Napaka 4005 pri obnavljanju iPhone 5s: kako popraviti

Večina lastnikov sodobnih pripomočkov se pogosto sooča z dejstvom, da nobena komunikacijska naprava ne uspe, brez kakršnega koli očitnega razloga. Ta problem ni zaobšel lastnikov "jabolčnih" izdelkov. Če se na zaslonu prikaže napaka 4005, ko je iPhone 5S obnovljen, lahko to pomeni različne napake. Vendar pa je najpogosteje težava v delu iTunes. Možno je, da je lastnik telefona poskušal vzbuditi napravo sam ali pa je hudo poškodoval pripomoček. Tudi voda, ki je udarila v pametni telefon, lahko povzroči takšne napake.


Vendar pa se najpogosteje napaka 4005 pri obnavljanju iPhone 5S pojavi, ko poskušate posodobiti iTunes. Razmislite o najbolj učinkovitih možnostih za njegovo odpravo. Če nobena od njih ni učinkovita, je edina možnost, da izklopite delovanje naprave, da se obrnete na čarovnika.

Napaka 4005, ko je iPhone 5S obnovljen: Rešitev problema s ponovnim zagonom telefona

To je prvi način za hitro "oživitev" telefona. Šteje se, da je precej varna, saj v tem primeru ne bo treba skrbeti, da se lahko te naprave nepovratno izgubijo. Da bi popravili napako 4005 pri obnavljanju iPhone 5S, morate najprej znova zagnati računalnik, ki ima nameščeno programsko opremo iTunes, in nato naredite enako s samim iPhoneom. Če vam ni treba narediti nobenih zapletenih manipulacij za ponovni zagon računalnika, nato pa s pametnim telefonom, se stvari dogajajo drugače. V tem primeru je to potrebnoponovno zaženite v prisilnem načinu. To storite tako, da pritisnete tipko za vklop /izklop na pametnem telefonu, medtem ko hkrati držite "Home" in počakate 10-12 sekund, dokler se naprava ne izklopi. Nato morate samo počakati na prenos celotnega telefona in poskusiti znova namestiti posodobitve za iTunes.


To ni pomagalo? Na zaslonu še vedno napake 4005 napake pri obnovi iPhone 5S? Rešitev problema je lahko drugačna.

Posodabljanje iTunes

Če je telefon zastarel, lahko povzroči podobne težave. Če želite popraviti napako 4005 pri obnavljanju iPhone 5S, morate preveriti različico programa iTunes in po potrebi znova prenesti program. V ta namen je priporočljivo uporabiti le uradno spletno mesto proizvajalca.

Zamenjava USB kabla

Pogosto je takšna motnja posledica dejstva, da uporabnik uporablja neoriginalni ali prosti kabel. V tem primeru je priporočljivo zamenjati žico z enim od tistih, ki jih je potrdil Apple.

Obnavljanje v način DFU

Ta metoda je precej zapletena, saj je v tem primeru potrebno iz telefona kopirati vse potrebne datoteke in mape. Ta način se šteje za nujno, zato se aktivira v najbolj brezupnih situacijah. Če želite vklopiti DFU, morate izklopiti telefon in ga priključiti na računalnik s kablom USB. Nato morate v računalniku aktivirati iTunes. Na naslednjem koraku morate klikniti na gumb pametnega telefona, ki je odgovoren za vklop naprave, za 3 sekunde in neče ga spustite, pritisnite gumb Domov. V tem položaju morate gumbe držati približno 10 sekund. Nato lahko spustite tipko za vklop /izklop. Vendar pa mora gumb Home ostati pritiskan, dokler ga telefon ne zazna iz iTunes.
Po tem se na zaslonu prikaže pogovorno okno, v katerem bo uporabnik pozvan, da aktivira proces obnovitve sistema.

Če nič ne pomaga, kaj storiti?

Napako 4005 pri obnavljanju iPhone 5s lahko poskusite s popolno ponovno namestitvijo iTunes. Če želite to narediti, morate najprej vklopiti računalnik in poiskati vse nameščene datoteke v "ayutouns" v njem. Ko odstranite te komponente, se prepričajte, da na računalniku ni preostalih podatkov in ponovno zaženite napravo. Na naslednjem koraku pojdite na uradno spletno mesto Apple in ponovno naložite.
Če nič ni pomagalo, potem najverjetneje problem ni v programskem delu. V tem primeru je potrebno popraviti napravo. V servisnem centru se takšni postopki izvajajo šele po podrobni diagnozi, zato je smiselno pripraviti se na pomembne finančne stroške. Če se izkaže, da telefon ne deluje zaradi mehanskih poškodb, bo popravilo težje dokončati. Zato je bolje poskrbeti za svoj najljubši iPhone in ga ne poskušati osvežiti sami, saj lahko povzroči tudi resne motnje.

Sorodne publikacije