Pametni telefon Nokia 1030: pregled, specifikacije, opis

Ni verjetno, da bo v Rusiji vsaj ena oseba, ki ni slišala za mobilne telefone Nokia. Tudi po tem, ko so vse pravice za finsko blagovno znamko prešle na ameriško podjetje Microsoft, oboževalci teh naprav ne potrebujejo gadgetov drugih proizvajalcev. Trenutno je veliko telefonov Nokia. Med njimi so tako proračunski pametni telefoni kot tudi tisti, ki so v srednji kategoriji. Razlika med sodobnimi modeli tega podjetja je velika raznolikost barvnih shem stavb. Mladi so z navdušenjem sprejeli tako odločitev. Seveda proizvajalec ni opustil klasičnih možnosti bele in črne. Pogosto jih izberejo ugledni ljudje. Toda za tiste, ki ljubijo pozitivne, so modri, oranžni, zeleni in rumeni vzorci. To barvno raznolikost najdemo v linijah Asha in Lumia. Proizvajalec v zimskem letu 2014 ni izdal novega modela Nokia 1030 XL Dual Sim. Katere funkcije ima ta pametni telefon? V članku bomo podrobneje razpravljali o njegovih značilnostih. Bralci bodo tudi izvedeli, katere pogoste napake se lahko pojavijo pri nakupu pripomočka Nokia.

Paket

Opis naprave Nokia 1030 XL Dual Sim Začnimo s pregledom kompletov paketov in dodatkov. Telefon pakirajte v blagovno znamko. Njena oblika je drugačna v igrivi slog, ki kupce konfigurira za pozitivno. Na sprednji strani je nekaj fotografij naprave. Tukaj je imepametni telefon

Ne ustavljajmo se dolgo na škatlah, ampak poglejmo notranjost. Obstaja standardna oprema. Vključuje: telefon, baterijo, dokumentacijo (navodila, potrdilo, garancijski list), vhodne slušalke in polnilnik. Dodatna oprema ni zagotovljena s strani proizvajalca. Kupiti bodo morali ločeno. Na primer, pri izbiri primerov ne bo nobenih težav. Predstavljeni so v širokem asortimanu. Nakup pomnilniške kartice je tudi lahek, naprava podpira skupni format - mikro-SD.

Oblikovanje

Nokia 1030 XL Dual Sim - model, ki izgleda kot linija Lumia. Ohišje ima jasno, pravokotno obliko. Kot material za zadnji pokrov se izbere polikarbonat. Iz krožnega križišča je proizvajalec popolnoma zavrnil in to vizualno poveča velikost telefona. Fizične mere ohišja: 141h78h109 mm. Pokrov baterije je narejen tako, da njegove stranske površine ustvarijo poseben okvir za sprednjo ploščo. To nekoliko oživlja temno barvo.

Mehanski kontrolni ključi so narisani na eno stransko stran - desno. Tu sta glasnost "rocker" in gumb /zaklepanje. Na sprednji strani Nokia 1030 je nadzorna plošča. Standardizirana je - tri tipke na dotik. Odgovorni so za naslednje funkcije: vračanje, iskanje in meni. Ravno nad ploščo je velik zaslon. Nad njim je poleg zvočnika nameščena tudi senzorja in objektivna čelna kamera. Proizvajalec ni pozabil logotipa, zato bo mogoče zlahka prepoznati znamko Nokia. Registracijazadnji pokrov ni izjemen. Tu so vsi elementi razvrščeni po standardni shemi. V zgornjem delu sta bliskavica in glavna kamera, spodaj - podolgovata luknja izvirnega zvočnika.

Sestavljanje

Zgled modela Nokia 1030 XL Dual Sim je monoliten v pregledu. Ta občutek ustvarja dejstvo, da stranske stranice zadnjega pokrova dosežejo sprednjo ploščo. Vendar pa to ni tako. Model baterije je odstranljiv, zato so ga razvijalcem omogočili dostop. Pokrov ni tako lahek, kot bi bilo zaželeno, toda navajanje na to bo enostavno. Če ga zgrabite z leve, potem bo hitro podlegel. O kakovosti zbirke ni nobenih pripomb. Pri testiranju se je naprava pokazala na dobri strani. Ni bilo nobenih prask, zaostankov in drugih tujih zvokov. Seveda, to zadovoljen ljubitelji blagovne znamke. Tiste stranke, ki še niso uporabljale pametnih telefonov Nokia, se bodo morale navaditi na obliko primera. Zaradi pomanjkanja krožnih križišč je treba napravo nadzorovati z dvema rokama.

Zaslon

V napravi Nokia 1030 so značilnosti zaslona precej vredne. Čeprav je, po mnenju mnogih uporabnikov, s 5-palčno diagonalo dovoljenje lahko še več. V tem modelu je omejena na 800x480 px. Seveda to vpliva na raven podrobnosti slike. Ne bo zadovoljil uporabnikov in gostoto slikovnih pik, je le 187 ppi. Čeprav "kvadrati" niso vidni s prostim očesom, to še vedno vpliva na jasnost.

Nedvomna prednost prikaza je matrica IPS. Ta tehnologija trenutno velja za eno najboljših. ŠirokoKoti gledanja, globoke barve - vse to lahko cenijo lastniki modela Nokia XL Dual Sim RM-1030. Globina barve je 24 bitov. Zaslon lahko prikaže več kot 16 milijonov odtenkov. Prednosti vključujejo prisotnost senzorjev bližine in zunanje razsvetljave. S slednjimi se stopnja svetlosti samodejno prilagodi, kar vam omogoča, da na pametni ulici udobno uporabljate tudi na soncu. Seveda obstajajo bleščanje, vendar so informacije na zaslonu lahko berljive. Senzor bližine osvobodi uporabnika pred neskončnim zaklepanjem telefona. Med klicem je dovolj, da napravo samo dvignete do ušesa in se samodejno blokira. Oblikovali so ga razvijalci in zasuk zaslona. Ko je ta možnost aktivirana, se preklop načina samodejno izvede, ko se spremeni naprava.

Kamera

Kamera Nokia 1030 ne morete poklicati na močno stran, vendar ne pripadajo šibkim. Glavni je zasnovan na 5-megapikselni matrici. Z njegovo pomočjo lahko dobite fotografije z največjo ločljivostjo 2592x1944 px. Spremembe velikosti zagotavljajo razvijalci v nastavitvah programa. Slaba osvetlitev ne bo ovira pri ustvarjanju nepozabnih posnetkov. V tem primeru priporočamo uporabo bliskavice LED. Deluje v treh načinih: samodejno, izklopljeno in trajno omogočeno. Če želite povečati predmet, lahko uporabite digitalni zoom (4X). V nastavitvah programa je na voljo veliko pomembnih možnosti. Treba je omeniti, da razvijalci niso pozabili na samodejno ostrenje, ki omogočaPoskrbite, da bo slika čim jasnejša in podrobnejša. Obstaja tudi definicija osebe, ravnovesje beline, panorama in še več.
Glavna kamera deluje tudi v video načinu. Snemanje se izvaja s hitrostjo 30 sličic na sekundo. Kakovost valjev je povprečna. Ločljivost - 640x480 px. Sprednja kamera je veliko slabša od glavnih funkcij. Uporablja 2-megapixel senzor. Največja ločljivost fotografij je 1886x1061 px. Celphs seveda ne gre dobro, ampak za komunikacijo preko videa so njene zmogljivosti povsem sprejemljive.

Uspešnost

Glavno merilo za izbiro pametnega telefona je raven učinkovitosti. To ne kažejo samo lastnosti procesorja, temveč tudi količina RAM-a. Poglejmo, kaj je "nadev" uporabil Nokia XL Dual Sim RM-1030 razvijalci. Najprej pozornost, namenjeno naprednim uporabnikom - čipu. Ta model uporablja procesor MSM8225 za dve jedri znamke Qualcomm. Kaj to daje lastnikom? Načeloma pametni telefon z vsemi dnevnimi nalogami dobro deluje. Vendar pa je treba opozoriti, da črta Snapdragon S4 Play procesor je le 32 bitov. 64-bitni sistem se zdaj pogosto uporablja, kar nakazuje, da bodo uporabniki naleteli na nekatere omejitve. Največja frekvenca, na katero se povečujejo računalniški moduli, kaže tudi na slabo delujočo platformo. Je samo 1000 MHz. Glavni procesor deluje v povezavi z grafično kartico Adreno 203. Skromne značilnosti označujejo tudi "RAM". V tem modelu je 768 MB. Vgrajen pomnilniksamo 4 GB. Lahko ga razširite na 32 GB z uporabo micro-SD pogonov.

Operacijski sistem

Najzanimivejše vprašanje, ki so ga uporabniki postavili v svojih pregledih, je, kateri operacijski sistem temelji na napravi Nokia 1030 XL Dual Sim. Omeniti velja, da uporabniki ne bodo več videli čiste različice sistema Windows Phone. Ta pametni telefon uporablja programsko opremo Nokia X Software Platform 1.1. Kaj predstavlja? Združevanje dveh priljubljenih "operacij" - "Android" in Windows Phone. Ikone na namizju imajo standardni videz. Če je potrebno, lahko uporabnik spremeni svojo velikost in barvo. Če kateri koli program ni primeren, ga je mogoče zlahka izbrisati. Poleg teh funkcij so razvijalci na začetnem zaslonu namestili pripomočke. Nadzorna plošča ima podobne nastavitve za naprave Android. Tu lahko izberete glavno kartico SIM, vključite /izključite brezžične vmesnike, aktivirate način letenja in še več.

Baterija

Kakšna je zmogljivost baterije Nokia 1030? Proizvajalec je v tem pripomočku uporabil baterijo v višini 2000 milliamp na uro. Vrsta po kemijski sestavi - litijev ion. Poglejmo si njene možnosti.
 • Čas pripravljenosti - 720 ur
 • Čas pogovora - 13-16 ur
 • Pri uporabi Wi-Fi - 6 ur
 • Način predvajanja glasbe - 37 ur.
 • Te značilnosti omogočajo uporabniku štetje do dveh dni z enim polnjenjem. Glavna pomanjkljivost je pomanjkanje nastavitev za varčevanje z energijo, zato ni potrebno odveč kupiti prenosne baterije (Power Bank). Telefon lahko polnite kot polnilnik v omrežju in za telefons kablom USB.

  Težave z opravilom: običajne napake

 • Če se naprava Nokia 1030 ne vklopi, vam ni treba hiteti v servisni center. Najprej morate preveriti stanje baterije. Če je izpraznjen, ga boste morali povezati z omrežjem in počakati nekaj minut. Po tem priporočamo, da gumb za vklop /izklop pritisnete 5-10 sekund. Če telefon ne kaže znakov življenja, potrebujete pomoč strokovnjaka. Razlogi za to razčlenitev so resnično veliko. Lahko povzroči motnje v delovanju, omoči napravo, padec napetosti med polnjenjem in neustrezno rokovanje.
 • Če telefon ni več videl kartice SIM, morate najprej izključiti težave, povezane z njo. To storite tako, da vzamete drugo napravo in vanj vstavite kartico. Če vse deluje, je razlog v napravi. V tem primeru je priporočljivo, da se nemudoma obrnete na servisni center, ker sam ne odpravi škode. Masters bo diagnosticiral in našel napako. Če morate zamenjati katerikoli del, to storijo brez odlašanja. Na primer, Nokia 1030 XL Dual Sim bo stala približno 1000 rubljev, vendar je treba upoštevati, da se deli pogosto ne postavljajo na novo, ampak se uporabljajo, vendar lastnik opozarja.
 • Če uporabnik ne more poslati sporočila iz telefona, je treba najprej preveriti številko centra za sporočila. O tem se lahko seznanite pri omrežnem operaterju. Če je vse pravilno vneseno, se lahko v programski opremi pojavijo težave. Najpogosteje je za to težavo potrebna spremembaprogramske opreme telefona.
 • Zaključek

  Tako se je zaključil pregled Nokia XL Dual Sim RM-1030. V zaključku bomo povedali, da strošek približno $ 200 telefona ni zelo upravičen. Najverjetneje bo le prosim oboževalce blagovne znamke. Trenutno so proračunski pametni telefoni drugih proizvajalcev veliko bolj funkcionalni in še močnejši, tako da izbira ostaja za vas.

  Sorodne publikacije