Inkjet MFP Epson L366: pregledi, pregledi, pregledi, specifikacije

Trg za večnamenske naprave se nenehno dopolnjuje z novimi primeri. Vsaka od naslednjih sprememb postaja vse bolj tehnološka in zanimiva rešitev. Njihova razpoložljivost je omogočila uporabo naprave "tri v enem" v skoraj vsaki hiši. O tem bomo razpravljali v tem članku.

Tiskalnik Epson L366

Ta večnamenska naprava je namenjena za uporabo v majhnih pisarnah in doma. To je tipičen vzorec IFI - skener, tiskalnik, kopirni stroj. Nanaša se na vrsto naprav Epson Print Factory.
Ima zanimivo funkcijo - brezžično Wi-Fi povezavo, ki omogoča tiskanje dokumentov z različnih naprav. To je seveda priročno in redko najdeno v jet tehnologiji.

Specifikacije

Tiskalnik lahko tiska na listih velikosti A4 z največjo ločljivostjo do 5760 x 1440 dpi. Tehnologija - Inkjet. To pomeni, da je mogoče tiskati fotografije. Hitrost črno-belih natisov je v načinu osnutkov približno 33 strani na minuto. Barva s takšnimi nastavitvami ima druge metrike - 15 strani na minuto.

Kot je bilo pričakovati, kopirni stroj lahko ustvari barvno kopiranje. Njegova največja ločljivost za vse načine je 12002400 dpi. En cikel lahko ustvari do 20 kopij. Skener je izdelan v obliki tablet. Največja velikost originala, ki ga lahko skenira - A4 list. Pladenjza papir lahko vsebuje do 100 listov, glede na proizvajalca. V praksi to ni vedno mogoče.
Za komunikacijo in nadzor računalnika je vmesnik USB. Za tiskanje se uporablja vodotopno črnilo, ki se nahaja v 4 posodah, v škatli poleg tiskalnika. Začetni niz barv, ki je na voljo skupaj s 4000 črno-belimi stranmi. Tiskalnik Epson L366 lahko deluje v okoljih Windows in Mac OS, z gonilniki in posebno programsko opremo.

Videz

Epson L366 MFP je videti dovolj kompakten za široko paleto funkcij. Takoj se predpona drsi desno od naprave. Vsebuje črnilo. Pladenj za papir je zadaj. Zgornji pokrov bo odprl dostop do delovnega območja optičnega bralnika. V tem primeru je celoten skener kot celota še en pokrov, ki se je odprl, do katerega lahko dostopajo notranji mehanizmi Epson L366 MFP.

Sprednja plošča označuje režo pladnja za končni tisk. Med njim in skenerjem je majhen blok nadzorne plošče. Njen kot se lahko spremeni s pritiskom na malo naprej.

Nadzorna plošča

Plošča je zelo preprosta za upravljanje, čeprav ni napisov. Ima naslednje elemente:
 • indikator brezžičnega omrežja; razdeljen na dva dela - zelena in oranžna; če prva lučka ali utripa - vzpostavi se povezava, če utripa drugi indikator - obstajajo težave z omrežjem;
 • gumb za vklop;
 • Wi-Fi - če pride do težave z brezžično povezavo, se s pritiskom na ta gumb ponastavi napaka;dolgo zadržanje aktivira funkcijo samodejne nastavitve z uporabo WPS;
 • Naslednji gumb je nenavaden - lahko vidite sliko omrežja in informativni list, ne opravlja nič drugega kot tiskanje trenutnih omrežnih nastavitev in povezave, kot tudi kodo za nastavitev WPS;
 • dva sosednja gumba - začetek kopiranja; levo - črno-bela, desna - barva;
 • Trikotnik v krogu prekine trenutno nalogo, dolgoročna vsebina aktivira postopek čiščenja tiskalne glave;
 • Indikator manjkajočih papirnih ali papirnih zastojev;
 • stanje polnjenja s črnilom.
 • V Jet MFP naprave Epson L366 lahko uporabljate različne kombinacije gumbov. Na primer, s hkratnim pritiskom na preklic in črno-belo kopiranje, se bo zadnji način začel z nastavitvami osnutka. Ista stvar deluje z barvnimi slikami. Zanimiv učinek bo dosežen z istočasnim pritiskom na obe kopiji. Program se zažene v računalniku in pregleda dokument v optičnem bralniku v datoteko PDF.
  Gumb za vklop /izklop in gumb za preklic aktivira tiskanje predloge za preizkus priključka tiskalnika.

  Epson L366 - Navodila za namestitev

  Priloženi tiskalnik dobavlja napajalni kabel, namestitveni disk, komplet navodil s štirimi barvnimi črnili. Preden priključite Epson L366, ga je potrebno malo pripraviti. Treba je omeniti, da USB kabla še ni treba priključiti. Vendar pa lahko programsko opremo namestite že na tej stopnji. Najprej morate odpreti pokrov in natančno preučiti vse podrobnostiprisotnost zaščitnih nalepk. Lahko jih namestimo na tiskalno glavo, premične elemente in ključavnice. Odstraniti je treba ves zaznan film. Tudi pladenj za črnilo je že odstranjen in nameščen poleg tiskalnika. Ko jo odprete, lahko vidite več posod, od katerih ima vsaka svojo barvo. Napolnite ga zelo previdno in lepo. Nato je kontejner za črnilo nameščen na svojem mestu na desni in pritrjen.
  Tiskalnik lahko priključite na napajanje. Takoj po vklopu gumba utripa indikator. Po konstantnem zapisovanju morate pritisniti gumb za preklic (trikotnik v krogu) in ga zadržati 3 sekunde. To dejanje aktivira postopek polnjenja črnila, ki lahko traja do 20 minut. O uspešnem zaključku bo prikazan indikator napajanja, ki preneha utripati in bo neprekinjeno goril. Zdaj je tiskalnik pripravljen na uporabo.

  Več pomembnih priporočil pri ravnanju z napravo

  V vsakem primeru mora tiskalnik medsebojno vplivati ​​na tiste ali druge elemente, ki so pomembni za normalno delovanje naprave. Zato obstaja majhen seznam opozoril:

 • se ne more dotakniti belega kabla v tiskalniku, kot tudi cevk za črnilo;
 • Ni priporočljivo uporabljati različnih aerosolov v bližini delovne naprave, ker bi to lahko povzročilo požar;
 • Prepovedano je premikati tiskalno glavo z rokami, lahko pa jo poškoduje;
 • ne sme biti pritisnjena na steklo optičnega bralnika, ko je nameščenje izvirni dokument;
 • Tiskanje na kritično nizki ravni črnila ni priporočljivo - Epson L366 mu ni všeč;
 • Izklopite tiskalnik iz stenske vtičnice, preden utripa lučka za napajanje.
 • Odpravljanje težav in odpravljanje napak

  Za signaliziranje napak se uporablja svetlobna oznaka. Nato bo na signalnih vrednostih predstavljeno majhno navodilo za Epson L366:
 • indikator papirja zasveti - črke manjkajo ali so takoj ujete; rešitev bo naložila papir;
 • Indikatorska lučka počasi utripa - listi so se zagozdili. To je vredno, da jih ven in vodenje naloge na glas;
 • indikator napajanja in spustna ikona sta prižgani - to pomeni, da ni bilo primarnega polnila s črnilom; Kako to storiti, je bilo opisano nekoliko višje;
 • Indikator papirja in pomišljaja počasi utripa: vpojni element, lutka, se bo kmalu napolnil, če tiskalnik omogoča nadaljevanje tiskanja, potem lahko gumb za kopiranje zažene nalogo za novo; Če ne, se obrnite na servisni center, da zamenjate del;
 • Vsi indikatorji utripajo hitro - morda prvič niso bile odstranjene vse zaščitne nalepke med pripravo tiskalnika;
 • lučka hitro utripa oranžna povezava, morate pritisniti gumb Wi-Fi;
 • Vsi indikatorji sveti. To pomeni, da se je med posodabljanjem vdelane programske opreme pojavila napaka, tiskalnik pa je zdaj v načinu obnovitve, priključiti morate kabel USB.
 • Nasveti za preprečevanje zagozditve papirja

  Ta priporočila so primerna za vse tiskalnike, ki so podobni tiskalnikom Epson L366:
 • Tiskalnik mora stati na ravni in trdni površini brez popačenja;
 • Uporabljeni papir mora biti skladen s priporočili proizvajalca;
 • Ko nalagate liste, jih morate postaviti v pravo smer in pritisniti vodilo;
 • ​​
 • ne sme presegati števila listov na pladnju nad maksimalno.
 • Epson Software

  Za vse Epsonove tiskalnike je zbirka zanimivih in uporabnih. Na primer, s storitvijo Epson Connect lahko povežete in konfigurirate Epson Connect s katere koli mobilne naprave. Če želite to narediti, prenesite aplikacijo na Android ali iOS Epson iPrint, povežite telefon z omrežjem, ki vključuje tiskalnik, in ste pripravljeni.
  Tudi tiskalnik lahko registrirate na posebnem strežniku razvijalca in pošljete dokumente po e-pošti, tudi če ste v tujini.

  Recenzije

  Iz pozitivnih točk je treba poudariti pripombe številnih uporabnikov o sistemu neprekinjenega oskrbe s črnilom. Po njihovih zagotovilih se po tiskalnih vložkih ustvari občutek, da je tiskanje praktično brezplačno. Ja, in na splošno v primerjavi z drugimi tiskalniki tehnologije, ta kopija izgleda več kot vredna.
  Nekdo v pregledih o Epson L366 ugotavlja, da je vgrajen brezžični modul na tiskalniku udoben. Zdaj ni treba potiskati kilometrov kablovnapravo. Dovolj, da ustvarite eno skupno omrežje, in lahko tiskate iz vseh pripomočkov.
  En uporabnik navaja, da skoraj eno leto uporabljajo združljive, drugačne od prvotnega črnila. V tem primeru nobena napaka pri delovanju tiskalnika ni opazila. Res je, morda ne ve, da ta pristop prikrajša jamstva v uradnih servisnih centrih. Uporabniki pregledovalnika Epson L366 so našli tudi odlične hitrosti tiskanja za črno-bele in barvne dokumente.

  Negativna stran

  Kot vedno, obstajajo negativne ocene za Epson L366. Zaželeno je, da se pri izbiri najboljše kakovosti in visoke zasičenosti hitrost tiskanja zmanjša na minuto in pol. Čeprav se v drugih trenutkih ta številka pojavlja tudi na višini.
  Uporabniki so v svojih ocenah omenili tudi preveč občutljiv podajalnik papirja Epson L366. To pomeni, da pri nalaganju velikega števila listov v več uporabnikov je prišlo do težav z njihovo naknadno zataknitvijo. Velika količina različnih možnosti in nastavitev v programu za optično branje je pustila slab vtis na nekaterih odzivnih izdelkih. Dejstvo je, ker skener potrebuje samo skeniranje dokumenta in plus ali minus 2-3 dodatne funkcije. Prav tako ni priporočljivo tiskati dokumentov v količini, ki presega 40-50 listov, saj periodični postanki za nalaganje papirja močno upočasnijo postopek. In zvoki, ki so bili izdani v času tiskanja, so se zdeli nekakšen pesek, palice in ječe. Drug pereč problem je periodična zamašitev brina. To pomeni, da pečat ni bil izveden(na primer teden), potem boste morali uporabiti čiščenje. Ko je prenehala nekako odpravljati okvaro, je morala stopiti v stik s servisnim centrom. Vendar pa bi zamenjava tiskalne glave stala kot nov tiskalnik. No, to je pokazatelj stroškov glavnih komponent. Mnenja o tiskalniku so različna kalibra. Nekdo se ni ujemal s parametri Epson L366, kjer tiskalniška glava ni uspela, in največja obremenitev listov, ki jo je navedel proizvajalec, je bila manjša od polovice. Seveda so se skoraj vsi uporabniki strinjali, da je tiskalnik preglasen.

  Zaključek

  Ta tiskalnik je zelo zanimiv univerzalni model večnamenske naprave, ki je primeren za uporabo doma in v pisarni. Kar zadeva kakovost, prezahtevna področja (na primer profesionalni fotografi) ne bodo mogla najti dostojne predstave slik v njem. To je hitreje kot kombinacija, ki lahko reši veliko težav v eni osebi: potrebno je poslati skenirano kopijo dokumenta - prosim, "prenesti" potni list v barvi - je pripravljen, natisnite literarno delo ali fotografije iz podjetja - in tukaj je mojster. Zato je izbira te naprave zelo specifična. Ta članek je le majhen pregled Epson L366, ki uporabniku omogoča, da razume, ali je primeren za njega.

  Sorodne publikacije