Značilnosti in značilnosti antifriza, ki je boljši

Visokokakovostni antifriz lahko postane resen pomočnik pri ohranjanju optimalne učinkovitosti avtomobilskega motorja. Njegova posebnost je zmožnost vzdržati nizke temperature brez zmrzovanja. Prav ta lastnost preprečuje širjenje tehnične tekočine in posledične okvare posameznih delov. Vendar pa lahko slaba kakovost antifriza povzroči nasprotni učinek, saj je že začela druge negativne procese uničenja v elektrarni. Zato je treba pri izbiri hladilne tekočine pristopiti odgovorno, s skrbno izbiro sestave delovnih parametrov. Kaj je boljša antifriz - to vprašanje je dvoumno, saj za njegovo uporabo obstaja veliko posameznih dejavnikov. Obstajajo pa tudi univerzalna merila za ocenjevanje, po katerih strokovnjaki dodelijo najbolj kakovostne mešanice.


Glavne značilnosti antifriza

V osnovi skoraj vseh tekočinskih hladilnikov za ICE je alkohol. Najpogosteje se uporablja kombinacija etilen glikola in vode v različnih razmerjih. To se izvaja in majhno dodajanje aditivov (2-3%), vendar ob prisotnosti takšne kemije mnogi strokovnjaki izražajo previdnost. Z vidika delovnega procesa sta pomembna dva indikatorja - temperatura sprejemanja antifriza in koeficient mejne ekspanzije. Tako imenovane pripravke lahko takoj vlijemo v hladilni sistem. V njih je najvišja točka dopustne temperature od -38 do -42 ° C v povprečju. Obstajajo koncentrati zaloge, ki zahtevajo ponakupi vode za redčenje v enem ali drugem deležu. Razmerje je izbrano glede na pogoje uporabe. Kateri antifriz je boljši - pripravljen ali koncentriran? Za stabilno hladno zimo je primerno kupiti pripravljene mešanice, prvotno izdelane za zmrzal. Če pa je podnebje v regiji nestabilno in se temperatura v regiji lahko spreminja od -10 do -30 ° C, bo optimalna rešitev koncentracija. S spreminjanjem prostornine dodatka za vodo je mogoče pred mrazom spremeniti odpornost proti zmrzovanju. Posledica tega je, da se osnova mešanice shrani in motor dobi natančno kvaliteto hladilne tekočine, ki je potrebna v posebnih pogojih. Pri faktorju širitve je povprečno 1-2% pri temperaturi od -40 do -50 ° C. Povečanje volumna se pojavi zaradi nastajanja ledenih kock, katerih vsebina je neprimerljiva s prekomerno težo v navadni vodi.

Značilnosti rdečega antifriza

Za mešanice rdeče barve je značilna organska podlaga, ki poškoduje neznatne delovne površine, hkrati pa prispeva k učinkovitemu izpolnjevanju glavne naloge. Zlasti aditivi iz karboksilne kisline ne tvorijo plastnih plasti okoli šob, s čimer se izboljša odvajanje toplote. Prav tako rdeča nezmerzayka izsledi mesta z napako korozije, ki jih pokrivajo z mikronskimi školjkami. Obstajajo takšna skladišča in slabosti v obliki slabe zaščite radiatorja in preprečevanja hladilnega sistema, vendar se pojavljajo različno glede na vrsto tekočine. Kateri rdeči antifriz je boljši? Prvič, takšne mešanicenačeloma so primerni za zaščito bakrenih in medeninastih površin pred obrabo. Še posebej za aluminijasto rdečo mešanico sploh ne kupite. Drugič, agregat značilnosti najboljše rešitve je lahko blagovna znamka proti zmrzovanju G12 +. To je rdeča nezmirzayka, ki je postavljena kot hibrid. To je dobro, ker vsebuje majhen odstotek reagentov z zadostno količino funkcionalne organske snovi iz iste karboksilne kisline (delež škodljivih silikatov - 10-15%).

Značilnosti zelenega antifriza

Alternativa rdeči mešanici, vendar je treba takoj upoštevati, da je to manj privlačno v osnovnem sklopu komponent. Bistvena razlika je v tem, da je zeleni antifriz kombinacija organskih in kemičnih reagentov. Slednji se ne uporabljajo kot dodatni aditiv (isti silikati v rdeči nezmerzayke), ampak kot polni del baze. Dodatke tvorijo ne samo silikati, ampak tudi fosfati, borati in že v najmanjšem deležu - karboksilna kislina. Kaj daje to mešanico v praksi? Očitno je, da obstajajo številne pomanjkljivosti, vključno z zmanjšanjem odvajanja toplote, kratkim življenjem, nastajanjem lestvice v hladilnem sistemu, itd. Ti vključujejo pomemben učinek zaščite kovinskih površin pred korozijo in znotraj strukture. Da bi povečali razkritje teh lastnosti, bi morali izbrati zeleni antifriz - kar je bolje? Če gre za kratkoročno utilitarno uporabo, potem lahko v interesu enakih prihrankov izbirateKorist mešanice G11 +. Toda za dolgoročno uporabo v smislu prednosti motorja je zaželeno kupiti blagovno znamko G11 ++. Ta sestava, zaradi povečanja vsebnosti karboksilne kisline je bližje rdeči antifriz, in zato bolje dokazuje osnovne lastnosti tekočine, ki ne zamrzne.

Modri ​​antifriz - tosol

Domača tekočina brez zamrzovanja, ki ima dolgo zgodovino. Za začetek morate razdeliti sončnično na dve vrsti - neposredno modro in modifikacijo z rdečim odtenkom. Razlike med njimi so v zmožnosti vzdržati nizke temperature. V prvem primeru skladiščenje ohrani prvotno stanje pri -30 ° C, v drugem pa pri -50 ° C in nižje. Vendar je pomembno razumeti, da je v obeh različicah močna kemija, vsebuje nitrite in agresivne anorganske dodatke. Zato za tuje avtomobile z visoko temperaturo motorjev, je praktično ne uporablja. Ampak, če obstaja vprašanje o tem, kaj je bolje napolniti antifriz v VAZ, je povsem mogoče, da stavite na modro tosol. Zagotavljala bo zaščito za elemente hladilnega sistema in bo stala v ekstremnem mrazu. In s kemičnimi dodatki lahko ruski avtomobili obvladajo brez resnih posledic.

Vrste skladišč za ogrevalne sisteme

V sistemih ogrevanja ni nič manj pomembnih procesov kroženja hladilne tekočine. Dodatek antifriza prispeva k povečani fluidnosti tekočine, kar pozitivno vpliva na prenos toplote. Za razliko od avtomobilskih skladišč lahko antifriz za ogrevanje temelji tudi na propilen glikolu in trietilen glikolu. Vsaj take mešaniceuporabljajo na tem področju. Kateri antifriz za ogrevanje je boljši glede na osnovo? Formulacije na propilenglikolih so okolju varne, ne oksidirajo in vzdržijo temperature -35 ° C. To je dobra rešitev za zasebni dom, vendar obstaja možnost pogoste obnove sanitarne opreme zaradi kemičnih poškodb. Zmes na trietilen glikolu je namenjena visokotemperaturnim sistemom z obremenitvijo do -180 ° C. V skladu s tem je ta možnost primerna za industrijski inženiring.

Mnenja o skladiščenju Langzeit GTL12 Plus

Antifriz slavnega avtomobilskega proizvajalca Liqui Moly, ki se lahko šteje za najbolj kakovostno ponudbo za nove avtomobile. Po mnenju uporabnikov zmes zanesljivo ščiti aluminijaste dele, ustvarja oviro proti koroziji in ohranja temperature do -40 ° C. pravzaprav je dobra hibridna alternativa mešanicam G12, vendar z možnostjo popolne mehanske zaščite kovinskih površin. Če torej obstaja vprašanje o tem, kateri antifriz je boljši od organskih tekočin, je možno dati prednost tej varianti kot najbolj funkcionalni. Slabosti uporabnikov vključujejo le visoke stroške - približno 2000 rubljev. za 5 litrov

Ocene o SINTEC LUX G12

Na voljo po ceni (800-900 rubljev za 5 litrov) ponudbo za avtomobile, starejše od 10 let. Sestava vsebuje izključno organske dodatke, zato raztopina izvaja zaščitne funkcije brez škode za elemente hladilnega sistema. Mimogrede, lastniki uvoženih avtomobilov in ljubitelji VAZ izražajo pozitivne izkušnje pri uporabi te mešanice. Domači avtomobilski velikan celo uradnopriporoča uporabo SINTEC LUX G12 kot glavne tekočine za zamrzovanje. Obstajajo tudi druge spremembe tega proizvajalca, vključno z dodatkom anorganskih dodatkov. Kaj je bolje napolniti antifriz s tem ravnilom? Sestava G12 bo v vseh smislih optimalna, saj ni razkrila nobenih slabosti niti osnovnih niti sekundarnih lastnosti. Antifriz je cenjen zaradi nizke cene, zanesljivosti in širokega razpona delovnih temperatur.

Ocene kombinacije Castrol Radicool SF

To orodje ima zaradi svoje vsestranskosti veliko število uporabnikov. Antifrize uporabljajo lastniki avtomobilov, tovornjakov, avtobusov in drugih avtomobilov z bencinskimi in dizelskimi motorji. Prednosti sestave so dolgoživost (sprememba po 3 letih), učinkovita antikorozijska funkcija in minimalen nabor strupenih komponent. Značilnost iste mešanice lahko imenujemo njena stabilnost pri visoki pozitivni temperaturi. Če se postavi vprašanje, kateri antifriz je boljši v smislu maksimalnega vrelišča, bo Radicool SF postal prvi ponudnik. Ohranja se 175 ° C, čeprav spodnji prag ni tako privlačen in je le -35 ° C.

Kako izbrati najboljšo kombinacijo?

Radikalne razlike med različnimi znamkami antifriza so še vedno malo, in če se bo pojavil pomemben učinek, bodo potem podvržene dolgotrajni uporabi. Tako ali drugače, lahko obstajata dve taktiki pri izbiri. V prvem primeru se pridobi poceni (zelena) antifriz, ki bo na osnovni ravni izpolnil svoje naloge. Obstajali bodo znatni prihranki, vendar je v 3-4 letih tveganjedobite težave z rotorjem in radiatorjem. Druga možnost vključuje nakup dragega skladišča. V skladu s tem visoki stroški, vendar za 5 let, lahko popolnoma pozabite na težave vzdrževanja hladilnega sistema. Ostaja le določitev blagovne znamke antifriza - kar je bolje? Zmagovalna rešitev bo proizvodnja Liqui Moly ali Castrol. Kot cenovno ugodnejšo možnost lahko upoštevate tako linijo SINTEC LUX, kot tudi moderne modifikacije toosole.

Sklep

Brez primerne komponente brez zamrzovanja vzdrževanje avtomobilov ni verjetno. O avto-kemiji je veliko mitov, od katerih večina nima praktične potrditve. In kljub temu, da bi zmanjšali negativni vpliv enakih dodatkov, še posebej, ni vredno. In vprašanje, kateri antifriz je boljši - rdeča ali zelena - samo na prvi pogled kaže na izbiro v korist prve možnosti. Dejansko se zdi, da so organske spojine v smislu kakovosti sprejemljivejša rešitev, vendar je veliko odvisno od samega motorja. Najboljša možnost pri reševanju tega vprašanja bo pritožba na tehnični potni list avtomobila, ki opisuje značilnosti in oznako ustreznega sredstva proti zmrzovanju.

Sorodne publikacije