Praksa uporabe števila MySQL

Trenutna zbirka podatkov MySQL ni kritična za število zapisov. Pri nadzoru nad dovoljenimi mejami števila vrstic je to le redko potrebno.

Medtem obstaja veliko nalog, kadar je struktura podatkovne zbirke bistven podatek, uporabo tabel pa je treba nadzorovati s številom zapisov na splošno in zlasti z vsebino.

Sintaksa funkcije in primer uporabe

Funkcija štetja MySQL se uporablja neposredno v poizvedbi v bazo podatkov. Funkcija ima samo dve glavni aplikacijski obliki: vse zapise ali samo določene. Obstaja samo en pomemben faktor - vrstica, ki jo izbere polje, ki je vključeno v izraz count (), ne sme biti NULL.


V zgornjem primeru se brezpogojno uporabi število MySQL. Upoštevajte, da je uporaba count (*) privlačna za vse zapise tabele in je popolnoma nepomembno, da so lahko nekateri zapisi NULL. Zahteva, ki vsebuje število (*), vedno izpiše skupno število vnosov v tabeli. Razvijalec lahko predvidi pomen izraza:
 • count () kot rezultat.
 • Vendar pa bo imel bolj vizualni pomen kot praktičen.

  PHP varnost & amp; MySQL: count () - v praksi

  Varnostna vprašanja so namenjena številnim prizadevanjem kvalificirane kohorte razvijalcev. Toda do danes obstajajo vrzeli, napadi potekajo, dragocene informacije so izgubljene ali ukradene.
  Obstajata samo dve najbolj zanesljivi in ​​varni oviri na poti vsakega vsiljivca:
 • nevednost;
 • odstopanja.
 • Prva ovira je najboljarmirani beton. Lahko gradite ugibanja o vsem, toda če ne veste, kje, zakaj in kako, - nikoli ne bo nobenega učinka. Vedno potrebujete vrata za odpiranje, ključ do tega in dober razlog za to.


  V okviru druge rešitve sta count (*) in count () MySQL primer popolne zaščite. Najpomembneje je, da so te funkcije brezpogojne in primitivne. Izvajali se bodo v vsaki situaciji, glavna stvar je, da je baza podatkov sama delovala in da je bila vzpostavljena povezava z njo. Z vgradnjo varnostne tabele, tako da je vsak zaposleni vstop /izstop označen kot NULL ali ne NULL, lahko nadzorujete vsa odstopanja, ki se pojavijo med delovnim dnem. Seveda, vikendi, praznični in nedelovni čas bi morali vse varnostne zapise znižati na vrednosti NULL. Tudi s tako primitivno logiko lahko opazite in preprečite vsako nenačrtovano invazijo na najpreprostejši način, brez stroškov. Lažje in bolj diskretno zaščito, težje je zgraditi invazijo.

  Izrazi in posebni primeri

  Naslednji primer uporablja pogoj, da niso vsi vnosi tabele vključeni v operacije štetja MySQL.
  Rezultat vseh zahtev izpolnjuje pogoj. Uporaba poizvedbe:
 • izberite param1 + param2 + param3 iz "ex_count", kjer je count (*)
 • enakovredno poizvedbi
 • , izberite count (*) iz 'ex_count' kjer (param1 + param2 + param3) & gt; 0.
 • Funkcija štetja MySQL omogoča različne različice aplikacij, vključno z ugnezdenimi poizvedbami. Vendar pa vedno imejte v mislih: preprostost je ključ do uspeha. Funkcijaštetje števila zapisov za enega ali drugega pogoja je preveč preprosto, vendar njegova uporaba ne sme biti preveč zapletena.
  Najmočnejša zaščita je pravi ključ - "primer" - da v transliteraciji v preprostem jeziku pomeni "pravilnost". In na kompleksno uporabo preprostih operacij, kot je count MySQL, lahko drugi radovedni um razvijalca obesi funkcionalnost, ki v nepredvidljivi situaciji ne deluje tako, kot je bilo predvideno.

  Sorodne publikacije