Pametni telefon Nokia 5: Pregled lastnika

Razvijalec HMD Global je lahko dal še eno priložnost stari blagovni znamki Nokia, ki jo spominjajo tako izkušeni kot mladi uporabniki s toplino in spoštovanjem. V novem petem modelu je prišel zavzeti svojo nišo v proračunskem segmentu mobilnih naprav in postal nekakšna zlata sredina v današnji liniji pametnih telefonov.

Torej je predmet današnjega članka Nokia 5. Fotografije in pregledi lastnikov, prednosti in slabosti pripomočka ter izvedljivost njegovega nakupa bodo obravnavani v našem pregledu.

Vsebina paketa

Pripomoček je na voljo v lepem kartonu iz srednje gostote z atraktivnim dizajnom. Sprednji del paketa prikazuje sam pametni telefon na ozadju prekrižanih rok in potem garaže ali posode modre barve.


Na hrbtni strani je kratka specifikacija, ki prikazuje najbolj izstopajočo značilnost naprave, ikone nagrad na nekaterih razstavah in občasne preglede lastnikov in kupcev Nokia 5 v obliki dithyramov. Slednji, seveda, po meri, vendar splošni slog embalaže ne pokvari, ampak celo dopolni.
Popolnost:
 • sam pripomoček;
 • omrežni polnilec za 1A;
 • USB kabel za polnjenje in sinhronizacijo z osebnim računalnikom;
 • orodje za ekstrahiranje sim kartic;
 • slušalke;
 • priročnik, tudi v ruskem jeziku;
 • garancijske obveznosti.
 • Paket je skromen, nekateri pokrovi z adapterji in drugimi sorodnimi okolji, ki jih tam ne boste videli. Ampak mogoče je na bolje.Prvič, vsaka dodatna oprema znatno prispeva k stroškom pripomočka in imamo proračunsko napravo. In drugič, ne strinjam se z vsemi: nekdo ima rad modro škatlo, nekdo pa je rdeč, zato je veliko bolj praktično, da kupiš vse dodatne funte za sebe. V vsakem primeru, sodeč po pričevanja lastnikov paketa Nokia 5 so v celoti zadovoljni, in lahko uporabite telefon "iz škatle."


  Videz

  Kar zadeva načrt, ni preseka s črto "Lumiya" od "Microsoft". Imamo popolnoma drugačen videz, ki zlahka prepozna dobro polovico podobnih pametnih telefonov proizvajalcev iz srednjega kraljestva.
  Oblikovanje pripomočkov se ponastavi na klasične "opeke". Ne moremo reči, da je to slabo, saj je z ergonomijo naprave odlično: naprava je v dlani in se ne poskuša iz nje izvleči. Seveda, za čisto nov Nokia, ta videz ni najboljša možnost, ampak za trženje, bolj pa, vendar ga lahko sprejmete. Zasnova pametnega telefona je nezlomljiva, ohišje pa je izdelano iz aluminija. Vse pomembne komponente so na straneh zadeve in ne pokvarijo celotne stilistike. Sodeč po povratnih informacijah lastnikov pametnega telefona Nokia 5, ta situacija ne ustreza veliko ljudem. Proračunska tehnologija se nikoli ni razlikovala po trajnosti, vendar bi morala biti možnost, da se uporabniki vsaj nadomestijo z baterijo, še vedno. Za svoje dimenzije (150 x 73 x 8 mm) in težo 150 gramov, naprava ne obremenjuje roke ali žepa, pestrost barv pa vam omogoča, da izberete natanko vašemožnost, da so še posebej zadovoljena dekleta.

  Zbiranje

  Kakovost priprave ni utemeljena, preprosto je nemogoče prilepiti na to: dobri materiali, pomanjkanje vrzeli, zaostanki in praske - to je v proračunskem segmentu precej redkost. V smislu kakovosti lahko pametni telefon primerjamo s konkurenčnimi analogi iz Meizu, Xiaomi ali Huawei, ti fantje pa cenijo svoj ugled in se borijo za vsakega kupca.
  Devays izgleda resno, monolitno in ne boste ga imenovali poceni, zato lahko neizkušen uporabnik z lahkoto zamenja peti "Nokia" s katerim koli modelom premium segmenta. Povratne informacije lastnikov mobilnega telefona Nokia 5 v zvezi s tem so bile povsem pozitivne, nezadovoljni z dodajanjem uporabnikov niso bili zabeleženi.

  Vmesniki

  Nad glavnim zaslonom so objektivi sprednje kamere in zvočnika. Na sredini je senzor za prstni odtis, na straneh pa dve tipki na dotik. Senzor je dobil poceni "polnilo", z njim in problemom. Povratne informacije lastnikov telefona Nokia 5 na to temo so polne pritožb o njegovem delu: počasen odziv in odziv ni prvič.
  Na zgornjem robu je 35-milimetrska mini vtičnica za slušalke in spodnji mini-USB vmesnik ter mikrofon z zvočnikom za predvajanje večpredstavnosti in klici. Leva stran je namenjena za reže za kartice SIM in SD-pogone. Sodeč po izjavah lastnikov Nokia 5 slotov, je to precej surovost, zato jih morate zelo skrbno obravnavati. V nasprotnem primeru zaradi neločljivostipopravilo ali zamenjava telesa se bo spremenila v resen peni. Na desni strani je nihanje volumna in gumb za vklop naprave. Obe delujeta tako, kot bi morala in imata otipljiv korak.

  Zaslon

  52-palčni zaslon deluje na matriki IPS z ločljivostjo 1280 x 720 pik (HD). Pomanjkljiva gostota slikovnih pik (282 ppi) je nekoliko razburjena, vendar pri delu posameznih točk ni vidna, razen če jih posebej ne upoštevamo.
  Naprava je prejela avtomatsko prilagoditev svetlosti in brez dodatnih prilagoditev, zato se morate popolnoma zanašati na proizvajalčevo vizijo, ki ni zelo prijetna.
  V zvezi z zaščito je zaslon opremljen z znamenito "Gorilo" prve generacije, skupaj z odlično oleofobično pokritostjo, tako da ni nobenih pripomb, zlasti za to cenovno skupino. S prstom drsi lepo po zaslonu, steklo pa ne opraska v žepih in ročnih torbah. Matrika je seveda proračunska, tako da je zaslon pri neposredni sončni svetlobi praktično popolnoma slep in lahko normalno deluje samo v zaprtih prostorih ali v senci. Prenos barv je dobro vzdrževan in glede na teste ni nobenih resnih odstopanj od norme. Vidni koti so sprejemljivi tudi za raven proračunskega segmenta: fotografijo lahko obrnete ali videoposnetek gledate z enim. Povratne informacije lastnikov Nokia 5 o vizualni komponenti so večinoma pozitivne. Uporabniki razumejo, da imajo proračunske pripomočke v svojih rokah in zahteva od njega svetle in prave barve je neumna - dobro kaže, in dobro.

  Produktivnost

  Za rezultate tekemProcesor Snapdragon 430 deluje na osmih jedrih in seriji grafičnih procesorjev Adreno 505. Gadget je prejel 2 GB RAM-a in 16 GB notranjega pomnilnika. Slednje se lahko po želji poveča na 127 GB z uporabo zunanjih SD kartic. Sodeč po povratnih informacijah lastnikov Nokia 5, pri delu z napravo ne čutijo nobenega nelagodja: vmesnik je hiter in aplikacije se prenesejo in zaganjajo skoraj takoj. Težave se pojavljajo na "težkih" igrah. Resni in sodobni programi zahtevajo veliko RAM-a, ki ga na žalost naš respondent nima. Zato je treba nastavitve grafike ponastaviti na minimum, če se igrače sploh začnejo.

  Offline delo

  Devays je prejel skromno baterijo 3000 mAh. Taka zmogljivost za naporno platformo Android je malo. Poleg tega se Snapdragon čip nikoli ni razlikoval v svoji stroškovni učinkovitosti.
  Z nežnim delovanjem (približno eno uro glasbe, iger, kurirjev in klicev) bo telefon zadostoval za lahek dan, vendar bo zvečer pozvan v vtičnico. Če v napravo naložite "težke" igre in videoposnetke v visoki ločljivosti, se baterija izprazni dve uri.

  Če povzamemo

  Pri takšni ceni - približno 11 tisoč rubljev - imamo dobro napravo s svojimi prednostmi in slabostmi. Med prvimi - zelo kakovostna montaža, glasen zvočnik, odlična komunikacija in dobre kamere. Drugi lahko vključujejo povprečno matrico, ki sije na soncu, in pomanjkanje spomina. Kot rezultat, imamo povprečen pametni telefon, ki je v segmentu v razsutem stanju. Če vzameteisti "Meizu", "Xiaomi" ali "Huawei", potem ne boste občutili razlike. Povprečna ocena, glede na povratne informacije uporabnikov, ne pade pod štiri, zato gadgeta ni mogoče imenovati slabo ali neuspešno. Torej je bolj verjetno, da je v osebni prednosti, kot v nekaterih praktičnih koristih.

  Sorodne publikacije