Napaka 4005 pri posodabljanju in posodabljanju iPhonea

Najpogosteje, storitve popravila centrih pritožba na lastnike pametnih telefonov iPhone 4S, ki se pritožujejo zaradi težav z firmware. Zato se nezamenljiv pripomoček sploh ne vklopi ali pa se na zaslonu prikaže napaka. Pogosto lahko takšne okvare pripeljejo do najbolj neprijetnih posledic: izgube vseh osebnih podatkov ali popolnega neuspeha telefona (v tem primeru je obnova iphone nemogoča).

Za takšne težave je veliko razlogov. Možno je, da je prišlo do zagonske napake ali pa je uporabnik poskusil namestiti programsko opremo tretjih oseb na pametni telefon. Tudi pogost vzrok okvare je strojna okvara, ki jo lahko povzroči mehanska poškodba ali zadrževanje vlage v telesu iPhone 4S.


Vendar to ne pomeni, da je treba za reanimacijo pametnega telefona porabiti denar za diagnozo ceste. Obstaja možnost, da sami popravite telefon. Torej, večina uporabnikov naleti na neznano napako 4005. Poglejmo verjetne razloge za pojav takega napisa in metode reševanja problema.

Varnostne napake

Na mobilnih telefonih, pa tudi na prenosnih računalnikih in tablicah, se za zaščito uporabniških podatkov pogosto namestijo protivirusni programi, požarni zid, požarni zid in drugi pripomočki. Vendar pa lahko pri ponovni utripanju ali obnavljanju iPhonea ta programska oprema sprejme manipulacijo telefona kot poskus prenosa virusne programske opreme. V tem primeru zelo pogostoNa zaslonu so različne napake (401394005 in druge), ki označujejo kršitev povezave. Da bi se izognili nevšečnostim, morate v času posodabljanja naprave onemogočiti vse programe te vrste.


Težave pri priključitvi iPhonea na USB

Vzrok napake 4005 je lahko težava s kablom USB. To dokazujejo tudi oznake 9131600 1643 in druge. V tem primeru je najbolj logična rešitev sprememba žice. Če pa se problem ne reši s ponovnim povezovanjem, potem morate preveriti nastavitve za protivirusne programe, morda imajo prepoved priključitve kablov tretjih oseb. Prav tako je priporočljivo, da ponovno zaženete iPhone in za nekaj časa zaustavite požarni zid in požarni zid.

SINKRONIZACIJA SIMPTOMOV

Pogosto se napaka 4005 pojavlja med sinhronizacijo iphone, iTunes in računalnika. To je posledica dejstva, da se pri prenosu podatkovnega paketa izgubijo nekatere potrebne datoteke in programska oprema ni v celoti posodobljena. V tem primeru vam ni treba panike, saj se tak problem šteje za najbolj preprost, z rešitvijo, ki se bo spopadla s katerim koli uporabnikom. Prva stvar, ki jo je treba razumeti, je, da je iTunes in iPhone razvila ista družba, zato te napake ne morejo povzročiti nepopravljivih posledic v obliki znatne motnje v napravi. Blame razvijalci tudi ni vredno. IT tehnologije predstavljajo niz funkcij, ki jih je treba izvajati v majhni napravi. Zato so takšne nesreče povsem običajni stroški. Če je na zaslonuiPhone napaka 4005 potem lahko izvedete nekaj preprostih manipulacij, ki bodo pomagale obnoviti iPhone brez izgube podatkov.

1. način: ponovni zagon

Preden prosite za kvalificirano pomoč, poskusite najlažje rešiti večino težav. Če je med procesom sinhronizacije več naprav prišlo do napake, morate znova zagnati iphone in računalnik. Običajno so računalniki obnovljeni sami, iPhone pa je treba izklopiti in vklopiti v prisilnem načinu. Če želite to narediti, morate hkrati pritisniti gumb za vklop in gumb "Home" in počakati približno 10-15 sekund. Po tem času naj bi prišlo do ostrega odklopa pametnega telefona. Po tem morate samo počakati, da se naprava zaganja in preverite, ali je prišlo do napake 4005.
Če problem ostaja, potem je prišel čas za resnejše ukrepanje.

Metoda 2: iTunes Update

Če je na pametnem telefonu nameščena stara različica predstavnostnega predvajalnika, lahko to povzroči podobne težave. To rešite tako, da preverite, ali iTunes na voljo za posodobitve. Če so, potem jih morate namestiti. Vendar pa je treba upoštevati, da prenesete samo iz uradne strani proizvajalca naprave, v tem primeru gre za Apple.

Metoda 3: znova namestite iTunes

Če tudi po postopku posodabljanja multimedijskega predvajalnika na zaslonu napaka 4005 še vedno zasije, je to lahko posledica napak v komunikaciji. Edina rešitev v tem primeru je, da v celoti ponovno namestite iTunes. Če želite to narediti, morate program najprej v celoti odstraniti iz telefona. Poleg tegazajeti ne samo "mediacombine", ampak tudi druge komponente Apple. To vam bo pomagalo z dodatnimi pripomočki, ki vam omogočajo, da popolnoma izbrišete.
Nato lahko znova namestite iTunes.

Metoda 4: sprememba kabla

Zamenjava kabla USB je že napisana. Vendar pa je vredno upoštevati še nekaj drugih značilnosti napake, ki jo povzroča kabel. V nekaterih primerih se lahko žica preprosto poškoduje. Vendar pa tudi certificirani kabli podjetja Apple morda ne bodo delovali pravilno. Zato je vredno preizkusiti nekaj različnih možnosti, preden izključite tak razlog za razčlenitev.

Metoda 5: izterjava preko DFU

Če so bile vse zgoraj navedene metode nemočne, in na zaslonu napake iPhone 4005 napake ni izginilo, lahko tvegate in znova zaženete napravo v posebnem nujnem načinu SPF, ki ga je razvil Apple. v primeru resne programske napake pametnih telefonov. Če želite to narediti, naredite nekaj korakov:
 • Odklopite iPhone.
 • Napravo povežite z računalnikom s kablom USB.
 • Zaženite predvajalnik iTunes na računalniku.
 • Na pametnem telefonu najprej pritisnite gumb sprožilca za 3 sekunde, nato pa, ne da bi ga morali zmečkati, kliknite na "Home". Tipkovno bližnjico držite pritisnjeno 10 sekund.
 • Spustite gumb za zaustavitev in držite "Home", dokler iphone ne zazna predvajalnika.
 • Po tem se na zaslonu prikaže sporočilo, ki vas pozove, da dokončate postopek obnovitve. Na koncu je treba rešiti problem, toda v temV primeru, da bo najverjetneje prišlo do popolne izgube nedavnih podatkov. Po opravljenih manipulacijah je priporočljivo opraviti popolno skeniranje iphone in računalnika za prisotnost virusov.

  Povzetek

  Članek opisuje najpogostejše in najučinkovitejše metode za reševanje napake obnove, vendar to ne pomeni, da so zagotovljene. Če je težava povezana s programsko opremo, potem naprava »oživljanje« pogosto pride sama od sebe. Toda v primerih, ko okvare povzročijo okvare strojne opreme (na primer okvare baterije), lahko pomaga le specialist, ki bo lahko diagnosticiral in ugotovil, katero mesto je treba popraviti.

  Sorodne publikacije