Kateri "Windows" je boljši? Primerjava značilnosti različic sistema Windows

Veliko uporabnikov uporablja na domačih računalnikih Windows. Med obstojem tega sistema je izšlo več različic. V zvezi s tem se postavlja vprašanje: "Kakšno okno je bolje?"

Zakaj uporabljati nove različice OS?

Nekateri uporabniki ne razumejo, zakaj namestiti nove različice sistema Windows. Konec koncev so že namestili katerega od njih, vendar prej. Bistvo je, da po izdaji nove različice postopoma ne podpirajo starih. V prihodnje ne bo novih različic programov, lahko dobite podporo Microsofta. Nekatera odprtokodna programska oprema je mogoče sestaviti iz izvorne kode, vendar je večina programov, napisanih pod tem OS, lastniška in dobavljena v binarni obliki. V zvezi s tem je treba posodobiti nameščeno različico. V članku ugotovimo, kateri Windows je boljši.


Windows 7

Kljub dejstvu, da so po izdaji operacijskega sistema Windows 7 druge različice operacijskega sistema izdane, mnogi uporabniki še vedno odgovarjajo na vprašanje: "Kakšno okno je bolje?" "Seveda, Windows 7". To je posledica dejstva, da je bil dejansko prvi bolj ali manj stabilen operacijski sistem Microsofta. V primerjavi s poznejšimi operacijskimi sistemi Windows ima manj procesorske obremenitve, ima bolj znan meni za uporabnike, ki so navajeni uporabljati stare operacijske sisteme. Ta različica ima elegantno obliko, udobne nastavitve. Obstaja prozorno okno AERO slog. V tej različici je prepoved za delo s sistemskimi datotekami brez dovoljenja. Nekateri programi sozačelo se je v operacijskem sistemu Windows XP, tam so prenehali delati.
Če danes veliko več razvijalcev še naprej ustvarja programe za ta operacijski sistem, bo Microsoft kmalu želel prevesti vse v različico 10, ki se bo redno posodabljala. Pri primerjavi "Windsor" 7 in 10 izbire prvega bodo v glavnem konzervativni uporabniki - tisti tistih, ki ne želijo posodobiti železa, ki mu je všeč oblikovanje prejšnjih različic.

Windows 8

Izdaja te različice za Microsoft ni bila uspešna, ker ni postala priljubljena pri uporabnikih. Mnogi uporabniki, ki so se odločili poskusiti "osem", so se čez nekaj časa vrnili v "sedem". Tu je bilo preoblikovano namizje, ki se je večinoma zdelo neprijetno. Ustvarjen je bil kot operacijski sistem za namizje in pripomočke. Toda kombinacija teh funkcij v enem OS je bila neznosna dejavnost tudi za velikana, kot je Microsoft, ki še vedno prevladuje na področju sistemov za stacionarne računalnike in prenosne računalnike, vendar je skoraj popolnoma izrinjen s področja mobilnih naprav.
Windows 8.1 je bil kasneje izdan, kar je omogočilo, da se nekoliko spremeni staro namizje, postalo je bolj odzivno. Vendar ni prinesla tistih prodaj, ki jih je pričakoval proizvajalec.

Windows pregled 10

Po različici 8 se je Microsoft odločil, da bo preskočil deveto in takoj izdal operacijski sistem Windows 10. Zdaj je že uspel zagotoviti, da je sistem enako dober na namiznih in mobilnih napravah. Povečala se je stabilnost dela, pojavile so se novekonfiguracija konfiguracije Dolgo časa je proizvajalec močno priporočil lastnikom prejšnjih različic, da nadgradijo na "desetine". To posodobitev je mogoče storiti najprej brezplačno.
Glede na to, da je internetni brskalnik Internet Explorer po izdaji številnih različnih podobnih programov prenehal uporabljati priljubljenost, ki je dosegel vrh v času, ko številnih pripomočkov ni bilo mogoče namestiti ob odsotnosti določene različice tega projekta, se je razvijalec tega operacijskega sistema odločil, da bo ponovno blagovno znamko . Kot rezultat, privzeti brskalnik v "ducat" je bil MS Edge. V tem OS, končno, je bilo mogoče delo v več namiznih računalnikov, za analizo prostora na disku. Igralci v tej različici so lahko zagnali igre, razvite za Xbox One. Tako kratki pregled Windows 10 kaže, da ustreza zahtevam novih, pa tudi nekonzervativnih starih uporabnikov, ki tvorijo glavno hrbtenico vojske uporabnikov tega sistema.

Windows XP

Potrebujete nasvet? Kakšno "Windows" je bolje namestiti, sprašujete? Prav tako lahko predlagate takšno možnost kot "Vetrovi" HR. V bistvu je to priporočljivo za stare avtomobile, ki imajo malo RAM-a in ki se ne bodo kupili v bližnji prihodnosti.

To je bila ena od prvih različic tega operacijskega sistema v načinu NT. Do leta 2011 je bil najbolj priljubljen za namizne sisteme. Če je uporabnik zadovoljen s programsko opremo, napisano pod tem OS, jo lahko namesti. Vendar pa je treba upoštevati, da mnogi proizvajalci že ne pišejo aplikacijpod tem OS. Zdaj bo precej težko najti gonilnike za novo strojno opremo, ki teče v operacijskem sistemu Windows XP. Katera okna izbrati? Če je izbrana različica, je treba upoštevati, da je bila napisana samo za 32-bitne sisteme. Zato bo pomnilnik, ki presega 4 GB, zanemarjen. Ta sistem podpira DirectX 9 za igralce, ki raje igrajo nove igrače in ne delajo ničesar.

Kaj še lahko poiščete?

Lahko dobite še en nasvet. Kateri "Windows" je bolje namestiti, malo ljudi ve. Nato bomo opisali nianso, ki ne zadeva različice, ampak uredniški odbor. Dejstvo je, da ima vsaka različica več različic, kot so Home, Professional, Ultimate, Starter, ki se razlikujejo po funkcionalnosti in stroških.
Najmanj funkcionalnosti je pri uvajalni različici. Ampak to je najcenejši, tako da pri izbiri "Windsor" morate biti vodeni za kakšen namen ga potrebujete. Če cilji niso opredeljeni in finančne možnosti niso omejene, je bolje kupiti vrhunsko izdajo (Ultimate).

Na koncu

smo pregledali glavne različice sistema Windows. Kateri Windows je boljši? To je odvisno od tega, kako močan je vaš računalnik, koliko RAM-a ima, kakšna je velikost trdega diska, procesor. Če je na novem železu bolje uporabiti Windows 10 na stari - prejšnje različice. Smiselno je namestiti Windows XP samo na zelo stare računalnike, ki so preživeli do danes. Prav tako morate vedeti, da obstaja še ena arhitektura i386486586. To različico lahko uporabite tudi za starejše ljubitelje aplikacij. V drugih primerih je bolje uporabiti Windows 7 ali 10. Prav tako razmislite o svojemokusov in preferenc, ne poskušajte jih predelati. Če ste konzervativni, uporabite XP ali "sedem", odvisno od vrste železa, ki ga imate.

Sorodne publikacije