Kako narediti screenshot na "Samsung": vse načine

Ko posnamete sliko zaslona svojega pametnega telefona, ga pošljite prijatelju. Na primer, osvojili ste dobro igro v igri ali pa želite svojemu sogovorniku pokazati količino sporočil, ki vam jih je poslala deklica, ko ste moteni. Na splošno lahko obstajajo različni razlogi, zakaj morate narediti posnetek zaslona, ​​vendar je na različnih telefonih drugače. Oglejmo si, kako narediti posnetek zaslona »Samsung« z uporabo samo zvoka in izključitvenih ključev. Metode so precej preproste.


Kako narediti posnetek zaslona na telefonu Samsung?

V pametnem telefonu tega podjetja je običajno vgrajen operacijski sistem Android, ki je zelo enostavno narediti posnetke zaslona. Hkrati bo shranjena v »Galeriji« in vam ni treba iskati posnetka zaslona. Najprej morate poznati različico Androida. Skupno sliko »Samsung« lahko naredimo na štiri načine. Kaj ste izbrali? To je odvisno od različice Androida v mobilnem telefonu in katere tipke na vaši napravi štejejo za "vroče".
Prvi način, da posnamete posnetek zaslona, ​​je, da hkrati posnamete gumbe "Home" in "Nutrition". Držite jih nekaj sekund, naredili boste posnetek zaslona, ​​ki ga lahko uporabite kot sliko JPG. Toda, če vam ni uspelo, boste morali uporabiti drugo metodo. Preden posnamete sliko »Samsung«, odprite okno, ki ga želite odstraniti, in pritisnite tipko »Power« in"Zmanjšanje glasnosti". \ T V galeriji se prikaže posnetek.


Starejše različice Androida so tako preproste. Pritisnite tipko Domov in hkrati gumb "Nazaj", v vašem "Galeriji" pa se prikaže posnetek zaslona pametnega telefona. Kot lahko vidite, je vse precej preprosto in če potrebujete posnetek zaslona, ​​teh težav ne bi smeli imeti. Ne pozabite, da je gumb "Napajanje in vklop /izklop" enak. Kaj pa, če nobena od zgoraj navedenih metod ni pomagala?

Kako narediti posnetek zaslona na "Samsung Galaxy"?

Novejše različice Androida imajo nekoliko drugačen sistem za ustvarjanje posnetkov zaslona. Če želite na primer narediti posnetek zaslona za Samsung Galaxy, morate hkrati pritisniti tipki Home in Back. Fotografija mora biti prikazana v galeriji.
Mimogrede, na pametnih telefonih HTC je izdelava posnetkov iz mobilnih zaslonov urejena na podoben način. Kar je zelo primerno za tiste, ki so pred kratkim spremenili telefon.

Kako narediti posnetek zaslona o stari različici Androida?

Če vse zgoraj opisane metode, ki ste jih poskusili, in posnetek niso uspeli shraniti, je najverjetneje, da imate v telefonu staro različico operacijskega sistema. Da, telefoni Android 1.2 nimajo te funkcije. In če želite narediti screenshot na starem "Android", morate prenesti poseben program No Root Screenshot. To seveda ni zelo priročno. Mimogrede, ta program deluje tudi na nove različice operacijskega sistema, kar pomeni, da ga lahko uporabite tudi na najnovejši napravi Android za zajem zaslona.


Kaj je posnetek zaslona?

Pomen te besede je malo. Posnetek zaslona (screenshot) je točenposnetek zaslona, ​​ki prikazuje natančno sliko, ki jo je uporabnik videl, ko ga je posnel z vročimi tipkami. Razumimo, zakaj je to potrebno.
Posnetek zaslona je zelo priročna funkcija. Obstaja v večini operacijskih sistemov, praktično v vseh sodobnih napravah. Če imate v računalniku posnetek zaslona z gumbom Prt Scr /Sys Rq, se to na pametnih telefonih opravi drugače. Odgovor na vprašanje, kako narediti screenshot na Samsungovem telefonu, je opisan v tem članku zgoraj. Toda zakaj je morda potreben posnetek zaslona mobilne naprave?

Zakaj je to potrebno?

V različnih situacijah bo morda potreben posnetek zaslona. Na primer, imate kakšno napako in morate pojasniti bistvo problema tehnične podpore, toda kako to narediti brez posnetka, ne razumete. V tem primeru bo seveda posnetek zaslona pomagal. Za aktivne igre na pametnem telefonu bo morda potreben tudi posnetek, na primer za shranjevanje trenutkov igre v pomnilnik telefona ali vašo statistiko. To je lahko koristno v prihodnosti.
Pogosto je potrebno tudi, da se korespondenca fotografira z nekom. Ampak kako vzeti screenshot "Samsung", da shranite klepet z "VKontakte" ali WhatsApp, mnogi ne razumejo. Zato morate poznati vroče tipke in jih po potrebi uporabljati. Prednost te funkcije je, da so slike shranjene v "Galeriji" v formatu JPG, ki se odpre na vseh znanih napravah, vključno z različnimi vrstami predvajalnikov, igralnih konzol, osebnih računalnikov, igralcev in, kar je najpomembneje,na vseh mobilnih telefonih z barvnim zaslonom, da ne omenjamo pametnih telefonov. Če ste šli v "galerijo" svojega telefona in tam niste našli slike, poiščite v mapi "Moje datoteke". Tudi mapa z zaslonskimi posnetki ima lahko naslednja imena: Slike, posnetki zaslona, ​​ScreenCapture. Če ne najdete posnetka, ste morda izbrali napačno pot za snemanje posnetka in posnetek zaslona ni bil shranjen. Poskusite uporabiti druge hotkeys. Vsi načini, na katere "Samsung" naredi posnetek zaslona, ​​so navedeni v tem članku zgoraj.

Sorodne publikacije