360-stopinjska kamera: Pregled modelov in funkcij

Preteklo leto je postalo mejnik za pripomočke, ki uporabljajo panoramsko tehnologijo. Tu si lahko ogledamo tudi virtualne naprave iz serije Oculus Rift CV1 in Vive iz NTS in VR iz PlayStationa. Toda kamera na trgu tudi ne utopi, in proizvajalci so predstavili sodišče uporabnike svojih odločitev za panoramske fotografije in video streljanje. Nekateri vladarji so še v fazi testiranja, drugi pa že čakajo na svoje kupce na policah trgovin.

Poizkusili bomo ugotoviti najbolj zanimive in privlačne rešitve v segmentu panoramskih kamer, ki se bodo spominjale tako začetnikov kot strokovnjakov na tem področju.

Kodak Pixpro SP360-4K

360 ° fotoaparat iz Kodkove maskote je bil predstavljen leta 2015 na mednarodni razstavi IFA, vendar se je na domačem trgu pojavil šele v začetku leta 2016. Ljubitelji izdelkov znamke bodo morali plačati za to približno 500 $. Sodeč po povratnih informacijah lastnikov in ob upoštevanju mnenja strokovnjakov v tej panogi, je 360 ​​° SP360-4K fotoaparat vreden svojega denarja, cena pa je povsem v skladu s razmerjem med ceno in kakovostjo.


Lastnik pripomočka bo prejel odlično gradnjo, varno zasnovo in seveda sposobnost za delo s panoramsko funkcionalnostjo v najvišji kakovosti (4K /Ultra HD). Glasnost fotografije je 3264 slikovnih pik na 3264 slikovnih pik, video v skeniranju pa je 1920 x 1080 slikovnih pik (30 sličic na sekundo).

Posebne lastnosti pripomočka

360-stopinjski fotoaparat SP360-4K podjetja Kodak je postal živčen vodja v segmentu pripomočkov za ekstremno fotografiranje GoPro.Značilnosti naprave so zelo impresivne: matrika 16 MP, fizična velikost 1/2, 33 ", standardizirana zaščita pred vlago IP5X in zunanji vplivi IP6X. Naprava lahko pade z višine do dveh metrov in je sploh ne opazite


Pripomoček ima vgrajen wi-fi modul in se lahko enostavno sinergira z mobilnimi napravami. kar pomeni, da fotoaparat SP360-4K (360 °) na Androidih in iOS deluje tiho. Oh, naprava v celoti podpira NFC protokole, omogoča delo z zunanjimi SD karticami in poveže kamero z osebnim računalnikom /prenosnim računalnikom.Zadržanje baterije (1250 mAh) je dovolj za 160 minut videa, ki je prav tako navdušujoč.
Še en ekstremni predstavnik "Nikonovih" ljubiteljev aktivnega življenjskega sloga: za razliko od prejšnjega modela lahko ta pripomoček snema ne samo panorame, temveč tudi video vsebino v sferičnem pomenu, in ne vsak 360 ° fotoaparat lahko to stori. Pregled je pokazal, da naprava tudi tiho deluje z izjemno visoko ločljivostjo 4K (Ultra HD). Prisotnost elektronske stabilizacije bo odpravila vibracije med snemanjem, tresenjem in nepotrebnim hrupom.
Nikonov fotoaparat s 360 stopinjami ima odlično zaščito za telo, ne privijači se z višine do dveh metrov, prav tako pa tudi prah in umazanija. Poleg tega lahko s pripomočkom plavate na globinah do 30 metrov in fotografirate v vročini ali pozebi. Cena v fotoaparatu, čeprav ugrizne(približno $ 650), vendar se lahko stroški popolnoma uravnotežijo glede na "ceno /kakovost".

Bublcam

Ta kamera (360 °) je zanimiv in izjemno simpatičen primer novih tehnologij. Pripomoček ima sferično obliko, ki se nahaja okoli oboda očes leč, od katerih ima vsaka širokokotni zajem 190 stopinj.
Odločitev je nova in precej izvirna, uporabniki pa jo dojemajo na različne načine. Kdo je všeč novost - "kolobok", in nekdo raje običajne "škatle". Kljub temu je očitna prednost pripomočka dejstvo, da se obstoječe oči zlahka spopadajo z nestandardnim snemanjem. 360 ° Bublcam kamera lahko snema vsebino v sferični koordinati (720 stopinj), to je 360 ​​na osi X in enako v osi U. Lepljenje v panorami poteka samodejno, kjer je uporabniku zagotovljen končni rezultat fotografije ali video vsebine, kar je zelo primerno za tiste, ki ne more čakati, da bi videli sadove svojih del, tako bodo tudi začetniki cenili ta trenutek. Fotoaparat je opremljen s pametno matrico, ki z lahkoto obvladuje ultra visoko prelivanje pri 38403840 na px za fotografijo in v 1440 do 1440 px za video pri 30 sličicah na sekundo. Poleg tega je na krovu prisoten kompetentni merilnik pospeška, ki vam bo pomagal odpraviti pretirano hrupnost, vibracije in kakršno koli popačenje.

Značilnosti fotoaparata

Razpoložljivost brezžičnega modula WiFi omogoča sinhronizacijo z mobilnimi platformami Android in iOS. Kot dodaten bonus je vključevanje v socialna omrežja (Facebook, Twitter) za takojšnjo pošiljanje posnetih vsebin na njihovo stran. Polnjenje baterijebaterija (1560 mga) bo trajala nekaj ur gostega dela, kar je precej spodoben kazalnik za tovrstne naprave. Vse to tehnološko spremljevalno in kakovostno "polnjenje" bo stalo okoli 650 dolarjev, vendar ne boste obžalovali veliko porabljenega denarja. Številni odgovori na specializirane forume, navadne uporabnike in strokovnjake, se večinoma slišijo pozitivno. Veliko ljudi je imelo rad nenavadno obliko fotoaparata in njegove impresivne zmogljivosti. V vsakem primeru je pripomoček vreden svojega denarja in s prekomernim delom.

Sorodne publikacije