Panasonic kamera: pregled, modeli, navodila, pregledi

Blagovna znamka Panasonic Lumix združuje različne modele fotoaparatov, od katerih ima vsaka svoje prednosti. Za kompaktne fotoaparate obstajajo takšne prednosti, kot so minimalne dimenzije ohišja in visoka zmogljivost.

Najbolj priljubljeni ultrazvočni modeli Panasonicovih kamer, ker so majhni in imajo možnost 30x povečave. Ne manj priljubljene so kamere s palčasto matriko, ki med testiranjem kažejo odlično kakovost slike, ki ustreza nivoju sistemskih modelov.


Za tiste, ki imajo raje fotoaparat z boljšo kakovostjo, obstaja model DSLM. Opremljeni so z veliko matriko in lahko delujejo z izmenljivimi objektivi. V brez zrcalnem Panasonicovem fotoaparatu Lumix se uporablja sistem Micro Four Thirds. Naprave Panasonicovega podjetja kažejo izjemne rezultate na podlagi številnih testov. Ta Panasonic pregled fotoaparata funkcije najbolj priljubljenih in najboljših modelov fotoaparatov.

Panasonic Lumix DMC-GH4

Panasonicova sistemska kamera, ki bo privlačnejša za več snemalcev kot za fotografe. Niz funkcij in posebnosti naprave namig za profesionalno uporabo.
Prednosti
Glavne konkurenčne prednosti Panasonicovega digitalnega fotoaparata so:
 • možnost snemanja 4K video posnetkov s Full HD in 24 slikami na sekundo pri hitrosti 200 Mbit /s;
 • Izhodna slika 4: 2: 2 z 10-bitno sliko na zunanjem snemanjunaprave;
 • uporaba dodatnega ročaja, dodajanje specializiranih priključkov za profesionalne periferne dodatke;
 • Dodatne možnosti, ki poenostavljajo nastavitve fotoaparata pri snemanju videa, prilagajajo in krmilijo zvočni signal, ko se montirajo nadaljnji posnetki.
 • Značilnosti

  Magnezijev fotoaparat Panasonic se odlikuje po svoji zanesljivosti in kompaktnih dimenzijah, kljub temu, da je njegova izvedba izvedena kot psevdoanalogno ogledalo. Model DMC-GH4 ohranja vodilni položaj na številnih parametrih, ne da bi se pred kratkim pojavil s polnim okvirjem Sony A7S. Močna računalniška elektronika, uporabljena v modelu, je prispevala k znatnemu povečanju hitrosti serijske fotografije do 12 slik na sekundo; Dolžina RAW serije je 40 slik. Pomnilniške kartice za "Panasonicovo" kamero tega modela zahtevajo produktivne in drage, ki spadajo v UIHC-I tretjega razreda. Izboljšan je bil sistem za zaznavanje ostrine, kar je omogočilo povečanje hitrosti v načinu fokusiranja sledenja na 75 slik na sekundo in skrajšanje časovnega intervala med delovanjem sprožilca in pritiskom na sprožilec, ne da bi pri tem izgubili točnost.


  Panasonic Lumix DMC-G6

  V mnogih pogledih DMC-G6 ne dosega resnega modela za profesionalne fotografe. V odgovor na Panasonicov model fotoaparata lahko rečemo, da je to presenetljivo stalo glede na konkurenco: cena je skoraj podobna osnovnim modelom kamer.

  Značilnosti kamere

  DMC-G6 bo za navdušence, vendar ne za profesionalce, zelo prijetno in uporabno. Starejši modeli so precej odsevni, mimo njega pri delovnih hitrostih. Namesto tega lahko nekaj konkurentov ponudi snemanje z blokiranim fokusom pri 7 sličicah na sekundo in ure s 5 sličicami na sekundo. Fotoaparat danes nima hibridnega samodejnega ostrenja, toda standardni sistem za ostrenje se dobro ujema z njegovim delom.
  Za tiste, ki menijo, da je glavna zahteva za kamero ustrezna, je psevdo ogledalo prava rešitev. V primerjavi s Panasonicovim Lumix DMC FZ8 so ključi, stikala in ročice na ohišju veliko manjši, kar pa ne vpliva na hitrost dostopa do osnovnih funkcij in udobja upravljanja. Funkcionalna orodja v modelu so ogromna in dopolnjujejo jih številni scenski načini, programski filtri in orodja za urejanje fotografij - tisti viri, ki so zelo priljubljeni pri navijačevih. Rotacijski kapacitivni zaslon na dotik se ponaša z dobro ločljivostjo. Iskalo se od analognega v prejšnjem modelu razlikuje po velikosti in jasnem pogledu na sliko. Za večino ljubiteljev kamkorderjev G6 bo video več kot dovolj. Največja frekvenca snemanja je 60 sličic na sekundo. Valjarji se snemajo v polnem HD formatu z progresivnim skeniranjem. Uporabite lahko različne načine nadzora izpostavljenosti PASM in prilagodite druge nastavitve videa. V svoji cenovni kategoriji DMC G6 -resnično edinstven Panasonicov fotoaparat.

  Panasonic Lumix DMC-GX7

  Preden je bila serija GM uvedena, so oblikovalci podjetja na trgu izdali model Panasonic DMC-GX7, ki ga je uporabil kot testni primer, ko je skušal najti rešitve, ki bi omogočile izdelavo serije kamer z originalnim dizajnom. Trdno in zanesljivo ohišje fotoaparata je izdelano iz magnezijeve zlitine. Minus - s kompaktnimi dimenzijami je fotoaparat pretežek. Precej visok strošek "Panasonicove" kamere tega modela je utemeljen z bolj nenavadnimi konstruktivnimi lastnostmi, uporabljenimi materiali in kakovostjo izvedbe kot funkcije in funkcije.

  Značilnosti modela

  Elektronsko vgrajeno iskalo se vrne za 90 stopinj navzgor - prvotna oblikovna rešitev za Panasonicovo zasnovo. Zaradi te nenavadne rešitve se je število kotov, ki jih je mogoče združiti v okvir, znatno povečalo. Toda to je v teoriji - v praksi je bolj priročno uporabljati zaslon na dotik z mehanizmom za nastavitev nagibnega kota. Prikaz fotoaparata je jasen, velik, pri svetlem soncu ne sije in ne sveti.

  Specifikacije

  Med vsemi kamerami je bil Panasonic DMC-GX7 prvi "sistem", v katerem je bil uporabljen stabilizacijski sistem zaradi premika matrike. Proizvajalec zagotavlja, da lahko deluje z vsako optiko in je zelo učinkovit pri zajemanju videa zaradi velike amplitude nihanja. Uporabnik lahko samostojno izbere mehanizem po namestitvi optike z vgrajenim sistemom za preprečevanje vibracij.Sistem mikro 4/3 je zaradi majhne delovne dolžine in majhne velikosti senzorja združljiv s številnimi objektivi pri uporabi posebnih adapterjev. Sistem zatiranja vibracij bo zelo koristen za tiste, ki imajo raje retro-optiko. Kamera je poleg spektakularne in izvirne zasnove opremljena z dobrim naborom funkcij. Od drugih modelov v seriji GX7 je bila pridobljena možnost možnosti kratke osvetlitve, tako da lahko pri fotografiranju na močnem soncu uporabljate velike luknje za prepono, da dobite najmanj Grip. Kamera je dobila fokusno funkcijo osvetlitve v sliki kontrastnih mej. Ta možnost je zelo uporabna pri ročnem usmerjanju ostrine. Poleg tega fotoaparat pri snemanju v JPEG ponuja orodje za nastavitev krivulje zvoka.

  Panasonic Lumix DMC-GM1

  V seriji Lumix GM je ta model postal prvi in ​​takoj opozoril potrošnike na glavno prednost sistemskih kamer - majhnost, ki jo proizvajajo številni sodobni proizvajalci. Eden izmed najboljših Panasonicovih fotoaparatov je resnično majhen: GM1 se z lahkoto prilega v jakno ali jakno, z lečo-palačinko pa se lahko skrije v žep hlače. V primerjavi s konkurenti v precej manjšem formatu, model zmaga po teži in velikosti. Hkrati pa ima poleg majhnih dimenzij tudi druge zasluge.

  Prednosti GM1

  Ohišje fotoaparata je izdelano iz magnezijeve zlitine in ima debelino 3 cm. Panasonicovi oblikovalci so uspeli stisniti v tako majhen 16-megapixel senzor 4/3 mikrofon 4/3 mehanski bajonet3-palčni zaslon na dotik in gasilna bliskavica. Na zgornjem robu ohišja je kolo izbire načinov, funkcijsko programiran gumb in vzvod za izbiro načinov ostrenja. GM1 skoraj popolnoma ponovi GX7 s številom fotografskih funkcij in načinov. Izboljšali smo elektronsko in programsko polnjenje najmlajših, zaradi česar ima nove priložnosti. Razpoložljive funkcije avtomatskega risanja risank iz več fotografij, snemanje niza video posnetkov - niz posnetkov, izvedenih v velikem intervalu in reproduciranih pri normalni hitrosti. Telefonska slušalka fotografa bo imela številne programske učinke in filtre. V vratih, nameščenih v komori, se uporablja majhen koračni motor v kombinaciji z mehanizmom zavese. Lahko deluje do 1/500 sek. Elektronski zaklop je odgovoren za krajši čas osvetlitve - do 1/16000 sek. V načinu burst, največja hitrost je 40 sličic na sekundo brez fiksiranja samodejnega ostrenja. Za minuse lahko pripišemo baterijo majhne zmogljivosti za Panasonicovo "GM1" kamero - le 650 mAh. Proizvajalec zagotavlja, da je polnjenje baterije dovolj za snemanje 230 slik, vendar se uporaba kompleksnih video načinov hitro izprazni.

  Panasonic Lumix DMC-GM5

  Panasonic je na osnovi fotoaparata GM1 ustvaril serijo kompaktnih brez zrcal. GM5 model ni nadomestil prejšnjega modela in je samo podaljšal linijo, pri čemer je postal nekakšen vodilni sistem naprav Lumix.
  GM1 nekolikoslabša od novosti v velikosti, kar je pojasnjeno z uvedbo elektronskega iskala. Ima svoje prednosti: senzor bližine, funkcijo aktiviranja fokusa, bistveno odstranitev zenice, nastavitev kontrasta, svetlost in nasičenost ter predvajanje Adobe RGB. Dimenzije iskala so majhne, ​​kot tudi ločljivost vgrajene matrike tekočih kristalov. Povečanje velikosti primera je pozitivno vplivalo na udobje dela s kamero. Prostor pod zaslonom je bil napolnjen s kolescem za izbiro možnosti fotografiranja in dveh funkcijskih tipk. Na zgornjem robu fotoaparata je majhen oder, ki vsebuje "vroče čevlje" za zunanje bliskavice. Takšna inovacija ni posebej pomembna, zlasti ker je elektronsko iskalo prestavilo metanje. V kompletu z GM5 je kompaktna bliskavica DW-FL70, ki ni slaba rešitev za vrhunske motive. Panasonicovi razvijalci niso spremenili notranjosti elektronske kamere, ampak so jih naučili nove trike. Hitrost branja matrike je bila podvojena, kar je pozitivno vplivalo na hibridni odziv samodejnega ostrenja. Hitrost zaporednega posnetka se je povečala na celotnem okvirju. Procesor ustvarja precej zapleteno obdelavo slik v realnem času: posebni ustvarjalni učinki se lahko uporabijo za snemanje video posnetkov in snemanje panoramskih slik, ne samo pri fotografiranju običajnih fotografij. Izboljšana metoda skeniranja je izboljšala kakovost snemanja videoposnetkov na Full HD.

  Panasonic Lumix DMC-GF6

  ZaSpoznavanje sistema mikro 4/3 je idealno za Panasonic GF6. Model je postal "zlata sredina" v razmerju stroškov in parametrov. Proizvajalec ni zmanjšal funkcionalnosti fotoaparata, cenejši je bil dizajn ali uporabljal zastarelih komponent. Kljub temu, da pomembnost tehnologije in železa ni moč GF6, kamera v celoti izpolnjuje vse uporabniške zahteve.

  Vmesnik in značilnosti

  Intuitiven in uporabniku prijazen vmesnik bo moral biti posredovan tistim ljudem, ki se niso obrnili na nič bolj zapleteno kot klasične "jedi za milo". Procesor Venus Engine, skupaj s 16MP senzorjem, zagotavlja dobro raven podrobnosti, učinkovito preprečevanje hrupa in odlično reprodukcijo barv. Zaslon na dotik prikazuje sliko visoke ločljivosti. Mehanizem nagiba olajša postopek obrezovanja fotografij. Zaslon fotoaparata se vrne na 180 ° za fotografiranje v samoportretnem načinu. Vse fotografije lahko takoj objavite na spletu prek vmesnika Wi-Fi. NFC tehnologija močno poenostavi postopek nastavitve povezave. Ohišje fotoaparata se je znebilo vseh nepotrebnih kontrol, vendar je dobilo vzvod za nadzor povečave. Fotoaparat je opremljen s kompaktno lečo, opremljeno z motoriziranim zoom objektivom. Plastično ohišje fotoaparata z majhnimi kovinskimi vložki.

  Sorodne publikacije