COM nadomestni - sistemska storitev ali virus? Kako se znebiti sistemskih napak?

Kljub močnim sodobnim računalniškim konfiguracijam in razmeroma stabilnim operacijskim sistemom se je skoraj vsak uporabnik najnovejših različic operacijskega sistema Windows soočil z nenadnim pojavom sporočila, da je bil program nadomestka COM prekinjen. Zakaj imate takšne težave in kako se z njimi spopasti, preberite.

COM nadomestek (Windows 7) - Kaj je to?

Seveda, ko se pojavijo takšna sporočila, se uporabnik nemudoma sprašuje o vprašanju izpostavljenosti virusom in poskuša v "Task Managerju" mahnito poiskati tak postopek s poskusom, da ga ustavi. Žal to ne pripelje do ničesar, ker takšnega procesa preprosto ni. Toda napaka jasno označuje storitev, ki ni uspela.


Surogat Windows 7 COM v izvirni obliki je večinoma usmerjen v izvajanje komponent COM + v okolju ISS (internetna povezava, predvajanje nekaterih vrst večpredstavnostnih datotek itd.). Toda to je le splošen primer.

Zakaj je napaka "Prenehala delovati s COM nadomestkom"?

Bistvo problema je, da nekateri programi, ki uporabljajo standardne knjižnice .NET, nepravilno dostopajo do računalniških virov. Lahko pride do "odliva" aplikacij v proces delovanja, ob začetku ali normalnem delovanju določenega trenutka, v katerem pride do kritične sintaktične napake, ki povzroči cikel izvršitve kode (na primer, ko poskušate igrati "pretepli" medije). Toda celo modri zaslon pops up.


Po drugi strani pa se pogosto ugotavlja, da nadomestni program COM morda ni sistemski proces, temveč virus, ki ga prikriva. Njen učinek je, da se poraba sistemskih sredstev začne preliti (uporaba CPU-ja lahko doseže 95-100%, čeprav za standardno storitev, po ideji, CPU zagon običajno ne presega 50%, tudi če ne deluje pravilno).

Kako naj vem, da ni virus?

Če je uporabnik iz kakršnega koli razloga prejel sporočilo, da je bilo delo zamenjano z COM Surrogat, morate najprej preveriti, ali je virus povzročil odziv sistema. Funkcija storitve je proces dllhost, predstavljen kot izvršljiva EXE-datoteka z istim imenom.
Če želite začeti, odprite Task Manager (Upravitelj opravil), v zavihku procesa, da tam najdete določeno storitev (lahko je več, odvisno od števila izvajanih aplikacij, ki uporabljajo zgoraj opisane komponente), in preko PCM-ja se premaknete na mesto, kjer se odpre datoteka. Če je to izvirni proces, boste videli mapo System32 (za sisteme, ki temeljijo na x86) ali SysWOW64 (za 64-bitne sisteme). Vsaka druga lokacija takoj kaže na prisotnost virusa.

Večpredstavnostna vprašanja

Kar zadeva večpredstavnost, so težave s COM nadomestkom najpogosteje opažene na začetku in na koncu igralcev (večinoma KMPlayer), da ne omenjamo reprodukcije poškodovanih datotek. Mnogi strokovnjaki to pripisujejo prisotnosti obstoječih K-Lite in HDvid kodekov v sistemu. Najlažja rešitev bostandardno brisanje teh paketov (lahko uporabite particije in komponente komponent v nadzorni plošči), temu pa sledi namestitev novejše različice.

Odpravljanje težav s servisnimi storitvami

V večini primerov pa se lahko zrušitve COM nadomestnih storitev obravnavajo bolj splošno. Če želite to narediti, morate uporabiti sistemsko particijo na nadzorni plošči, pojdite na zavihek Dodatno in kliknite gumb s parametri.
Naslednji je zavihek Preprečevanje podatkov, ki vključuje niz za omogočanje DEP za vse storitve in programe, ki niso izbrani.V spodnjem polju s klikom na gumb Dodaj storitev morate podati celotno pot do datoteke dllhost in shraniti spremembe ter nato ponovno zagnati sistem.
Če to ne deluje, uporabite obnovitev sistema na spletu. Najprej se ukazni ukaz (DISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealth) uvede v ukazno ukazno mizo, ki se izvaja v imenu skrbnika, nato pa se neposredno obnovi (DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth).

Brisanje virusa

Ampak, kot smo že omenili, je lahko COM Surrogate virus. Če je to res (oglejte si lokacijo datoteke) in skeniranje s protivirusnim pregledovalnikom ni dalo ničesar, začeti preobremeniti sistem v varnem načinu in uporabiti katero koli orodje za preverjanje. Ni slabo Microsoft Security Essentials s posebnim načinom skeniranja. Če grožnjo odstranite v ročnem načinu, morate uporabiti urejevalnik registra (regedit), iskanje pa vnesti kot vrednost{AB8902B4-09CA-4bb6-B78D-A8F59079A8D5} in odstranjeno particijo je treba v celoti odstraniti. Po tem je treba slediti standardnemu ponovnemu zagonu. V vsakem primeru je priporočljivo preveriti dodatne komponente brskalnika, kot tudi slediti poti do izvedljive datoteke (končati se mora le s končnico EXE). Če je na koncu dodano nekaj drugega, morate izbrisati vse in shraniti spremembe.

Kaj sploh ni vredno storiti?

Nekateri uporabniki v primeru zrušitev v službi naivno verjamejo, da se jih lahko znebite tako, da dokončate vse procese dllhost z odstranitvijo iste datoteke s prvotne lokacije. Dokončajte procese - obesite z uporabo njihove aplikacije. Izbrišite datoteko - sistem bo prenehal delovati. Izvirni postopek lahko dokončate samo, če so vsi programi zaprti (vendar je postopek še vedno aktiven). Toda brisanje datoteke ni mogoče storiti. To bo povzročilo številne dodatne napake, ki se lahko pomagajo le s popolno ponovno namestitvijo sistema.

Kratek povzetek

Kot vidimo, se težave s to storitvijo pogosto pojavljajo. Seveda, večina od njih so povezani z večpredstavnostjo, redkeje - z internetom, ko brskalniki začenjajo viseti. Če želite odpraviti težave, če se resnično nanaša na predvajanje videa ali zvoka, je bolje uporabiti te tehnike, v vseh drugih primerih boste morali uporabiti izjemo za storitev DEP.

Sorodne publikacije