Syma X5C radijski nadzor Quad Counter: pregled, opis in povratne informacije

Quadrocopter segment v kratkem času je postal priljubljen ne samo med ljubiteljskimi letalci, temveč tudi v krogih poznavalcev visokotehnoloških naprav kot takih. Priložnosti, ki jih odpirajo kompaktni brezpilotni zrakoplovi, se uporabljajo tudi na področjih poklicne dejavnosti. Dovolj je reči, da je pridobivanje kakovostnih video in foto materialov na težko dostopnih mestih postalo možno brez nepotrebnih naporov in z minimalnimi stroški. Model Syma X5C, ki je opisan spodaj, morda ne spada v najbolj razvito skupino kvadkopterjev, vendar so njegovi funkcionalni in tehnični podatki dovolj za spoznavanje tovrstnih radijsko vodenih naprav.

Splošne informacije o quadrocopterju

Podjetje Syma je poznano oboževalcem kvadrocilatorjev na primeru celotne linije uspešnih vozil. V tem primeru se upošteva predstavnik začetnega razreda brezpilotnih letal, ki je namenjen ljubiteljskemu občinstvu. Čeprav model ne vpliva na tehnične in operativne zmogljivosti, je njegov videz popolnoma sodoben in okusen. Okrogle oblike Syma X5C so organsko dopolnjene z kontrastnimi barvami in spektakularnimi vložki. Mimogrede, proizvajalec ni shranite na materiale, z uporabo visoko kakovostne plastike za primer. Vijaki imajo zanesljivo zaščito, LED luči pa dajejo celostno podobo prefinjenosti in trdnosti.

Osnovni komplet naprave vključuje daljinski upravljalnik, bralnik kartic, pomnilniško kartico in komplet propelerjev "na zalogi".Kaj je bolj pomembno omeniti v zbirki Syma X5C: navodila v ruskem jeziku podrobno opisujejo postopke priprave leta in nianse delovanja. Na trgu je vaja na voljo v povprečju za 2-3 tisoč rubljev, kar še enkrat nakazuje na njegovo pripadnost proračunskemu razredu.

Glavne značilnosti

Quadcopter ima majhne dimenzije in zelo skromne zračne zmogljivosti, zato morate najprej jasno uskladiti zahteve za delovanje in parametre tega modela. Po drugi strani pa nizko zmogljivost kompenzira visoka kakovost polnjenja Syma X5C. Podrobnejši pregled značilnosti je predstavljen v nadaljevanju:
 • Mere - 31x31x8 cm.
 • Polmer propelerjev - 7 cm.
 • Baterija - litijev polimerni element pri 500 m * Ac.
 • Čas polnjenja je približno 100 minut.
 • Čas letenja - največ 7 minut.
 • Polmer poleta je 50 metrov.
 • Frekvenca radijskega signala je 24 GHz.
 • Število radijskih komunikacijskih kanalov - 4.
 • Ločljivost kamere - 2 Mp.
 • Naprava se v veliki meri razlikuje od konkurentov v razredu, vendar si zasluži pozornost litij-polimerni napajalnik. To je dokaj progresivna rešitev, saj večina naprav te vrste deluje na litij-ionske elemente. Ampak to je Li-Pol baterija, ki je razvijalcu omogočila, da združi majhnost modela in še vedno dober čas letenja.

  Funkcionalne zmožnosti Syma X5C

  Fotoaparat tudi s svojimi možnostmi ni impresiven, vendar je treba opozoriti, da so se pred kratkim matrice 13 Mp v quad kompaktorjih zdele nekaj novega, tudi za srednji razred. Sprememba X5COpremljen je z 2 milijona slikovnih pik kamero, ki vam omogoča, da sprejme 2560x1440 slik. Za video posnetke lahko posnamete ločljivost 1280x720 pri 30 sličic na sekundo. V primeru fotografije in video materialov pa lahko govorimo o osnovni utilitarni kakovosti, ki je z umetniškega vidika ni mogoče obravnavati. Glede na nalogo bo morda potreben Syma X5C quadcopter s kamero kot praktično orodje za informiranje o dogodkih na oddaljenih območjih, vendar ne več. Snemanje se samodejno izvede na micro-SD kartici. Uporabnik lahko zagotovi 4-gigabajtni boben, kar zadostuje za 800 fotografij ali 30 minut videa.

  Priprava za uporabo

  Proces usposabljanja vključuje več faz. Najprej morate napolniti baterijo - to bo trajalo vsaj 90 minut. Nato se napolnjena baterija vgradi v ustrezno nišo. Kot alternativno oskrbo z energijo lahko uporabite 4 alkalne AA baterije. Potem se morate prepričati, da je nadzorna plošča Syma X5C pripravljena. Navodilo označuje, da mora biti levi vzvod (plinski obrezovalec) pred letom v spodnjem položaju. Na zaslonu daljinskega upravljalnika je treba prikazati tudi kazalnike stanja quadcopterja. Polet lahko zaženete le, če je indikator polnjenja prižgan.
  Za vzpostavitev oddaljene povezave z dronom je potrebno dvigniti prej omenjeno plinsko palico in jo takoj spustiti. To bo preverilo pripravljenost Syma X5C za uporabo. Na tej stopnji morajo svetleče diode svetititelo telesa.

  Operativna pravila

  Zaželeno je, da se na odprtem in prostem igrišču upravlja s štirikolesnikom. To je zlasti pomembno pri razvoju pilotnih veščin. Še posebej se morate naučiti uporabljati funkcije plina, zvitka, zvitkov in smole. Polet začnite tako, da počasi dvignete ročico za obrezovanje, dokler se trn ne loči od površine. Za učinkovito kontrolo je zaželeno, da uporabite pomožne elemente manipulacije naprave. Če se bo sistem Syma X5C Quad-Counterperformer iz enega ali drugega razloga obnašal nestabilno med letom, se lahko za popravilo situacije uporabi funkcija ponastavitve. Pri tem naprava stoji na tleh, oprema je vklopljena in plinski ročaj se najprej prevede na vrh in nato v spodnji položaj. Desna in leva krmilna ročica morata nekaj sekund zaviti desno navzdol.

  Previdnostni ukrepi

  Za varno in istočasno učinkovito delovanje quadcopterja je treba upoštevati varnostna pravila. Za začetek je pomembno vedeti, da naprava ni kategorija igrač in lahko predstavlja nevarnost v obliki poškodb. Zato ni zaželeno zaupati pilotiranju za osebe, mlajše od 14 let. Obstajajo omejitve pri uporabi Syma X5C. Priročnik prepoveduje pilotiranje modela na mestih, kjer so lahko ljudje - zlasti na mestih masovne koncentracije. Razdalja do ljudi in živali mora biti vsaj 3 m. Če je stanje v okvarjenem stanju, je prepovedano uporabljati vrtalnik. Na primer, kdajpoškodbe telesa ali poškodbe propelerjev. Enako velja za premalo baterije. Že v procesu pilotiranja Syma X5C mora uporabnik skrbno spremljati indikacije indikatorjev, ki bodo obveščeni v primeru izčrpanosti energije.

  Pozitivne povratne informacije

  Quadcopter se je izkazal za privlačnega. Njegova zasnova in dinamičnost vedenja v zraku sta veliko prispevala k seznamu prednosti. To je vredno dodati na prisotnost svetle LED, in svetlo obarvanje primera. Nenavaden za modele nižje ravni, je to dobra rezerva za moč materialov Syma X5C. Ocene upoštevajte kakovost montaže, tako da so težave z zamenjavo zunanjih delov telesa redke. Podpira prijetne vtise in stabilno komunikacijo. Z vidika komunikacijske komponente na napravo praktično ni pritožb. Tukaj je že vidna izkušnja podjetja pri izdelavi kakovostnih modulov in radijskih oddajnikov. Za mnoge prednosti je cena. Ta različica ima tudi pomanjkljivosti, vendar povprečna cena od 3 tisoč jim omogoča, da zaprejo oči.

  Negativni odzivi

  In še pred nakupom je treba imeti idejo o šibkih točkah naprave. Glavna bo kamera, ki je opremljena s Syma X5C Quad Counter. Mnenja kažejo, da lahko matrika 2 milijona slikovnih pik za pravega poznavalca pokrajin z nadmorske višine postane neuporabna. Ne more zagotoviti podrobnih in natančnih slik. Še ena slaba točka je nizka kakovost notranjega polnila. Če prejlastnost in moč telesa in njegovih komponent kritike, potem se motorji zelo hitro izrabijo. Poleg tega obstajajo pritožbe glede zobnikov vijakov. Kako se spopadajo s svojimi nalogami, vendar je pomanjkanje izolacije od umazanije in prahu velika pomanjkljivost. Mnogi so razočarani s kompletom, ki prihaja s Syma X5C Quad Counter. Še posebej pregledi kažejo, da za nadzorno ploščo brez droga ni baterije. Vendar se ta pomanjkljivost lahko obravnava kot nadomestilo za nizke stroške modela.

  Zaključek

  Že med delovanjem te naprave lahko občutite velik dotok pozitivnih čustev, povezanih s pilotiranjem. Kaj ga razlikuje od splošne mase ne le proračuna, ampak tudi bonus naprave je sposobnost, da dinamične trike v zraku. Za to pa boste morali obvladati vse nianse upravljanja Syma X5C. Poučevanje v ruskem jeziku zagotavlja resno pomoč in razkriva načela pilotiranja modela. Seveda ne smemo pozabiti na vzdrževanje stroja. Po vsakem letenju je treba preveriti celovitost vseh funkcionalnih elementov. To še posebej velja za propelerje in montažne naprave, ki so tudi odgovorne za pritrditev bloka s kamero. Glede na lokacijo in naravo leta se lahko zahteva skrbno čiščenje površin in spojev naprave. Že prej je bilo rečeno, da so npr. Vijačni priključki prikrajšani za posebno izolacijo, zato je treba vzdrževati odprte delovne enote.redno

  Sorodne publikacije