Stolpci S90: značilnosti, obnova

Leta 1978 so iz Baltskega morja slavni govorci 35AS-1 prispeli v vsa mesta in vasi ZSSR, S90, po katerih se je ta serija razvila in izboljšala. Zgrajena je bila ta legenda na produkcijskem združenju v Rigi "Radiotehnika", v oblikovalskem biroju "Orbita".

Videz

Zunaj so bili na prvi pogled udarjeni stebri S90. Tako dobro telo ni bilo izdelano niti v tujini, da ne omenjamo sodobnih kitajskih elektroničnih linij. Nastala je dobesedno stoletja. Brez lesenih ivernih plošč! Samo naravno drevo dragocenih pasem, težka in draga. Sprednja stena je bila narejena iz vezanega lesa, vendar letalska, večplastna. Več kot 45 kilogramov je tehtalo na obeh zvočnikih S90. Sovjetski ljudje so oboževali nov akustični sistem takoj in zelo veliko. Mimogrede, danes v posebnih forumih so razpravljali o načinih obnove, in navdušeni pregledi zvočnikov S90 so osvojili veliko več tisoč. Vsak dan se te hobije dodajajo. V tej seriji je na stotine akustičnih sistemov zvestih in resničnih, kar je težko reči o enodnevni elektroniki, ki se sedaj proizvaja v svetu.

Namen

O področju uporabe je mogoče veliko povedati. Zvočniki "S90 Radio" morajo imeti visoko kakovostne glasbene in jezikovne programe v svojih domačih nastavitvah. Seveda niso bili v vsaki družini in verjetno so bili srečni tisti, ki so živeli v hiši, kjer niso bili. Kjer so bili, v kateremkoli nadstropju in v vsakem vhoduapartmajska hiša je zasukala lestence in zazvonila kristale uslužbencev. Obstajal je en takšen sistem zvočnikov, kjer govorniki "Radio S90" sploh niso delovali s polno glasnostjo. Vsa pet nadstropna stavba je bila seznanjena z glasbenimi okusi srečega vladarja. Sosedje so živeli še posebej dobro, če so uporabljali ojačevalnik tipa "Corvet". Preživite Sovjetski zvočniki S90 precej drago - 300 rubljev za dva kosa, tako pogosto so jih kupili postopoma, enega po enega. Celo tako je bilo treba plačati malo več kot zaslužiti inženir na mesec. Kljub številnim pomanjkljivostim, meja sanj vsakega ljubitelj glasbe v poznih 70-ih letih prejšnjega stoletja - zvočniki S90.

Značilnosti

Vsi ljudje, ki so poslušali glasbo, so želeli kupiti ta akustični sistem, ker je bil resničen preboj v pravem zvoku. Uvožena oprema v teh dneh je bila dobesedno ena, kakovost sovjetskih snemalnikov pa ni ustrezala skoraj nikomur. In tukaj proizvajalec iz Rige proizvaja trismerne zvočnike s frekvenčnim območjem do 20 kilohertzov, z zmogljivostjo potnega lista do 90 vatov (nominalno, vendar 35, vendar je v redu). Medtem ko je bil sovjetski aparat za reprodukcijo zvoka enopasovni in z največjo močjo petih vatov, so bili zvočniki S90 odlični in impresivni.

Kakovost

Povpraševanje po njih je bilo ogromno, proizvodnja je bila prilagojena več kot masa, toda zaradi kakovosti so bile vse vrste pritožb (razen navidez). Ker so ljudje postopoma kupovali stolpce - enega po enega,Izkazalo se je, da so zveneli povsem drugače. Toda tudi tisti, ki so kupili dve naenkrat, so pogosto naleteli na isto nesrečo. Od leta 1982 so se začeli izdajati in prodajati zgolj v parih - levo in desno, lokacija kontrolnikov in zvočnikov je bila zrcaljena, potem je bilo to težavo mogoče malo ugasniti.
V vsakem primeru so govorniki S90 postali prvi sistem, izdelan v ZSSR, ki je izpolnjeval zahteve mednarodnih instrumentov o strojni opremi Hi-Fi. Poleg tega so bili akustični sistemi te linije sčasoma izpopolnjeni. Na primer, S-90B in S-90D sta bistveno razširila frekvenčno območje, uvedla indikacijo preobremenitve elektrike in še bolj elegantna in najdražja je postala videz.

Podrobnosti

Trosmerni sistem zvočnikov, opremljen s faznim pretvornikom, z vrsto ponovljivih frekvenc od 25 do 25000 herc. Ojačevalec zvočnikov S90 je možen s priporočeno močjo 50 do 150 Hertz. Nazivna moč akustičnega sistema je 35 vatov, največja - 90 kratkotrajnih - 600. Dimenzije zvočnikov S90 - 710 x 360 x 285 milimetrov. Teža enega stolpca je 23 kilogramov. Zvočniki v zvočnikih S90: nizka frekvenca 75 ГДН-1-4 s premerom difuzorja 220 milimetrov, srednja frekvenca 20 GDS-1-8 - 105 milimetrov, in visokofrekvenčna 6 ГДВ-6-16 z membrano 26 milimetrov. Pravokotno ohišje, neločljivo, dekoracija - furnir. Debelina sten je 16 milimetrov, na sprednji plošči - 22-milimetrski vezan les. Stene na stenah so trdno utrjene. Na glavah je dekorativna črna obloga na štirih pritrdilnih elementih, aNotranjost je zaščitena s plastičnim stožčastim ohišjem. Na sprednji strani glave so zaščitene s konveksno rešetko iz črne kovine. Inside za zatiranje resonanc in zvočnega tlaka - mat tehnične bombažne volne in gaze.


Inside

Ena od notranjih tiskanih vezij vsebuje električne filtre za razporeditev pasov sistema zvočnikov. Zdaj ljudje retroacoustics trdijo, da je obnova zvočnikov S90 ne le možna, temveč tudi bistveno poveča vse zmogljivosti, ki jih zagotavlja proizvajalec. Vse žice, ki so znotraj, tanke in nezanesljive, se preoblikujejo v sodoben baker. Pregled je pregledan, govorci se spreminjajo. Toda veliko tega, kar je bilo storjeno v sedemdesetih letih, ostaja. Radijski inženiring je bil, tako kot veliko drugih stvari, proizveden v tistih dneh z veliko rezervo moči in daleč pred časom. Filtri in prikazovalna enota v izvedbi z upori, kot so indukcijske tuljave kondenzatorjev K75-11 К50-12 МБГО-2, narejeni z upori, kot so indukcijske tuljave K75-11 К50-12 МБГО-2.

Vključeno

Opozoriti je treba, da je stojalo neposredno na talnih zvočnikih dalo manj kakovosten zvok kot stojalo na podstavku, visokim približno pol metra. Proizvajalec je očitno dobro vedel, zato je komplet vključeval plastične noge, štiri za vsak stolpec. Lahko bi bili pritrjeni na podlago primera. Vključen je bil tudi odstranljiv okrasni okvir, ki je bil popolnoma praktičen. Tanka pletena tkanina, ki je bila tesna, je močno izboljšala zvok, ki je šel skozi, in imel lepakustična preglednost. Zvočniki so se odlično kombinirali z vsemi obstoječimi napravami za domači kino. Avtor razvoja je Roland Pavlovich Kerno, ki še vedno prenaša legende med ljudmi, ki so blizu akustiki. V tem podjetju se je začel ukvarjati od poznih štiridesetih let in ga dobesedno razvil vse, kar je radijska tehnologija proizvedla.

Primerjalne značilnosti

Sistem zvočnikov S90 je vsekakor zelo močan in sodoben, vendar je imel tudi takrat številne pomanjkljivosti. Vendar pa so ljubitelji dobrega zvoka opravili popravilo zvočnikov S90 in nato šli na ropotanje pri nizkih frekvencah, ki so nujno nastajale pri velikem volumnu, je bil odstranjen neprijeten suknjič, ki je neločljivo povezan z visokofrekvenčno glavo 6GDV-1-16 (v poznejših spremembah je bil zamenjan). Kakovost predvajanja je morda slabša od nekaterih sodobnih akustičnih sistemov, vendar je globina zvoka pri nizkih frekvencah preprosto edinstvena. Zelo redko, recimo, kitajski subwooferji, ki dajejo približno enak globok bas. Na primer, v akustičnem sistemu za domači kino Xoro HSD 6040. Toda cena teh izdelkov ni primerljiva. Vendar pa zdaj zvočniki S90 niso prav tako poceni, a kljub temu veliko manj.

Za popravilo: Slabosti

Visokofrekvenčni in srednjefrekvenčni zvočniki so skozi toliko let smiselno zamenjati. Lahko preprosto previjate nizko frekvenco, na internetu je podrobno opisan ta postopek, ki ne zahteva preveč dela. In takoj nastavite gumb za glasnost na ojačevalnik, tako da zvočnik ne bo vrgel tuljavo iz magneta, kar pomeni, da celoten volumen ne more biti, obstajanevarnost, da sploh zlomite LF zvočnik. Fazni pretvorniki so lahko pokriti. In, seveda, dvignite zvočnike s tal na nogah ali, da ne bi opraskali parketa, na podstavku, ki ga boste morali izdelati sami. Mnogi ljubitelji glasbe iz kohorte, rojeni s spajkalnikom, spreminjajo in izboljšujejo svoje najljubše akustične sisteme blagovne znamke "Radio". Najbolj zanimivo je, da bodo govorniki delali približno trideset let in celo bolje kot prej. Odstranjevanje blazine iz bombažne gaze, ki jo nadomešča z dobro zvočno izolacijo dveh plasti visoke kakovosti, vendar poceni vlečenje, lepljenje potrebnih polnilnih mest, celo obnavljanje primera, če je skozi dolgo življenjsko dobo opravil veliko prehodov in se bori ali upogiba (žične mreže na zvočnikih so konveksne, zato ne čudno) Ljubitelji glasbe mentorjev so predelali in prebarvali skoraj vse, zaradi česar so dobili odličen akustični sistem.

Avdio kabli in obeski za difuzorje

Kabel lahko kupite pripravljen, vendar se številni varijo sami. Dobro deluje z avdio kablom s parico za povezavo z računalnikom, televizorjem ali kasetofonom, za povezavo z ojačevalnikom z zvočniki pa se je odlično izkazala bakrena žica. Prerez mora biti izbran najmanj s kvadratnimi milimetri in pol, z daljšo zaščito zvočnikov iz ojačevalnika pa mora biti žica debelejša. Zelo pozornost je treba posvetiti nihalu na difuzorjih - srednje in nizke frekvence. Ta guma je na robu, na katero je lepilo nalepljeno. Ta guma mora biti "izvirna" od proizvajalca. Sicer difuzorne pritrdite. Stara in dobra suspenzija je prekrita s silikonskim mazivom, ki se prodaja v posebnih trgovinah radia.

Dodatki

Najprej je to ojačevalnik. Sovjeti so že razvili vse datume upravičenosti, če pa obstaja spretnost uporabe spajkalnika - to ni strašljivo. Uvoženi ojačevalnik bo močno povečal stroške in tako poceni opremo S90, ki jo je treba še popraviti. Zelo sodoben in drag ojačevalnik teh stolpcev ne bo dal ničesar, saj kakovost zvoka ni odvisna od njega, ampak od akustičnega sistema. Nič ni opazno boljšega za zvok. Kakorkoli že, ojačevalnik, celo cev "Surf-50-Razum", bo ustrezala. Ni treba gledati datuma proizvodnje, ampak moč. Močnejša od 50 vatov na kanal, na nič, in brez tega stena ples, in tla hodi z walker. Ampak, če sosedje ni žal - to je mojstrovina.

Rezultat po popravilu

Če podrobno popravite zvočnike S90 in jih temeljito preskusite, lahko v praksi dosežete neverjetne rezultate. Tudi tla-zvočniki jbl letos, za katere je potrebno dati skoraj 50.000 rubljev, in celo z ojačevalnikom Yamaha, ne dajejo tako lep zvok.

Izboljšanje znotraj in zunaj

Ko je lastnik "Radia" leta 1981 izdal zamisel, da "dokonča spis" starega stolpca, tak rezultat verjetno ne bo čakal. Res je, da morate skoraj vse reciklirati. Dokončajte omarico, odstranite vse praznine, ki so nastale s pomočjo epoksidne smole, spremenite vate in gazo na žaganje, ožičenjev govorcih, tudi, popolnoma perepayati. Če želite razstaviti zvočnike, zamenjajte dva v vsakem primeru, tretji pa lahko preprosto previjate nazaj. Vadba se lahko izvede z uporabo spenjalnika za pohištvo. Cev faznega pretvornika se zalepi na tesnilno maso in zategne z bombažno vate. Stikala, ki so na krovu, v tem sistemu zvočnikov niso prigozhdasya, lahko preprosto izklopijo ali nepotrebne elemente iz te plošče na splošno za čiščenje.

Dopolnitev

Vsa ta obnova bo zagotovo izboljšala zvok. Ampak to bo popolno šele po dolgi postavitvi. Bass postane manj jasen, vrh postane lažji in preglednejši. Toda s povprečnimi frekvencami se morate boriti z vztrajnostjo. V centru najpogosteje slišimo vokale. Očitno mu manjka surovo. Ko boste preizkusili več drugih "nespecifičnih" zvočnikov, boste prej ali slej uspešni. To ne bo treba obvladati obvladovanje glavni način revizije srednjega razreda zvočniki - čarobno: je dejal, da če namakate obešalnik s čarobno tesnilo, ki je sestavljen iz dveh delov krvi vodnika in en del acetona, potem zvočnik ni mogoče spremeniti. Toda pri gradnji trgovin se ponavadi kopajo v rokah. Zato so finančni stroški za popolno popravilo zvočnikov S90: akustika je močno poškodovana (in še vedno vse, razen primera) je mogoče kupiti za približno tisoč rubljev; visokofrekvenčni zvočniki - 500 rubljev; zvočniki srednjega razreda - 110 rubljev; Vaze - 150 rubljev; lepilo, sponke za spenjačo (lahko se zahteva sosedje), vijake in druge malenkosti - težko je šteti težko, vendarmalo stvari. Torej bo ta čudovita akustika stala pametnega in spretnega ljubitelja glasbe, ki ima manj kot dva tisoč rubljev.

Sorodne publikacije