Pametni telefon Microsoft Lumia 430 Dual Sim: pregled, funkcije in pregledi

Reči, da bi bila znamka Lumia, razredčena s poceni pametnimi telefoni, pretiravanje. Vendar pa je Microsoft našel način za znižanje ravni začetnih naprav z uvedbo modela 430, ki omogoča uporabo dveh SIM-kartic. To je resnično upočasnitev zaradi tehničnih značilnosti, vendar je najpomembnejše - zelo poceni telefon. Cena se razlikuje glede na trg, vendar Microsoft ocenjuje, da je strošek Lumia 430 70 $. Vključuje baterijo, polnilnik, slušalke in kratek priročnik za uporabo.


Oblikovanje primera

Microsoft Lumia 430 Dual SIM Case majhna, 1205 x 724 x 106 mm. Teža je približno enaka 128 kilogramom, kar je malo, tako da bo uporabnik pogosto opraskal žepe s preverjanjem, ali je telefon na svojem mestu. Majhne velikosti mu dodajo očarljivo privlačnost. Naprava je odlično položena v dlan, kar omogoča, da se vsa dejanja izvedejo z eno roko. Primer je plastičen, vendar škripajoče podrobnosti, ki jih pogosto spremljajo proračunski pametni telefoni, so odsotne. Še en zanimiv element oblikovanja je odstranljiv pokrov.
Tako kot 535., 640. in drugi modeli, izdelani po nakupu Nokie, je Microsoftov logotip nadomestil prejšnje ime na sprednji plošči in vgraviran na hrbtni strani. Pokrov pokriva telefon tako tesno, da je med njim in primerom nemogoče stisniti niti žebelj. Kot rezultat, telefonski odsek, sodeč po povratnih informacijah, za začetnike lahko postane nekoliko neprijeten problem, ki ga ni lahko rešiti v naglici. Kljub namenom podjetjaMicrosoft ponovno prevzame odstranljive baterije, zadnja plošča se zdi leni poskus združitve ohišja z baterijskim predelkom. Pametni telefon je narejen v svetlo oranžni in običajni črni izvedbi, pokrov pa je na voljo le v oranžni barvi, čeprav je na primer pri Lumia 535 na voljo še druge svetle barve, ki omogočajo telefon izven morja tradicionalnih mobilnih naprav.


Kaj je notri?

Pod pokrovom sta na desni strani pametnega telefona ergonomsko skriti dve reži za mikro SIM kartico in pladenj micro-SD. So prisotni na poglabljanje pod baterijo, ki vam omogoča, da odstranite in namestite kartice brez odstranitve baterije in ne izklopite pametni telefon, ki ga ni mogoče priporočiti, saj ni hitrejši način, da jih pokvarite. Vmesnik je zasnovan za dve SIM kartici, zaradi česar je preklapljanje med operaterji enostavno in brez težav. Tako kot Lumia 535 je to odličen telefon za ljudi, ki se raztrgajo med delom in zasebnim življenjem, čeprav je model 430 primernejši za preprosto preverjanje e-pošte kot za gledanje epizod iz serije na poti, če zaupate uporabnikom.
Notranji pomnilnik je mogoče razširiti na 128 GB, saj razpoložljivih 8 GB zagotovo ne bo dovolj: skoraj 4 GB že uporabljajo sistemske datoteke in nameščeni programi. Poleg tega je na voljo 30 GB shrambe v oblaku, od tega je 15 GB standardna količina enega pogona, dodatnih 15 GB pa je dodanih pri aktiviranju varnostnih kopij kamere.

Zaslon

Quad-core zaslon Microsoft Lumia 430 je standard za naprave v tem cenovnem razredu.in na žalost tudi za tako nizke standarde nič ne impresionira. Z gostoto slikovnih pik 233 t /palca je fino besedilo zrnato, zaradi česar je branje spletnih strani precej zapleteno. Zunanja razsvetljava prav tako predstavlja problem, mlečno črna barva pa pomeni, da bo za uporabo s WhatsApp potreben drugi del, da ustvarite senco.


Kljub temu je prisotna avtomatska prilagoditev svetlosti, ki ni bila dovolj za pretekle proračunske pametne telefone Lumia. Uporabniki pravijo, da ni zelo občutljiva, vendar nenehno ročno prilagajanje svetlosti zaslona med dnevom izgine. Kot smo pričakovali, so vidni koti Lumie 430 majhni. Če gledate zaslon pod kotom, so barve svetle in raven osvetlitve hitro pada, čeprav lahko preklic samodejne svetlosti včasih nekoliko izboljša sliko. Osvetlitev ozadja je neenakomerna, v določenih okoljskih svetlobnih pogojih postane zelo opazna. Kljub vsem težavam je zaslon dober in občutljiv. Težave s senzorjem uporabnika se niso pojavile.

Avdio

Glede na cenovno in starostno razsežnost potrošniško usmerjene naprave je predvajanje glasbe pomemben pogoj. Na srečo Microsoft Lumia 430 Dual SIM v tem pogledu ne razočara. V odsotnosti Dolby avdio, imajo drugi dražji modeli Lumia, kot je 930430, še vedno zelo majhen predvajalnik glasbe. Z dobrimi slušalkami so bas in visoke note odlični, glasnost pa je tudi odlična. 35mm vtičnica za slušalke se nahaja na zgornji plošči. Ker se zvočnik nahaja za sabo, potemlogično je, da reprodukcija skozi to ni zelo dobra. Sodeč po povratnih informacijah, ko je telefon obrnjen navzgor, postane njegov zvok pridušen. Jasnost se izgubi pri visokih in nizkih frekvencah, njen obseg pa je lahko večji.

Zmogljivost

Dvojedrni procesor Snapdragon 200 na 12 GHz nakazuje, da je zmogljivost Lumia 430 Dual SIM precej šibka. Toda to je samo polovica resnice. Brezhibnost dela je bila vedno klicna kartica Microsoftovih telefonov. Windows Phone 7 se lahko zlahka zažene na katerikoli CPU, lahek in enostaven za uporabo. S prihodom Windows Phone 8.1 se je vse začelo spreminjati. Večinoma Lumia 430 deluje hitro. Aplikacije se odpirajo in zapirajo brez težav. Primerjava z Androidom vam pokaže, koliko animacije je pomembno. Skoraj vsako dejanje spremljajo posebni učinki, ki prikrivajo nadležno zamudo pri nalaganju. Kljub temu kupci menijo, da je uspešnost pri opravljanju rutinskih nalog zadovoljiva. Izvedba igre na Lumia 430 Dual je precej drugačna. Kot bi pričakovali, je preprost program, kot sta Angry Birds in Jetpack Joyride. Pri prehodu na zahtevnejše igre se stanje dramatično spreminja. Čeprav je Asphalt 8: Overdrive na slikovni stopnji, je tekstura precej groba in prenos traja nekaj minut. Subway Surfers in Temple Run 2 prav tako trpita, ne morejo se igrati, ker se procesor spopada s povečanjem hitrosti igre z vedno večjo kompleksnostjo. Večopravilnost ni močna točkarabljena platforma. Aplikacije ne delujejo v ozadju. Na primer, preklapljanje med klepetom in avdio predvajalnikom zahteva trajno ponovno zagon.

Življenjska doba baterije

Kapaciteta litij-ionske baterije je 1500 mga. Število je zanemarljivo, zato je pričakovati, da bo polnjenje trajalo kratek čas. Vendar to ni tako: telefon lahko traja približno 14 ur s povprečnimi nastavitvami svetlosti, dolgim ​​deskanjem in več ur poslušanja glasbe. Glavni porabnik energije je spletni brskalnik. Statistični podatki o baterijah so pokazali, da je odgovoren za več kot 50% svojih stroškov. Morda boste morali namestiti aplikacijo drugega izdelovalca, kot je UC Browser, če je trajanje baterije prevladujoče vrednosti. Uporabniki potrjujejo, da lahko telefon Lumia 430 dela en dan z enim polnjenjem (z zmerno uporabo).

Kamere

Največja izguba pametnega telefona je poleg procesorja in zaslona postala glavna kamera Lumia 430 Dual SIM. Ima 2 milijona slikovnih pik s fiksnim fokusom in izgleda kot gost iz daljne preteklosti. Ni treba posebej poudarjati, da kakovost posnetkov ne sije. Tudi pri močni svetlobi z dobro vidljivostjo so slike majhnega senzorja zelo mehke, z majhnim številom podrobnosti. Če ga gledate na majhnem zaslonu telefona, je to neopazno, vendar povečanje slike postavi vse na svoje mesto. Fiksni poudarek naredi fotografije zelo zamegljene. Brez bliskavice. Ni tako čudno za tako poceni napravo. Kljub temu ima pametni telefon tudi sprednjo kamero za mobilne telefone in video klice. Praktičnonima funkcionalnosti - v VGA-omogočenih klicih v Skype spominja na pogovor bolnika s katarakto. Video, ki ga je posnela glavna kamera, je prav tako nezadovoljiv: okvirji so zelo dergani, čeprav je posneti zvok presenetljivo lep. Zajeti material lahko shranite v FWVGA ali VGA.

Razsodba

Prvič, Microsoft Lumia 430 Dual deluje na odličnem operacijskem sistemu. Kar se tiče strojne opreme, je pametni telefon presenečen, kako lahko operacijski sistem tako dobro deluje na tako zadovoljivi napravi. Glede na zmogljivost in ceno lahko sklepamo, da zmožnost za delo z Windows telefonom ne sme biti draga. Jasno je, da je Lumia 430 zasnovana tako, da opravičuje nizke stroške, vendar v njej ni mogoče najti niti nobenega poskusa zagotavljanja najboljše kakovosti.

Sorodne publikacije