Nastavitve VPN za Windows 10: Osnovna navodila in metode

V zadnjem času so zasebna navidezna omrežja, ki se uporabljajo za njihovo izdelavo in delo s tehnologijo VPN, tako močno vključena v naše življenje, da si danes preprosto ni mogoče predstavljati računalniškega sveta brez njihove uporabe. Načeloma vzpostavitev povezave VPN v operacijskem sistemu Windows 10 ne predstavlja nobene posebne zapletenosti, vendar le malo ljudi ve, da obstaja več načinov, kako to storiti, ki se podrobneje obravnavajo in ponujajo v celoti.

VPN: Kaj je to in zakaj?

Začnite z opisom same tehnologije VPN, ki se uporablja za ustvarjanje omrežij in povezav te vrste. Kaj je to?
Osnova principa tuneliranja je metoda, ki omogoča popolno šifriranje odhodnega in dohodnega prometa ter mimo vseh vrst regionalnega blokiranja z nekaterimi internetnimi viri. VPN na nek način deluje na enak način kot anonimni posredniki, ki vam omogočajo, da spremenite zunanji naslov IP uporabnika računalniškega terminala ali mobilne naprave na napravo, za katero niso določene omejitve ali omejitve (na primer dostop do ruskih virov novic ali storitve iz Ukrajine).


Konfiguriranje VPN za Windows 10 po klasični metodi

Kar zadeva ustvarjanje povezave VPN na najnovejših operacijskih sistemih Microsofta, lahko predlagamo dve metodi. In prvi je veliko znancev v prejšnjem OS. Konfiguriranje VPN-jev Windows 10 na ta način vključuje uporabo klasične "Nadzorne plošče" (in ne delitve parametrov), kjerIzbrano je "Središče za upravljanje omrežja in skupno rabo".
Tu izberete ustvarjanje nove povezave z delovnim mestom na podlagi obstoječe povezave, ki ji sledi ime povezave, naslov strežnika na internetu in uporabniška prijava z geslom, ki jo lahko dobite pri ponudniku. Tukaj je vse preprosto. Popolna analogija z operacijskim sistemom Windows 7.


Konfigurirajte povezavo VPN v operacijskem sistemu Windows 10 s posebnimi sistemskimi orodji

Ampak kot veste, v deseti različici sistema ni ena "Nadzorna plošča", ampak . Drugi je meni možnosti. Uporabite ga lahko za vzpostavitev povezave, ki temelji na VPN. Konfiguracija VPN Windows 10 v tej možnosti se začne z vstopom v meni z možnostmi z izbiro odseka omrežja in interneta. Na levi je poseben meni, ki vključuje tudi VPN.
Pri vnosu tega razdelka se uporabi ustvarjanje nove povezave, po kateri se izpolni majhen obrazec z vnosom pravilnih podatkov, ki jih zagotovi ponudnik. Kot tip VPN se običajno prikaže PPTP. Po izpolnitvi obrazca spremembe se shranijo in izvede prehod na dodatne parametre VPN. Na tej točki nastavitev VPN za Windows 10 vključuje uporabo lastnosti ustvarjene povezave s poznejšo izbiro parametrov protokola IPv4 (malo je verjetno, da bo šesti protokol uporabljen). Kot ponavadi je podan samodejni prevzem naslova (to je, mimogrede, aksiom za vse brezžične povezave).
Ampak tukaj je ena odtenka. Da bi povezava delovala, morate iti na dodatne parametre inPočistite polje na glavnem prehodu v oddaljenem omrežju na zavihku Nastavitve IP. Nadaljnje spremembe so shranjene in ikona ustvarjene povezave se bo takoj prikazala v sistemski vrstici.

Vprašanja za namestitev strežnika VPN

Zdaj nekaj besed o namestitvi strežnika VPN Windows 10. Kot je bilo pričakovano, se od Windows 7 nič ni spremenilo.
Najprej morate vnesti odsek omrežnih povezav (v klasični "Nadzorni plošči") in iz menija datotek izberite element za ustvarjanje nove dohodne povezave, označite polja uporabnikov, ki jim bo dovoljen dostop. Internetna povezava je označena kot način povezave, nameščeni so omrežni protokoli (IPv6 je mogoče izključiti s seznama) in pritisniti tipko za dostop. S tem boste posodobili seznam povezav, kjer se bo prikazala ustrezna ikona. Opomba: V nekaterih primerih morate za izogib blokatorju požarnega zidu dodati seznam 1723 na seznam izjem z metodo za ustvarjanje novega pravila. Včasih bo morda potrebno odpreti ta vrata na usmerjevalniku, vendar so taki primeri izjemno redki, zato v tem vprašanju ni smiselno.

Nastavitev povezave za mobilne operaterje

Nazadnje pa si poglejmo, kako poteka nastavitev VPN za Windows Vista.
Načeloma je celotna tehnika popolnoma enaka zgoraj opisani klasični metodi, vneseno je le naslovno polje strežnika l2tp.internet.beeline.ru (shranjevanje podatkov po želji). Za druge operaterjeuporabljeni podatki strežnika, prejeti neposredno iz storitve podpore.
Začnejo se nadaljnje nianse. Najprej morate vnesti lastnost vzpostavljene povezave in izbrati varnostni zavihek. Najpomembneje je, da lahko v polju tipa VPN nastavite L2TP z IPSec in ne morete spremeniti drugih nastavitev.

Kratki rezultati

Kot lahko vidite, konfiguracija VPN za Windows 10 ne predstavlja različnih metod in za različne potrebe. Kakšna povezava je, da je strežnik ustvarjen v nekaj minutah. Kar zadeva izbiro metode, se zdi, da je novi sistem bolj zaželen kot klasična shema. Samo o izklopu prehoda, ki ga ni treba pozabiti. Lahko pa se uporabijo tudi standardne metode, ki se uporabljajo v sistemih nižje. Vsaj bodo najbolje delovali pri ustvarjanju strežnika. In nekaj uporabnikov ne bo všeč novega orodja? In tako je vse znano. Klasična "nadzorna plošča", če kdo ne ve, da je najhitrejšo metodo mogoče poklicati prek menija "Zaženi" z uvedbo ukaznega ukaza.

Sorodne publikacije