Prenosni brezžični usmerjevalnik D-link DIR-506L - internet kjerkoli

Verjetno so se vsi soočili z dejstvom, da je treba v določenih trenutkih nekaj iskati na internetu, vendar ničesar na dosegu roke, celo prometa na telefonu.

Svojo najljubšo glasbo lahko poslušate na pametnem telefonu ali gledate film ali zanimiv prepis na tabličnem računalniku in ga tam že naložite. Ali pa na koncu samo igrajte igro. Toda kako biti, če je večina glasbe v kateri koli družbeni mreži, namesto filma, ki si ga želite ogledati v svojem najljubšem Youtubeu, zanimiva in razburljiva igra pa deluje samo prek interneta? Seveda lahko s pametnim telefonom povežete nekaj paketov prometa od operaterja, seveda ob doplačilu.


Toda ne bodite razburjeni, ker obstaja še en izhod - prenosni usmerjevalnik datotek wifi, ki samozavestno drži signal, zagotavlja dobro hitrost in lahko distribuira internet na več naprav hkrati. Spoznajmo se z njimi podrobneje.

Opis

D-Link DIR-506L Portable Wifi Router je resnično edinstvena mobilna naprava. Kljub majhnosti je ta otrok sposoben delati s prenosnimi USB modemi razreda 3G in 4G, kar zagotavlja ne le dobro moč signala, temveč tudi visoko hitrost. Poleg tega se lahko uporablja kot običajni usmerjevalnik, saj ima standardni priključek za povezovanje žičnega interneta. Na splošno, majhne in neumne, kot pravijo.
Nedvomno obstaja še en plus te napravestroškov. Gremo naprej, rad bi omenil, da je cena prenosnega wifi D-link DIR-506L usmerjevalnika izredno majhna, vendar ločena od tega spodaj.

Videz

Videz usmerjevalnika D-link je zelo zanimiv. Na voljo je v majhni kartonski škatli, ki je pobarvala vse glavne značilnosti in zmožnosti naprave. V notranjosti, poleg samega usmerjevalnika, je še baterija, kabel USB, garancijski list in priročnik.


Prva stvar, ki pride na misel, ko gledamo na usmerjevalnik, je vprašanje: "Ali ni igrača?" Na hrbtni strani usmerjevalnika je pokrov predala, kjer je baterija vstavljena. Nič ni bolj zanimivega tam. Na levi strani lahko najdete USB vrata, vklop in izklop naprave, kot tudi standardni LAN RJ-45 konektor. Dno usmerjevalnika je le prečka za obračanje, ki deluje kot tako imenovana noga.
Če pogledate zgornji rob, lahko vidite režo USB 2.0 gumba za tovarniške nastavitve in gumb, ki vključuje zaščito WPS. Na desni strani ni ničesar. Levi je prednji del. Vsebuje samo ime in model podjetja ter 3 indikatorje, ki označujejo povezavo USB, Ethernet in Wi-Fi.

Značilnosti

D-link DIR-506L ima naslednje glavne značilnosti:
 • Načini delovanja - usmerjevalnik, žariščna točka, repetitor.
 • Standardi - 802. 11 b /g /n, 802. 3 /3u, USB 2.0.
 • Frekvence - 24 GHz-248 GHz.
 • Antena - jevgrajeno
 • Dodatne funkcije - SharePort, DLNA, UPnP, QoS.
 • Varnost - WPA /WPA2 WPS, WEP.
 • Mere - dolžina 103 mm, širina 797 mm, debelina 22 mm
 • Teža - 125 gramov.
 • Baterija - 1700 mga napolnjena.
 • Delo

  Žepni usmerjevalnik D-Link deluje zelo preprosto, vendar preden lahko z njim priključite modem LTE (4G), morate posodobiti različico vdelane programske opreme na najnovejše in najnovejše. Olajšajte. Najprej morate odpreti domačo stran D-link in izbrati razdelek, imenovan "Prenosi". Nato morate iti na "Update" in poiskati model usmerjevalnika. Kasneje je še treba narediti najnovejšo datoteko vdelane programske opreme. Mimogrede, ima podaljšek "bin", če je to.
  Po prenosu morate v usmerjevalnik priključiti vdelano programsko opremo. Če želite to narediti, odprite vsak priročen brskalnik in v ukazni poziv vnesite naslov http: //1921680.1. Če je vse pravilno vneseno, se bo pojavil obrazec za prijavo, kjer boste morali izbrati uporabniško ime in geslo, ker pa je to prvi začetek, morate samo izbrati "admin" prijavo in klikniti "Prijava" brez vnosa gesla.
  Potem bo še ena tableta, ki bo opisala korake konfiguracije usmerjevalnika, vendar jih ne potrebujemo, zato morate klikniti gumb "Izhod". Zdaj pridemo na domačo stran usmerjevalnika. Na njem izberemo zavihek "Orodja", nato pa kliknemo "Firmware". Vse kar morate storiti je, da kliknete gumb "Pregled", izberete prednameščeno programsko opremo in kliknete "Posodobi". Začne se postopek vdelane programske opreme. Traja kratek čas, nekaj minut. Začetna stranse bo posodobil in ponovno bomo prišli do že znanega prijavnega zaslona in gesla. Delamo vse enako kot zgoraj, v naslednjem oknu pa pritisnemo "Naprej" in izvedemo nastavitve. Morate izbrati "3G /4G Mode", nato vnesite PIN kodo SIM kartice iz LTE modema, če obstaja. Nato se vnese ime omrežja, vklj. ali izklop geslo in geslo. Po tem pritisnite gumb »Shrani« in počakajte malo.
  Vse, posodobitve in nastavitve so dokončane, kar dokazujejo kazalniki. Da bi se internet prikazal, bo dovolj, da priključite LTE modem na USB vrata in bo deloval samodejno. Ne pozabite le na združljivost z modemi. Prenosni usmerjevalnik DIR-506L ni nov model in z modernimi 4G modemi morda ne bo deloval, vendar s starejšimi različicami 100%.

  Cena

  Cena prenosne datoteke konobnika je trenutno le 1300 rubljev, kar ni toliko za odlično funkcionalnost, kompaktnost, udobje in velike priložnosti.

  Na koncu

  D-Link DIR-506L Portable Wifi Router je odlična naprava, ki vam omogoča dostop do interneta kjerkoli in kadarkoli želite. Njegove smešne dimenzije vam omogočajo, da z usmerjevalnikom vzamete s seboj na cesto, preprosto tako, da ga postavite v žep suknjiča. Funkcionalnost je tudi na višini, nastavitev je zelo preprosta in ne povzroča težav. Glavna stvar - da se spomnimo o združljivosti z nekaterimi modernimi 4G modemi in potem bo vse v redu.

  Sorodne publikacije