Kaj storiti, ko se Google Chrome ne zažene?

Google Chrome ima dobre položaje med vsemi znanimi brskalniki. Razlog za to je stabilnost, bogat nabor razširitev, dobra zmogljivost in možnost sinhronizacije na več napravah. Toda tudi ta spletna stran, ki bere pošast, se lahko včasih začne zrušiti. Najpogostejši problem med uporabniki, ko se Google Chrome ne izvaja. Tu je nekaj možnosti za reševanje tega skupnega problema.

Google Chrome se ne zažene: prvi koraki

Prva stvar, še posebej brez napenjanja, je, da ponovno zaženete računalnik. Ta operacija ne bo izbrisala potrebnih datotek, ne bo prekinila strukture zavihkov brskalnika in se izognila takšnim težavam.


Druga stvar, ki jo je treba poskusiti, je posodobitev gonilnikov grafične kartice. Dejstvo je, da Google Chrome uporablja produktivno moč grafičnih procesorjev za optimizacijo odpiranja spletnih strani. Posodobitev vseeno ne bo poškodovala sistema, zato lahko poskusite s to metodo. Prav tako bo koristno pogledati v upravitelja opravil in analizirati, koliko megabajtov gre v procese. Če ne porabite dodatnih sredstev in je pomnilnik zamašen, potem obiščite najbližjo trgovino z elektroniko in kupite pomnilniško kartico. Včasih lahko pride do situacije, ko brskalnik že teče in se zaradi neke vrste napake drugi izvod Google Chroma ne zažene.

Testiranje virusov

Protivirusna zaščita je pomembna tudi za stabilno delovanje vseh sistemov in zlasti brskalnikov. VelikoZlonamerne aplikacije aktivno uporabljajo pomnilnik za reševanje svojih težav. Vendar pa preostali prosti RAM morda ne bo dovolj za zagon brskalnika Google Chrome.


Poleg tega obstaja skupina virusov, ki so neposredno povezani z delovanjem brskalnika, saj povzročajo nenamerno odkrivanje adware in phishing strani za krajo osebnih podatkov uporabnikov. Če računalnik nima protivirusne zaščite, je čas, da poskrbite za njegovo namestitev. Za hitro obdelavo sistema lahko uporabite enkratne pripomočke, ki lahko brez kakršnekoli namestitve preverijo vse razpoložljive objekte in jih nevtralizirajo.

Preverjanje sistemskih datotek

Če se Google Chrome ne izvaja kljub prejšnjim korakom, je čas, da preverite integriteto pomembnih sistemskih datotek. To je standardni Windows pripomoček, ki je popoln in se imenuje SFC. Če ga želite zagnati, boste morali uporabiti ukazno vrstico. Toda vse je zelo preprosto - odpreti jo morate in vtipkati SFC.exe /scsnnow. Tipka /scannow pravi, da morate opraviti enkratno preverjanje, da jo takoj izvedete. Po pritisku na tipko Enter se postopek začne. Ko končate, se prikaže sporočilo o številu datotek, ki so bile poškodovane in so bile sploh. Če sistem samodejno obnovi najdene okvarjene datoteke, bo to prijavil. Mimogrede, ta pripomoček lahko uporabite brez vidnih poškodb, da preprečite težave v prihodnosti in jih odpravite v prvih fazah.
Poleg tega pripomočka lahko ročnopreverite gostitelje datotek, ki želijo registrirati virusne in zlonamerne strani. Obstaja način C: Windowssystem32driversetc. V tej mapi morate najti gostitelje datotek in jih odpreti z beležnico. Ne sme vsebovati nepotrebnih vrstic in naslovov.

Ponovna namestitev brskalnika

Če želite rešiti težavo na vsestranski način, morate namestiti Google Chrome. Pri tem pa obstaja več stranskih učinkov. Na primer, pomembni zavihki so izgubljeni. Vendar pa lahko to poskrbite vnaprej, izvozite v datoteko ali nastavite sinhronizacijo. Toda shranjena gesla bodo še vedno izgubljena. To je vredno razmisliti s tem, da poskrbite za namestitev Google Chroma. Na splošno obstaja več načinov za shranjevanje vseh vnesenih gesel na spletnih mestih in v družabnih omrežjih. Ustvarite lahko na primer kopijo uporabniškega profila za Google Chrome.
Najnovejšo različico brskalnika Google Chrome lahko prenesete tako, da se prijavite v Google iz drugega brskalnika in vnesete želeno ime. Nato namestitveni program, ki po zagonu samodejno namesti brskalnik v samodejnem načinu. Treba je omeniti, da sprememba bitov včasih prihrani tudi težave pri zagonu. Preden prenesete Google Chrome, morate biti pozorni na to, kateri brskalnik je pripravljen za prenos - 64 ali 32-bitni.

Zakaj se Google Chrome ne začne znova?

Če je v sistemu nameščen protivirusni program in ima svoj požarni zid, je vredno preveriti vse njegove nastavitve. Morda je na neki način brskalnik po naključju prišel na seznam takih programov, ki so nagnjeni k blokiranju pri dostopu do spleta. Enako velja za polni delovni požarni zidWindows Če je aktivna, potem v vsakem primeru dodajte Google Chrome na seznam izjem.

Razširitve

Nekatere razširitve, ki v Chrome namestijo veliko in jih pozabijo, lahko porabijo veliko sredstev. Če se brskalnik Google Chrome ne zažene, je mogoče. Če želite poskusiti zagnati Chrome brez razširitev, morate uporabiti ključe ukazne vrstice.
V element "Object" morajo biti podpisane z lastnostmi bližnjice za Google Chrome. Če želite onemogočiti razširitve v postopku zagona, brskalnik ustreza tipki --disable-extensions. Celotna vrstica mora izgledati takole:
"C: UsersUser1AppDataLocalGoogleChromeApplicationchrome.exe" --disable - razširitve. Če je bila namestitev uspešna, razširitev ni omogočila zagona »Chromium«.

Sklepne ugotovitve

Da ne bi redno iskali podobnih člankov na internetu, morate skrbno spremljati sistem. Konec koncev je odvisno od delovanja vseh komponent. Preverite operacijski sistem za viruse, ga posodobite, bodite pozorni na obiskane spletne vire in prenesite datoteke. Če se je sistem začel upočasnjevati, potem ni treba odložiti odločitve v dolgo polje, ampak ga takoj obnoviti. Smiselno je, da občasno ustvarite kopijo profila, da ne izgubite podatkov, gesel in zaznamkov.

Sorodne publikacije