Mini kamera s senzorjem gibanja: pregled, specifikacije

Organizacija varnostnega sistema ali ne vsako leto vključuje uvedbo novih funkcionalnih komponent v varnostno infrastrukturo. Na tej stopnji razvoja lahko inovativna sredstva vključujejo senzorje, ki zajemajo dejavnost v ciljnem območju. Toda tudi tradicionalna orodja niso na mestu, glavni med njimi pa je še vedno video nadzor. Koncept združevanja občutljivih elementov in optimiziranih komor z visoko ločljivostjo je bil na trgu zelo dobrodošel, kar je prispevalo k oblikovanju ločenega segmenta. Trenutno je taka oprema na voljo v različnih variacijah z izračunom in strokovno ter za domačo uporabo. Promocija mini kamer s senzorji gibanja prav tako prispeva k njihovi nizki ceni. Rich funkcionalne visoko kakovostne lupine od uglednih proizvajalec lahko kupite za 7-10 tisoč rubljev.


Značilnosti naprave

Seveda so skromne velikosti takšne kamere dodeljene iz splošnega segmenta video opreme. In v tej niši obstaja gradacija - od naprav velikosti od matchboxes do miniaturnih modelov z velikostjo natančne eyeball. Slednje pa se uporabljajo le v izjemnih primerih in samo pri uslužbencih državnih struktur z določenimi pooblastili. Druga značilnost je neodvisnost od komunikacij s tretjimi strankami. To je ponavadi samostojna mini kamera s senzorjem gibanja, ki ima lastno napajanje in brezžična sredstva, nprModul Wi-Fi. Obstajajo žice različice, ki ne gredo mimo zahvaljujoč prednosti analognega prenosa informacij - njegovo stabilnost in zanesljivost. Številni strukturni parametri te opreme so določeni z namenom uporabe. To je lahko pisarniški prostor in ulica. Na prostem se lahko uporabljajo samo naprave z ojačanim ohišjem, ki ne morejo biti izpostavljene neugodnim vremenskim razmeram. Za celoletno delovanje so mini-kamere opremljene s senzorjem gibanja z zaščito IP54-65. V tem razponu ne bo težko najti modelov, ki niso opremljeni samo z izolacijo pred umazanijo in dežjem, temveč tudi v ohišjih z anti-vandalnimi konstrukcijami.

Značilnosti mini kamer

Posebna pozornost je namenjena kakovosti slike. Seveda optimiziran tehnični del teh modelov ne dopušča, da bi bili popolnoma opremljeni z matricami z visoko ločljivostjo, vendar je na primer razširjena oblika 480p primerna za mnoge uporabnike v smislu zagotavljanja jasnega in jasnega video toka. Nič manj pomemben je vidni kot. To je morda ključni parameter segmenta, saj določa nadzorno območje. Kot video posnetka se povprečno spreminja od 65 ° do 195 °. Očitno je, da povečanje brskanja naredi material bolj informativen, vendar takoj sledi razmerju s kakovostjo. Ista mini kamera s senzorjem gibanja in snemanjem 480p vam ne bo dala videti podrobnosti, če je kot gledanja 195 °. Mimogrede, to je ozkopokritost in s šibko matrico zagotovila dostojno jasnost. Ko gre za samostojne modele, bodite pozorni na zmogljivost baterije. To je vgrajena baterija, ki določa časovni interval, v katerem lahko fotoaparat deluje gladko. Obstajajo mini-kamere s senzorji gibanja, osredotočene na nekaj ur dela - preverjajo se vse spremembe, posodabljajo polnjenje baterije. Zmogljivost baterije v takih napravah je 200-500 MAG. Naprave, katerih neprekinjeno avtonomno delovanje je načrtovano za več dni, se lahko dodatno zagotovijo s tako imenovanimi PowerBank močnostnimi generatorji s potencialom 2600 mAh.

Naloga zaznavala gibanja

Glavna funkcionalna podpora je senzor aktivnosti. Z njim naprava zabeleži dejstvo, da se opazuje prisotnost osebe na tem območju in hkrati začne snemati. V senzorjih gibanja, praviloma, dve glavni nalogi: aktivirati streljanje in poslati ustrezen signal o približevanju predmeta. Nastavite lahko različne nastavitve glede na določene cilje. Na primer, snemanje se lahko začne z nekaj sekundami zakasnitve, sporočilo o dejstvu prisotnosti osebe na območju storitve pa je poslano kot anksiozno ali kot zapis. Najpomembnejše je, da je pri mini kamerah video nadzor z senzorji gibanja optimiziran potek dela. Ne zapravljajo energije zaman za neprekinjeno fotografiranje, ampak le, če je to smiselno - podoba premikajočega se predmeta vstopa v okvir v okvir.

Poglejmo siposebne tržne ponudbe v tem segmentu.

Ambertek Q5 HD

Ugoden model, ki stane 35 tisoč rubljev, vendar ima vse osnovne zahteve za ciljno funkcionalnost. Poleg tega so se razvijalci osredotočili na snemanje, zato lahko napravo uporabite tudi kot snemalnik zvoka. Konstrukcija mini kamere s senzorjem gibanja Q5 se v trdnem kovinskem ohišju razlikuje po dokaj skromni velikosti. Kot je za video, snemanje poteka z 12-megapixel autofokusno matriko v formatu 1280x720. Toda tako močno orodje ne more vplivati ​​na porabo energije, zato je polnjenje fotoaparata dovolj samo za 15 ur, možna pa je uporaba pomnilniških kartic microSD. Vendar pa zmogljivost te dodatne opreme ne presega 32 GB. Ta skrita mini kamera s senzorjem gibanja je zelo dobra izbira. Naprava je primerna za kratkotrajna ciklična snemanja s prilagodljivimi možnostmi prilagajanja za posebne pogoje uporabe.

Camix DV2000

Proračun, vendar privlačna lastnost njegove ponudbe. Snemanje je z ločljivostjo 640 x 480, tako da lahko v stanju pripravljenosti naprava deluje do 100 ur, kar pomeni, da je dejansko avtonomna mini kamera s senzorjem gibanja, ki je zasnovana za dolgoročno uporabo kot sredstvo za opazovanje. Prednosti DV2000 vključujejo dostojno izvajanje senzorja aktivnosti z dosegom do 10 metrov.

Easy Eye Wi-Fi

V smislu parametrov snemanja videa in izvedbe zasnove ne izstopa standardni model brezžične kamere.Prejeti signal se pretvori v formatu 640x480. Zaradi možnosti daljinskega prenosa informacij - je eden najboljših v svojem razredu brezžičnih mini kamer s senzorjem gibanja. Z modernim Wi-Fi modulom naprava morda ne bo samo pošiljala prejetih podatkov krmilniku, temveč tudi neposredno komunicirala z mobilnimi napravami in prek njih izvajala spletno oddajanje prek interneta.

SA100 HD

V tem segmentu je ena najboljših možnosti v smislu uspešnosti. V tem modelu visoke ločljivosti snemanja - model 1280x720 opremljen z LED osvetlitvijo ozadja, funkcijo kamere, avdio senzorjem in možnostjo priključitve na televizor. Če torej potrebujete kamero za nočno opazovanje z zaznavalom gibanja in bogato zbirko komunikacijskih orodij, potem je ta različica popolnoma primerna. V primerjavi z večino analogov ima SA100 HD digitalni prikaz, preko katerega lahko trenutno spremljate stanje naprave po posameznih parametrih.

Sklep

Osnovna niša naprav za video snemanje ima veliko vej, od katerih se mnoge osredotočajo na kombinacijo kompaktnosti, ergonomije in funkcionalnosti. Popolnoma pod tem opisom je primerna in tipična mini kamera s senzorjem gibanja, katerega delovni proces je optimiziran za najbolj specifične namene. Pri izbiri ustrezne rešitve ne smemo pozabiti na novo izbirno, ki se nenehno širi. V zadnjem času so taki pripomočki postali vse bolj obogateni s funkcijami cikličnega zapisovanja in programiranja delovnih sej. Ampak vredni sotakih modelov je veliko. Premium različice uglednih proizvajalcev so na voljo v povprečju 10-15 tisoč.

Sorodne publikacije