Kaj je PCM? Kaj morate vedeti in razumeti. Navodila za začetnike

Seveda je veliko novih uporabnikov, ki so prvič naleteli na objektno usmerjene sisteme na podlagi dostopa do glavnih funkcij preko dodatnih menijev, vprašali, kaj je "PCM". Žal morate vse uporabnike te ravni takoj razburiti. Ne vem, kaj je "PKM" - to pomeni, da ne veš ničesar.

Kaj je "PCM" na računalniku

Iskreno povedano, vsak uporabnik, ki ne ve, kako dešifrirati to kratico, preprosto vodi v stanje izjemnega presenečenja! No, tudi s primitivnim poskusom interpretacije tega zmanjšanja, ne moremo priti v mislih nekaj takega, kot je "Desni klik na miško" ali podoben "gumb miške"?


To je razumevanje tega, kar je "PCM". Običajno bo uporaba klika sprožila dodatne menije (o tem bomo razpravljali kasneje). Toda za stare starše, ki niso seznanjeni z napravo in delovanjem operacijskega sistema in uporabljajo njene zmogljivosti s standardnimi ali dodatnimi sredstvi, bomo poskušali to vprašanje podrobneje obravnavati.

Kaj je "PCM" na tipkovnici

Pojavi se na drugačen način. Včasih veliko dolgočasnih in navidezno čudovitih uporabnikov postavlja vprašanja o tem, kaj je "PCM" na tipkovnici prenosnega računalnika. No, kaj lahko tukaj odgovorite? Govori se beseda liku Volodimirja Zelenskega iz "95 četrtine", govori vodilna predstava o definiciji najbolj inteligentnega intelektualca v studiu (zaradi pravilnosti ga ne bomo spominjali).


Torej, kaj je na tipkovnici? Preprosto nabor znakov. Desni klik na tipkovnici nima nobene zveze. Včasih pa obstajajo nekatera vprašanja o vrsti tega (kar je »PCM«?) V razdelkih foruma ali pomoči programske opreme, vendar obstaja jasen odgovor, da če ga ne poznate, je bolje, da ne greste tukaj. Mimogrede, samo vprašanje sproža veliko kritik. Tukaj se mora vsakdo, tudi začetni uporabnik, naučiti, da se pojmi "PCM" in "LKM" razlikujeta le po definiciji gumba miške, ki se bo trenutno pritisnila (desno ali levo).

Uporaba kontekstnih menijev

Iz imenovanih menijev, imenovanih tudi kontekstualni, ni vse tako preprosto. Ponavadi vsebujejo veliko več sredstev za dostop do njega, ki dodeljujejo predmet (čeprav to ni vedno tako).
Za najpreprostejši primer, lahko uporabite odpiranje datoteke z pravicami skrbnika v istem Explorerju ali način pregledovanja lastnosti datoteke ali mape (na primer, velikost, trajanje zvoka ali prikaza, ne štejejo pa značilnosti pometanja ali bitne hitrosti, če so to multimedijske datoteke).

Najpomembnejše zavajajoče

Nazadnje, večina uporabnikov povezuje meni z desnim klikom s povezavo do enega ali drugega parametra ali nastavitve z rešitvijo za vse težave, ki jih računalniški sistemi lahko imajo.
Dejstvo je, da za dostop do nekaterih značilnosti samega operacijskega sistema ali nekaterih značilnosti programov očitno ne bo dovolj. Zato, preden nadaljujete s preučevanjem računalnikaS terminologijo je treba jasno razumeti, kaj predstavljajo programski izdelki in "železne" komponente, med katerimi je, mimogrede, manipulator, imenovan miš. Ne upravljajo ga vsi od prvega. Toda nekaj treningov - in vse bo v redu. Tudi desni ali levi klik na stanje prisotnosti miške s 3 tipkami bo po nekaj predhodnih manipulacijah popolnoma elementarni.
Še vedno je treba upati, da se po branju tega gradiva nihče ne bo vprašal, kaj predstavlja zmanjšanje tipa "PCM" za njegovo uporabo, in klic v ustrezni kontekstni meni z dodatnimi vrsticami dostopa do dokumentiranih ali osnovnih nastavitev in parametrov. Med drugim je treba upoštevati, da kontekstni meniji (v nasprotju z glavnimi) spreminjajo svojo strukturo le v primeru namestitve programov, ki spontano integrirajo svoje ukaze v sistem. Zelo preprosti primeri so isti programski arhiverji, kot so WinRAR, WinZIP ali 7-Zip. Toda tudi druge aplikacije lahko spremenijo vrstni red vrstic in ukazov, da ne omenjamo specializiranih pripomočkov, ustvarjenih izključno za ta namen.

Sorodne publikacije