Xiaomi Mi Mix Smartphone - pregledi, specifikacije in značilnosti

Napredek pri oblikovanju pametnih telefonov je bil zavajan. Če uporabljate Apple kot industrijski kazalnik, potem imajo tri generacije iPhonea enako obliko telesa. Samsung ni izdal oblikovanja od Galaxy S5, oziroma od leta 2014. Tudi Googlov prvi pametni telefon ni pokazal nič pomembnega. Vendar pa vsi v industriji niso zadovoljni s statusom quo. Alternativni pristop k oblikovanju pametnih telefonov je bil izpostavljen tveganju uporabe na Kitajskem, kjer je Xiaomi predstavil osupljiv model oblikovanja, ki je presegel svoje konkurente z razmerjem zaslona in sprednje plošče.


Konceptualni telefon se prodaja po izjemno nizki ceni. Xiaomi Mi Mix, odvisno od konfiguracije, je $ 510-590. Model vključuje idejo kitajskega proizvajalca o prihodnosti komunikacijskih naprav. Je to res dobra ideja?

Prihodnji model

Glavne možnosti oblikovanja za današnje telefone temeljijo na modelu iPhone, ki je izšel leta 2007. To je bilo skoraj 10 let, vendar je ta naprava še vedno uporablja kot merilo za sodoben pametni telefon. Zaslon se nahaja v sredini s simetričnim okvirjem od zgoraj in spodaj. Večina komponent sprednje plošče se nahaja zgoraj: zvočnik, senzor svetlobe in brezkontaktni senzorji (kasneje so dodali sprednjo kamero). Spodnji del se uporablja za gumbe ali sploh ne. Zaslon je edini uporaben element na sprednji strani telefona. Zato je vse, kar ni piksel, prazen prostor. Okvirji so potrebni za komponente, tako znotraj kot znotrajin na zunanji strani pametnega telefona. Če pa za njih najdete drug kraj, lahko povečate zaslon.


To je ravno to, kar je kitajsko podjetje skušalo storiti. Pametni pametni telefon Xiaomi Mi Mix brez koncepta, ki temelji na povratnih informacijah lastnikov, ponovno premisli, kako oblikovati mobilne telefone. Vse njegove komponente so bile premešane v imenu maksimiranja površine zaslona in odstranjevanja praznega prostora. Sprednja kamera in senzor svetlosti sta se premaknili na dno ohišja, senzor za prilet in zvočnik pa sta zamenjala visokotehnološka notranja rešitev.
Govornik
Če naredite genealogijo oblikovanja Mi Mix, bodo Sharpovi pametni telefoni zagotovo tam. Leta 2014 se je pojavil Sharp Aquos Crystal, ki mu sledita Sharp Aquos Xx in Aquos Xx2. Japonsko podjetje se je soočilo s podobnimi težavami, vendar so se odločili drugače. Sharp je uporabil zvočnik s konično prevodnostjo. Kasneje pa se je odpovedal tej zamisli. Nato je povečal zgornji okvir in uporabil običajen zvočnik. V najnovejši različici Aquosa pa se zdi, da je proizvajalec na splošno opustil svoj vrhunski dizajn. Govornik je glavna utemeljitev za zgornjo mejo in je popolnoma izginil v Xiaomi Mi Mix. Vir zvoka je znotraj naprave. Namesto da bi postavili zvočnik na drugo stran zaslona, ​​je podjetje pripravilo konzolno piezoelektrično keramično akustično tehnologijo. Kaj je to? Piezoelektrična keramika je komponenta, ki pretvarja električno energijo v mehansko. Konzola je palica, pritrjena na piezoelektričnik kot resonančni ojačevalnik, povečuje vibracije.Vsa ta mehanska energija se prenaša na kovinski kovinski okvir telefona, ki vibrira in ustvarja zvok.
Uporaba notranjega podvozja pomeni, da zvok ni tako lokaliziran kot v dinamiki. Torej preprosto položite uho na zgornjo četrtino zaslona spredaj ali zadaj. Pri normalni glasnosti se zvok sliši samo v bližini. Zunaj bo lahko slišal pogovor v tihi sobi, vendar ne v hrupnem prostoru. Pri maksimalni glasnosti postane ta zvočnik preglasen. Hkrati pa se začnejo čutiti vibracije s silo, ki je približno enaka taktilni povratni informaciji. V praksi deluje odlično in je odlična rešitev za sodoben pametni telefon. Zvok ni gluh, kot v telefonu, vendar njegova kakovost ustreza vrhunskim modelom. Pomembno je opozoriti, da naprava močno vibrira pri maksimalni glasnosti. Ljudje ustvarjajo manj glasovnih klicev, zato je predanost vrhu telefona posebej za ta namen manj pomembna. Raztopina Xiaomi skoraj popolnoma odstrani mrtvi prostor. Na dnu pametnega telefona je tradicionalni zvočnik.

Senzor približevanja

Standardni infrardeči senzor za zaznavanje obraza med telefonskim klicem je prav tako odstranjen. Ko je zaslon pritisnjen na uho, gumbi niso pritisnjeni. V Mi Mixu se namesto infrardečega senzorja uporablja ultrazvok, ki se nahaja za zaslonom. Deluje odlično in ne zavzema dragocenega prostora.

Sprednja kamera

Ta oblikovni element je postal taka nekonvencionalna rešitev. Kamera je na dnuv desnem kotu. To spominja na rešitev, ki je bila uporabljena v Dell XPS 13. V obeh primerih so koti gledanja v običajnem položaju ostri. Toda za razliko od prenosnega računalnika lahko pametni telefon samo prevrne. Vsakič, ko je kamera aktivirana, se uporabniški vmesnik samodejno obrne.

Zaslon

Ker je Mi Mix zmanjšal širino zgornjih in spodnjih okvirjev, se je v primerjavi s pametnimi telefoni podobne velikosti povečala diagonala zaslona. Zaslon ima razmerje 17: 9 z ločljivostjo 2040 x 1080 slikovnih pik. Po mnenju proizvajalca pa bo, če odštejemo navigacijske gumbe, enaka 16: 9.
Še ena edinstvena značilnost zaslona Xiaomi Mi Mix, glede na povratne informacije uporabnikov, so zaobljeni vogali. Razširitev zaslona na robove telefona je omogočila žrtvovanje nekaj nebistvenih slikovnih pik. Ampak izgleda osupljivo in preprečuje oči. Večino časa zavzamejo statusne in navigacijske črte in tudi če niso, se izgubi le nekaj slikovnih pik. Ker veliko elementov na sprednji plošči ni bilo mogoče zavrniti, je zaslon prevzel skoraj ves prostor. Xiaomi se je odločil ostati na zelo velikem 64-palčnem zaslonu. Ta velikost, skupaj z ločljivostjo 1080p, ne omogoča neverjetne gostote slikovnih pik pri večini telefonov Android. V Mi Mixu je ta številka 362 t /inch. To je več kot iPhone 7 in izgleda odlično. Mnenja o Xiaomi Mi Mix 128GB kažejo neprijetnosti zaradi tako velike velikosti. Nedvomno je, zahvaljujoč minimalnemu zaključku, samo velikost Nexusa 6, vendar se je hvalila tudi z žepi. Po mnenju mnogih je to omejitev velikostižepne naprave. Čeprav privlačnost verjetno ni cilj konceptualnega pametnega telefona. Bolj običajna velikost primera (na primer 55 ") bi bila bolj prijetna.

Samodejni senzor svetlosti

Zunanji senzor nivoja svetlobe se premakne tudi na dno telefona. Uporabniki niso imeli nobenih slabosti. Čeprav roka včasih prehaja preko senzorja, se svetlost spreminja precej počasi. Zato začasna senca ne vpliva nanj. Okvir zaslona na straneh je ozek kot pri drugih telefonih. Zaslon Xiaomi Mi Mix, ki temelji na povratnih informacijah uporabnikov, se selektivno odziva na dotik. Tudi če pametni telefon trdno stisnete v dlan, se zaslon na dotik odziva le na prste. Vendar pa je zgornji del naprave, nenavadno dovolj, brez take selektivnosti. Zato bodite previdni, če telefon ostane v ležečem položaju.

Keramični korpus

Nekateri se bojijo, da bo zmanjšanje okvirja na nek način povzročilo večjo krhkost naprave. Kot skoraj vsak pametni telefon je njegova sprednja plošča od roba do roba stekla. Če pade, se bo verjetno pokvarilo. Vendar to ni povezano z lokacijo LCD zaslona. Po ocenah je Xiaomi Mi Mix lomljiv kot drugi telefoni, ne zaslon, ampak popolnoma keramični trup. Zadnja stran, stranice, vogali in gumbi so izdelani iz masivnega keramičnega materiala. Po Xiaomi je ta material gostejši od stekla. Zato je manj nagnjena k praskam. Seveda, popolnoma stekleni telefon ni standard - kovina bi bila veliko trajnejša. Večina modernegaElektronika ni namenjena padcu, vendar je prehod na kovino (zaradi bolj sofisticirane radijske tehnike) vreden. Še en velik proizvajalec telefonov s stekleno zadnjo ploščo, Samsung, uporablja vsaj kovinsko podvozje. Ampak Mi Mix celo strani in vogali so keramike. Ali bo pametni telefon odpovedal po prvem padcu, kot jed? Z vidika taktilnih občutkov je težko opaziti razliko med keramiko in steklom - to je trdna, gladka, sijajna, hladna površina. Tako bela kot črna Xiaomi Mi Mix 4 /128GB, kot odziv, se z lahkoto pokrijejo z odtisi. Trda kovinska zadnja platnica bi bila odlična za mnoge uporabnike.

Varnost

Zaslon ni pustil prostora za bralnik prstnih odtisov. Zato se nahaja za njim. Ta oblika je postala običajna za LG in Googlove telefone v zadnjih nekaj letih, vendar je v Mi Mixu veliko bolj neprijetno. Pomanjkljivost povratne namestitve je, da je pametni telefon vedno treba uporabiti za odklepanje. Normalno je, če ga izvlečete iz žepa, toda ko stoji na mizi, ga mora vzeti v vaše roke. Google in LG to nevšečnost odstranita iz funkcije Smart Lock. Namesto, da bi bili trajno blokirani, se pri tem upoštevajo številni dejavniki. Telefon lahko na primer nastavite tako, da bo na voljo na določenih mestih, na primer doma ali v pisarni ali ko je povezan z določeno napravo Bluetooth. Zaradi tega je delo pri mizi lažje. Vendar pa je pomembna sprememba platforme za Xiaomi Android privedla do dejstva, da Smart Lock na Mi Mixu ne deluje. Zaradi tega uporabite bralnik zadnjih odtisovPrsti postanejo boleči za tiste, ki večino časa delajo za mizo. Ko sporočilo prispe, ga ne morete videti - morate vzeti telefon in ga odkleniti.

Uporabniški vmesnik

Android 7.0 je omogočil učinkovitejšo uporabo velikega zaslona s funkcijami, kot sta delitev zaslona in prilagodljivo prilagajanje na ravni uporabnika. Za 6,4-palčni Mi Mix se zdi, da gre za naraven prehod na bolj udobno različico operacijskega sistema. Vendar pa pametni telefon ima samo šesto različico. Zato je veličasten velik zaslon brez številnih možnih aplikacij. Uporabniški vmesnik je na voljo v dodatku MIUI 8. To je precej edinstvena aplikacija, ki se prekriva z mnogimi različicami in napravami Android OS. MIUI 8 podpira modele, ki se začnejo z izdajo Xiaomi Mi 22012 leta. Ker je vmesnik zasnovan za delo s starejšimi različicami operacijskega sistema, je omejen na funkcionalnost sistema Android 5.0. Kot bi lahko pričakovali, obstaja veliko stvari, ki bi morale biti tam. Na primer, ni funkcije neposrednega dostopa, ki zapolni pogovorno okno Share Contacts v dodatku za aplikacijo. Omenjeno pametno zaklepanje ne deluje, kar resno zmanjšuje koristi bralnika prstnih odtisov. Prav tako ni podpore za več uporabnikov.
Pregledi fragmentarnega pametnega telefona Xiaomi Mi Mix negativno ocenjujejo pomanjkanje razširljivosti uporabniškega vmesnika. Za 64-palčni telefon je obseg namizja ogromen. Vse svoje programe si lahko ogledate na velikem zaslonu - namesto tega se njihove ikone preprosto povečajo. Zdi se, daVmesnik je namenjen uporabnikom s slabim vidom. Xiaomi je posegel tudi v način prikaza sporočil na zaklenjenem zaslonu, zaradi česar je veliko manj uporaben. Prikažejo se samo nova sporočila. Čeprav je vrstica za sporočila običajno kopirana. Če je telefon izklopljen, so sporočila prikazana samo enkrat, v naslednjih revizijah pa bo zaslon prazen. Kot ponavadi je MIUI iz iOS-a izposodil horizontalni seznam aplikacij in domači zaslon brez predala za aplikacije. Model je kitajski. Tudi po prehodu na drug jezik bo veliko vnaprej nameščenih aplikacij ostalo v kitajščini. Obstaja tudi veliko neaktivnih, na primer Mi Music in Mi Video. Vendar se je MIUI v 8. različici nekoliko izboljšal. Vrstica za obvestila je postala kot Android. Zdaj, po imenovanju, je vidnih nekaj stikal, nadaljnje povlečenje navzdol poveča število hitrih prilagoditev. Xiaomi je prav tako prepoznala potrebo po gostitelju vremenskega poročila in iskalnega polja. Dodane so nekatere funkcije Marshmallowa - podpora za sistem Android 6.0, ki deluje skupaj z nastavitvami iskanja. Mi Mix je prvi Xiaomi telefon z zaslonskimi navigacijskimi gumbi. Pred tem je bil ključ za strojno opremo obkrožen z dvema neoznačenima gumboma, s katerimi je bil uporabljen. Zaslonske tipke so označene in jih je mogoče na določenih mestih spremeniti. Čudno je, da podjetje še naprej vztraja, da ikona za klicanje nedavno uporabljenih aplikacij izgleda kot gumb menija. Seveda lahko zagotovi tako funkcionalno zmogljivost, vendar nobena aplikacija, vključno z Xiaomi, neima celozaslonski meni. V primerjavi z novo in razburljivo strojno opremo MIUI 8 zapusti neprijetno obleganje. Nadgradnja ni le estetsko nenavadna, nima veliko uporabnih lastnosti. Uporabniki, ki izberejo Android, pričakujejo, da jih bodo prejeli, in da ga ignoriranje, milo rečeno, ni pravilno.

Glavna kamera

Formalno, Mi Mix prihaja s kamero z 16 milijoni slikovnih pik, vendar ni nikjer v redu. Pri šibki svetlobi so fotografije zelo temne in v boljših pogojih se slika umazane. Brez laserskega AF. Zato je fokusiranje precej počasno. V primerjavi z Google Pixel in Galaxy S7 kamera Xiaomi Mi Mix pravi, da se klic ne ujema s telefonom tega razreda. Tudi nesrečni pametni telefon OnePlus 3 s poceni senzorjem izboljša sliko.

Performance

Pametni telefon je opremljen s 235 GHz čipom Snapdragon 821 s 4 ali 6 GB RAM-a. Procesor se ne razlikuje veliko od 820 modela, ki ga uporabljajo vsi večji proizvajalci. Zato so značilnosti Xiaomi Mi Mix povprečni trg. Snapdragon 821 se uporablja v storitvi Google Pixel. Toda v svojem modelu je proizvajalec nekoliko povečal svojo frekvenco. Hitrost pomnilnika in grafični procesor ustrezata standardnim modelom 2016. Geekbench 3 test daje 5803 bitov CPU, 60 bps pri T-Rex in 48 bps na Manhattnu za GPU, in Androidbench 5 - 22617 MB /s serijskih odčitkov in 5019 MB /s zaporednih pomnilniških vnosov. Veliki telefoni običajno prejmejo velike baterije. 4400 mAh je zelo dober v življenjskem testu baterije Xiaomi Mi Mix 256 GB. Po ocenah uporabnikov, naEno polnjenje pametnega telefona deluje 923 min (15 h 23 min).

Fantastičen pogled

Zmanjšanje okvirja Xiaomi Mi Mix 256GB pozitivno ocenjuje lastnike: vsak želi imeti velik zaslon v kompaktnem ohišju. Težko je trditi z zasnovo, v kateri vsaka sprememba (zvočnik, senzor bližine in prednja kamera) ne deluje nič slabše od tradicionalnih telefonov. Povečanje zaslona je povezano z veliko težavami, vendar je Xiaomi vse rešil. Rezultat je bil pametni telefon z bolj udobno obliko. Šokantno je, da je vse to naredilo podjetje, ki se pogosto in včasih upravičeno imenuje imitator. Mediji so celo prišli do sinonima za njo - "kitajska jabolka". Vendar pa je Xiaomi izdal izvirno in absolutno osupljivo napravo. Vendar pa nobena strojna oprema ne ogroža pametnega telefona. Razvojni cikel MIUI določajo poceni, poceni modeli. To je verjetno smiselno za domači kitajski trg, vendar vodi k dejstvu, da so naprave z visoko zmogljivostjo zmanjšane na najnižjo splošno raven. MIUI je enoten vmesnik, ki se mora izvajati na starejših različicah Androida. Kamera je dobra za poceni modele podjetja, ne pa tudi za trg vrhunskih pametnih telefonov. Toda na splošno imajo konkurenti nekaj, kar se lahko naučijo o tej napravi. Na ozadju iPhone 7 Galaxy S7 Google Pixel in drugih. Xiaomi Mi Mix je najboljši pametni telefon na trgu. Zato telefon res izgleda kot prihodnost mobilnih naprav (vsaj v smislu strojne opreme). Poleg tega so po ocenah cene na pametnih telefonih Xiaomi Mi Mix zelo privlačne. V osnovni konfiguraciji (4 GB RAM-a in 128 GB ROM-a) stroški telefona510 $, in premija premije z zlatim žigosanjem, 6 gigabajtov operativnega in 256-tega notranjega pomnilnika bo stala $ 590.

Sorodne publikacije