Pametni telefon Nokia E63: opis in funkcije

Telefon Nokia E63 se je na trgu pojavil pred skoraj 10 leti, proizvajalec pa ga je postavil kot bolj dostopen analog poslovnega modela E71. Slednje je imelo veliko zanimivih in pomembnih prednosti v smislu materialov in "polnjenja", vendar so skromni kazalniki prodaje prisilili blagovno znamko, da je sprostila nekaj velikega, da bi poplačala razvoj te smeri. Oblika QWERTY telefonov se ne razlikuje v velikem številu modelov kot tudi pri različnih proizvajalcih. "Nokia", "Samsung" in preko proračuna "Alcatel" z "muhami" - to so vse blagovne znamke. Torej sprostitev vsakega modela, in zlasti "Nokia E63", se zaznavajo s strani pripadnikov te oblike dejavnik kot pomemben dogodek. Poskušali bomo razumeti, kaj se je izkazalo za glamurozno znamko in dober pripomoček v današnji realnosti.


Oglejmo si QWERTY telefon Nokia E63. V članku bomo obravnavali značilnosti modela, njegove prednosti in slabosti. Naprava je redko na voljo v prodaji, vendar je še vedno mogoče kupiti na območju 4-6 tisoč rubljev na dražbah, specializiranih forumih, namenjenih redkim pripomočkom.

Videz

Dimenzije ohišja Nokia E63 in njene stilistike neposredno kažejo na to, da je znamka poskušala narediti pripomoček čim bližje premijski različici E71. Izkazalo se je, da je model skoraj enak glede na zunanjost, vendar nekoliko debelejši od njegove plemenite sestre. Zato držanje v rokah ni tako priročno kot E71.
Nokia E63 je na voljo v treh barvnih rešitvah - temno modri, črni in rdeči.Prva in druga možnost sta bolj miren in bolj primeren za resne uporabnike, slednji - živahni in izraziti - le najdba za čudovito polovico človeštva.


Zbiranje

V zbirki ni nobenih zahtevkov. »Nokia E63« je kljub svojemu proračunskemu položaju presenetljivo visoko kakovostna. Na primeru ni razpok, vrzeli, pa tudi zaostankov in šivov. Sodeč po opisu "Nokia E63", je glavni konstrukcijski material mehka plastika. Žametna površina praktično odpravlja zbiranje prahu in prstnih odtisov, in če se pojavijo, se zlahka obriše z vlažno krpo ali prtičkom. Pokrov, pod katerim se skriva sedem kartic, zanesljivo sedi v utorih in za njegovo odstranitev potrebujejo bodisi dobre nohte, bodisi posebno orodje. Na splošno klic telefonski proračun ali slabše kot metanje ven preprosto ne vrne jezik. "Nokia E63" je videti kot kopija serije E71, vendar je precej vredna in blagovna znamka očitno ni shranila na materialih primera.

Vmesniki

Na levi strani lahko vidite mikro USB izhod, ki je namenjen sinhronizaciji naprave z računalnikom. Tu je reža za mikro SD kartico. Oba izhoda sta pokrita z zavihki, zato se prah in umazanija ne zbirajo.
Na dnu je priključek za polnilnik in na vrhu - vrsta avdio izhoda mini 35 mm za slušalke. Slednji je zaščiten s škripcem, vendar ni pritrjen na ohišje, zato ga je zelo lahko izgubiti, še posebej, če pogosto poslušate glasbo v slušalkah. Ohišje ima tudi luknjo za trak, vendar navrat takšne naprave ne nosijo več, in visi na roki ne bodo dodali lepoto.
V zgornjem sprednjem delu lahko vidite majhen senzor svetlobe, dinamiko predvajanja in logotip blagovne znamke proizvajalca. Žal sprednja kamera ni na voljo tukaj. Zadaj je zadnja kamera z 2 milijoni slikovnih pik z bliskavico in senzorjem bližine.

Zaslon

Naprava je dobila za svoj čas dobro matrico s prevračanjem 320 x 240 pik, kar je dovolj za 24-palčno diagonalo. Zaslon prikazuje 16 milijonov barv, slika na izhodu se izkaže za lepo in bolj ali manj naravno.
Zaslon je opremljen s filtrom proti bleščanju, tako da so podatki do skrajnosti več kot polovica berljivi. Toda pod neposrednimi sončnimi žarki na žalost vse bledi in zaslon moraš pokriti z dlanjo ali iskati senco. Na rednih nastavitvah lahko zaslon sprejme do 8 uporabniških linij in do 3 besedila storitve. Nastavitve imajo tudi naprednejši način za ljudi z dobrim vidnim poljem - do 14 vrstic. Izbrana pisava je bolj ali manj pametna, zato so vsi podatki dobro sprejeti in berljivi. Koti gledanja na sprejemljivi ravni, toda tudi z minimalno navpično naklonostjo barve, hitijo v ples in ne omogočajo ničesar razstaviti. Medtem ko horizontalna sprememba kota praktično ne vpliva na vizualizacijo.

Tipkovnica

Za razliko od zunanjosti je tipkovnica Nokia E63 bistveno drugačna od starejše sestre E71. Tukaj imamo dodatne gumbeObmočje "Vesolje" in na splošno povečanje velikosti ključev. Uporabniki na to pustijo dvoumne pripombe.
Po eni strani, da, lažje je delati kot veliki gumbi, še posebej, če vnesete dve roki. Po drugi strani pa je debelina E71, ki se je znatno povečala v primerjavi z E71, na eni strani naredila nadzor nad E63 manj neprijetno. Kljub temu se hitro navadite na tipkovnico, nelagodje izgine že na drugi ali tretji dan uporabe. Prav tako je treba omeniti, da se je veliko uporabnikov pritožilo zaradi osvetlitve ozadja delovnega območja. Uresničeno je samo grozno. Zgornji del tipkovnice je še vedno nekako viden v temi, toda vse, kar je nižje od nivoja QWERTY, se začne na ne in spodnja vrstica s "Preskoči" sploh ni označena. Tu imamo torej očitne prihranke, skupaj s tehničnimi napakami.

Zmogljivost

Delovanje procesorja ARM11, ki deluje na 369 MHz, ustreza hitrosti (za platformo Symbian). Vgrajeni RAM je samo 128 MB, vendar je za platformo Simbian dovolj.
Vmesnik teče gladko in brez zamud, lokalni programi pa se izvajajo zelo hitro, ne zaostajajo in ne razmišljajo »brez očitnih razlogov. Kar zadeva programsko opremo za igre, zahtevne in "težke" igrače za platformo preprosto niso na voljo. Tako da vsi programi tudi brez težav in poravnav na FPS.

Natančneje za dani oblik faktorja programa, kot sta "Watsap" ali "Vyber", ki omogoča, da popolnoma cenimo lepoto mehanske tipkovnice, ne upočasnite in delajtepo potrebi. V tem primeru je stabilnost v veliki meri odvisna od nameščene sim kartice, kot tudi izbranega mobilnega operaterja: povezava je dobra - ni zaostajanja, slabih - zavore in opornice.
Shranjevanje uporabnikov podatkov ustreza pogonu velikosti 110 MB. Takšne količine očitno niso dovolj za celo najbolj malmalskoy potrebe, tako da brez zunanje pomnilniške kartice ne more storiti brez. Naprava podpira SD kartice do 8 GB, kar pa bi moralo zadostovati za glasbo in zbirke fotografij. Prav tako je treba opozoriti, da funkcija omogoča "vročo" zamenjavo pomnilniških kartic, kar je v nekaterih primerih koristno.

Avtonomija

Zato so telefoni Nokia vedno znani, zato je dolgo življenjska doba baterije. Naš anketiranec ni postal izjema. Baterija v "Nokia E63" litij-polimerni obliki za 1500 mAh (indeks BP-4L).
Pri povprečni obremenitvi - glasba, klici, SMS, igrače in internet - baterija traja štiri dni. Tak kazalnik lahko zavide vsakemu pametnemu telefonu na platformi Android. Seveda, funkcije slednjega v E63 ni, vendar je naloga malo drugačna.
Ena žlica katrana v bateriji je dolgotrajno polnjenje. Potrebno je nekaj štiri ure. Torej je v tem primeru bolje pustiti telefon vklopljen ponoči, moč krmilnika moči pa je nelogična, požrešnost ali druge težave.

Če povzamemo

, je Nokia E63 klasičen "klicatelj" v QWERTY obliki. Kakovost komunikacije v telefonu je odlična, če se naročnik nahaja na recepciji. Nekakosej ali prekinitev med pogovorom z naročniki ni posledica napake naprave. Pripomoček v celoti razkriva svoj potencial v SMS sporočilih, kot sta "Watsap" ali "Vybera". Dobro zadnje je dobilo kvalitativno prilagoditev pod platformo "Simbian", zato se težave z uporabnostjo praviloma ne zgodijo. Na splošno se je izkazalo, da je celoten model uspešen, denar, ki ga vlaga, pa ga odraža z obilico. Če ste utrujeni od spraševanja za Android-Brother in senzor brez zmrzali, potem je "Nokia E63" dostojno možnost.

Sorodne publikacije