Ippon Back Power Pro 600: Navodila, primerjava s tekmovalci in povratne informacije

Od uporabe prvih računalnikov je njihovo delovanje predvidevalo stabilno in neprekinjeno delo. Nepričakovan zaključek sodelovanja v programu bi lahko povzročil izgubo podatkov. No, če je računalnik rešil problem domačega značaja doma. In če je bil vključen v napačen izračun elementov pomembnih struktur in organizacij? Potem bi izguba podatkov lahko povzročila resnejše finančne stroške. V poznih devetdesetih letih so se skupaj s celotnim razvojem računalniške tehnologije pogosteje pojavili primeri izpada električne energije in nestabilnega dela. Sistemi so zbledeli in postali neuporabni.

Za zaščito domačega računalnika so prišle naprave, ki zagotavljajo neprekinjeno napajanje. Vključevali sta dve glavni funkciji - zaščito računalnika in sistema pred nihanjem napetosti in izklopom v sili. Vsak vir neprekinjenega napajanja ima niz akumulatorskih baterij, ki lahko nekaj časa držijo priključeno opremo v aktivnem stanju. To vam omogoča shranjevanje rezultatov in varno zaustavitev računalnika.

Po pojavu prvega UPS se je število prizadetih sistemov močno zmanjšalo in delo z osebnim računalnikom je postalo varno in priročno. Sodoben trg ponuja široko paleto UPS, ki je namenjena reševanju različnih nalog. To lahko zagotovi stabilno delovanje strežniških sistemov in samo domače računalnike, omrežno opremo in druge naprave. Inteligentne tehnike upravljanjaomogočajo natančno nastavljanje UPS za vse funkcije in naloge.

Neprekinjeno napajanje iz Ippona

Ippon Back Power Pro 600 je eden izmed predstavnikov linije domačega aparata, ki zagotavlja neprekinjeno napajanje. Ima maksimalno ravnovesje zadostne moči in ugodno ceno za udobno uporabo v gospodinjskih računalnikih.
Ta model je predstavljen v dveh različicah - Ippon Back Power Pro 600 in Ippon Back Power Pro LCD 600 Euro. Tehnične razlike so minimalne, samo se je zasnova bistveno spremenila.

Videz

Videz Ippon Back Power Pro 600 ni izvrstna umetniška mojstrovina. Izvaja se precej asketsko - klasičen pravokotni blok. Sprednja stran naprave ima samo tri elemente - gumb za vklop, USB in LED indikator. Fancy okraski vzorci zagotavljajo nekaj izvirnosti UPS.

Na strani ohišja je nameščena rešetka, ki omogoča napravi, da "diha" in ščiti notranjost pred pregrevanjem. Največje zanimanje je hrbtna stran UPS-a, tako da je običajno tam, kjer se običajno nahaja skupina priključkov na takšnih napravah. Ippon Back Power Pro 600 tudi tukaj ni posebej poudarjen, kar je pravzaprav razumljivo, saj je namenjeno predvsem gospodinjstvu. Zadnja plošča ima samo tri vtičnice, vgrajen vhod in dva priključka za zaščito telefonskih linij standardnega RJ-11. Na splošno, niz pristanišč ni tako velik, in bi moralo biti dovolj za dom.
LCD zaslon Ippon Back Power Pro 600 Euro izgleda nekoliko drugače. Kot je jasnoiz naslova je opremljen z zaslonom s tekočimi kristali za prikaz informacij o stanju naprave. Sam dizajn je nekoliko drugačen, bolj stiliziran in vsebuje več dekorativnih podrobnosti. Poleg prikazovalnika na sprednji plošči je na napravi tudi gumb. Omrežja za kroženje zraka so postala nekoliko manjša.
Zadnja plošča UPS Ippon Back Power Pro 600 LCD je nekoliko bogatejša. Prva stvar, ki mi pride v ospredje, je RS-232 vhod, ki deluje kot alternativa USB povezavi z osebnim računalnikom za spremljanje delovanja naprave. Obstajata dve standardni vtičnici za standardni vtič, zaščiteni pred padcem baterije pri UPS. Na voljo sta tudi dve RJ-11 priključki za povezavo telefonske ali modemske linije. No, zadnja stvar, ki ostane, je varovalka, ki se nahaja na dostopnem mestu za zamenjavo.

Specifikacije

Specifikacije UPS-a Ippon Back Power Pro 600 in njegove različice LCD se ne razlikujejo veliko. Največja moč naprave je 600 vatov. To je dovolj za zaščito najlažjega domačega računalnika. Napetost omrežja je standardna - 200 U. Tukaj je njihov obseg, pri katerem je naprava zmožna delovati, od 162-268 čl. Iz kompleksa zaščitnih sistemov je možno dodeliti stalno filtriranje vhodne napetosti, ki je reakcija na kratek stik. V Ippon Back Power Pro 600 je baterija neraztegnjena, neuporabna, s svinčeno-kislinskim sistemom. Predstavljeni so v eni kopiji 12-akumulatorja s kapaciteto 72 Ah. Kot je navedeno v značilnostih naprave, je naprava sposobna obvladovati napetostna nihanja v območju 162-268 čl. To je toresnično mogoče brez preklopa na baterije.

Indikacija

Prikaz spremembe stanja v Pro 600 ustreza zvočnemu in vizualnemu signalu LED. Pri normalnem delovanju naprave žarnica neprestano gori. Ko preklopite na napajanje, začne baterija utripati. V tem primeru vsakih 10 sekund pride do zvočnega opozorila. Če se napolnjenost baterije zniža do meje, postane signal pogostejši. V primeru kritične napake bo zvok neprekinjen.

V različici LCD je celoten postopek prikaza prikazan podrobneje na zaslonu. Za to je zaslon razdeljen na ustrezne bloke, ki so odgovorni za enega ali drugega vidika. Prav tako pomaga identificirati stanje zvočnega signala. Na zaslonu so podrobno prikazane vhodna in izhodna napetost, nivo baterije in preobremenitev, kar je zelo priročno in dovolj en pogled, da ugotovite, kaj je trenutno v tokokrogu.

V kompletu

V kompletu UPS, Ippon Back Power Pro 600 razvija uporabniške priročnike, garancijski dokument, CD s potrebno programsko opremo, kabel USB, telefonski kabel in dve napajalni kabli.

Značilnosti UPS Power Pro 600

Treba je omeniti nekaj zanimivih lastnosti Ippon Back Power Pro 600:
 • Kompaktne dimenzije vam omogočajo pozicioniranje naprave brez odštevanja dragocenega delovnega prostora;
 • majhna teža omogoča prevoz brez pomoči stranke;
 • Preprosto in intuitivno zvok in LED prikaz stanja naprave bodo vedno sporočenio dogodkih in spremembah v verigi;
 • možnost zagona brezprekinitvenega napajanja v "hladnem" načinu - brez priključitve UPS na omrežje;
 • Polnjenje akumulatorja se redno izvaja, ko je priključen na omrežje;
 • Uporabna funkcija Green Power varuje baterijo pred prezgodnjo obrabo tako, da jo odklopi iz tokokroga z neprimernimi obremenitvami.
 • Priročnik za prvo uporabo UPS Ippon Back Power Pro 600

  Preden prvič priključite napravo, morate, tako kot vsi drugi, spadati v to kategorijo, da boste prebrali varnostne zahteve. Predvsem mora biti UPS nameščen v dobro prezračevanem prostoru. Njegova lokacija ne sme biti izpostavljena vlagi, onesnaženju in ogrevanju. Da bi se izognili motnjam naprave, ki se prenaša na monitor, mora biti razdalja med UPS-om vsaj 20 cm. Proizvajalec priporoča, da po razpakiranju in priključitvi UPS napolnite 6 ur brez uporabe tovora. To je posledica dejstva, da se lahko med transportom in shranjevanjem naprave zmanjša njegovo polnjenje. Povezava kablov ni zapletena, saj je verjetnost, da ta kabel ne bo vključen, zaradi standardizacije različnih vrst vtičev in vtičnic izjemno majhna. Vendar pa obstajajo opozorila razvijalcev - ni priporočljivo, da se priključite na naprave UPS, ki lahko povzročijo nenadno povečanje napetosti za kratek čas. Te lahko vključujejo fotokopirne stroje in tiskalnike. Če želite nadzorovati stanje neprekinjenega napajanja prek računalnika, ga morate priključiti s priključkom USB. Prav tako bo USB dalsamodejno zapreti sistem varno na napake v napetosti napajanja. Po priključitvi vse potrebne opreme UPS se bo začel z delom in ščiti naprave pred napetostnimi sunki in nenadna izguba njega.

  Ippon Nazaj Moč Pro 600: pouk motnje

  UPS se lahko začnejo omahoval, kar ima za posledico napake lahko pride, da je treba hitro in ustrezno odzvati. Zaznati prve znake, da bodite pozorni na obnašanje naprave. Če naprava ne vsebuje svetlobe ni, morda je razlog v prazna. Ippon Nazaj Moč Pro 600 ni snemljive baterije lahko v okvari, prazna ali naprava ima slab stik z omrežjem. Stalno pisk lahko razglašajo, da se je začela UPS preobremenitve, kar pomeni, da ima preveč povezanih naprav in njihovo skupno porabo energije kot optimalna. Mala življenjsko dobo baterije lahko povzroča preobremenitve naprave in nizko baterije ali njegov popoln neuspeh. V takih primerih lahko pomaga izklop UPS naprave najmanjšega pomena. Če nič drugega ne, potem je baterija v okvari in ga je treba spremeniti.

  potencialni konkurenti

  najbližji konkurent moč Pro 600 model, lahko imenujemo RPT-600A iz PowerCom, 600VA-3SE od 3Cott in V-600-L od SVC. Leader po ceni vseh teh naprav je V-600-L, ki jih je mogoče kupiti s povprečno ceno 2.260 rubljev. Hero članka, oziroma njeno najnovejšo različicoStrošek bo 3000. Trajanje Power Pro 600 je na najvišji točki v 5 minutah in prvo mesto deli s 600VA-3SE. Nato sledijo V-600-L in RPT-600A z vrednostjo avtonomije 3 minute. Pomembna značilnost, kot je obseg obratovalnih napetosti, ki najbolj pokriva Power Pro 600: od 162 do 290 čl. Drugi UPS so nekoliko zaostali za 165-275 čl. Pri polnem hitrem polnjenju je Power Pro 600 vodilna z RPT-600A (4 ure). Izdelek 3Cott je sposoben opraviti to nalogo v 5 urah, dobro in V-600-L-8, vredno je omeniti, da je Power Pro 600 edini od štirih, ki ne nosi le USB vhoda za upravljanje porabe, ampak tudi alternativo. - RS-232. Druga pomembna razlika je razpoložljivost lastne programske opreme za spremljanje stanja vključenega UPS-a.

  Zamenjava baterije

  Glavni razlog za zamenjavo baterije v Ippon Back Power Pro 600 je lahko nezmožnost vklopa naprave. Da bi prišli do njega, je treba napravo razstaviti. Ta postopek je preprost in potrebujete le križni izvijač.
  Najprej se izvlečejo štirje vijaki iz spodnjega dela ohišja. Na ta način bo prekinjena povezava z vrha. Sedaj pa morate sprednji del priklopiti, ker lahko prepreči odstranitev. Ko zgornji pokrov ne moti ničesar, ga je treba zavreči, saj vsebuje elemente, ki se ne bodo popolnoma izključili. Zato je baterija vidna in na voljo, vendar ima štiri vijake s posebnimi pritrdilnimi elementi. Ko jih odstranite, boste sprostili baterijo. Zdajizklopite sponke in odstranite baterijo. Za nadzor lahko preverite napetost na sponkah z multimetrom. Popolnoma poškodovana baterija pokaže nesprejemljivo nizko vrednost. Nova baterija mora biti enaka stari, z vsemi lastnostmi in značilnostmi. Celoten postopek montaže je popolnoma analogen razčlenjevanju, le v obratnem vrstnem redu. Po uspešni zamenjavi morate preveriti delovanje UPS in začeti uporabljati.

  Uporaba programske opreme za upravljanje UPS

  V tem celotnem viru je CD, ki vsebuje poseben program Commander Pro. Seznam podprtih operacijskih sistemov in ga lahko namestite na skoraj vsak računalnik. Program ima veliko število nastavitev in možnosti. Nastavite lahko, kako in pod kakšnimi vrednostmi bo UPS obveščen o tem, kaj se dogaja na spremembah naprave. Programska plošča v realnem času prikazuje vhodno in izhodno napetost, frekvenco, zmogljivost baterije in odstotek obremenitve.

  Zaključki in mnenja

  Ippon Back Power Pro 600 je odlična proračunska rešitev za domačo in pisarniško uporabo. Njegova moč je dovolj za zagotovitev stabilnega in zanesljivega računalnika. Priročno upravljanje s pomočjo fizičnih elementov in gumbov ter s pomočjo posebne programske opreme omogoča hitro odzivanje na dogodke in stanje UPS-a. Napetostna naprava se zmanjša in poveča, kot je zahtevano, v dovoljenem območju. S funkcijo prezgodnje zaustavitve UPS zdravi za zdravje inpriključeno opremo zadrži približno 15 minut. Naprava je prejela številne ocene uporabnikov. Večina komentarjev poudarja cenovno dostopno vrednost in s tem zanesljivost dela. Vendar pa obstaja več pregledov, ki se nanašajo na pregrevanje naprave in relativno kratko življenjsko dobo baterije, ki se v nekaterih primerih giblje od 15 do 3 let.

  Sorodne publikacije