Pametni telefon Nokia Lumia 735: pregled, opis, funkcije, pregledi

Nokia Lumia 735 je zasnovana kot šašasta niša, vendar je ne smete podcenjevati. To je pametni telefon srednjega cenovnega razreda, ki ima veliko moč in potencial. Čeprav je naprava izdana pod blagovno znamko Nokia, in na samem telefonu ime Lumia 735 krasi, pravzaprav je bilo ustvarjeno v mobilnem oddelku korporacije Microsoft.

Zgodovina modela

Eden od razlogov, da se uporabnik počuti udobno s prvo sekundo svojega poznavanja telefona, je konstruktivna zmogljivost Lumie 735. Telo modela ustreza Fabulini zasnovi pametnih telefonov Nokia Lumia 800 (prvi Windows Phone, ki je nastal kot rezultat partnerstvo dveh podjetij), Nokia N9, ki izvaja Meego in N8 z operacijskim sistemom Symbian. Vzemite to "pihano blazino" z ozkim posnetkom na hrbtu, zaokrožene strani na levo in desno, ravno zgornje in spodnje ter rahlo ukrivljeno Corning Gorilla Glass je enako srečanju starega prijatelja.

Oblikovanje primera

Pustimo občutek, lahko rečemo, da je telefon prijetno v roki in njegova oblika se nadaljuje z dolgo tradicijo »Nokie«. Ta kontinuiteta blagovne znamke je ključnega pomena za Microsoftovo strategijo prevajanja finske delitve v Redmond. Obstaja pa tudi ena velika razlika med izvajanjem Lumie 735 iz Fabuline zasnove - to ni več hermetičen samorog. Zadnji del polikarbonata se lahko popolnoma odstrani, če se ga dotakne v zgornjem desnem kotu. To odpira dostop do pladnjev za nanoSIM kartico in pomnilniško kartico microSD, prav tako pa vam omogoča, da spremenite Lumia 735 baterijo za 2220 magic. To je toRešitev se je odrazila v velikosti naprave, ki je enaka 1347 x 685 x 89 mm, Lumia 735 se zdi odlična v primerjavi z drugimi sodobnimi pametnimi telefoni. Nokia ni poskušala narediti telefona kompaktnega, saj je njegova približna cena 290 dolarjev. Z debelino 9 mm, odstranljivo zadnjo steno in možnostmi brezžičnega polnjenja na splošno, je bila zasnova pametna in dobro izvedena. Glede na izvor ni čudno.

Lumia 735: Funkcije

Windows ostaja učinkovit operacijski sistem. Za tiste, ki so navajeni na specifikacije Android, se lastnosti Lumia 735 ne bodo zdele tako impresivne. Procesor je dual-core Snapdragon 400 serija, ki deluje na 12 GHz, 1 GB RAM-a in 8 GB notranjega pomnilnika. Če je dober OS, potem so ti viri več kot dovolj za zagotavljanje visoke zmogljivosti. Grafični vmesnik vključuje številne učinke oken, skaliranje in drsenje, vendar lastniki nikoli niso doživeli nobene zamude ali zamude pri uporabi telefona - takoj se odzove na vse dotike in pritiske tipk. Windows Phone lahko deluje na 512 MB RAM-a, čeprav nekateri programi tretjih oseb (zlasti igre) zahtevajo celoten 1 GB RAM-a. Na srečo te omejitve ne veljajo za Lumia 735. Prikaz pametnega telefona, ki je diagonalno 47 palcev, je eden najboljših v svojem cenovnem razredu. Ločljivost 720r (1280 x 720) daje gostoto pikslov 316 t /inch. Dodajanje tehnologije Nokia ClearBlack, ki poveča globino zaslona OLED, ustvarja tudi dodatno svetlost barv z uporabo odsevnih in polarizacijskih plasti, nato pa zaslon, s katerimkonkurenti ne morejo izenačiti. Je dovolj svetla, da ostane berljiva pri močnem soncu.
Strah povzroča 8 GB notranjega pomnilnika. Operacijski sistem potrebuje več kot 4 GB za namestitev in delovanje. Drugih 1 GB sprejme Nokia, kot so zemljevidi in radijski sprejemniki, in ni dovolj prostora za druge podatke. V tem primeru nekatere velike igre zasedajo mesta trikrat več, zato za večino lastnikov dostopnega podatkovnega skladišča ne bo dovolj. Na srečo vam Windows Phone 8.1 omogoča namestitev programov na pomnilniško kartico microSD, kar je skoraj absolutno, če nameravate uporabljati aplikacije drugih proizvajalcev, shraniti glasbo, video ali velike količine fotografij in videov. Lumia 735 bi bila veliko boljša s 16 GB ROM-a. Nokia je že dolgo znana po rezanju specifikacij, včasih pretiranih. Zdi se, da se bo ta funkcija nadaljevala v Redmondu.

Nasmehni telefon

Namesto, da bi poskušal model premakniti kot vodjo cenovnega razreda srednjega razreda, se je ekipa PR odločila, da bo Lumia 735 postavila kot mobilni telefon. Izgleda, da tržno nišo dobro deluje. Kaj pametni telefon pokliče na telefon? Prvič, dobra oprema. Drugič, vgrajeno programsko opremo, optimizacijo natančno uporabo naprave. In končno, aplikacije in storitve drugih ponudnikov. Pametni telefon pridobi točke v prvih dveh od teh kategorij. Kamera Lumia 735 je ena izmed najboljših v cenovnem razponu srednjega razreda. To je kombinacija 5-megapixel senzorja s širokokotnim objektivom (f /24), ki posname velikoveč kot glavni objektiv katerega koli vodilnega pametnega telefona. Skupaj s svojimi zmožnostmi izkušnja ekipe Nokia pomeni, da slika prejme le potrebno količino naknadne obdelave. Slike (obe kameri) sta zelo nasičeni. Turisti jih bodo želeli popraviti, za uporabo v družabnih medijih in osebnih spominih pa se Lumia 735 odlično spoprijema s svojim poslanstvom.
Obstaja programska oprema, ki jo je mogoče prilagoditi. Poleg samodejnega načina lahko nastavite ravnovesje beline, občutljivost ISO, hitrost zaklopa in osvetlitev. Kontrole so na dosegu enega prsta, vendar je zaradi širine telefona to malo zapleteno.

Za Selfi

Lumia Selfie aplikacija zasluži posebno pozornost. To je posodobljena različica Glam Me od Nokie. Ni nastavitev (razen bliskavice), zato fotografija ne predstavlja dela. Samo prinesite in odstranite. Uporaba filtrov in obrezovanje poteka po. Iskalo na sprednji kameri je zaslon, če pa greste nazaj, potem program za prepoznavanje oseb začne delovati. Ko program zazna želeno, vam niz piskov pove, da je motiv v okvirju. Če boste pametni telefon ohranili stabilen, vas bo zaporedje visokih signalov za prebadanje obvestilo, da bo fotografija odstranjena. To je priročno. Na žalost Lumia 735 nima posebnega gumba za kamero, ki se zdi zanemarjen, ob upoštevanju tržnega položaja telefona. Zadnji element je sposobnost pošiljanja sefija. Glavna uporaba kamere in Lumia Selfie integrirana v meniju za izmenjavo telefonov, in seveda fotografijalahko ga shranite in nato prenesete na socialna omrežja, kot sta Facebook in Instagram.

Avdio

Seveda vse te funkcije zahtevajo nekaj kompromisov in prihrankov, njihov avdio sistem pa je pametni telefon. Čeprav ni nobenih težav pri reprodukciji zvoka prek vtičnice za slušalke, dovolj glasbe za poslušanje glasbe v sobi ali pogovorov z vključenim zvočnikom Lumia 735 ne omogoča doseganja lastnosti zvočnikov. Telefoni te vrhunske blagovne znamke so opremljeni z dvema mikrofonoma, ki lahko snemata visokokakovosten HD zvok, Lumia 735 pa je opremljena le z enim. To postane opazno, na primer v videoposnetkih v hrupnih okoljih.

Operacijski sistem

Lumia 735 ni prvi telefon z operacijskim sistemom Windows 8.1, temveč prvi telefon Lumia Denim, ki temelji na svežnju operacijskih sistemov. Osredotočen je na obdelavo slik in izboljšanje kakovosti in hitrosti programov. Aplikacija Kamera je ena od njegovih prednosti. Lumia Denim je odvisna od strojne opreme in pomanjkanje programske opreme za pogled je depresivno. Uporablja OLED zaslon majhne moči za prikaz informacij na zaklenjenem zaslonu, ne da bi praktično porabil baterijo. Vremenska in vremenska napoved so dobri primeri te aplikacije. Glance zahteva določeno količino pomnilnika zaslona, ​​ki ni na voljo v Nokia Lumia 735. To je verjetno posledica ekonomije obsega, ki vam je omogočila, da znižate ceno naprave, kolikor je le mogoče, vendar telefonu ni pomagalo z uporabno in odlično funkcijo. Na čelni plošči ni kapacitivnih gumbov - zamenjani so z zaslonom.S tem se je sprostil pomemben del zaslona, ​​saj jih ni bilo treba skriti. Če s prsti hitro držite prste navzgor, se ti gumbi ponovno prikažejo. Pojavijo se tudi, ko odprete novo aplikacijo, tako da jih lahko skrijete nazaj na enak način. Ta ideja je dobra, vendar še ni bila v celoti izvedena. Zaslonske tipke, ki se občasno pojavijo, se nehote pojavijo in po potrebi ostanejo nevidne.

Bližje "Android"

, Windows Phone 8.1 je odstopil od minimalistične zasnove sedme in osme različice in se približal Androidu. Na vrhu zaslona je območje za sporočila, ki ga lahko povlečete navzdol, z dohodnimi sporočili in dostopom do štirih bližnjic ter nastavitev prikaza. Animirane ikone so stisnjene do te mere, da izgledajo kot bližnjice za aplikacije v mreži 6x10 namesto klasičnih kvadratnih pripomočkov, ki lahko na prvi pogled zagotovijo pregled spletnega življenja. Zdi se, da se je proizvajalec zavedal odločitve namesto drsenja, da bi zmanjšal velikost pisave, da bi postavil več informacij na zaslon. To vam omogoča, da vidite več, toda želja po izgledu Androida je poškodovala eleganten dizajn Windows Phone. Operacijski sistem je še vedno edinstven, vendar manjši kot prej. To je zanimiva rešitev, ki pomaga novim lastnikom, da se počutijo bolj udobno, vendar prevladajo nad izrazitim videzom Microsoftovih mobilnih ambicij.

Mnenja

Po mnenju uporabnikov je telefon srednjega razreda Lumia 735 zelo privlačna naprava. Operacijski sistem Windows Phoneres deluje hitro na okrnjeni strojni opremi naprave, vsa pozornost pa je usmerjena na sprednjo kamero pametnega telefona, zaradi česar je tako edinstvena. Število slikovnih pik ni vse in zadnji slikovni senzor velikosti 67 milijonov slikovnih pik izdeluje odlične fotografije, ki potrjujejo povratne informacije. Nekaj ​​vprašanj ostaja - monomikrofon, potreba po nakupu pomnilnika microSD, če je načrtovana programska oprema tretjih oseb ali avdio in video delo. Telefon ni namenjen potrošniku, ki želi imeti vse. Čeprav ima Lumia 735 veliko močnih funkcij, bi moral poudarek na celofanskem fotoaparatu narediti vtis na stranke, ki na svojem naslednjem pametnem telefonu vidijo nekaj nenavadnega.

Sorodne publikacije