Lamborghini Reventon - opis, očala, pregledi

Če pogledate ta avto, si lahko zamislite pogled na vesoljsko plovilo iz Vojne zvezd. Ravne črte so nerodne oblike in temne barve, kot na primer v letalu Stealth. Prav to so zahtevali oblikovalci italijanskega supercarja Lamborghini Reventon. Avtomobil je bil prvič izdan na avtomobilskem salonu v Frankfurtu leta 2007. Dopolnjen na podlagi uspešnega modela Murcielago v začetku leta 2000, ki je zamenjal prejšnji model Diablo, je Reventon skoraj povsem spremenil videz tako zunaj kot znotraj.

Zunanjost

Ohišje je skoraj v celoti izdelano iz ogljikovih vlaken in pobarvano v temno barvno sivo barvo, ki je zasnovana posebej za ta model. V sprednjem delu avtomobila se je transformacija dotaknila žarometov in odbijača, ki so izvedeni v bolj agresivni izvedbi. Sprednja optika je bila posodobljena z uporabo biksenona. Spremembe v hrbtu so prav tako bolj prizadete z optiko. Rdeče puščice s svetlečimi diodami na zadnjih lučeh spominjajo na tekočo linijo z vklopljenim kazalcem zavoja. Ogromne odprtine pod vstopnimi odprtinami zraka nekoliko pod lučmi ponujajo velik hladilni ventilator. In še enkrat, opomnik navdihujočih oblikovalcev lovskega letala.
Pri opisovanju Lamborghini Reventon si zaslužijo posebno pozornost za kolesa. Različna širina gume daje videzu avtomobila za dirkalne dirke. Vendar pa črna barva in ogljikove blazinice, narejene v obliki cvetnih listov propelerja, vrnejo potovanje vesoljskega plovila.

Elektrarna

Videti, da je ta borec v vzvratnem ogledalu malo verjetno, da bo tekmoval v hitrosti in okretnosti s superšportnikom. In ima dovolj moči. Italijan je opremljen z revidiranim dvanajstvaljnim atmosferskim motorjem V-oblike s 65 litri iz Murcielago LP 640, ki je eden najmočnejših atmosferskih motorjev na svetu in proizvaja 650 konjskih moči.


Ta moč omogoča "biku", da pospeši do 100 kilometrov na uro v samo 34 sekundah, medtem ko je največja dovoljena hitrost Lamborghinijevega Reventona 340 kilometrov na uro. Šeststopenjski menjalnik E-Gear nadzorujejo žabice, kot je avtomobil Formule 1, ki zagotavlja visoke hitrosti prestavljanja. Srednja postavitev motorja in polni pogon omogočata Lamborghini Reventonu, da se počuti samozavestno na progi.

Salon

Notranja obloga je izdelana iz usnja, alcantare, aluminija in ogljika v temno sivih tonih. Na vratih je napis Reverton, ki poudarja militaristični slog. Centralna konzola ima zaslon s tekočimi kristali, osrednji tunel zapira pokrov iz ogljikovih vlaken s kontrolnimi gumbi na njem. Namesto analogne armaturne plošče, kot na Murcielagu, je za volanom še en zaslon, izhodni podatki na zaslonu pa se izvajajo v obliki elektronske lestvice, izdelane v stilu lovskih letalskih naprav.

Izhod podatkov se lahko spremeni v bolj znani kvazi-analogni prikaz s preklopom gumba za volanom. Avto je opremljen tudi z G-Force-Meter možnostjo,ki vam omogoča, da spremljate dinamične obremenitve, ki nastanejo med pospeševanjem, zaviranjem in zavijanjem, kot je paintball v Formuli 1. Med vozniškimi in potniškimi sedeži na ravni glave je tablica s serijsko številko avtomobila.

Proizvodnja

Za prodajo je bilo prodanih le dvajset avtomobilov Reventon in eden za Lamborghinijev muzej, oštevilčen od 0 do 20, ki so bili odkupljeni pred začetkom proizvodnje. Cena v času izdaje v seriji je bila približno 15 milijonov dolarjev.

Specifikacije Lamborghinijevega Reventona

Značilnosti avtomobila so presenetljive, kot njegov videz.

Tip telesaCoupeDolžina, mm4700 34


širina, mm2058višina, mm


)
1135Bruto teža, kg1900Število vrat
)Število sedežev2Prostornina posode za gorivo, l140Prostornina posode za gorivo, l100Vrsta pogonaPolno trajnoTip motorjaBencin V12Tip prenosaRobotski, 6 prestavMoč motorja, l. z /pro6496
650/8000delovni volumen motorja, cm3


Navor, nm /rev660Čas pospeševanja do 100 km /h, s34Največja hitrost, km /h340Poraba goriva v mestnem ciklu, l na 100 km325

)

Poraba goriva na cesti, l na 100 km151Poraba goriva v mešanem ciklu, l na 100Italija


Lamborghini Reventon Roadster

Dve leti po izidu Reventona se je pojavila njegova odprta različica, ki se očitno razlikuje le v prisotnosti odstranljive strehe. Vendar se je polnilo nekoliko spremenilo. Avto je postal 25 kilogramov težji. Moč je padla na 625 konjskih moči, pospešek na stotine je bil mogoč v 33 sekundah, največja hitrost pa je bila 350 kilometrov na uro. Strošek posodobljenega modela v času izdaje v seriji je bil 17 milijonov dolarjev. Izdali so jih le 15 izvodov.
V zvezi s pregledi Lamborghinijevega Reventona so dvoumni. Med številnimi recenzijami so navdušenci, ki sporočajo, da je to najboljši avto na svetu. Vendar pa je vredno obravnavati situacijo objektivno. Torej, Lamborghini obrat lahko gradi odlične super avtomobile, ki navdušijo s svojimi futurističnimi in tehničnimi lastnostmi. Hkrati pa je veliko modelov kupljenih po prednaročilu, ne da bi imeli časa, da bi izstopili iz transporterja. To pomeni, da si blagovna znamka zasluži spoštovanje in je priljubljena med premožnimi strankami.
Vendar pa, ko kupite Reventon, v bistvu kupite Murcielago LP 640. Toda stroški se spreminjajo skoraj trikrat. To je nor denar, tudi za bogate ljudi, ki si lahko privoščijo nakup podobnega avtomobila.Kolossal overpayment za ekskluzivnost ne morejo razumeti vsi. Več mnenj o italijanskem superavtometu prav tako govori o nekaterih slabostih. Na primer, za zasedene voznike pristajanje v notranjosti avtomobila ne bo posebno udobno zaradi nizke strešne pregrade, ki povezuje stojalo vetrobranskega stekla z zadnjim delom avtomobila. Sedeži so rahlo ozki za popolne voznike, kar vam preprečuje, da bi se osredotočili in uživali v vožnji. Vendar pa se te trenutke lahko šteje za subjektivne. Druga pomanjkljivost je bleščanje na vetrobranskem steklu s plošče naprav, ki je izdelana iz ogljikovih vlaken. To je zelo moteče pri vožnji v sončnem vremenu, saj je na vetrobranskem steklu vedno prikazan vizir. To je mogoče popraviti, vendar ne želite reciklirati ničesar v avtu za 15 milijonov dolarjev. Toda to so, kot pravijo, banalnosti. Večina Lamborghini avtomobilov ni mogoče primerjati z ničemer. In naboj čustev, ki jih dajejo vsem, ki so vsaj enkrat šli na kolo z medvedom na imenski tablici, ni mogoče opisati.

Sorodne publikacije