Oddaljena kamera za pametni telefon: Pregled

V našem času si je težko predstavljati osebo, ki nima telefona. Namesto običajnega z majhnim številom funkcij in zmožnosti je prišel "pameten" telefon - pametni telefon. Ker je veliko povpraševanje, se je število naprav, izdelanih pod njim, povečalo. Pametni telefon se pogosto primerja z daljinskim upravljalnikom: z njim lahko komunicirate s prijatelji, poslušate glasbo, gledate filme, fotografirate in gledate težko dostopne podrobnosti različnih mehanizmov.

Kaj je pametni telefon?

Beseda je izposojena iz angleščine in ima pomen "pametnega pametnega telefona". Pametni telefon se razlikuje od običajnega telefona s prisotnostjo operacijskega sistema, ki omogoča uporabo več programov hkrati. Preprosto povedano, to je isti računalnik, zato je zaradi kompaktnosti preprostejše delo.


Naslednje vrste operacijskih sistemov že več let vodijo: Android, Apple iOs in Windows Phone. Ne glede na vrsto lahko vsak pametni telefon nekoliko izboljšate z napravami drugih proizvajalcev. S pomočjo USB priključka so na telefon priključene naslednje naprave: miška, tipkovnica, svetilka, zvočniki, bliskovni pogon, kamera itd. V članku bomo pogledali nekatere njihove sorte.

Kako je kamera izdelana?

V zadnjih nekaj letih se je kakovost digitalnih fotografij znatno izboljšala. Oddaljene kamere za pametne telefone omogočajo fotografiranje ponoči,pod vodo in samoregulativno izpostavljenost. Obstaja veliko drugih uporabnih funkcij.


Kakšna je naprava kamere? Mogoče z megapixels? Delno tako, toda v resnici je vse veliko bolj zapleteno. Po navadi je navadna plastična kamera za oči večkomponentni sistem, ki izvaja kompleksne procese. Osnova dela je leča in matrica. Poleg njih so na voljo različni utripi, stabilizatorji samodejnega ostrenja, senzorji RGB, laserski daljinomeri. Daljinska kamera za pametni telefon vam omogoča, da delate v tandemu z krmilnikom. Zdaj je večina telefonov opremljena s kamero in dražja je naprava, višja je kakovost nastalih slik. Toda tudi najdražji pametni telefon ne more fotografirati kot digitalni fotoaparat. S čim je to povezano?

Značilnosti oddaljene kamere

Glavni parametri in značilnosti oddaljene kamere za pametni telefon:
 • močan objektiv s funkcijo multipleksiranja;
 • možnost brezžične komunikacije s pametnim telefonom;
 • svetlobno občutljiva matrica.
 • Preprosto povedano, zunanja kamera je podvržena daljinskemu upravljanju in lahko opravlja različne funkcije, npr.

  Vrste oddaljenih kamer za pametni telefon

  Glede na vrsto povezave z nadzorno napravo - pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom - se razlikujejo naslednje vrste kamer:
 • prevodni (priključen preko USB vrat ali priključka za slušalke);
 • brezžično (ni vidnopovezava s pametnim telefonom, vendar ima povezavo, ki temelji na posebni aplikaciji, ki prenaša podatke prek Wi-Fi ali mobilnega interneta;
 • Endoskop ima majhno oko in velja za vodilno kamero, vendar ima daljši kabel, zato je lažje prodreti v ozke prostore.
 • Vsaka vrsta mini kamere ima svoje značilnosti in značilnosti. Ko ste jih preučili, se boste lahko odločili za izbiro nakupa.

  Utility iz oddaljene kamere

  Zunanja kamera za pametni telefon ni potrebna samo za sprejemanje kakovostnih fotografij. Pomembna prednost je, da se nekateri zunanji fotoaparati ne morejo povezati z napravo s kablom, pa naj gre za pametni telefon ali tablični računalnik. Tako lahko fotoaparat postavite na razdaljo od fotografa pod udobnim kotom in na želeni višini.
  Ta naprava se uporablja za skrito ali daljinsko snemanje, na primer za snemanje videoposnetkov za zaščito predmeta ali fotografiranje strašnih zveri. Slike so brezhibne zaradi dodatnih nastavitev, ki jih lahko uporabite glede na pričakovani učinek. Motoristi in kolesarji so navdušeni nad tem, da se je na trgu pojavila zunanja brezžična kamera za pametni telefon. Voznik z njegovo pomočjo opazuje razmere za seboj. Kontrolna enota se lahko pritrdi na volan in kamera se postavi na sedež.

  Vodilna kamera za pametni telefon

  Prvi zunanji mini fotoaparat je predstavil Sony. Kasneje so pridobili široko razširjeno popularnost. Čeprav se vsi pojavljajo drugače, je v svojem oblikovanju nekaj splošnega - zunanjegapodoben objektivu digitalnega fotoaparata in možnosti povezovanja s pametnim telefonom. Takšno napravo lahko priključite na sam pametni telefon v tovarni ali kot standardno spletno kamero za računalnik.
  Vodilna kamera na daljavo za pametni telefon opravlja funkcijo objektiva. V njem je matrika, občutljiva na svetlobo, ki deluje v parih s procesorjem. V vodilni komori je tudi akumulatorska baterija in reža za pomnilniško kartico. Te kamere vključujejo tiste, ki so pritrjene z magnetom na pametnem telefonu, brez absolutne potrebe po žicah, napravi in ​​zato odlično deluje. Toda iz tega sledi glavni minus takih mini kamer - dolg prenos slike na pametni telefon. Toda po prenosu fotografij z njimi je možno izvajati različne akcije (urediti, objaviti itd.).

  Značilnosti vodilne kamere

  Razvijalci razlikujejo 4 glavne pozitivne lastnosti žičnih kamer:
 • Zunanja kamera je opremljena z optičnim zoomom, za razliko od kamere pametnega telefona, v kateri je digitalna.
 • Optična povečava preprečuje zamegljenost in zamegljenost slike.
 • Posnetki visoke kakovosti.
 • Širok vidni kot.
 • Negativno je pomanjkanje kvalitativne bliskavice, ki omogoča snemanje v temi, kar pušča veliko za željo.

  Brezžična kamera

  Zunanja brezžična kamera za pametni telefon se imenuje tudi avtonomna Wi-Fi kamera. Nalaganje slik poteka z video signalom z največjo razdaljo prenosa do 80 metrov. Kamera se pogosteje uporablja v nadzornem načinu.

  Videz brezžične kamere je podoben hokejskemu paku, le večji. Na njeni površini ni odprtin, anten in leče. V tako imenovani podložki je ultra občutljiv mikrofon, kamera in Wi-Fi oddajnik. Opozoriti je treba, da je obseg prenosa takšnih kamer odvisen od prisotnosti ovir na poti video signala. Zato se v prostoru, ki je takšna naprava, priporoča, da se uporablja le glede na število ovir, njihovo debelino in absorpcijsko sposobnost. Katera naprava lahko snema video posnetke z oddaljeno kamero? Za pametni telefon na operacijskem sistemu Android in operacijskem sistemu iOs ne bo težko. Zaradi širokih zmožnosti brezžične kamere je obseg njene uporabe praktično neomejen.
  Najpogostejše uporabe mini kamere so:
 • nadzor nad podrejenimi (zaposleni v pisarni, delavci na gradbišču, prodajalci v trgovinah itd.);
 • opazovati razmere na vhodnih vratih stanovanja ali hiše;
 • kot videoigro "skrbeti za otroka v drugem prostoru.
 • Zunanja brezžična kamera je primerna ne samo za zabavo, ampak tudi kot resna pomočnica gospodinjstvu.

  Značilnosti brezžične kamere

  Značilnosti zunanjih in notranjih parametrov brezžičnega mini fotoaparata:
 • lep in eleganten videz;
 • kompaktna velikost;
 • podpora za vsa omrežja Wi-Fi; ogled na daljavo,
 • delo na bateriji,
 • priročno odpiranje inzapiranje objektiva;
 • uporaba na razdalji 30-80 metrov, odvisno od prisotnosti ovir.
 • Pri nakupu brezžične kamere je pomembno, da ne pozabite, da imajo vsi modeli na voljo pomnilniško kartico.

  Prilagodljiva kamera

  Če morate pogledati v težko dostopna mesta, na primer v motornem motorju ali odtočni cevi lupine, potem se sprošča prilagodljiv endoskop kamere za pametni telefon. USB je vsestranska vrata za povezovanje različnih naprav, vključno s kamero z napravo. Ta naprava vam omogoča, da vidite, kaj se dogaja na mestu, ki je težko dostopno za neoboroženo človeško oko. Cenili so jo:
 • zobozdravniki;
 • radioamaterji;
 • avtomehanika;
 • vodovodarji;
 • gospodinje.
 • Uporaba fleksibilne kamere samo za lažje delo - dolgočasno. Zato ga mnogi uporabljajo za druge koristne ali prijetne namene. Na primer, za zabavo, kot tudi za izredne in zanimive okvire.
  S priključitvijo fleksibilne kamere (endoskop) na USB vmesnik s pametnim telefonom lahko takoj prikažete sliko na zaslonu. Oseba, ki razume trende v tej vrsti tehnologije, je lahko presenečena nad ločljivostjo naprave, ki je 1280x720 (HD). Snemanje s takšno kamero vam omogoča, da razmislite tudi o najmanjših podrobnostih. Običajno je komplet opremljen z adapterji za računalnik. Z njihovo pomočjo lahko naložite video posnetke, posnete na prilagodljivem fotoaparatu. Če ima lastnik naprave avtomehanik, lahko posname videoposnetek, ki prikazuje vzrok okvare, in natopokažite lastniku avtomobila. V kompletu je tudi posebno ogledalo. Z njegovo pomočjo lahko vidite, kaj je na straneh naprave. Zahvaljujoč ogledalu se poveča radij gledanja. Na magnet in kavelj lahko pritrdite nekaj prilagodljivih kamer za pametne telefone. S to opremo je mogoče ne le pogledati v odtočno cev, ampak tudi odpraviti vzrok zamašitve. Na primer, če kovinski predmeti padejo v lupino, bodo dobili magnet z njimi, in če je še kakšno smeti, se ga lahko dotakne in izvleče s kavljem.

  Značilnosti prilagodljive kamere

  Med prednostmi naprave je mogoče razlikovati med naslednjimi:
 • Vodoodpornost. Statistični podatki trdijo, da se naprava najpogosteje uporablja za prodiranje v sanitarne cevi, kjer je vlažnost visoka.
 • Sposobnost naprave, da deluje pri različnih temperaturah (-18 do +80). Temperaturno območje je precej veliko. Zahvaljujoč temu, bo oseba, ki nima posebne opreme, vendar se je odločila, da bo samostojno popravila avto, lahko pogledala blizu motorja in ugotovila vzrok okvare. Tudi če je avto v delovnem stanju, deli pa so vroči in v gibanju.
 • Možnost povezovanja s tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom. Zaradi te pomembne funkcije je mogoče videti realni čas tega ali tistega prostora. Uporaba prilagodljive kamere je mogoča ne samo za zabavo, temveč tudi za reševanje problemov z zamašeno cevjo.
 • Širok vidni kot (60-66 stopinj). Daljša fleksibilna kamera je imela največ 50 stopinj pogledaobčutno poslabšal vtis njegove uporabe.
 • Prenosljivost in kompaktnost. Pomembno je omeniti, da majhne dimenzije naprave ne vplivajo na kakovost fotografiranja.
 • Po pregledu oddaljenih kamer na pametnem telefonu in po proučitvi zgoraj navedenih značilnosti, boste lahko brez težav ugotovili potreben dizajn. Glavna stvar - vedeti, za kakšen namen ga boste uporabljali, upoštevali vaš proračun, določili možnost povezovanja kamere s pametnim telefonom. In lahko varno kupite napravo, ki jo želite.

  Sorodne publikacije