Kako nastaviti digitalne kanale na televizorju Samsung? Splošna navodila

V tem majhnem pregledu bo vrstni red nastavitve digitalnih kanalov na televizorju Samsung prikazan. Ta algoritem je univerzalen in ga lahko uporabimo za vsak model imenovanega proizvajalca. Prav tako bodo določene splošne zahteve za specifikacije strojne opreme televizorja.

Zahteve glede strojne opreme

Preden začnemo razumeti, kako vzpostaviti brezplačne digitalne kanale v Samsungovem sodobnem multimedijskem centru, bomo izvedeli, kakšne so strojne zahteve, ki bodo omogočile predvajanje vsebine. Trenutno obstajajo dva načina prenosa televizijskih programov. Ena od njih temelji na obliki analognega signala, druga pa je digitalna. V prvem primeru lahko na eni frekvenci obstaja samo en televizijski program. Slika je slabe kakovosti. V drugi različici kanalov je lahko več. Kakovost slike je torej veliko boljša.


Radiodifuzija se lahko pogojno razdeli na kabelsko in zračno. V prvi verziji se televizijski programi prenašajo preko žic, v drugi pa brez njih. Za sprejem televizijskih programov v kabelskih specifikacijah za multimedijski center je treba določiti sprejemnik DVB-C ali DVB-C2. Tudi zadnji je boljši, ker je najsodobnejši in najrazličnejši. Če nameravate brezžično sprejemati prizemno televizijo, morate v parametrih naprave označiti podporo DVB-T ali DVB-T2. Po analogiji z značilnostmi prej obravnavanega kabladrugi sprejemnik.

Namestitev in preklapljanje

Za konfiguriranje digitalnih kanalov na televizorju Samsung z vgrajenim digitalnim sprejemnikom morate zgraditi takšen multimedijski center in ga priključiti na digitalni vir televizijskih programov. Če želite začeti, ga morate dobiti iz transportne embalaže. Nato namestite celoten upor ali ga namestite v obratovanje, odvisno od tega, kje je predvideno.


Nato morate žice priključiti na mesto, kjer se uporablja televizor. Eden od njih je napajalni kabel. Eden od njegovih koncev se priključi na priključek sistema za zabavo, drugi pa na napajalnik. Nato se napaja signalna žica. Njegov priključek mora biti priključen na vhod z oznako ANT IN AIR /CABLE. Po tem je naprava pripravljena za vklop.

Postopek televizijskega skeniranja

Naslednji korak pri namestitvi televizorja Samsung je samodejno iskanje radijskih frekvenc razpoložljivih televizijskih programov v digitalni obliki. To storite tako, da po vključitvi sistema za zabavo s pomočjo gumba CONTROL na daljinskem upravljalniku izberete vir signala, torej izberemo element AIR /CABLE. Nato odpremo meni "Personalization" in izberemo razdelek "Channels". Sedaj morate izbrati "Auto-tuneup". Naslednji korak je izbira vrste sprejetega signala: kabelske ali analogne. Začnite postopek. Sistem bo nato skeniral celotno območje frekvenc in neodvisno, brez človeškega posredovanja, našel vse razpoložljive programe. VNa koncu bo izdana le zahteva za shranjevanje rezultatov. Nujno mora dati pozitiven odgovor. Na zaključni stopnji, kako nastaviti digitalne kanale na Samsungovem televizorju katerega koli modela, morate preveriti kakovost oddaj. Če želite to narediti, mora biti celoten shranjeni seznam le stikalo po korakih in preverjanje kakovosti slik. Nato je ta multimedijski sistem pripravljen za uporabo.

Sklep

V tem gradivu je postopoma opisan postopek vzpostavitve digitalnih kanalov na televiziji Samsung. Kot lahko vidite, je to dokaj preprost postopek, v njem ni nič zapletenega. Zato, da bi to storili brez pomoči drugih, je povsem mogoče za vsakogar, ki želi.

Sorodne publikacije