Pametni telefon Nokia C6: specifikacije, navodila, pregledi

Včerajšnji top-model pogosto postane pametni telefon s cenovnim razredom srednjega razreda. Nokia C6 ima N97 mini, vendar veliko manj. C-serija je postala poskus združevanja znanja in izkušenj podjetja-proizvajalca v preprost in cenovno ugoden telefon. Obstaja le malo: od poceni začetnih telefonov do pametnih telefonov, ki mejijo na razrede E in N. Iz telefona se ne pričakuje C serije neverjetnih funkcij kot tudi velike opustitve. In tiste, ki niso (na primer urejevalnik dokumentov) lahko enostavno popravite z namestitvijo zahtevane aplikacije.


Koristi modela

Danes je komunikacija prek besedilnih komunikacijskih kanalov, SMS, e-pošte, Twitterja, Facebooka razvita bolj kot kdajkoli prej. Imajo veliko prednost v primerjavi z govorno komunikacijo: korespondenca z nekom na drugi celini ne sme biti nič ali nič. Besedilna sporočila so pomembna in vnos z dotikom ne more ustrezati dobri strojni tipkovnici. Brez statusa vrhunskega modela ima C6 močan zvok. Konec koncev, večina kupcev, ki se odločijo, da je naprava njihovih sanj je predrago, izberite točno na tej podlagi. Torej, kako popolna je Nokia C6? Pregled modela bo poskušal odgovoriti na to vprašanje.


Razpakiranje

Škatla vsebuje samo najbolj bistvene. Na voljo je polnilnik s kratkim podatkovnim kablom. Omrežna kartica je majhna, kar je priročno za potovanje, saj se telefon ne polni prek USB-ja.Celotna slušalka je sestavni del, zato zamenjajte slušalke, pri tem pa ohranite nadzorno ploščo in ne bodo delovale. Nobenega pisala ni, vendar lahko brez njega brez težav. Nokia C6 prav tako ni opremljena s kompletom. Vključena je 2 GB pomnilniška kartica microSD, vendar je treba upoštevati, da za razliko od modelov N97 N97 C6 nima veliko vgrajenega pomnilnika. Da bi to nadomestili, boste morali uporabiti največjo zmogljivost 16 GB.

Dimenzije

Dimenzije telefona Nokia C6 so nekje med N97 in N97 mini. Komunikator ima 32-palčni zaslon na dotik, enak kot N97 mini, njegove sprednje dimenzije pa so približno enake, vendar so dimenzije C6 113 x 53 x 168 mm, teža pa je kar 150 g zaradi modela (Nokia Monoblock). Telefon C6-01 tehta 131 g.) Telefon je nekoliko debelejši in težji od N97 mini in ima digitalno ploščo (kot je N97). )

Oblikovanje

Več kot očitno je, da je model C6 v mnogih pogledih podoben modelu N97. Vendar pa v zaprtem stanju spominja na telefon Nokia 5800 XpressMusic, ki je postal model za številne proizvajalce naprav na dotik. Le v razširjenem stanju C6 je mogoče primerjati z zasnovo N97 Duo. Tu se podobnost konča vsaj glede vhodne naprave. Komunikator je veliko bližje Nokia E75 - ni nagiba zaslona, ​​tipkovnica pa je štiri vrstice brez prostora med tipkami.


Nad zaslonom okoli zvočnika v sredini so senzorji osvetlitve in bližine ter QVGA-video kamera s sprednjo stranjo. Krmiljenje na stranikomunikator ima podoben izgled kot 5800 XpressMusic. Spodaj desno je tipka za glasnost, ki ji sledijo gumbi za zaklepanje in spuščanje kamere. Levo je zaščitena reža za microSD kartico. Na zgornji plošči je nepropustna vrata microUSB. Poleg tega je odprt 35-mm avdio priključek. Spodaj je 2-mm vmesnik za priključitev polnilnika, mikrofona in luknje za trak. Zadnja plošča je opremljena s 5-MP objektivom in LED bliskavico. Niso zaščiteni, zato morate paziti, da jih ne opraskate. Na desni strani fotoaparata je še en zvočnik (vendar ni stereo). Pod zadnjo stranjo se nahaja reža za kartico SIM in čarobna baterija BL-4J 1200. Njena zmogljivost ni slabša od modela N97 mini in zagotavlja 384 ur pripravljenosti (2G in 3G) in do 7 ur pogovorov v 2G omrežjih ali 5 ur v 3G. Za primerjavo, baterija Nokia C6-01 z 1050 mAh zagotavlja 371 ur pripravljenosti in 113 ur pogovorov v omrežjih 2G in 45 ur v 3G. Pokrov predalčka za baterije ima majhen zapah, ki omogoča enostavno odpiranje. Toda celotna hrbtna plošča je precej tresoč in ne daje zelo dobrega vtisa.
V nasprotnem primeru je kakovost zbiranja zadovoljiva. Mat plastika je prijetna na otip in odporna na prstne odtise, vendar bo zaslon na dotik neizogibno umazan. Tipkovnica pušča pozitiven vtis, kot gladko, vzmetno drsnik. Telefon je med zapiranjem lahko zaklenjen, vendar ga ni mogoče zagnati, ko ga namestite. Z napravo Nokia C6 je enostaven za uporabo - telefon lahko upravljate v eni roki, uravnoteženje naprave pa je dobro. DebelinaKomunikator je prevelik, da ne bi opazil njegove prisotnosti v žepu.

Zaslon

V Nokia C6, 32-palčni zaslon in 360 x 640 ločljivosti ne prihajajo z high-end modelov. Povratne informacije od uporovnega zaslona je precej dobro, vendar ne kot kapacitivno, vendar je njegova berljivost na soncu Nezadostno - da bi videli nekaj na zaslonu, boste morali poiskati senco: pod zaslonom so na voljo standardni zeleni in rdeči gumbi za sprejem in konec klica s pritiskom na menijsko tipko v sredini. Toda glavna značilnost modela so tipkovnice Zaslon se ne upogiba, kot je bil v N97 Duo, vendar je še vedno priročno tiskati in gledati zaslon, saj je tipkovnica podobna vhodni napravi Motorola Milestone (ali Droid v ZDA), ki se lahko šteje za kompliment: ključi približno enake velikosti, vendar ne Takšna ravna in dobra povratna informacija, čeprav je zgornja vrstica nekoliko omejena z zgornjo polovico drsnika, ima tipkovnico s štirimi tipkami, sestavljeno iz večjega števila gumbov z manj znaki na ključ kot tri vrstice v N97, tako da se funkcijska tipka uporablja manj pogosto. Osvetlitev ozadja je svetla in celo - problemi z uporabo telefona v temi se ne bodo pojavili. Obstaja digitalna plošča. Ona je na desni, ne na levi, kot je N97.

Uporabniški vmesnik

Komunikator deluje s S60 5. izdajo. Kinetično drsenje je postalo boljše. Na voljo je v skoraj celotnem vmesniku - iz Upravitelja datotek inspletni brskalnik za galerijo, stike in celo glavni meni. Izboljšal se je tudi pomik po prstih. Do pojavljanja modela widgeti so bili le v N-seriji, v C6 pa tudi. Njihova podpora za namizje posnema staro aktivno pripravljenost, kjer se namesto slotov zdaj kliknejo bloki. Na voljo ni nobenega pomičnega namizja z več ploščami, čeprav ga konkurenti že dolgo uporabljajo. 5. različica S60 je v bistvu neposreden prevod digitalne plošče in mehkih tipk v vnos na dotik. Čeprav ima to svoje prednosti, rezultat ni najhitrejši in najbolj intuitiven vmesnik. Pomikanje in dostop do kontrol ni povezan z drugimi platformami na dotik. Po drugi strani mehke tipke dobro delujejo in povečajo udobje uporabe telefona. Tako vmesnik pušča mešane vtise, ki so popolnoma odvisni od izkušnje lastnika samega komunikatorja. Če je S60 znan, potem bo s C6 vse preprosto. Uporabniki alternativnih platform z zaslonom na dotik bodo od začetka prisiljeni opraviti dolg učni proces. Odpiranje elementa v katerem koli podmeniju ne zahteva enega, ampak dva klika - za izbiro enega in drugega za potrditev dejanja. Druge platforme ne. Nato se lahko navadite nanj, toda glavni problem tukaj je, da je logika vmesnika drugačna, namesto seznama ikon.

Namizni in glavni meni

Osnovna struktura menija ne dopušča dvoma, da je nameščen operacijski sistem Symbian. Ikone je mogoče razvrstiti po 3 x4 ali v obliki seznama, in te predstavitve se lahko prosto spremenijo. Usmerjenost zaslona se samodejno podpira zahvaljujoč vgrajenemu senzorju. Namestitev v C6 je značilna za Symbian in izgleda popolnoma enako kot Nokia N97 mini. Z enim samim klikom na uro se zažene ustrezen program z možnostjo nastavitve budilke, datum pa odpre koledar. Obstaja gumb za urejanje trenutnega aktivnega profila ali njegovo zamenjavo. Meni povezave lahko prikličete s klikom na indikator stanja baterije. To je eden od možnih načinov za začetek iskanja WLAN. Vendar pa bo kmalu naredil pripomoček na glavnem zaslonu. Prostor pod ikonami stanja in ure lahko hranijo do 5 pripomočkov naenkrat. Če držite prst ob strani, jih lahko skrijete in pokličete znova. Izbirate lahko med različnimi orodji, kot so čarovnik za WLAN, kontrolniki predvajalnika glasbe, koledar, e-pošta itd. Obstajajo pripomočki za izbrane stike in bližnjice, pa tudi za različne strani in storitve (Facebook, Bloomberg, CNN video itd.). Z njimi je enostavno delati. Če je zasedenih vseh 5 mest, je treba izbrisati enega ali več gradnikov, da se prostor počisti. Lahko tudi spremenite njihov vrstni red. V stikalni plošči je vsak vnos predstavljen s fotografijo in imenom. Naenkrat lahko prikažete do štiri položaje in se pomaknete levo ali desno na ta seznam. Izbira enega od njih povzroči zaslon z gumbi, ki vam omogočajo, da začnete govorni ali video klic, napišete SMS ali e-pošto. Na plošči za hiter dostop lahko namestite bližnjice za priljubljeneaplikacije in spletne strani. Na namizju lahko imate dva pripomočka izbranih stikov in bližnjic. Komunikator je opremljen z upravljalnikom opravil, ki se zažene s pritiskom in držanjem menijske tipke. Prikazan je nad vsakim pojavnim menijem. Če želite zapreti aplikacije, ki se izvajajo v napravi Nokia C6, morate uporabiti tipko strojne opreme Backspace ali pritisniti in držati ikono programa, da pokličete dva navidezna gumba »Odpri« in »Izhod«.
Namenski strojni ključ na desni strani naprave blokira telefon. Lahko ga odklenete z uporabo virtualnega gumba. Igre za Nokia C6 so bile na voljo v Trgovini Ovi. Vnaprej nameščen samo en - Bejeweled Twist.

Kakovost zvoka

C6 ni najglasnejši telefon, vendar zagotavlja prijeten, čist zvok. Značilnosti signala so zelo zadovoljive. Frekvenčni odziv pomeni prekinitev visokih frekvenc in rahlo napihnjeno intermodulacijsko popačenje. Raven hrupa (905), dinamični razpon (902) in stereo motnje (904) so ​​preprosto odlični in primerljivi z najboljšimi napravami v tem razredu.

FM radio z RDS

Aplikacija FM radia ima urejen in preprost vmesnik, ki lahko samodejno skenira in shrani vse razpoložljive lokalne postaje. Prav tako podpira RDS in samodejno skeniranje, da bi našel alternativne frekvence. To pomeni, da bo Nokia C6 med premikanjem poskrbela za nastavitev izbrane radijske postaje.

Kamera

Komunikator je opremljen s fotoaparatom s 5 milijoni slikovnih pik z največjo ločljivostjo 2592 x 1944 slikovnih pik. Njegov vmesnik je podoben XpressMusic 5800,N97 in N97 mini. Vse nastavitve so v kombiniranem meniju, razen bliskavice, ki ima svojo namensko bližnjico. Možnosti so precej velike: od ročne nastavitve beline in ISO do kompenzacije osvetlitve, ostrine in kontrasta. Uporabite lahko tudi različne učinke, označene z Barvni toni. Obstaja funkcija za dodajanje zemljepisnih oznak, vendar Nokia C6 ne izvaja nekaterih sodobnih funkcij, ki jih ponujajo konkurenti, kot so zaznavanje obrazov in nasmeh ter preprečevanje utripanja. Iskalo Nokia C6 ne zavzema celotnega zaslona - plošča na desni je za nadzor na dotik. Lahko začnete s polprosojnim prekrivanjem vseh obstoječih možnosti fotografiranja, gumba bliskavice, menija Možnosti in zaslona sprožilca. Zadnja funkcija se zdi povsem nepotrebna - ne more upravljati samodejnega ostrenja. Bolje bi bilo, če bi namesto tega lahko priklicali hitre nastavitve. Kakovost fotografij se zdi precej dostojna. Podrobnosti slike so zadostne in uravnotežene s stopnjo hrupa. Ni vijoličnega haloja, ravnovesja beline in samodejnih nastavitev ISO. Fotografije imajo dober kontrast in natančen prenos barv. Vmesnik videokamere se ne razlikuje veliko od kamere. Omogoča zajem videa v formatu VGA ali z ločljivostjo zaslona (640 x 352 slikovnih pik) pri 30 sličicah na sekundo. Kakovost je zadovoljiva. Barve so odlične, vendar je stiskanje v večini posnetkov zelo agresivno in ustvarja opazne artefakte.

Povezljivost

Pametni telefoni so ponavadi opremljeni z velikim številom možnosti povezave in ta modelni izjema. Uporabnik prejme GPRS, EDGE in 3G s HSDPA (36 Mbps). GSM /EDGE je podprt v štirih frekvenčnih območjih, 3G pa pri treh (900/1900/2100). USB in Bluetooth različica 2.0 in najnovejša različica A2DP. Obstaja Wi-Fi z UPnP in poseben pripomoček za namestitev WLAN. 35-milimetrski zvočni priključek omogoča povezovanje priljubljenih slušalk. Na žalost se C6 ne polni prek povezave USB. To je pogosta težava za pametne telefone Nokia srednjega razreda. Telefon je opremljen z 240 MB notranjega pomnilnika, ki ga je mogoče razširiti s 16 GB microSD režo.

Ponastavitev nastavitev naprave Nokia C6

Ko je naprava vklopljena, pritisnite in držite tipko s puščico navzgor, preslednico, tipko za vrnitev in vklop. Ko se pojavi logotip, lahko tipko spustite. Nato vnesite varnostno kodo (privzeto je 12345). Ponastavitev bo opravljena in telefon bo znova zagnan. Drugi način je, da vnesete * # 7370 # in varnostno kodo. Komunikator se bo zagnal z nastavitvami ponastavitve. Če se naprava Nokia C6 ne vklopi, lahko poskusite z drugim načinom. Ko je telefon izklopljen, morate pritisniti gumbe za sprejem in konec klica ter tipko kamere. Nato vklopite napravo in počakajte 3 sekunde, dokler se ne prikaže rokovanje. Navodila Nokia C6 ponuja še eno možnost - prek menija. Pojdite na tovarniške nastavitve in izberite »Izbriši podatke in obnovite«. Po potrditvi se bo telefon znova zagnal.

Sklep

Na prvi pogled se zdi, da je komunikator že seznanjen, vendar je serija C ravno za to in je zasnovana. To je modelna linija, usmerjena na množični trg, ki ne zahteva navdiha inustvarjalnost, ampak le preizkušene recepte. Serija C je postala talilni lonček za oblikovanje, oblike in funkcionalnosti, ki so se izkazale za uspešne. Je poceni in zanesljiva. Genij serije lahko sledimo iz N97 in 5800 XM. Nekateri lahko upravičeno rečejo, da je treba vmesnik na dotik Symbian pregledati. Uporablja nove grafike, animacije in učinke prehoda, vendar komunikator z njimi ne more obvladati. Vse, na kar lahko računate, je kakovost izdelave, povezljivost, udoben vnos in zanesljivost. In vse to je zagotovljeno, z izjemo pokvarjene hrbtne plošče in okornega vmesnika z zaslonom Nokia C6. Naprave Android tekmujejo s tem modelom Sony Ericsson Xperia X10 in LG GW 620. C6 je napreden in drag telefon C-serije, vendar je eden najcenejših pametnih telefonov s polno tipkovnico. Ima veliko tekmovalcev in mu je težko ponuditi nekaj posebnega. Po ceni, ki ustreza ceni modela N97 mini, je težko zavzeti vidno mesto v liniji naprav Nokia, ki upravljajo operacijski sistem Symbian.

Sorodne publikacije