Gamepad Dualshock 3: Pregled

Računalniške igre so se začele hitro razvijati. Število pripomočkov in naprav na tem področju raste vzporedno z njimi. Torej, veliko časa je podjetje začelo plačevati obrobje igralcev. Trg prodaja številne nove matične plošče, grafične kartice, procesorje. Poleg računalnika pa obstaja tudi klasična predpona, ki je specializirana posebej za zabavo in ne vpliva na delo ali usposabljanje. Število znanih konzol se je od znanih različic "Sega" večkrat povečalo. Kljub dejstvu, da so zdaj priljubljene nove različice konzol: Playstation 4 Xbox One in Nintendo Switch; stari modeli še vedno privlačijo Oldfags. Skupaj z razvojem konzol se spreminjajo tudi igralne plošče. Danes imamo opravka z DualShock 3.


Kaj je to?

Če so na planetu ljudje, ki ne vedo, kaj je igralna konzola, potem so naslednje informacije posebej za njih. Ta naprava se imenuje tudi krmilnik, podoben je daljinskemu upravljalniku. Pred tem je bila oblika igranja neprijetna, v zadnjem času so začeli razvijati takšne modele, ki so idealno postavljeni v roko in vsak prst pade na gumb.
Tisti, ki se vsaj enkrat držijo v rokah gamepada, ve, da glavno delo med igro opravlja palce. Kazalci so prav tako nameščeni na določene gumbe na koncu primera, vendar se manj gibajo. Vibracija je povratna informacija za stik osebe z napravo.


Začetek

Enostavno je mogoče ugibati, da imamo tretjo različico, potem sta prva in druga že izdana. DualShock je ime celotne linije igralnih plošč, ki jih podjetje izdelujeSony za konzole Playstation. Prva igralna palica je postala znana svetu v oddaljenem letu 1997. Zaradi dobre izdelave in funkcionalnosti je od kupcev dobila priznanje, njegova prodaja pa se je vsako leto povečevala. Kasneje, ko je konzola prejela posodobitev, se je krmilnik spremenil. Leta 2007 se je pojavil junak našega pregleda - DualShock 3. Prejel je največ kritik, saj je bil očitno praktično nespremenjen v primerjavi z drugo različico, vendar ima kljub temu še nekaj novih funkcij.
Četrta različica se je pojavila pred kratkim. Vendar se je tako zgodilo, da zbirka ni bila dobre kakovosti, ampak zato, ker so se prvi kupci pritožili zaradi obrabe nekaterih gumenih elementov v zelo kratkem času.

Skrivnost imena

DualShock 3 je bila imenovana zaradi prisotnosti v delih naprave majhnih vibracijskih motorjev, ki so delovali skozi konzolo in so postali indikator povratne informacije. Vibracije, odvisno od situacije, so imele različno moč in delovni čas. Na primer, če vklopite avto-simulator in letite z avtom v ograji, bo naprava v vaših rokah dala dolg "pretres možganov", ki simulira volan. Streljanje spremljajo kratki "kriki", ki so pogosto umorjeni, ker so takoj dezorientirali igralca, ki je bil usmerjen. Če vključite grozo, vibracija začne simulirati igralčev utrip.


Paket

Gamepad Sony DualShock 3 je bil dostavljen v navadni embalaži, popolnoma zapečateni. Skozi prozorno plastično napravo je bilo vidno. Viden je bil tudi model igralne palice in njegova združljivost s tretjo različico konzole. Na hrbtni strani paketa so na voljo majhni tiskalnikidevaysa V notranjosti je nameščen na "prestolni" krmilnik. Da bi se izognili poškodbam med transportom, je pritrjen v plastičnem ohišju. O celotnem kompletu pa nič ne povem. Poleg junaka pregleda je samo dokumentacija. In ta situacija je bila žaljiva. Vsekakor dodatne nalepke, krpe ali prevleke niso nujno potrebne. Ampak tukaj o polnilnik bi bilo mogoče poskrbeti. Po drugi strani pa je bil potreben kabel priložen konzoli.

Oblikovanje

Joystick DualShock 3, kot je bilo že omenjeno, se ni zelo razlikoval od svojega predhodnika. Tisti, ki so ga prvič vzeli v njegove roke, se je zdelo, da je nekoliko neprijeten. Malo kasneje, kot kaže praksa, se izkaže, da je za ta igralna palica bolj udobno.
Tudi če osvajate virtualni svet za nekaj ur, in če so vaše dlani in prsti potenjeni, naprava ne zdrsne. Možno je, da imajo nekateri uporabniki težave z uporabo flip-flopov, toda tudi ta trenutek je navada. Po več takšnih pritožbah se je na trgu pojavila posebna gumirana obloga z "bodicami". Oblika krmilnika je zelo pogosta. Naprava je videti kot obrnjen "rog". Logotip podjetja je naslikan spredaj, pod njim - gumbi izbire in začetek. Spodaj je gumb za vklop. Na nasprotni strani so sprožilci. Če je krmilna palica pogojno razdeljena na polovice, je leva stran standardne puščice, desna pa posebni znaki. Kljub temu, da lahko izvajajo različne ukaze, se je japonski oblikovalec odločil, da navede vrednosti teh tipk. Pred temSmo klasični trikotnik, ki po mnenju razvijalca označuje vidik ali smer. Kvadrat je podoben meniju, krog in križ pa simbolizirata pozitivni ali negativni odziv. Zanimivo je, da je ta interpretacija »križa« in »kroga« sprejeta na Japonskem. V preostalem svetu ti simboli označujejo nasprotno. Na škatlici so še štirje gumbi: dva za desno in dva za levo. Obstajajo štirje indikatorji, ki kažejo, da se naprava polni, in skupaj z njimi je priključek za napajalni kabel.

Predhodnik

Sony DualShock 3 ni bil prvi krmilnik za PS3. Prvotno je zasedla brezžično igralno palico Sixaxis. Navzven so to skoraj enake naprave. Novost se lahko uporabi za PSP Go, vendar je bilo za pravilno delovanje potrebno v obeh konzolah registrirati obe napravi.

Raznolikost

Poudariti je treba, da PS4 ne podpira tretje različice krmilnika. In ni nobene spremembe te naprave. Na splošno se igralna palica prodaja po vsem svetu. Poleg tega ponavadi prihaja s predpono. Ampak, če je nekdo zlomil, izgubil ali se mu je zgodilo kakšna druga nesreča, jo lahko kupite ločeno. Prijetno presenečenje je lahko licencirana igra. Glavna razlika med spremembami ni le v barvnih odločitvah, temveč tudi v regionalni pripadnosti ter funkcionalnosti gumbov. Kot smo že omenili, lahko ikone na desni strani krmilne palice opravljajo različne funkcije, odvisno od cilja. Povezanost z drugo regijo v večji meri narekuje besedilo v različnih jezikihnavodila in krmilnik. Če želite ugotoviti, kateri regiji pripada model, si oglejte serijsko številko. Ponavadi je sestavljen iz 8-11 znakov. Prvih sedem je identičnih za vsak model. Štiri izmed njih so identične, s številko konzole, dve drugi na brezžičnem vmesniku, sedma številka pa je "dve", ki označuje DualShock 3 od Sixaxisa. Toda zadnje pismo lahko nakazuje pripadnost regiji. Torej, za Rusijo je črka "R", evropske države prejmejo napravo s črko "E", vzhodna Azija ima simbol "N". Za celotno Ameriko (ZDA, Kanada itd.) So namestili "U" in osebno za Japonsko - "J".
Osem znakov se ne konča na desni. Naslednji blok zaporednih številk je namenjen dotiku krmilne palice. Zanimivo je, da je v tem trenutku model za svoje modifikacije sestavil 20 barv. Črna barva je predstavljena v treh različicah: navadni, »klavir« ali »premog«. Obstajajo tudi tri variante bele barve: "porcelan", klasična različica z dodatkom rdečih črt. Zadnja sprememba je bila časovno omejena na poseben dogodek, omejena izdaja pa je bila omejena. Poleg tega je nekaj rdečih pogonov in modrih. Za eno srebro, modro, roza, zlato, sivo itd. To je v veliki meri posledica dejstva, da je to blagovna znamka za konzolo, zato se povezava zgodi dobesedno s klikom na gumb. V zvezi z avtonomijo ni nobenih pritožb. Model ima vgrajeno baterijoLahko pozabite na prstne baterije. Trajnost krmilne ročice je odvisna od njenega dela. Ampak, če na dan, da dajejo igre za 3-4 ure, potem bo igralna konzola zaračuna enkrat na teden. Polnjenje ne traja več kot tri ure. Kot smo že omenili, se poroča o kazalnikih stanja baterije.

Računalnik

Podjetje je dobilo res lepo igralno palico DualShock 3. Povezovanje z računalnikom je postalo dodatno prijetno presenečenje. Čeprav uradna podpora za to kombinacijo ne obstaja v podjetju. Če pa imate igralni računalnik, je prisotnost dodatne konzole neprimerna. Zato so mnogi kupili ta gamepad za svoje namizne stroje.
Torej, da povežete DualShock 3 z računalnikom, morate imeti nameščen operacijski sistem Windows. "Apple" naprave v zvezi s tem počivajo, čeprav bodo nekateri hekerji še vedno lahko in Mac sinhronizirani. Za povezavo morate namestiti orodje MotioninJoy Gamepad. Zahvaljujoč njemu sistem najde krmilno palčko in vam omogoča, da se pridružite. Toda to ni dovolj za pravilno delo. Uporabiti morate poseben način XInput. Prevaral bo sistem in ji bo omogočil, da bo z njo povezan Microsoftov kontroler. Če tega ne morete storiti v zgornjem programu, lahko dodatno namestite preprosto programsko opremo BetterDS3.

Tekmovalci

DualShock 3 so včasih postali priljubljen gamepad. Zdaj so ga zamenjali drugi modeli, vendar je bil uspešen na trgu. Kljub vodstvu je imel svoje konkurente. Torej, originalni model se lahko šteje za Killzone 3. Gamepad navzven izkazalo, da je privlačna, ki simulira Ferrari racing supercar.Oblika je zelo svetla in to je glavna prednost igralne palice. Obstaja tudi možnost z Mad Catz. Ta prilagojeni krmilnik je bil zasnovan in najbolj uspešno optimiziran za igro Call of Duty: Modern Warfare 2. Kamuflažni dizajn je nakazal tudi na to povezavo. Logitech je izdal tudi zanimivo možnost za igralce. Čeprav je videz krmilnika preprost. Vendar frekvence kažejo na udobno igro v strelcih. No, še en tekmec je bil gamepad iz Wildfire. Zasnova je bila zelo izvirna. Njegova glavna prednost je nizka cena.

Povzetek

Kljub temu je malo verjetno, da bo prvotni DualShock poleg znanega krmilnika Microsoft Xbox 360 prehitel še drugega pripomočka. To je najnovejša različica, ki svetuje tistim, ki so se odločili, da bodo prvič kupili gamepad. Uporabniki pohvalijo njegovo robustno montažo, enostavnost uporabe in podporo za vse priljubljene igre. Poleg tega je ta model predstavljen ne le v žičnem, ampak tudi brezžičnem formatu. Razlika je bila 10 $, zdaj, morda manj. Pregledni junak je v nekaterih pogledih slabši od tega modela. Kljub privlačnemu videzu, pa tudi zanesljivi montaži, s to igralno palico obstajajo težave s programsko opremo. Ni enostavno povezati z osebnim računalnikom, obstajajo napake z brezžično povezavo s predpono. In čeprav so zdaj posodobljene različice konzol, in z njimi in kontrolorji, bi nekateri igralci z veseljem kupili nekatere od zgoraj navedenih modelov, ampak za PC, saj je različica konzole PS3 zastarela.

Sorodne publikacije