Googlovo shranjevanje: navodila za ciljanje, količino, namestitev in delo

Shranjevanje v oblaku omogoča shranjevanje velikih količin datotek na internetu, do njih dostopa iz skoraj vseh naprav kadar koli in kjerkoli (po odobritvi). V storitvi Google Drive lahko dodatno delate z dokumenti, preglednicami, obrazci in predstavitvami. Storitev je hitro pridobila priljubljenost med uporabniki, saj se razlikuje po zanesljivosti in udobju.

Koristne Googlove storitve

Google Corporation ponuja uporabnikom številne storitve za delo in zabavo, komunikacijo in iskanje, poslovni razvoj in drugo. Za klice in sporočila lahko uporabljate Gmail ali Google Allo, Video Duo ali družabno omrežje Google+, organizirate svoje dokumente s fotografijami, stiki, koledarjem, storitvijo Google Keep (ustvarite beležke in sezname, vključno z glasovi). "Dokumenti", "Tabele", "Predstavitve" in "Disk" - shranjevanje v oblaku z možnostjo povečanja prostora bodo zagotovili učinkovito delo.


Podjetniki aktivno uporabljajo koristne poslovne rešitve: "Oglaševanje" za umestitev kontekstnih oglasov in AdSense za oglaševanje na svojem spletnem mestu; S storitvijo Google Analytics lahko dobite statistične podatke o obiskih, prijavah, nakupih in drugih dejavnostih uporabnikov na spletnih mestih in aplikacijah; Aplikacija My Business vam omogoča, da informacije o vašem podjetju razdelite na »Maps.Google« in poiščete.
Google deluje v operacijskem sistemu Android, zato je uporaba večine storitev možnas pametnim telefonom. To močno poenostavi delo: prenos in ustvarjanje datotek, korespondenca in klici, vam omogoča uporabo najboljšega načina za vnos informacij (besedilo ali glas). Obstajajo pametne ure pri Googlu, domačih napravah, telefonih in tablicah, modemih, kompaktnih prenosnih računalnikih z dolgo življenjsko dobo baterije.


Shranjevanje datotek

Google Datoteka za shranjevanje datotek je podjetje za gostovanje datotek v oblaku, ki ga ustvari in vzdržuje družba. Funkcije vključujejo shranjevanje datotek na internetu, urejanje, skupno rabo. Disk vključuje Google Tablet, Predstavitve in Dokumente. To je zbirka pisarniških aplikacij, ki bodo omogočile udobno sodelovanje pri preglednicah, predstavitvah, dokumentih z besedilom, spletnih obrazcih, risbah in drugih datotekah. Skupni dokumenti v skladišču so na voljo iskalnikom. Shranjevanje v oblaku Google Drive je bilo uvedeno aprila 2012, do oktobra 2014 pa je bilo mesečno že 240 milijonov aktivnih uporabnikov. V času lansiranja je bila programska oprema na voljo na osebnih in prenosnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows (XP, Vista, 7 8) ali MacOS (Lion in Snow Leopard), pametnih telefonih in tablicah z operacijskim sistemom Android (začenši z 2.1) in iOS (3.0 in novejše različice). Maja 2018 je bila storitev preimenovana v Google Drive Google One.

Kako delati z Google Desktopom

Shranjevanje v storitvi Google Drive je priročno in varno mesto za shranjevanje datotek in delo z njimi na kateri koli napravi. Na osebnem ali prenosnem računalniku za delo s storitvijo »pojdite na drive.google.com. V razdelku »Moj pogon« so prenesene in sinhronizirane (če so konfigurirane sinhronizacije) datoteke in mape, ki jih ustvarijo uporabniške tabele, predstavitve in obrazci.
Za vsakega uporabnika je brezplačno dodeljenih 15 GB za shranjevanje podatkov. Najprej je bilo na Gmailu ponujenih 10 GB (pošta), dodatnih 5 GB pa je bilo posebej na voljo v Googlovem skladišču in Foto. Od maja 2013 bo uporabnik prejel vse 15 GB, ki jih je mogoče uporabiti v celoti, vključno z "Google Desktopom". Po potrebi lahko kupite dodaten prostor.

Združljivi brskalniki in OS

Google Data Store je trenutno na voljo v vseh nedavnih različicah brskalnikov Chrome. Firefox, IE, Microsoft Edge, Safari. Pomembno je zagotoviti, da je brskalniku dovoljeno shranjevanje piškotkov in omogočena je podpora Javascript skripta. V nasprotnem primeru "predstavitve", "obrazci", "dokumenti", "tabele" in "pogon" morda sploh ne delujejo ali pa delujejo nepravilno. Samodejno varnostno kopiranje in sinhronizacijo lahko konfigurirate v operacijskih sistemih Windows 7 in novejših različicah, macOS 1010 in novejših. Za Linux namizna aplikacija trenutno ni na voljo, toda storitve se lahko prosto uporabljajo v spletnem načinu.
Delo z Googlovimi storitvami, vključno z datotekami, je mogoče na napravah, v katerih se izvaja operacijski sistem Android 4.4. Če želite izvedeti različico, morate odpreti nastavitve pametnega telefona, pojdite na zavihek "Sistem", nato "O telefonu" ali "O tabličnem računalniku". Na iOS je robot možen na napravah z različicooperacijski sistem od 10 in več. Če želite izvedeti različico, morate odpreti razdelek »Nastavitve« v napravi iPhone ali iPad, nato »Osnovno«, »O napravi«, »Različica«.

Prenos in ustvarjanje datotek

Če želite prenesti datoteke v Google Shrambo v oblaku, preprosto povlecite in spustite potrebne elemente iz računalnika v mapo Drive. Ko jih prenesete in preizkusite na viruse, bodo dokumenti na voljo na strani »Moj disk«. Omogočite lahko samodejno pretvorbo datotek v Googlovo obliko, tako da se prikažejo pravilno in je na voljo funkcija za urejanje. To storite tako, da na strani »Nastavitve pogona« potrdite polje »Pretvori naložene datoteke v Google Format«.
Pomembno je, da prenesete datoteke z istimi imeni, saj se pri prenosu drugega dokumenta privzeto shrani kot nova različica prvega. Če želite shraniti posamezne datoteke, lahko preimenujete dokument ali pa med prenosom izberete možnost »Shrani kot ločeno datoteko«. V Google shranjevanje lahko prenesete slike, besedilne dokumente, videoposnetke, zvok in arhive. Pomembno je, da prenesene datoteke zavzamejo mesto v oblaku, tudi če so dodane v mapo drugega uporabnika.

Kako organizirati datoteke

Za lažje krmarjenje po velikem številu dokumentov jih lahko postavite v mape. To lahko storite tako v spletnem vmesniku za shranjevanje v oblaku v Googlu kot v aplikacijah Android ali iOS. Spremembe se samodejno sinhronizirajo med platformami. Če želite ustvariti mapo, morate klikniti »Ustvari« (levo) in izbrati element"Mape" in vnesite ime. Premikanje datotek in map iz katere koli particije v skladišče se lahko izvaja z vlečenjem ali možnostjo »Premakni v«, ki je na voljo, ko z desno tipko miške kliknete mapo ali datoteko.

Zagon in sinhronizacija

Funkcija samodejnega varnostnega kopiranja in sinhronizacije samodejno shrani datoteke iz računalnika v Google Drive, če je aplikacija nameščena v računalniku ali pametnem telefonu in konfigurirana. Po namestitvi programa se morate prijaviti (vnesti svoje uporabniško ime in geslo) in izbrati začetne nastavitve. Če želite izbrati datoteke in mape za sinhronizacijo, morate klikniti ustrezno ikono (»oblak«) v računalniku in izbrati potrebne. Če želene datoteke ali mape ni na seznamu, kliknite »Izberite mapo«.
Zagon in sinhronizacija lahko upočasni računalnik, ko se povežete z internetom nestabilno. Tudi v tem primeru se pogosto pojavijo napake. Če želite spremeniti hitrost prenosa in prenosa, morate klikniti na ikono »oblak« na vašem računalniku, izberite »Več«, nato »Nastavitve« in »Nastavitve omrežja«, kjer lahko nastavite hitrost. Če želite zmanjšati hitrost, morate s puščicami podati zahtevano vrednost, povečati, izberite "Brez omejitev".

Delo z dokumenti

Storitev Google Cloud Ready je urejevalnik besedil, ki vam omogoča ustvarjanje in urejanje dokumentov, delo z njimi z drugimi uporabniki. Če želite ustvariti dokument, morate klikniti »plus« pod naslovom »Ustvari dokument« v levem kotu zaslona. Zdaj lahko spremenite dokument: vnesite besedilo, označite, uredite odstavke, razmik vrstic, dodajte sezname, podnapise, povabite soavtorje in tako naprej. Isto načelo deluje z Google tablicami in predstavitvami. To so analogi istih izdelkov iz "vetrov", ki so znani številnim uporabnikom.

Offline delo

Google Drive za shranjevanje v oblaku podpira brez povezave. Omogoči dostop je možen, če je naprava povezana z internetom, uporabnik uporablja brskalnik Chrome, ne deluje v načinu brez beleženja zgodovine in naprava ima dovolj prostora za datoteko. Poleg tega morajo biti nameščene in omogočene razširitve brskalnika brez povezave v Google Dokumentih. Če želite delati brez povezave, potrdite polje »Shrani dokumente v ta računalnik, da z njimi delate brez povezave z internetom«.

Skupna raba datotek

Skupna raba datotek v storitvi Google Storage, Photos, Documents in Tables omogoča drugim uporabnikom, da si ogledajo, uredijo ali komentirajo dokument. Če želite delati z nekom prek datotek Microsoft Office, jih morate pretvoriti v Google. Omogočite lahko dostop posameznim uporabnikom, dostop do povezave ali dostop za vse na internetu. Če izberete možnost »Pogled«, lahko odprete dokument, vendar ne morete urejati ali spreminjati nastavitev dostopa, »Komentiranje« - možnost, da pustite komentarje in predlagate nekatere spremembe, brez pravice za urejanje datoteke in spreminjanje ravni dostopa. zavrnipredlaganih sprememb, spremenite nastavitve.

Katere datoteke zasedajo prostor

V skladišču se izvajajo datoteke (vključno v obliki PDF), slike in videi, ki se nahajajo v razdelku »Moj pogon«, vsebina vozička, vsa e-poštna sporočila in priložene datoteke, vključno z vsebine "Basket" in "Spam", fotografije v storitvi "Google Photo". Ne zasedajte prostorskih datotek v razdelku "Dostopno mi", predstavitve, dokumente, tabele in oblike Googla, fotografije iz telefonov Pixel.

Kako dobiti več prostora za shranjevanje

Za pridobitev dodatnega prostora za shranjevanje datotek lahko kupite paket ali izbrišete velike /nepotrebne datoteke. Za začetek morate počistiti mape »Koš», «Neželena pošta» in «Koš» v e-pošti, shraniti vse fotografije in videoposnetke visoke kakovosti (namesto izvirnika) in jih ni treba izbrisati. Za nakup dodatnega prostora morate spremeniti tarifni načrt. Trenutno na voljo 100 GB za $ 199 na mesec, 200 GB za $ 299, 2 TB za $ 999 na mesec. Izplačani znesek je mogoče deliti z družinskimi člani tako, da se na storitev povezuje največ pet dodatnih računov. V tem primeru ima vsak član skupine svoj prostor za shranjevanje, ki ni na voljo drugim članom družine.

Priložnosti

Pri delu z Googlovim skladiščem lahko vključite dodatne funkcije. Spletni pogon podpira naslednje bralnike zaslona za slepe in slabovidne uporabnike: NVDA, VoiceOver, JAWS, ChromeVox. S temi programskimi rešitvami se lahko pomikate po razdelkih »Drive« in upravljanju datotek.

Nekaj ​​nasvetov

V skladišču lahkoomogočite iskanje znotraj dokumentov PDF in slik. To storite tako, da kliknete datoteko, izberete »Odpri s pomočjo« in »Google DOCUMENTS«. Odvisno od kakovosti slike in berljivosti besedila lahko vsakič dobite dober rezultat, vendar je še vedno uporabna možnost za delo s skeniranimi dokumenti. Za sprostitev prostora je običajno dovolj, da izbrišete največje datoteke. V začetnem oknu programa morate klikniti na povezavo, da izračunate prostornino skladišča. Največje datoteke bodo prikazane na vrhu. Za ogled najmanjših datotek na vrhu lahko kliknete »Uporabljena kvota«. Pomembno je, da se spomnimo, da se nekatere izvirne datoteke ne štejejo v skupno količino dodeljenega prostora.

Sorodne publikacije