Indi-horror na PC-ju: Pregled najbolj priljubljenih

Po uspešni izdaji slavnega "Slender" se je prostor za igro začel polniti z različnimi indie-horror, izdanimi posebej za PC. Kljub dejstvu, da je bila večina teh projektov poceni kopije boljših predhodnikov, so med njimi še vedno našli primerne primere. V teh igrah je bilo vse, kar lahko privabi in zajame uporabnika: to je zelo zgodba, odlična grafika in dobra oblikovalska zmogljivost. Prav te indie horror smo vključili v naš današnji seznam.

Ena pozna noč

"One Night Late" je kratka groza, ki lahko drži igralca na robu stolu. Glavni protagonist mora priti iz pisarne, ki je polna duhov. Mi pa mu bomo morali pomagati pri tej težki nalogi in poiskati ključe, potrebne za pobeg. Igra je polna različnih neprijetnih trenutkov, ki na vsakem koraku čakajo na glavnega junaka.


Kar se tiče ugank in ugank v One Late Night, jih lahko zlahka rešijo igralci z vsemi izkušnjami. Vzdušje mračne pisarne bo občutilo vse grozote omejenega prostora in klavstrofobije.

SCP: Kršitev zadrževanja

Znana indie-horror SCP vodi igralce do skrivnega objekta, ki raziskuje čudne nepravilnosti in bitja. Glavni junak je v vlogi eksperimentalnega zajca z dvema glavnima nalogama: lahko poskuša izstopiti iz kompleksa ali najti nekaj tajnih dokumentov,sposobni vplivati ​​na dogodke. Igralec bo lovil nekatere skrivnostne pošasti. Vsi so bili v kompleksu pod strogim proučevanjem strokovnjakov, vendar se je, kot se običajno dogaja v podobnih temah, nekaj zgodilo. Da bi bila igra še bolj zanimiva, so razvijalci sodelovali v tehniki "utripanja". Če lik pogosto piha, mu je težje najti način za pobeg. Idealna možnost za udobno prehodno SCP utripa, kot v resničnem življenju. Frekvenco ureja sam igralec v nastavitvah ali z uporabo posebnih kapljic za oči.

IB

Grozno indie grozo, ki prihaja naravnost z Japonske, se že dolgo obravnava kot glavna zabava vseh ljubiteljev živcev. Eden najpomembnejših predstavnikov tega žanra je IB. Igra, izdelana v 2D slogu, združuje najbolj priljubljene elemente igranja, kot so raziskave in preživetje.
Zgodba o deklici se pojavi v galeriji, iz katere mora najti izhod. Vendar to še zdaleč ni vse: na poti do naše mlade junakinje (in njeno ime je Ib) čaka čudne trike, različne uganke in strašna bitja. Ta indie-groza je sposobna zastrašiti vsakega igralca in celo več kot enkrat, ker so razvijalci uspeli posnemati res temno in grozno vzdušje na monitorjih.

Nightmare House 2

Naslednja indie grozljivka iz našega seznama je sprememba za drugo epizodo Half Life 2. Nightmare House 2 bo zagotovo všeč vsem ljubiteljem grozot 70-ih in 80-ih. Tu so vse glavne sestavine žanra tistega časa: nekoliko predvidljivi, vendar še vedno zastrašujoči trenutki, različna orožja in sevedakrvoločne pošasti, ki ne poznajo simpatije ali utrujenosti.
Vsi dogodki v NH 2 se pojavijo v bolnišnici, ki je bila napolnjena z duhovi. Glavni junak, torej sam uporabnik, je lokalni pacient, ki trpi zaradi amnezije. Vzdušje zapuščene bolnišnice obljublja, da bo idealen kraj za ogled pravega strahu in groze.

Dvorec Kraven

Naslednja indie horror na PC-ju ni le neverjetna 3D vizualizacija, ampak tudi razburljiv igralni proces. Igra se brezplačno distribuira in uporablja mehaniko motorja Unreal. Prvotno je bil Kraven Manor navaden univerzitetni projekt, vendar je kmalu dobil pozitivne povratne informacije od svetovnega občinstva in postal pravi hit. Igra ima strašno in skrivnostno vzdušje. Igralci se morajo gibati v velikih dvoranah in skrivnostnih sobah, ki so rešili različne skrivnosti. Zgodba kot taka ni Kraven Manor, toda zahvaljujoč presenetljivim grozljivkam se lahko ta pomanjkljivost preprosto pozabi. Edina stvar, ki je znana o tem, kaj se dogaja, je, da igralec deluje kot lovec za paranormalno, ki je šel v graščino Kreven, da bi razkril vse svoje skrivnosti. Kraven Manor ima med drugim tudi skrivno raven, ki jo je mogoče odpreti šele potem, ko je protagonist zbral vse dele sestavljanke. Poiskati jih ni tako lahko, saj v dvorcu skrivajo veliko skrivnih sob, raznih prehodov in jaškov.

REC Shutter

Če eden od uporabnikov meni, da so filmi, kot so "čarovnica iz Blaira" in "paranormalno", preveč strašljivi tudi v dnevnih urah,najverjetneje jim naslednja indie-horror igra ne bo ustrezala. Naslov projekta pomaga razkriti glavnega mehanika: junak uporablja ročno kamero, da vidi nekaj paranormalnih bitij.
Vse Indy-Horror preide igralske ure skozi psevdo-objektiv iz prve osebe. Ta tehnika pomaga razbiti steno med realnostjo in virtualnim svetom, kar pa močno vpliva na podporo ozračju strahu in groze. Glavni junak se bo ukvarjal s študijem predmetov, iskanjem namigov in seveda streljanja duhov. Še ena edinstvena značilnost REC Shutter je uporaba paničnega igranja. Ta merilnik je lestvica, ki se dviguje vsakič, ko se ob glavnem liku pojavijo neznana bitja. Funkcija pančevega RES Shutterja je podobna utripajoči funkciji zgornjega SCP: Containment Breach. Ko nivo merilnika doseže visoko oceno, igralec začne doživljati težave pri nadzoru znaka.

Cry of Fear

Pojdimo na zadnji indie-horror na PC-ju iz našega seznama. Sprva se zdi, da je Cry of Fear poln klišejev in predvidljivih prizorov, vendar to nikakor ni res. CoF je še ena sprememba Half Life, ki se je izkazala za popoln en sam projekt.
Ko igra napreduje, postane zgodba vedno bolj skrivnostna in vzdušje je vse bolj mračno in grozljivo. Igralci se morajo boriti z groznimi pošasti, ki lahko prestrašijo ne le njihov videz, ampak tudi zvoke sijoče krvi. Cry of Fear je igra napetosti, ko ne veste, kaj čaka na naslednji zavoj in kako dolgo stelahko ostaneš živ.

Sorodne publikacije