnetka je prevelika.
 • Funkcija samodejnega opisovanja ne podpira jezika, ki ga uporablja posnetek.
 • Clip začne tiho.
 • Zvok je posnet v slabi kakovosti.
 • Hrup in polifonija v ozadju.
 • Nekateri uporabniki, ki so gledali video posnetke z ne-osebnih računalnikov, so zainteresirani, kako na svoj telefon vključiti podnapise na YouTube. Postopek ni nič drugačen. V vrstici stanja morate poiskati tudi ikono podnapisov in izbrati želeni jezik.

  Prenos besedila in podnapisov

  Poleg tega, da so razvijalci lahko prikazali video posnetke podnapisov, so na spletno stran dodali še dve uporabni funkciji:
 • Pregledovanje besedila podnapisov. S klikom na ikono »Več« pod predvajalnikom in nato »Besedilo«video ", bo uporabnik videl vse besedilo, video posnetke, ki so razdeljeni strogo po času.
 • Prenos datoteke s podnapisi. Avtorji prenesenih videoposnetkov imajo možnost, da prenesejo podnapise v formatu .sbv, ki jih je mogoče preprosto odpreti v beležnici ali drugem urejevalniku besedila.
 • Yutub se nenehno spreminja. Razvijalci na spletno mesto dodajajo nove funkcije in komponente. Problem podnapisov je bil rešen skoraj v celoti. Spletna stran je lahko razumljiva, kako vključiti podnapise v Utube. Avtorji videoposnetkov so zagotovili osnovni nabor orodij za njihovo prilagajanje. Spletna stran podpira samodejno ustvarjanje podnapisov za več jezikov. Videu lahko dodate dodatno datoteko, kot tudi prenesete samo podnapise.

  Sorodne publikacije