Vega čelade - visoka varnost po dostopni ceni

Kolesarji uporabljajo celoten arzenal posebne zaščitne opreme. Vega čelade se uspešno spopadajo z nalogo varovanja glave motoristov v vseh ekstremnih situacijah (nesreča, nezgodni padec ali kamen, odletelo pod kolesa pred vozili).

Vega čelade, proizvajalec Vega čelad, je bila ustanovljena leta 1994 in je danes eno vodilnih mest na trgu za takšne izdelke. Glavna stavba se nahaja v mestu Ningbo. Podjetje izvaja celoten cikel - od projektiranja in projektiranja zaščitnih naprav do njihovega preizkušanja trajnosti in zagona v serijski proizvodnji. Vsi izdelki ustrezajo splošno sprejetim varnostnim standardom za to kategorijo zaščitnih naprav: US FMVSS218 in European ECE R 22-05. Dolgoletne izkušnje in visokotehnološki materiali, ki se uporabljajo v proizvodnji, pa tudi povsem demokratična cena, zagotavljajo, da so izdelki tega podjetja široko poznani med navdušenci za motorna kolesa.

Sorte in konstrukcijske značilnosti

Glede na konstrukcijske značilnosti, namen in stopnjo zaščite lahko Vega čelade razdelimo v več glavnih skupin:
 • izdelki odprtega tipa (z vizirjem ali dvignjenim z zaščitnim steklom) s pasom za fiksacija v bradi;
 • Monolitne naprave za popolno zaščito glave (najbolj priljubljena kategorija);
 • modularni izdelki, pri katerih sta zaščitena brada in zaščita za očiLahko se vrže (nekateri modeli imajo celo vgrajena sončna očala);
 • posebni modeli za križanje in dirke;
 • izdelki, izdelani posebej za otroke.
 • Glavne prednosti

  Nesporne prednosti čelad Vega so naslednje:
 • visoka zanesljivost in stopnja zaščite, saj se za njihovo proizvodnjo uporabljajo sodobni visoko trdni materiali, preizkušeni v laboratorijih proizvajalca;
 • širok razpon (po zasnovi, oblikovanju in barvni shemi);
 • večnamenski prezračevalni sistem, ki zagotavlja udobje vožnje v vseh vremenskih razmerah;
 • odstranljiva notranja obloga, izdelana iz materialov, ki so popolnoma očiščeni in oprani s posebnimi detergenti;
 • majhna teža (izdelek ne pnevmatiko za motoriste tudi na dolgih potovanjih);
 • dostopna cena;
 • garancijo proizvajalca in potrdila o skladnosti z mednarodnimi varnostnimi standardi za vse izdelane izdelke.
 • Kaj morate iskati pri izbiri?

  Pri izbiri čelade je pomembno, da bodite pozorni, saj vam lahko zagotovi varnost. To pa je odvisno od tega, kako hitro se premikate na motornem kolesu in od načina vožnje. Za počasne izlete v mesto na majhnem treking kolesu ali lagodnem helikopterju se bo odprta čelada popolnoma prilegala. No, za hitro vožnjo po cesti je bolje izbrati popolnoma zaprt izdelek.

  Pomemben pogoj: čelada mora udobno sedeti na glavi in ​​neneudobje med vožnjo. Proizvajalec dostavi na trg celotno paleto teh izdelkov: od S do XXXL. Tabela prenosa velikosti pokrivala na ruski standard je na voljo vsakemu prodajalcu, ki prodaja pribor za motorno kolo. Vendar je bolje, da vzamete nekaj čelad, preden dokončno izberete. In samo v zadnjem obratu je potrebno določiti obliko in barvo zaščitne naprave. Vse je odvisno od osebnih preferenc. Bodite pozorni, svetlejša barva vaše čelade, bolj vidna na cesti. To, čeprav nepomembno, še povečuje vašo varnost.

  Kratek pregled priljubljenih modelov

  Med široko paleto čelad Vega lahko poudarite nekaj najbolj priljubljenih in cenovno dostopnih (brez prednaročila) na ruskem trgu. Najcenejši in ostali izdelki odprtega tipa. Na primer, model NT200 Solid (s steklom) je vreden 4200-4500 rubljev. Če želite, lahko dodatno kupite zaščitne vizirje (z toniranjem različnih barv ali celo z ogrevanjem. Njihova zamenjava je zelo preprosta in ne traja veliko časa.
  Ljubitelji hitre vožnje so zelo priljubljeni z monolitno čelado Vega Altura Slayer z zunanjo lupino termoplastov, odpornih proti udarcem. To bo stalo že v 5600-6000 rubljev.
  Ampak izdelek iz ogljikovih vlaken (zunanja lupina je narejena iz visoko trdnega ometa iz ogljikovih vlaken) iste kategorije HD169 Carbon Fiber s posebnim premazom, ki ščiti zunanjo površino od nič, je 15600-16000 rubljev. Visoko učinkovit sistem prezračevanja nivam omogoča, da se znojite. Krovna čelada HD210 CARBON Pro-style, izdelana iz podobnih materialov, spada v ta cenovni razred. Posebni gumijasti vložki na ohišju izdelka zagotavljajo zanesljivo pritrditev traku športnega igralca. Majhna teža (samo 09-1 kg, odvisno od velikosti) vozniku ne povzroča nelagodja niti med dolgimi vožnjami.
  Celoten sklop vseh modelov motornih koles Vega vključuje mehko udobno torbico za shranjevanje in prevoz. Z eno besedo, ne boste obžalovali takšne pridobitve.

  Sorodne publikacije