Kako obnoviti pot: strokovni nasvet

Vtiči so vrsta žic, ki se uporabljajo za priključitev različnih tiskanih vezij in elektronskih elementov v napravi. Imajo veliko sort in lastnosti spajkanja. Odvisno od notranjega preseka nameščenih kontaktov bo prevodnost višja ali nižja. To velja tudi za tip materiala za spajkanje. Če imate vprašanje, kako obnoviti zanko s svojo lastno škodo, potem morate upoštevati različne nianse. Članek bo opisal glavne elemente in informacije o tem, kako narediti spajkanje na stikih na različnih napravah.

Značilnosti

Preden začnete razmišljati o tem, kako obnoviti raztrgano zanko, bi morali preučiti njene značilnosti. Ta vrsta žice je lahko glede na vrsto naprave ali PCB ravna in okrogla. Poleg tega se lahko na stike in vodnik nanesejo različni elementi v obliki tehničnega laka, grafitnega pršenja ali gumirane pletenice.


Če je poškodovana zanka na premičnih enotah naprave, na primer na tiskalni glavi tiskalnika, je potrebno očistiti kontakte iz gumirane pletenice. Zanke na zaslonih in telefone lahko uporabite na tiskani silicijevi plošči. Ploščati so in so zaščiteni z grafitno prevleko.

Namen

Glavni namen vsake zanke je prenos kratkega ali dolgega električnega impulza med moduli naprave. Odvisno od vrste in debeline, kot tudi materiala prevodnikasignal se prenaša z določeno hitrostjo. To je pomembno upoštevati, ker če boste morali zamenjati samo prevodni element, boste potrebovali bakreno žico zahtevane zlitine. V nasprotnem primeru se stik ne bo mimo. Vtiči so zaradi svoje majhnosti primerni za namestitev v kompaktne modele opreme. Pogosto se taka vrsta povezave uporablja v mobilnih telefonih, prenosnih računalnikih ali zaslonih.


Vodniki se lahko razlikujejo glede na število žic in stikov znotraj. Zanke z enim vodnikom so običajno nameščene na vrhu silicijeve plošče. Če želite povezati zaslon ali trdi disk, boste uporabili večnitno vrsto povezave. Lahko ima do 40 točk sklopke. Prav te zanke so najverjetneje poškodovane, saj pride do spajkanja pri vseh stikih. V primeru poškodbe vsaj enega od njih bo naprava prenehala pravilno delovati.

Nepravilno delovanje s poškodbami

Precej enostavno je ugotoviti, da je oprema poškodovana prek zanke. Če pogledate zaslon prenosnega računalnika ali televizorja, bo matrika utripala ali delno izginila zaradi poškodbe prevodnika. To je posledica dejstva, da je taka povezava z glavno ploščo odgovorna za načrtovanje signala. Poškodovano območje se bo prenašalo s prekinitvami slike točno na mestu dotika z njo.
V vsakem primeru se prepričajte, da je težava v zanki, napravo lahko samo razstavite in preverite napetost na vsakem njenem kontaktu. Običajno takšne prekinitvevidno s prostim očesom. Med glavnimi vizualnimi znaki poškodbe so:
 • zatemnitev na mestih, kjer gre živa perjanica.
 • Zlo in solze na traku.
 • Poškodovani kontakti na površinah za spajkanje.
 • V vsakem primeru običajno lepilo ne odpravlja takšnih težav. Potrebna je kolofonija, kositer, alkohol in spajkalna postaja.

  Katere naprave pogosto potrebujejo popravila?

  Kadar se lastnik gospodinjskih aparatov in elektronike spopade z vprašanjem, kako obnoviti zanko, mora razumeti, da sama operacija spajkanja ali čiščenja kontaktov povzroča določeno tveganje. Popravljanje napake na zanki brez potrebnih orodij ali materialov je nevarnost poškodb sosednjih modulov. Lastniki delavnic so:
 • televizorji, monitorji, zasloni prenosnih računalnikov.
 • Tipkovnice.
 • Prenosniki in osebni računalniki.
 • Telefoni.
 • Težava ni v tem, da so sami voditelji, ampak tveganje njihove škode. Pri obravnavi mobilnega telefona je zanka v glavnem poškodovana zaradi stika s tekočino. Posledično se v spajkalnih mestih kontakti izginejo. Vodje na tipkovnici se obrabijo zaradi pogoste uporabe ključev in stikal. To vodi do dejstva, da je vodnik sam po sebi izbrisan in upornost se zmanjša. Če razmišljate o prenosnih računalnikih in osebnih računalnikih, je težava lahko posledica skoka napetosti ali napačne povezave samega prevodnika.

  Zasloni

  Vprašanje, kako obnoviti zanko zaslona, ​​je precej zapleteno. Vse je odvisno od blagovne znamke in modela matrice ter ploščTa zaslon je priložen. To je lahko prenosni računalnik, monitor, tablični računalnik, monoblok ali TV. Vsaka od navedenih naprav uporablja lastno metodo spajkanja in tehnologijo nanašanja vezivnih materialov.
  Poškodovane kontakte na območjih priklopa je treba popolnoma očistiti. Za to lahko uporabite rezilo ali skalpel. Nato morate očistiti žico za pritrditev namesto spajkanja na ploščo. Bolje je uporabiti spajkalnik z majhno konico, da preprečimo vdor drugih elementov. Če želite v primeru preloma ali upogibanja zgraditi poškodovano območje, boste potrebovali podoben model žice. Najdete ga na radijskem trgu ali na internetu, na tematskih virih.
  Glede na to, kako obnoviti matrico zanke, je potrebno pred vsakim popravilom preskusiti vsak povezan element ali stik. To naredite z voltmetrom. Prikazuje napetost na vsakem območju. To je treba storiti, da ne bi le našli vir škode, ampak tudi njen vzrok, ki je lahko poškodovana podrobnost.

  Tipkovnice

  Pogoste stranke delavnic o tem, kako obnoviti zanko na tipkovnici, postanejo ljubitelji računalniških iger in stalne korespondence. To je običajna praksa, ko je tipkovnica po nekaj letih aktivne uporabe neuporabna. Zamenjati je treba prehodno pot. V ta namen bo potrebna bakrena žica ustreznega odseka. Stik je ravno in se nahaja na celotnem območju tiskanega vezja, ki je odgovoren za prenosinformacije, s pritiskom na poseben gumb na tipkovnici. Potreba za čiščenje in odstraniti dlake natrganega žico. Nato pa na njenem mestu novo in fiksno prevodna lepilom. Potem pride tehnični lak.

  Obnovi zanka tipkovnico težko. Če je to narejeno pravilno, akcijski operacija ne bo trajalo več kot 30-40 minut. Glavna stvar, da so bili vsi stiki dobro obdelan lak in lepilo.

  Prenosni računalniki

  Obnovitev zanke prenosnik na več načinov. Vsaka na matični zatiči in žice so zamenljivi tipa. V primeru škode, ki jo je bolje zamenjati žico. To je veliko cenejši od materialov, ki bodo potrebni za njegovo obnovo. Če komponente ne najde izšlo, ga lahko zamenjate. Če želite to narediti, izberite ustrezno rubriko na žici. Ta metoda ni primerna za večjedrne kablov.
  poškodovana prevodnik odstrani iz točke stika na krovu. Nato se žice pletenic potegnil nežno vilice na področju kohezije. So uporabo zapahe, saj lahko odpravite s ploščatim izvijačem. Če želite obnoviti nasedle vlak, potem bi morali počistiti mesto poškodb in loma povečanju preko vodnika sestavo. Za te namene se običajno uporablja prevodno lepilo.

  telefoni

  , je tudi priljubljena vprašanje, obnoviti pot na telefonu, potem ko padejo v vodo. V stiku s svojim mobilnim zaslonom začne potemni. To je znak, da se plin stiki naMatrice so poškodovane.
  Da bi to popravili, morate zamenjati vodnik. Pazljivo ga odrežite od mesta pritrditve na glavno ploščo in odklopite od zaslona telefona. Po nakupu nove žice je treba najprej spajati na glavno ploščo točno tam, kjer je bil star dirigent. Potem so stiki pritrjeni na matrico pametnega telefona.

  Kaj morate vedeti o obnavljanju

  Če govorimo o tem, kako obnoviti progo v zanki, potem najprej opravite postopek popravila takšnega prevodnika. Značilnost sledi je prisotnost ne v zaščitenem ohišju ali pletenici iz gume, temveč na samem tiskanem vezju. Glavna težava je, da so stiki ploski, in da jih odstranite, morate očistiti glavno plast zaščitnega laka. Da bi popravili škodo, jih je mogoče zamenjati z žicami in bakrenimi škarjami po krogu. Vodnik je fiksiran s pomočjo prevodnega lepila. Po tem, konča se uporablja lak.
  Pri povezovanju večžilnega prevodnika je pomembno, da je vsak posamezen stik dobro spet. Prepričajte se, da je prevodnost vseh tokov možna z voltmetrom.

  Kateri materiali in orodja so potrebni

  Ko razpravljamo o tem, kako obnoviti sled v zanko, morate vedeti, kaj potrebujete od materialov in orodij za izvajanje tega dejanja. V večini primerov bo pri popravilu ali zamenjavi prevodnika potreben spajkalnik ali spajkalna postaja. Pri uporabi šobe je pomembno, da iglo namestite kot grelec, prav tako kot jeDovolite natančno nanašanje kositra za oprijem vseh elementov. Tehnični lak in prevodno lepilo sta potrebna tudi pri popravilu vodovodne napeljave. Glede na vrsto in obliko je potrebno nabaviti potrošni material v obliki žic zahtevane velikosti in prereza. Da bi povečali natančnost oprijema vsakega elementa, je priporočljivo uporabiti povečevalno steklo ali mikroskop.

  Kako se izvaja popravilo

  Obstaja več načinov za obnovitev stikov z zanko. Glavni in najlažji od teh - je uporaba prevodnega lepila. Najdete ga v specializiranih servisnih delavnicah. Vse vrste dela se razlikujejo glede na model naprave in naravo poškodbe. Splošni postopek za izvedbo izterjave je naslednji:
 • Odstranite oblak na kraju poškodbe.
 • Odstranite poškodovano mesto.
 • Nanesite lepilo ali namestite nov prevodnik.
 • Pritrdite žico na mesto združitve.
 • S pomočjo spajkalne postaje na kanal namestite kositer.
 • Na vrhu prevodnika nanesite zaščitno plast laka ali pa ovijte vodnik z izolacijskim trakom.
 • ​​Naprave ni treba takoj zagnati, ker se zaščitna plast laka ali kositra ne more popolnoma strditi. Pri nanašanju vseh tekočih raztopin na ploščo je treba paziti, da se ne dotaknete drugih prevodnih elementov.

  Previdnostni ukrepi

  Pri analizi vprašanja, ali je mogoče obnoviti sled, je pomembno vedeti, kakšna je lahko težava pri tem ukrepu. V samih pametnih telefonih ni priporočljivo voditi spajkanja vodnika. AtZa razliko od starih modelov telefonov bo potrebna posebna oprema za popravilo matric. Doma, z uporabo spajkalne žarnice, to ne bo mogoče.
  Pri zamenjavi prevodnika je treba namestiti le enako. Če jo zamenjate z visoko ali nizko prevodnostjo, lahko zaradi skoka napetost priključen element popolnoma odpove. Vsi očiščeni elementi po zamenjavi morajo nujno pokrivati ​​zaščitno plast. Ne morete jih pustiti odprtega, saj lahko to vodi do pregrevanja samega prevodnika.

  Kaj storiti, če zanke ne morete namestiti

  Ko ugotovite, kako obnoviti zanko, lahko začnete. Da bi dosegli uspešen rezultat, morate skrbno slediti vsakemu koraku in previdno nanesite topilo za spajkanje. Šele potem, ko je masa trdna, se naprava počuti. V ta namen preverite napetost na priključenem elementu z voltmetrom. Če ni napetosti, in zanka sama ne deluje, je bolje, da zaprosijo za pomoč v specializirani delavnici. Vseh delov in zank ni mogoče zalepiti ali variti doma. Vendar pa izkušeni strokovnjaki poudarjajo, da niz orodij in materialov ne bo zadostoval za spajkanje. Za to se uporablja draga oprema in različne naprave, ki jih bo težko kupiti samostojno. Zato, da bi se izognili nevarnosti poškodb, je bolje, da takoj stopite v stik s strokovnjaki za pomoč.

  Sorodne publikacije