Najboljši program za iskanje in namestitev gonilnikov

Vozniki, kot je programska oprema za upravljanje računalnika "železo" in nekatere virtualne naprave, so eden najpomembnejših sestavnih delov celotnega sistema. Za pravilno delovanje vse opreme pa je treba pravočasno namestiti in posodobiti. Kateri je najboljši program za iskanje in namestitev gonilnikov, ki je primeren za takšne postopke? Oglejmo si to vprašanje in se pogovorimo o virih, ki jih ponujajo Windows-sistemi, pa tudi o najbolj priljubljenih programskih izdelkih tretjih oseb.


Namestitev gonilnikov s pomočjo operacijskega sistema Windows

V fazi namestitve sistema ali v primeru nekaterih napak pri delovanju naprav lahko uporabijo lastne sistemske vire. Vgrajeni program za iskanje in namestitev operacijskega sistema Windows se izvaja v lastni bazi podatkov, ki jo lahko shranite na trdi disk računalnika ali namestitveno distribucijo na optičnem nosilcu ali nosilcu USB.
Dostop do tega sistemskega orodja lahko dobite v upravitelju naprav, ki se prikliče prek nadzorne plošče ali ukaza devmgmt.msc v ukazni vrstici za zagon. Izbrati morate le napravo, ki jo želite, nato uporabite kontekstni meni ali vrstico z lastnostmi, kjer je izbrana posodobitev gonilnika. Toda za nekatere nestandardne naprave uporaba te baze podatkov ni mogoča, saj sistem namesti najprimernejši gonilnik za voznika in ne tistega, ki bi bil morda potreben. Poleg tega to orodje samodejno ne posodobi gonilnikov (samo na zahtevo uporabnika).


Ocene za iskanje in namestitev voznika

Tako za delno ali popolno avtomatizacijo postopka posodobitve gonilnikov morate uporabljati programe drugih proizvajalcev, od katerih so najbolj priljubljeni naslednji:
 • DriverPack Solution.
 • Gonilnik gonilnika.
 • SlimDrivers.
 • Skener voznika.
 • Driver Genius Pro, itd.
 • DriverPack Solution Driver Set

  Ta pripomoček je verjetno najboljši gonilnik za iskanje in namestitev. Prvič, to je popolnoma brezplačno. Drugič, njena baza podatkov z informacijami o vsakem od znanih tipov naprav je najbolj popolna. Tretjič, aplikacija posodablja gonilnike samo z iskanjem uradnih virov proizvajalcev opreme na internetu.
  Vendar pa v odsotnosti povezave, vendar ob prisotnosti diska za distribucijo, ki poleg namestitvenih datotek vključuje isto osnovo gonilnika, lahko uporabite to orodje. Skeniranje poteka v samodejnem načinu, po katerem se predlaga namestitev ali posodobitev gonilnikov ustrezne opreme. Če bo namestitev gonilnika izvedena z uporabo sistemskih sredstev, bo treba na mestu izbire lokacije, iz katere bo izvedena namestitev, določiti ustrezno lokacijo.

  Okrepčevalnik gonilnikov za Windows

  Gonilnik gonilnika za okrepitev gonilnika je na drugem mestu. Ta program za iskanje gonilnikov in namestitev v samodejnem načinu je podoben prejšnjemu paketu, vendar za razliko od njegove lastne baze podatkov o gonilnikih nima, ampak deluje izključno na internetu.
  Namestite lahko tako brezplačno različico Free, kot tudi plačano spremembo Pro, ki je razširila podporo za gonilnik. Ampak za njo potrebujete licenco, ki stane približno 400 rubljev in velja eno leto. Vendar pa v praksi dovolj in običajno različico Free, ki obvladujejo svoje odgovornosti ni nič slabše. Res je, da bo včasih uporabnik opazoval stalno pojavljanje sporočil o posodabljanju samega programa, vendar o tem ni nič strašnega.


  Paket SlimDrivers

  Ta program za iskanje gonilnikov in namestitev na vse računalniške naprave je podoben prejšnjim pripomočkom, vendar ima številne funkcije.
  Ena najprimernejših lastnosti je, da je mogoče po potrebi varnostno kopirati gonilnike. Poleg celotnega programa optično branje ne zazna le naprav, za katere je treba namestiti ali posodobiti gonilnike, temveč prikazuje tudi zastarele komponente, ki jih je mogoče odstraniti iz sistema, tako da njihovi ključi ne smejo zabrisati registra in sami gonilniki po nadgradnji niso povzročili konfliktov. Hkrati zastareli gonilniki program izbrišejo samostojno in popolnoma v samodejnem načinu brez posredovanja uporabnika.

  Sistemski pripomočki Gonilnik Scanner and Driver Genius Pro

  Ti dve pripomočki sta med seboj zelo podobni, vendar je prva brezplačna in je namenjena povprečnemu uporabniku zaradi skoraj popolne avtomatizacije katerega koli procesa, druga pa je izdana v plačani različici in ima Nekaj ​​več priložnosti (čeprav za seznanitev lahko uporabite zelo funkcionalno demo verzijo).
  Med funkcijeopažamo resno sistem rezervni voznik, vendar je voznik program, da bi našli in jih namestite na vaš računalnik Driver Genius Pro ima sposobnost za varnostno kopiranje celoten paket nameščen ali posodobljene gonilnike, kot navadne poštne arhivi, arhivi, self-črpajo SFX ali celo v obliki EXE monterjev, zaradi česar je proces obnovitve hitrejši in zanesljivejši.

  Kaj dati?

  Kot izbirate je tisto, kar je danes na voljo na trgu programske opreme za avtomatizacijo procesov našli, namestiti in posodobiti gonilnike? Zdi se, da bolj primerne navadne uporabniške prva dva programa (DriverPack Solution and Driver Booster brezplačno), saj so zelo enostaven za uporabo in je brezplačna. Drugi pripomočki je namenjen predvsem za ustvarjanje varnostne kopije operacij po iskanju gonilnikov ali njihovo vključevanje v sistem. Treba je omeniti, da je pripomoček Driver Genius Pro zasnovan bolj za tiste, ki imajo specifičnost pogosto popravila ali blagovno znamko računalniške opreme na strokovni ravni. Programi in SlimDrivers Driver Scanner «oster", s pomočjo navadnih ljudi, ki želijo, poleg samodejno posodabljanje ali namestitev gonilnikov dobili celo preprost način za ustvarjanje varnostnih kopij za morebitno prihodnjo obnovo, ko napake v sistemu.

  Sorodne publikacije