Zvočna kartica Steinberg UR22: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Ustvarjanje glasbe na napravi iOS ni omejeno na eno aplikacijo. Večina glasbenikov mora prejeti in poslati tudi avdio in MIDI podatke. To pomeni, da bo iPad ali iPhone potreboval dodatno strojno opremo. Danes, ko je računalniški zvok dostopen vsem, ima visokotehnološki glasbenik različne avdio in MIDI vmesnike. Vendar pa vsi niso iOS prijatelji. Na srečo so današnji proizvajalci strojne opreme postali bolj resni glede podpore za iOS.

Zgodovina modela

Steinberg ni le član podjetja, temveč ponuja tudi številne aplikacije za glasbo na iOS (vključno z vodilno digitalno delovno postajo in sekvencerjem Cubasis). Poleg tega se ukvarja s produkcijo glasbene opreme. Eden od najnovejših izdelkov na tej fronti je kompaktni MIDI - in avdio vmesnik Steinberg UR22 mkII. Drugi del naslova kaže, da je naprava postala neke vrste nadaljevanje prvotnega in zelo priljubljenega UR22. Čeprav so bile nekatere nove tehnične specifikacije izboljšane v tem novem modelu, je bila iOS najbolj pomembna sprememba.

Torej, če potrebujete kompaktni MIDI avdio vmesnik in avdio vmesnik za glasbeno produkcijo na platformi iOS, in to bi moral biti proizvod ene največjih glasbenih tehničnih blagovnih znamk (z zanesljivostjo in kakovostjo, ki jo spremlja), je Steinberg UR22 mkII, ponujen za $ 187, dober izbira?

Povezljivost

Steinberg UR22 mkII je avdio vmesnik z dvema izhodoma in vhodoma, ki prav tako zagotavljaMIDI vhod in izhod preko 5-pin DIN priključkov. Povezava z računalnikom ali napravo iOS preko USB 2.0. Zato potrebujete ustrezen adapter za Apple Lightning-USB ali CCK. Podprte zvočne formate do 24 bitov in frekvenca vzorčenja 192 kHz, tako da, če obstaja želja po raziskovanju možnosti, ki jih ponuja zvok z višjo ločljivostjo in programska oprema to podpira, je to mogoče storiti (čeprav, glede na povratne informacije uporabnikov, 24-bitni /441 kHz je dovolj).

Dva analogna vhoda sta sestavljena iz kombiniranih priključkov in lahko upravljata signale na instrumentnem nivoju (vhod 2 ponuja stikalo Hi-Z, tako da lahko prejmete spodoben signal neposredno iz nečesa kot je električna kitara), signale na ravni ravni in dinamični ali kondenzatorski mikrofon . Za slednje je na hrbtni strani predviden 48-voltni fantomski napajalnik. Prejšnji ojačevalniki za analogne vhode temeljijo na lastniški tehnologiji Yamahe (matična družba Steinberg) D-PRE, ki se uporablja v številnih vmesnikih in mešalnikih višjega razreda. Zato so v smislu kakovosti zvoka vse v redu. Avdio izhodi so predstavljeni z 1/4 "režami, ki jih je mogoče priključiti na uravnotežene ali neuravnotežene konektorje, tako da lahko signal pošljete v ustrezen nadzorni sistem, obstaja pa tudi izhod za slušalke v obliki polnega 1/4" stereo konektorja.

Nadzorne zmogljivosti

Poleg posameznih regulatorjev imajo na obeh vhodih na voljo tudi regulatorje.izhodna raven za glavne izhode in izhod za slušalke. Poleg tega je kontrola Mix, ki vam omogoča, da prilagodite ravnovesje vseh vhodnih signalov (neposredni nadzor), ob upoštevanju signala, ki se vrne na UR22 mkII iz vašega računalnika ali iOS naprave, nato pa gre na avdio izhod ali slušalke. To vam omogoča mešanje 2 signalov, ne da bi se zatekali k kateri koli programski opremi, prav tako pa služi kot nadzor neposrednega nadzora brez prekinitve zvoka, nastane pri odhodu v računalnik in nazaj, če uporabnik raje posluša njegov vhodni signal.

Oblikovanje

Kovinsko ohišje dejansko izgleda zelo stabilno. To vam daje zaupanje, da ga večkratni udarci ne bodo spremenili v prah. UR22 mkII tehta natanko 1 kg, tako da ga je težko prevažati, čeprav to ni enostavno. Mere vmesnika - približno 16 x 16 x 45 cm, ki jih poganja osebni računalnik, na zadnji strani pa stikalo in mikro USB priključek za napajanje 5 voltov. Glede na visoke specifikacije, predvsem pred-ojačevalniki, Steinberg UR22 mkII ne more prejeti energije iz iPad ali iPhone. Če morate uporabiti napravo iOS, boste morali priključiti ustrezen vir napajanja. Steinbergov avdio vmesnik jih ne vključuje, če pa obstaja ustrezen napajalnik ali polnilec in mikroUSB kabel, to ne bo problem. V prodaji je več napajalnih napajalnikov, iz dokumentacije pa je jasno razvidno, da bo UR22 mkII brez električnega omrežja.

Povezava

voznika Steinberg UR22podpira Windows 7 SP188.1 in 10 ter iOS 10.9-1011. Zvočni vmesnik je pripravljen za uporabo z iMac in osebnimi računalniki na platformi Windows 10 v samo nekaj minutah. Za namizne uporabnike je vključena različica Cubase AI (lahko jo prenesete s spletne strani proizvajalca), aplikacija Cubasis LE pa je na voljo lastnikom naprav iOS (če ni polne različice ali nadomestnega DAW /sekvencerja), je brezplačna različica omejena na 16 bitov. Seveda strojna oprema deluje s katerokoli glasbeno aplikacijo iOS, ki podpira vhod in izhod zvoka prek priključka Lightning. Povezovanje z iPad Pro je tudi neboleče - avdio in MIDI podatki pridejo in izstopijo iz Cubasis v samo nekaj minutah. Med različnimi promocijami ga Steinberg UR22 mkII pokaže z urejenim in dokaj prefinjenim kompletom, saj vsak kompakten zvočni vmesnik v tipičnem domačem studiu z napajalnimi kabli, mikrofoni, orodji, monitorji in MIDI pretvori sobo v prostor za nujno pomoč.
Za začetnike je na voljo paket za snemanje Steinberg UR22 mkII, ki vključuje tudi kondenzatorski mikrofon, slušalke, kable in programski paket (Cubasis LE, Cubase AI in WaveLab LE).

Vhodi in izhodi

Glede na mnenja lastnikov, zvočni izhodi Steinberg UR22 mkII zvenijo zelo dobro, od klasične glasbe do leta in EDM. Naprava zagotavlja več kot zadostno raven zvoka, tako da se zvočniki studia odbijajo, njegova kakovost pa je impresivna. Čeprav obstajajo samo dva vhoda, predojačevalci Yamaha D-PRE opravljajo svoje delo. Rutinske naloge snemanja (skozi vokaledinamični in kondenzatorski mikrofon, akustična kitara s kondenzatorjem in električno kitaro) brez izjeme je dala odličen rezultat. Z dostojnim vhodnim signalom, zvočna kartica Steinberg UR22 mkII odlično deluje, kar vam omogoča prenos zvoka programske opreme PC /iOS. Tudi z zelo skromnim kondenzatorskim mikrofonom Audio Technica AT2020 so rezultati vedno dobri. MIDI ni bil slab, čeprav je treba upoštevati, da je bila povezava izvedena po tradicionalnem 5-pin DIN standardu, tako da, če ima vaša iOS naprava MIDI tipkovnico /USB krmilnik, boste morali poiskati rešitev s pomočjo USB-razdelilnika, tako da lahko istočasno povežite UR22 mkII in tipkovnico z iPadom.

Delo z

Steinberg UR22 mkII pregleduje pohvale za odlično združljivost z vsemi glasbenimi aplikacijami iOS in seveda s Cubasis. Upoštevati je treba le, da Hi-Z parameter (uporabljen pri povezovanju električne kitare) velja le za vhod 2 (desni kanal), medtem ko je v večini programov vhod 1 uporabljen za mono (levi kanal). Če vam programska oprema omogoča izbiro med desnim in levim kanalom kot zvočnim izvorom, je enostavno upravljati.

2 x 2

Izbira "pravilnega" avdio in MIDI vmesnika je lahko zastrašujoča naloga. Poleg velikega števila modelov vedno obstaja zelo specifičen sklop individualnih potreb, ki jih je treba izpolniti. Za nekatere je lahko prednost ultra-mobile, za druge pa cenovna cena, drugi pa raje kakovost zvoka ali prilagodljivosti.
V zvezi s prenosljivostjo je iRig Pro težko premagati, po drugi strani pa naprava ponuja samo 1 avdio vhodni kanal, in čeprav zagotovo zagotavlja zelo visoko kakovost, prinaša UR22 razredu mkII. Če potrebujete 2-v-2-v-2 izhodne formate, je morda iRig Pro Duo najbolj očitna alternativa. Naprava omogoča podobno izbiro zvočnih /MIDI povezav, vendar se od UR22 razlikuje po tem, da je popolnoma plastična, bolj kompaktna in, kar je še pomembneje, avtonomno napajanje za uporabo na poti. Toda stane malo več. Steinberg UR22 mk II s svojo celostno kovinsko zasnovo se zdi najbolj profesionalen, zato bodo morali potencialni kupci pretehtati razliko v ceni, ovrednotiti etos in možnosti moči, da bi videli, kaj je najbolje za njih. V obeh primerih pa vmesniki verjetno ne bodo šibka povezava v verigi signalov. Hitrejši mikrofoni, prostorska akustika, nadzorni sistemi (uporabnik) motijo ​​kakovostne posnetke kot katere koli omejitve v tehničnih specifikacijah UR22 mkII ali iRig Pro Duo.

Sklep

V primerjavi z nekaterimi profesionalnimi avdio vmesniki po ceni 187 $ je Steinberg UR22 mkII še vedno del proračuna studijske opreme. Kljub temu, da je zelo dobra mobilna komponenta, odlična v smislu kakovosti zvoka, je značilna nizka raven hrupa, trpežnega telesa, 192kHz visoko snemanje z zmogljivostjo 24-bitno ločljivostjo. Glede na povratne informacije uporabnikov, težave z uporabo UR22 mkII v iOS studiu ali na osebnem računalniku, tudi za kritično pomembne vnose, nenastal

Sorodne publikacije